Klaus Schwab, voorzitter van het World Economic Forum, zei dat degenen die de opkomende technologieën van de “vierde industriële revolutie”, zoals kunstmatige intelligentie, beheersen, “meesters van de wereld” zullen worden, toen hij sprak op de World Government Summit, schrijft Breitbart.

Op de World Government Summit in Dubai deze week zei aartsglobalist Klaus Schwab dat de wereld afstevent op een periode van exponentiële groei van technologieën, waarin onder meer Kunstmatige Intelligentie, de zogenaamde Metaverse, near-space technologieën en synthetische biologie belangrijke hefbomen zullen worden om de wereld te beheersen.

“Ons leven over 10 jaar zal totaal anders zijn, zeer sterk beïnvloed, en wie deze technologieën beheerst, zal in zekere zin de meesters van de wereld zijn,” zei de Duitse econoom.

Behalve de onheilspellende term ‘The Great Reset’ heeft de WEF-voorzitter ook de term “Vierde Industriële Revolutie” gepopulariseerd, met zijn gelijknamige boek uit 2016. Schwab heeft eerder gezegd dat deze nieuwe fase van de menselijke economie gekenmerkt zal worden door transhumanisme, met “een fusie van technologieën die de grenzen tussen de fysieke, digitale en biologische sferen doet vervagen.”

In zijn toespraak op de World Government Summit in Dubai zei Schwab dat zijn “grote zorg” is dat als regeringen niet globalistisch handelen, dergelijke technologieën “zullen ontsnappen aan onze macht om ze te beheersen.”

Voortbordurend op deze gedachte zei hij dat overheden zich moeten richten op de snelheid waarmee zij nieuwe technologie invoeren, waarbij hij waarschuwde: “Je kunt de nieuwe technologieën niet inhalen, je moet een voorloper zijn omdat je anders aan de verliezende hand bent.”

De WEF-voorzitter schetste zijn visie op het zogenaamde stakeholder-kapitalisme, waarvan hij hoopt dat het de huidige economie na de Great Reset zal vervangen: “Wat absoluut essentieel is, is deze samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden van de wereldwijde samenleving: de overheid brengt directe macht, het bedrijfsleven brengt de innovatieve macht, het maatschappelijk middenveld brengt de betrokken macht, de academische wereld brengt de macht van de waarheid, en misschien moet ik de media toevoegen, die de kritische dimensie in deze dialoog brengt.”

“We hebben al deze belanghebbenden nodig om samen de toekomst vorm te geven.”

Hoe die toekomst er precies zal uitzien, blijft een vraag, maar in november zei Schwab dat het communistische China als “rolmodel” zal dienen voor veel landen tijdens zijn voorspelde “systemische transformatie van de wereld”. De autoritaire eenpartijstaat onder de strikte controle van voorzitter Xi Jinping heeft het voortouw genomen bij de invoering van WEF-projecten zoals vaccinpassen-apps.

  Terwijl bijna niemand keek, sloten leiders op de VN een 7-jarige overeenkomst om één enkele globale agenda uit te voeren

J. Michael Evans, de voorzitter van de Chinese techgigant Alibaba, heeft op de WEF-bijeenkomst van 2022 in Davos onthuld dat zij een “individuele koolstofvoetafdrukmeter” willen invoeren om het gedrag van burgers en de veronderstelde impact daarvan op het milieu te registreren en bij te houden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

WEF wil miljoenen honden en katten afslachten om klimaatverandering tegen te gaan


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet gruwelijke eindspel in Oekraïne
Volgend artikelManoeuvre “Verschroeide aarde”: De Oekraïners trekken zich terug terwijl ze huizen in Bakhmut in brand steken – de Russen zijn Paraskovievka binnengetrokken (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

47 REACTIES

 1. Kan in godsnaam iemand die ZWABBER naar een heropvoedingskamp sturen ?
  Ach ja, het is een NAZI uit Duitsland nog wel en het familiefortuin is verkregen met fabricatie van oorlogsmateriaal voor die NAZI’s.
  WAAROM ZIJN ZO WEINIG MENSEN HIERIN GEÏNTERESSEERD ?

