Het is duidelijk geworden dat, afgezien van de lippendienst van Kiev en de onzin in de media, er niemand meer is die enig verstand heeft om te geloven in het succes van een Oekraïens offensief. Wat zouden tweehonderd stenen tanks uit het Stenen Tijdperk waard zijn tegen de Russische BMPT Terminators? Wat zijn de oude MiG-29’s uit het Sovjettijdperk waard tegen MiG-35 gevechtsvliegtuigen en Su-57’s van de vijfde generatie? schrijft Jacques Guillemain.

Laten we serieus zijn! Nadat honderdduizenden soldaten zijn gedood in de strijd, wil de Oekraïense president Volodymyr Zelensky nu de ruïnes van het Oekraïense leger in een bloedbad sturen als rechtvaardiging voor verdere westerse hulp. De tijd dat het Westen – even blind als naïef – de rode loper uitrolde voor de voeten van de clown Zelensky en zijn schandalen door de vingers zag, is al lang voorbij.

Ze presenteerden hem als een superster en een voorzienige krijgsheer die het opnam tegen de Russische beer, die de gezworen vijand is gebleven van de haviken van het Pentagon omdat die nooit kon accepteren dat de Koude Oorlog voorbij was. Maar hun inspanningen zijn vreselijk mislukt, omdat de dwazen, verblind door hun russofobie, de kracht van Poetins nieuwe leger en het ongelooflijke aanpassingsvermogen van de Russische economie om sancties af te weren, hebben onderschat.

Na 15 maanden oorlog, 10 rondes van economische sancties en honderden miljarden euro’s aan geavanceerde apparatuur voor Kiev, geloven steeds meer mensen in de Verenigde Staten en Europa dat hun investering niets heeft opgeleverd.

Poetin controleert nog steeds een vijfde van het Oekraïense grondgebied, en Zelensky verliest honderd soldaten per dag in een beangstigend tempo van één gedode Rus voor elke acht gedode Oekraïners. Wanneer Robert Kennedy Jr. (neef van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy en Democratisch presidentskandidaat) het heeft over 300.000 gesneuvelde Oekraïense soldaten, is dat een plausibel cijfer in het licht van de laatste vijftien maanden oorlog, rekening houdend met de overweldigende superioriteit van de Russische artillerie. Onze Franse journalisten zijn net zo simpel van geest en weigeren kennis te nemen van de vernederende staat van het Oekraïense leger, maar de Angelsaksische pers is nuchterder en op de hoogte van de feiten. Voor Zelensky is het feest voorbij.

  Poetin's vergissing

Het is echter duidelijk dat Biden en zijn haviken niet bereid zijn hun nederlaag te accepteren. De last van het komende debacle zal moeten worden gedragen door de Oekraïners, die het Westen hebben misleid door een onmogelijke herovering te beloven. De mediahype over de herovering dreigt duidelijk een kolossaal fiasco te worden. De Franse politicus Francois Asselineau citeert de Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov, die onlangs zei dat de verwachtingen van een Oekraïens tegenoffensief “in de wereld werden overschat”. De Washington Post schrijft: “Het Oekraïense leger heeft bijna vijftien maanden lang de verwachtingen van de wereld overtroffen. Hoge leiders proberen die verwachtingen nu te temperen, uit angst dat de resultaten van een tegenoffensief om het verloop van de oorlog met Rusland te keren, niet zouden voldoen aan de hype”.

Rusland heeft de geografische en numerieke overhand: er zijn een half miljoen Russische troepen ingezet in Oekraïne, waarvan minstens 300.000 op Oekraïens grondgebied, zo meldt de Amerikaanse krant, die Reznikov citeert. Het “goede kamp” vecht niet langer om de oorlog te winnen, maar om te beslissen wie het odium van de nederlaag en de gevolgen van de ramp zal dragen.

De Russische “tsaar”, die bezoedeld is door schaamteloze leugens, en de Russische generaals die maandenlang te schande zijn gemaakt door hen met de vinger van incompetentie aan te wijzen, zullen het goed hebben op deze NAVO-huwelijksreis. De dreigende nederlaag maakt het westerse kamp steeds koortsiger. Maar gelukkig is Poetin wijs en koelbloedig nu hij tegenover NAVO-heethoofden staat die klaar staan om alles kapot te maken. Zonder zijn kalmte en 180 graden confrontatie met het belegerde Westen zouden we midden in een derde wereldoorlog zitten.