  SLAAPKOPPEN !

  • Is zelf heel gebied genoemd naar die vuie nazi famillie, Schwabenland links boven Beieren….En op de zuidpool ook gebied door ze nazi vader…Al die gedrochten komen door de geschiedenis allemaal uit de regio Beieren/Bavaria…Zwart adel gebroed.

    • Ruck Futte februari 17, 2023 at 12:39
     Goeie over Santa Klaus.
     Wat die man verder zegt klopt, hij zegt dat zodra die ouwe rat van een Schwab vertrokken is, dan staat de volgende rat op, de volgende ‘saviour’. En dat is in zijn opinie Elon Musk. Ik vertrouw die Baphomet Musk voor geen stuiver met zijn starlink satellieten om de hele aarde te bespieden, en zijn hulp aan Bill Gates met de ‘vaccination machines’, en zijn hersenimplantaat gekte. Maar de massa vereert en bejubelt King Musk reeds hysterisch, dus de voorspelling van die man is zo gek niet. De kudde kiest zelf zijn saviours…

     Hier is meer van die site:
     https://redacted.inc/latest-articles/

 2. Klaus Sschwab moet zonder beveiliging eens een bezoekje komen doen hier in NL, mag hij kiezen welke stad, wel met brug graag en dan voor 3 jaar laten hangen als voorbeeld voor overige psychopaten.

 3. Die man kan gewoon niet ophouden met domineren, en hij zal iedereen geselen als die zelf niet voldoende domineert zoals Santa Klaus het wilt. Hij is totaal veslaafd aan domineren zoals al die Bavariaanse gedrochten. Totaal zotte ouwe zak die gek wordt als hij zich niet meer in controle voelt. Daar zitten we mooi mee, met zo’n gestoorde die maar loopt te gillen om zijn waanideeen door te drijven. En al die ja-knikkers maar braaf meedoen met het alpha-mannetje Klaus. Wanneer rot die vent nou eens op… vreemd dat die lui maar gewoon doorgaan en maar blijven doorbestaan als een tijsterende rattenplaag.

 4. dus de winnaar van deze wedstrijd mag mijn leven bepalen? spannend hoor…
  ze zijn zeker vergeten dat ik dat zelf wel doe. tot mijn laatste snik, leaver dea as slaef.
  (onze, wij. ik spreek even voor mezelf)

 5. The Great Reset = Mein Kamf 2.0
  Dezelfde vernietigings drang.
  Dezelfde uitkomst.
  Dood en verderf.
  En achteraf Nie Wieder Krieg.
  Jammer hè, we leren nooit.
  Dan moeten we maar voelen.

  • We leren wel, de leercurve is alleen een hoek van 90 graden en dat kunnen velen niet aan, dus gaan ze wat anders doen. Maar de kritieke massa die oorlogen wint/verliest zit middenin het leerproces en die ontgroeien de meeste medemensen. Een deel van de snappies zijn in de afgelopen 3jr een paar honderd jaar wijzer geworden en ze helpen velen om ook te leren en groeien. We komen er wel, alleen traag traag traag… tot het kritieke kantelpunt en dan veranderen dingen in een ogenblik. Kijk niet naar de zwakke schakels in de ketting, maar kijk naar de sterke schakels die een nieuwe ketting proberen te maken.

 6. p.s. Hahahaha, het is een beetje zoals dit: iemand roept 1+1 = 3, en dan worden er experts betaald om dit te bewijzen ook al weten ze dat het niet zo is, en de kudde zegt het zal muh tijd wel uitduuruh, en dan doet iedereen mee met 1+1 = 3, en dan wordt 1 +1 = 3 de waarheid. En zo wordt AI de waarheid. En zo strompelt het mensdier gestaag naar de afgrond waar alleen nog ego-gedreven stupiditeit heerst.

  • Ze nemen allemaal de (geniale) Goebbels doctrine over. Vertel de leugen zo vaak mogelijk als je kan. Dan geloven mensen dat het de waarheid is.

   • Tetris februari 20, 2023 at 06:41
    Whahaahahahahahahahahhhh!!!!! En dat soort logica bedoel ik nou. Gelijk heb je hoor! 🤡

    1 +1 = 1000, of 1+1 = 6, of 1+1 = -14. Wat je maar wilt! Niemand heeft het ooit bewezen dat 1+1 = 2, whahahahahahahahahahh!!!! En 1+2 = 3,967, of 1+2 = 74, of 1+2 = 3miljoeneneenbeetje, wat je maar wilt! Niemand heeft ooit bewezen dat 1+2 = 3. Ik lig op de grond van het lachen! En de hele wereld stort in omdat de sukkels niet weten dat 1+1=2 nooit bewezen is door iemand!!!!! Briljant! 😂

 7. Het leidinggevende monster van het WEF heeft in zijn toespraak eigenlijk al aangegeven wat er moet gebeuren om zijn ideeën te elimineren en weg te vagen.
  Poetin heeft maar 2 korte zinnen nodig om zijn vasthoudendheid en overtuiging voor het beëindigen van de proxieoorlog aan te geven
  Positieve berichten dus ….

 8. Deze man roept wonderlijke associaties bij me op.

  Een verstopte en volgescheten plee in een ouderwetse bouwvakkerskeet.

  Iets wat is ontstaan uit een vunzig soort geslachtsgemeenschap tussen onbeschrijflijke mormels in een rammelende Ufo, en daarna als volkomen onbruikbaar gebleken misbaksel overboord gelazerd.

  Een groeisel op een geheim gehouden gifbelt van de farmaceutische gifmengers, in de hoop daar een nieuw ras te kweken…..helaas tot mislukking gedoemd omdat het alles verwoestende, en niet in de hand te houden kwaliteiten heeft .

  Verdomd….. een vloot giftige kwallen is minder gevaarlijk.

 9. Hmm ja, nog kort geleden had diezelfde kliek een “narrow window of opportunity” … om mensen in hun huis op te sluiten. Zucht.

 10. Beste Mensen

  Alle WEF Leden horen achter de tralies thuis
  Geen een uitgesloten
  Dus ook alle Hutte Putte Rutte Meteut
  Op droog Witbrood en Water voor een korte tijd van minimaal 44 dagen tot 108 dagen
  Aan hun alles ontnemen aan Materie bezit dus ook het Geld
  Vervolgens een schep in de handen drukken om als eerst Koeien Poep te gaan scheppen
  Vervolgens daarna laat hun het echte Boeren werk maar wederom gaan aanleren zonder groot massa productie materie
  Het is hun te diep in de Bol geslagen
  Pas op geen geneukerij voor Minimaal 5 jaren
  De Aarde is al overbevolkt met ONmensen

  Dank U

  • Beste Ringo Dada,
   Je bedoelt het goed.
   Maar geen mens gelooft dat hij/zij een ONmens op Aarde zal zetten. Dus het geneuk gaat gewoon door. Hoe wil jij ze laten geloven dat ze ONmensen uitbroeden?
   Met vriendelijke groet,
   -je medemens

   • Beste Mensen

    Educatie doet wonderen
    Precies op dezelfde manier Zoals Met de Paplepel is ingegoten het Kannibalisme
    Maar dan Universele Liefde inschenken
    Immers Alles is een weerspiegeling van Mij
    Hoe meer weerspiegelingen des te meer verdwalings mogelijkheden

    Dank U

 11. Ik denk eerder dat wij de gaskamers, brandstapels en vuurpelotons moeten gebruiken om al dat nazi tuig op te ruimen waar ze ook zitten.

  • Beste Mensen

   Satanisten zijn de Schaapmensen altijd een stapje voor
   Nu hebben de Satanisten gemaakt de Teslala Tralala als tot kool brander
   Iedereen word gedwongen dat onding aan te schaffen
   Vervolgens zullen alle mensen in eensklaps zogenaamd heel goed uitgekiend een uitnodiging krijgen om op een bepaalde tijdstip op een bepaalde plaats te zijn
   Vervolgens neemt Ellon het Roer over
   Alle deuren op slot en kortsluiten de boel tot kool
   Geen milieu vriendelijke gassen uitstoot meer uit de mortuaria ovens nodig

   Dank U

 12. De schapen zien nog steeds niet dat de Vierde Revolutie een synoniem is voor het Vierde Rijk. Benieuwd wanneer ze de gaskamers openen voor de nutteloze vreters i.p.v. Joden, Zigeuners, gehandicapten enz.