  De aanloop naar oorlog in Oekraïne - 13 februari 2022

En op 9 mei, de Dag van de Overwinning, zouden we ons kunnen herinneren dat het de Russen waren die het nazisme versloegen en de Tweede Wereldoorlog wonnen, in tegenstelling tot de Hollywoodlegende die van de westerse geallieerden de beslissende overwinnaar maakt met de invasie van 6 juni 1944. In werkelijkheid waren de dood van acht en een half miljoen Russische soldaten en de opoffering van vier en een half miljoen vermiste soldaten nodig om vier vijfde van het Duitse leger te vernietigen.

Ter vergelijking: de Amerikanen verloren minder dan vierhonderdduizend van hun soldaten. In totaal verloren meer dan zes miljoen Duitse soldaten hun leven op Russische bodem. Zonder het offer van het Russische volk zou geen enkele landing de geringste kans op succes hebben gehad tegen een Duits leger dat zijn troepen volledig in bezit had. Het was een beslissende overwinning die de loop van de geschiedenis veranderde en die het hypocriete Westen wil vergeten. Nu zou Zelenski gemakkelijk de verliezer van de eeuw kunnen worden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky is een wandelende dodeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuwe Adidas reclame voor vrouwen met man met bobbel en harige borst in badpak
Volgend artikelNederlandse “boerfamilies huilen elke dag aan de keukentafel”, zelfmoorden vanwege globalistische klimaatveranderingstirannie, waarschuwt Nederlands parlementslid Robert Roos
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. radio 1 praat over engeland zonder hoofdletter wil meer sancties tegen Rusland iets van geen grondstoffen meer kopen alles om te escaleren

  • Radio 1 notabene….

   Je weet toch wel beter? BNR ook al zoiets. De mensen die dit op hebben staan in de auto rijden ook alleen met een mondkap op rond…..

 2. Hoe minder jonge Oekraïense mannen overblijven des te gemakkelijker kan het land opgedeeld worden, bijv. 61% van het Oekraïense vruchtbare landbouwgrond is reeds in handen van Amerikaanse bedrijven Cargill, Dupont en Monsanto dat nu Bayer is.

  Verder vergemakkelijkt de komst van Groot Khazarisch Israël in het Zuiden van Oekraïne, dit zijn grofweg de plannen van deze lieden die de wereld als geheel hun bezit beschouwen.

 3. Douglas macgregor schat het aantal dode Oekraïense soldaten nu rond de 350.000.
  De 300.000 is gepasseerd,. Een jaartje terug waren er vredesbesprekingen, de nato, eu, vs, vk wilden dit niet. Zij vechten door tot de laatste Oekraïner. Het zal ze een worst wezen of een land en volk de afgrond wordt ingetrapt. Rusland heeft continu ruimte gelaten voor vredesbesprekingen, daar ligt het niet aan.

 4. “Na 15 maanden oorlog, 10 rondes van economische sancties en honderden miljarden euro’s aan geavanceerde apparatuur voor Kiev, geloven steeds meer mensen in de Verenigde Staten en Europa dat hun investering niets heeft opgeleverd”‘

  Dat klopt voor de gewone mensen…maar natuurlijk ook weer niet helemaal. De grootaandeelhouders van het militair industrieel complex hebben en gaan nog meer geld verdienen aan de geleverde wapens en de wederopbouw van dat kapotgeschoten land.
  Dit is het gevolg van een fout financieel schuldensysteem waarbij geld uit het niets gecreeerd wordt en waarbij echt werk niet beloond wordt. Zij die met andersmans geld schuiven op het “juiste”moment verdienen bijna altijd goed. Of dit soort nutteloze oorlogen nu gewonnen of verloren worden.
  De gewone mensen betalen de rekening als het eens een keer minder goed uitpakt. Hetzij met geld, hetzij met hun leven.

 5. ik geloofde nooit in een overwinning van het westen lafaards eerste klas een trist zooitje gelukkig de usa voorop ik hoop dat rusland oekraiene geheel overneemt en een muur bouwt van raketten en het westen links laten ligge,n de kapitalisten leeg laten bloeden niets maar dan ook niets naar de vk usa eu en andere meelopers verkopen voor een jaar of 50 dan kijken wat er over is van die smeerlappen

 6. Deed juist mijn laptop open en daar was het al The Daily Digest : ‘Oekraine boekt serieuze winst bij Bakmoet’ , bij nader inzicht hebben de geindoctrineerde, Russiaphobia lijdende sore losers het nog steeds over de ‘heldhaftige’ gebeurtenissen rond 12 en 13 mei waarbij de Nazis inderdaad enkele km terreinwinst boekten maar al snel in de pan gehakt werden….enfin dat hoop ik toch. Uit de grond van mijn (Belgisch) hart : Slava Rossiya !