 13. Mijn zoon schaakt wel eens online tegen een AI computer en verloor telkens van de computer, totdat hij ontdekte dat als je plotseling in het spel onlogische zetten doet, dan raakt AI in de war en wint hij van de computer.

 14. Quote: “WEF wil miljoenen honden en katten afslachten om klimaatverandering tegen te gaan”

  Als dierenliefhebber pleit ik er voor om klimaat- en samenlevingverrotting tegen te gaan eerst en zo snel mogelijk te beginnen met het afslachten van deze WEF-monsters ,WEF-parasieten en WEF-idioten.

  Uit de WEF-ledenlijsten en bijeenkomsten blijkt dat Mabel Smit, Maxima, Alexander en Markje … al zeer vroegtijdig (ca. 20 jaar geleden) lid werden van deze fascist oorlogsmisdadige en massamoordadige organisaties WEF naast de Bilderberg-groep etc.etc. beiden opgericht door ZioNAZI, zoals ook UN, EU, BIS etc

  Ook in de politiek worden WEF- en Bildenberg-landverraders/ volksverlakkers alle ruimte voor voorkeursbehandeling gegeven zoals voor NSB-leden gedurende WW2, vooral in de VVD, D666, CDA, PVDA en crazy Groenen.
  Begonnen dient te worden bij de aanstaande verkiezingen deze woke-WEF-Bilderberger-ZioNAZI-NSB-ers weg te stemmen als oud stinkend schadelijk vuil/afval.

  Zie ook onder andere:
  https://henrymakow.com/2023/02/feb-16—the-un-is-template-fo.html en https://drtrozzi.org/2023/02/16/the-entire-un-is-corrupt/
  om te zien waarom ook UN , WHO uiterst corrupt en misdadig zijn.

  De door ZioNAZI Banksters opgerichtte criminele UN en WHO worden misbruikt door hun WEF en Bilderberg-groep om hun criminele operaties en agendas door te drukken en de mensheid tot slaaf te maken met behulp van hun geheime diensten (CIA-MI5/6, DVD/BND, Mossad, AIVD enz.) en geheime bijeenkomsten.

  De door de ZioNAZI Banksters en hun master-puppet Heinz Hissinger (the AshkeNAZI Jew from East Europe) geselecteerde en gepemperde CIA-puppet Bill Gates bezit nu de Big Pharma-industrie zoals Gavi zoals ook samen met de ZioNAZI Banksters alle grote corporaties. Gates benoemde de criminele Ethiopier Tedros Adhanom (lid van de direktie in Gavi) tot direkteur van de WHO.

  Gates selecteerde en benoemde ook de voormalige direkteur van Gavi Jens Stoltenberg tot NATO-Chef.
  Zo werken hun zogenaamde “netwerken”, zijnde puur corruptie, mega fraudes en diefstal en chantages, omkoperij, moord en doodslag, terreur en opstanden en oorlogen en etc.etc. en misbruikten ze ook de Noorse regering 9volkomen medeplichtig) om de gaspijpleidingen van Rusland op te blazen. Zodoende verdient het criminele Noorwegen nu 3 x zoveel op hun gas als voordien (nu over 90 miljard ipv 30 vorig jaar).

  Maar er zijn meer klokkenluiders die overeenkomstig getuigen.

 15. Die kerel is ziek, ziek in zijn hoofd. Het denken dat je moet domineren boven de anderen om te kunnen bestaan. Denken in termen van geven en nemen met wederzijds respect tussen de volkeren ontgaat hem, en zijn acolieten. Ze hebben honderden jaren vanuit hun dominantie geroofd en gemoord, want daar gaat het hun om. Het beste wat wij kunnen doen is zoveel mogelijk mensen waarschuwen voor die psychopaten.

 16. En als deze steeds heftiger “SOLAR TSUNAMI” worden en is de forecast voor de komende 2000 jaar is wit licht van de zon ipv geel licht van de zon en beïnvloedt brein en ruggemergel wat al eeuwen zo is. Wordt ieder mens op aarde geüpgraded van begeerte naar intelligentie en voegt Ai niet maar dan ook niets toe aan het menselijke functioneren sterker nog het is de grootste afleiding ooit die je weg houdt bij je ziel en leidt tot gebrekkige concentratie in welke vorm dan maar ooit. Kortom brengt je verder weg dan we ooit zijn geweest van ons echte zelf en de grootste verstoring op aarde ooit simpelweg omdat het op de menselijke frequenties waar Ai uiteindelijk van gepikt is en dus kopiëren van jezelf.

  Krijgen we deze = BIG FLARE LAUNCHES “SOLAR TSUNAMI”: Earth-orbiting satellites have just detected a major X2.2-class solar flare. The blast caused a deep shortwave radio blackout on Earth and launched a tsunami of plasma in the sun’s atmosphere. A CME is almost certainly emerging from the blast site, but we don’t yet know if it is heading for Earth. Stay tuned to Spaceweather.com for updates.

  Oude ziel:
  Een ziel die vaak heeft geïncarneerd op Aarde. Je kon het niet weten als je het reeds eerder deed……Het is bewezen dat water bewustzijn is, geheugen kan behouden en doordrenkt kan zijn met intentie – je bent meestal water, hoe krachtig is je DNA dan? De ZON VERLICHT het DNA in alle voelende wezens. Het is een goddelijk proces in menselijk bewustzijn en evolutie. Wees stil en absorbeer het.

  DNA is Deoxyribonucleic Acid. Deoxy-Deus in Latin = GOD.
  Ribo or Rabbi = Master. Nucleic means Center.
  Acid is Alchemical Fire.
  DNA means GOD, Teacher & Master — the Internal Fire at the Center of my Being. Our DNA is the GOD molecule — the blueprint of the Divine Human Being.

  It is the teacher & it speaks to its “MESSENGERS” to carry out its work. mRNA is “messenger” RNA & its job is to carry out the duties of the DNA GOD molecule. When our body heals, it is our DNA giving messages to the mRNA to self heal.

  Now we can start to understand what all the fuss is about with human mRNA. Who is trying to hack human DNA right now? What are their motives? Are you going to program your DNA or allow others to program it for you? Hint: those that want to program other people’s DNA usually do not have their best interest for them. ✨🧬 5e element

  What is the Function of Thinking?
  https://youtu.be/lb3jymUDTBM

  The Biochemistry of THE GREAT AWAKENING!

  https://rumble.com/v24qpq4-the-biochemistry-of-the-great-awakening.html

  [URGENT] This Year Is Critical, see it for yourself.
  https://youtu.be/QLrYHQ4JY3U

  En een opmerkelijk bericht…..
  Desiree Stokkel-Min.Pres. Republiek NL
  https://youtu.be/RBFjJP1Z-IE

 17. Kortom = 2 centuries of slavery, False doctrines, destructive indoctrinations, absurd ideas, children’s stories about God, education, medicine and love and lasted until the end of 2019 with these ingredients: blaming others, appropriation without any right, law and regulation, perpetrator Imposing your own will and maintaining control are/were the ingredients of the previous cycle that is slowly changing. 


  The new Aquarius energy is: back to origin, authenticity, respect for the individual and mother earth in this collective Transformation, Unity, Holism, Love, Acceptance, Charity, Compassion, Freedom, Free will experience. From the constellation Pisces it gradually moves to Aquarius in our time. The age of Aquarius could, according to some astrologers, be accompanied by major changes on a global scale. 


  The new culture of Aquarius would be associated with creative individuality and not with specific rulers.
As we all moving from Materialisme to Spiritualisme is from Desire to Intelligence.