 7. De duitse verliezen waren: 2 miljoen tijdens en 5 miljoen doden na WO 2 tot augustus 1947. Het totaal is 7 miljoen waarbij Adenauer nog 5 tot 6 miljoen Duitse staatsburger vermiste.
  Voor de rest zit je goed!

 8. Quote: “De last van het komende debacle zal moeten worden gedragen door de Oekraïners, die het Westen hebben misleid door een onmogelijke herovering te beloven”.

  Dit klopt niet. De Oekrainse regering beslist niks, het is de NAVO die daar de dienst uitmaakt. Het is dus ook de NAVO die zichzelf heeft misleid. Zie het volgende youtube fragment van Jackson Hinkle:

  https://www.youtube.com/watch?v=ZeWORZD6StM

  Daarin kan men zien dat het CNN was die riep dat de Oekrainers alle Kinzhal raketten hebben neer geschoten, waarna de Oekrainers zelf toegaven geen Kinzhal neergeschoten te hebben. Maar CNN en ondertussen ook de andere Westerse media bleven beweren dat de Oekrainers met onze geweldige Patriot systemen de Kinzhals hebben neergeschoten, en opeens hebben de Oekrainers zogenaamd 6 Kinzhals neergeschoten… Dan weet men toch genoeg?

 9. Over de landing in Normandie , zogenaamde D-Day, heb ik vraagtekens. Ben gepensioneerde ICT-er en heb militaire dienstplicht vervuld begin 70-er jaren. In 1942 is geheel Noord-Afrika bevrijd van Nazi-Duitsland. Genoeg havens en vliegvelden maar men deed er totaal niks mee. Tot het jaar 1942, dus 2 jaar later, 1000-den schepen vanuit Engeland richting Frankrijk naar klein stuk Normandie opvoeren. Voor de geallieerden was het eerst een ware slachting en daarom noemt Mike King het geen D-Day maar devils-day want het begon op het 6e uur, de 6e dag en de 6e maand samen vormen ze dus 666. Nog een voorbeeld dat indruist tegen “het voeren van een oorlog”. Honderd duizenden Britse soldaten bij Duinkerken waren opgesloten tussen de Noordzee en de Duitse leger en Hitler had bevel geven dat het leger moest stoppen waardoor deze honderd duizenden veilig naar Engeland konden varen. Ik krijg dus de indruk dat WW2 op een af andere manier geregisseerd was. Wat Mike King betreft hier de link https://ia801304.us.archive.org/3/items/TheBadWarTheTruthNEVERTaughtAboutWorldWarII/TheBadWarTheTruthNeverTaughtAboutWorldWarIiversion2MikeKing.pdf

 10. “And who was wrong, and who was right! It didn’t matter in the thick of the fight!”

  Ik denk dat ’t langzamerhand eens tijd wordt dat men dus ook ophoudt te kijken naar of Poetin of Zelensky nu gelijk heeft of juist ongelijk. Ik heb altijd al gezegd, of Poetin nu “goed” is of “slecht”, hij wel de slimste politieke leider is binnen Europa en misschien zelfs wel op de gehele wereld op dit moment. Slimmer dan alle Europese leiders bij elkaar. Daarmee ben ik echt geen “Poetin-lover”, want ik vertrouw Poetin echt niet. Maar zelfs als ik Poetin als “absolute incarnation of evil” zou zien (want dat is wat de media van mij verlangt) zou het dom zijn (of mnisschien zelfs NOG DOMMER dan wanneer Poetin een “engeltje” zou zijn) niet te erkennen dat Poetin gewoon de betere strateeg is en eigenlijk gewoon de oorlog al door hem gewonnen, waarschijnlijk nog voor hij begon.

  Laten we eerlijk wezen. Het westen heeft wel lekker mooi Zelensky op een voetstuk gezet en gedaan alsof hij de “held onder de helden” is en lekker pro-Oekraïne lopen doen, maar de waarheid is gewoon dat het westen een oorlog wilde tegen Rusland, ze waren misschien, ook wel door het debakel in Vietnam destijds, niet van plan hun eigen manschappen op te offeren (want dan zou de publieke opinie veel sneller zich tegen die ooriog hebben gekeerd. Tenslotte zouden we dan zelf doden te betreuren hebben en dat zou de waarheid moeilijker te verdraaien maken) en dus hebben ze ’t Oekraíense leger en waarschijnlijk ook volk gewoon als offerlammeren gebruikt. Althans, dat mijn theorietje. Ik kan er natuurlijk naast zitten, daar houdt ik nog wel rekening mee. Maar het is niet mijn gewoonte zulke zware beschuldigingen te uiten. Maar voor mij heeft ’t er nu wel alle schijn van dat ’t verhaal ongeveer zo moet zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in