  LIFE ON EARTH IS ASCENDING
  The increased gamma rays from the sun, along with new frequencies from the earth are effecting all life on the planet. HUMANS ARE ASCENDING
  Humanity is awakening to who we really are. The change in vibrational frequency and light is slowly transforming our physical structures from Carbon to Crystalline as we activate what has been described as ‘junk DNA’ by science. Our original blueprint had 12 strands of DNA not 2. When these new strands activate, they bring with them our greatest human potential. As we come into full alignment in our physical, mental, emotional and etheric bodies, our right brains become active and we can easily connect with all life on both a physical and non-physical level. https://www.belief-works.com/starseeds-acension

  Within the next years, Mother Earth will be going through each of the twelve vortexes of that Light with the intensity required for her purification and Feeling stress, A feeling of disorientation, Unusual aches and pains, Waking at night between 2 and 4 am, Memory loss, Heightened sensitivities to your surroundings, Dizziness, loss of balance, back and neck pain, ringing in the ears, “gritty” eyes, and blurred vision, Heart palpitations with difficulty in breathing, Headaches. The various awakening symptoms that many humans may encounter during the consciousness evolution process that is happening on planet earth. https://energeticsynthesis.com/what-is-ascension

  • Andreas

   Memory Loss,Dizziness,Loss of balance, Back and neck pain.

   Deze 5 voel ik nu al vaak.

   Wat betekend dat?

   Zit mijn tijd er dan op of begint er iets anders?

   Met vriendelijke groeten Tetris.

   • Beste Mensen

    Als men Leze een paar boeken over
    The Chakra’s
    Als ook over de Leef Regels en Wetten voor de Mensheid
    Dan zouden zulke mensen er geheid wat van kunnen opsteken
    Naar dat heeft geen enkel Nut helaas
    Zulke aktiviteiten beginnen zich automatisch voor te doen
    Als de tijd is aangebroken voor een persoon in verwording tot Mens
    Immers er zijn veele belichamingen die eruit zien als een Mens
    Naar weinige die ook daadwerkelijk een Mens zijn
    Hiervoor is een Wedergeboorte Wederopstanding in het al bestaande belichaming nodig
    Dat gebeurt niet zomaar
    Alleen als de tijd rijp is .

    Dank U

 18. Ons evolutieproces is duizenden jaren in de war gestuurd door de donkere kant, die onvoorstelbaar veel invloed heeft uitgeoefend en mensen stimuleerde elkaar en zichzelf te beschadigen.

  Er is heel veel voor nodig om langzaam weer een gevoel van veiligheid te krijgen en te beseffen dat er nu een hele nieuwe fase is aangebroken waarin het leerproces weer goed functioneert. Als de samenwerking met de ziel op gang begint te komen, kun je steeds meer doen om anderen te helpen bij hun leerproces. Naarmate je de kracht van jouw eigen ziel steeds beter begint te herkennen, is de samenwerking sterker geworden en zal daardoor ook het vertrouwen toenemen in een zinvolle toekomst. Hierdoor krijg je ook meer zicht op het dieperliggende doel in jouw leven, waar je samen met jouw ziel aan kunt werken.

  Het leven wordt volkomen anders wanneer je innerlijk voelt dat het zin heeft. (in 4D en reeds in 5D gedachtegang en hoger) Inmiddels (vanaf 2020) zijn we aanbeland in een cruciaal kantelpunt in de wereldgeschiedenis.

  Meer dan ooit worden we nu geroepen om ons te verbinden met dat goddelijke Licht dat in ons DNA sluimert totdat we ons er heel bewust mee verbinden. Jouw Licht is zo noodzakelijk nu, meer dan je wellicht beseft!

  Er wordt een beroep op je gedaan om in de Kracht van je werkelijke Zelf te gaan staan.
  Een ander bewustzijn….

  Deze tijd biedt ons een mega-kans om te groeien naar een ander bewustzijnsniveau.
  Een bewustzijn waarin wij meer liefde en eenheid kunnen ervaren in ons zelf en in onze leefomgeving. https://www.praktijknatuurlijkbewust.nl/aquarius-is-nu/

 19. Hij heeft wel gelijk. Wie niet mee is is gezien.

  Het aan ons, de mens om toe te zien hoever we die technologie in ons leven toelaten.

  In politiek, maatschapijvorming, wetenschap, natuur, klimaat, economie, oorlog en vrede, voeding, gezondheid, pharma…

  Strenge controle en rekening houden met iedereen en alle lagen van de aardbewoner.

  Maar veranderen zal het zeker doen, dat is evolutie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in