Het hulppakket dat de Europese Unie Oekraïne in 2023 wil geven bedraagt maar liefst 18 miljard euro. Dit moet het komende jaar 40 tot 50 procent van de overheidsuitgaven van Oekraïne dekken. En de EU is zelfs bereid schulden te maken voor Oekraïne, wat de Oostenrijkse partij FPÖ duidelijk afwijst. “Wij zijn er absoluut op tegen dat de EU zich opnieuw in de schulden steekt om Oekraïne, een land dat niet tot de EU behoort, te steunen”, aldus Harald Vilimsky, hoofd van de delegatie van de Vrijheidspartij in het EU-parlement, bericht Unser-mitteleuropa.com.

Het hulpgeld zal in de vorm van een lening aan Kiev worden verstrekt, maar er zit een addertje onder het gras, zoals Vilimsky benadrukt: “De hulp is opgezet als een lening, maar wordt gedekt door de EU-begroting. Als Oekraïne het geld niet kan terugbetalen, moeten alle EU-lidstaten zich daarvoor verantwoorden. De facto hebben we dus te maken met een andere gezamenlijke EU-schuld.” Het is niet onwaarschijnlijk dat Kiev de lening niet zal kunnen terugbetalen. Niet alleen de oorlog in Oekraïne is hiervoor verantwoordelijk; ook voordat het conflict met Rusland begon, stond Oekraïne er financieel en economisch niet goed voor.

Vilimsky wijst er ook op dat de EU op het punt staat om van de gezamenlijke schuld een permanente toestand te maken: “Met het wederopbouwfonds Corona werd dit nog verkocht als een eenmalige uitzonderlijke actie. Nu zien we dat de gemeenschappelijke EU-schuld de regel wordt. Daarbovenop komt nog de rente, geschat op 630 miljoen euro, die hoe dan ook rechtstreeks door de EU moet worden betaald,” legt het parlementslid uit.

  Lid Nationale Garde Massachusetts gearresteerd door FBI voor Pentagon-lekken

Copyright © vertaling 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Prognose voorspelt “nachtmerriescenario” van nucleaire Derde Wereldoorlog door toenemend potentieel voor operationele miscalculatie in verband met OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa is moe van Oekraïne en noemt het een “zwart gat”
Volgend artikelMeer “plotselinge hartaanvallen” … met een “klimaatverandering” tintje
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Boeiend, de euro is toch al dood. Nog een paar van dit soort stuiptrekkingen en dan is het klaar. Leen maar uit, geef maar weg, kijk maar fijn.

 2. De zieke, kranke, en misdrlijk van zichzelf- EU
  Koopt eigrnlijk dit Oekraine .
  De krankzinnige EU doet hetzelfde en als een herhaling van, zoals kapitalisten dat doen :; steek ze in de schuld, zorg dat ze het niet kunnen terugbetalen door de economie van dit land te verwoesten en te ontvolken en het land wordt ingenomen. Zelenski vindt het allemaal prima, het is een goedbetaalde acteur.
  Die overigens ook berooft zal worden en berooid in zijn laatse vodden achtergelaten zal worden.
  Wolven doen niet anders dan doden en plunderen.

   • Perkins describes what he calls a system of corporatocracy and greed as the driving forces behind establishing the United States as a global empire, in which he took a role as an “economic hit man” to expand its influence. In this capacity, Perkins recounts his meetings with some prominent individuals, including Graham Greene and Omar Torrijos. Perkins describes the role of an economic hit man as follows:

    Economic hit men (EHMs) are highly paid professionals who cheat countries around the globe out of trillions of dollars. They funnel money from the World Bank, the U.S. Agency for International Development (USAID), and other foreign “aid” organizations into the coffers of huge corporations and the pockets of a few wealthy families who control the planet’s natural resources. Their tools included fraudulent financial reports, rigged elections, payoffs, extortion, sex, and murder. They play a game as old as empire, but one that has taken on new and terrifying dimensions during this time of globalization.

 3. Zul je niets over horen bij de NOS. Ondertussen steggelen ze over de energiecompensatie voor het MKB en krijgen die een doekje voor het bloeden.

 4. Oekraïne is al verkocht, multinationals staan in de wachtrij.

  Monsanto, Cargill en Dupont, BASF en Bayer …
  De biolabs, genetische mais en tarwe.
  Opslag voor NAVO-raketten.
  En dat allemaal zonder remmen, ttz milieuwetten en veiligheid. Want ja ‘t is voor de opbouw. Build back better voor de portemonnee.

  Een lening?

 5. Te erg voor woorden om zo’n schurkenstaat te helpen met miljoenen. Wij het volk hebben er geen stem in. De EU is een niet gekozen zeer slecht verzonnen iets. Om de Europese mensen uit te baten. Weg ermee. We willen geen EU die wapens van ons geld koopt en God mag weten wat nog meer. Wij kunnen onszelf wel verenigen
  zonder al die hoog betaalde smerige meelopers.

  • Groot gelijk Tanja. Weg met die ongekozenen in Brussel, die alleen aan zichzelf denken. Die de opdracht van usa uitvoeren om Europa naar de donder te helpen, de burgers te verarmen, zodat die straks op hun knieën de NWO zullen aanbidden als reddende engel.
   En tot die tijd wordt het huidige fiat systeem in de lucht gehouden. Tot de CBDC software gereed is en dan kunnen de overheden het volk controleren en onder de duim houden. Het social credit system a la China. En voor die troep mag de burger belasting betalen. Zum Kotzen zeggen onze Oosterburen.

 6. En…… we zien nooit één eurie terug van al ons oneigenlijk uitgedeelde belastinggeld. Ruttetrutte, stop eindelijk eens om voor Sinterklaas te spelen. Haal die Berlijnse Muur voor je ponem vandaan en zie eerst eens de nood in eigen land. Maar ja, dat boeit psychopaten natuurlijk niet.

  • Ja, dat over de balk gesmeten geld komt nooit meer terug. Op de een of andere manier moest ik denken aan Jan-Kees (Yankees?) de Jager, die ooit belachelijk veel overheidsgeld leende aan Griekenland met de ‘verzekering’ “het komt terug, mèt rente”. Tja, de rente is zo laag dat dat nauwelijks iets uitmaakt, en die ‘lening’ zal inmiddels kwijtgescholden zijn. Foetsie dus.
   Maar geen geld voor de eigen bevolking..

 7. Het lijkt me meer op witwassen, ipv iemand in de schuld steken. Al dat geld naar Griekenland is toch ook nooit teruggekomen? En Griekenland leeft nog lekker rustig voort… Het bail out geld voor de banken is toch ook nooit teruggekomen? En de banken bestaan gewoon nog lekker voort… Wat ik zeg is dat er altijd een goed doel is om geld aan te geven, lening of niet, maar het komt nooit terug. Het verdwijnt gewoon. En niemand weet waar aan. Eigenlijk is het niet eens witwassen, zoals met drugs geld gebeurt, het is gewoon vuile diefstal verkapt als goed doel; ondersteuning van de Oekrie….what a joke.

 8. Als ik Putin was zou ik overal loyale bestuurders installeren. Daarna doen alsof Rusland de oorlog verloren heeft. De EU en de VS de wederopbouw laten betalen en Oekraine zich vervolgens bij Rusland laten aansluiten.

 9. We worden systematisch beroofd. Een groot percentage wordt afgeroomd en doorgestuurd naar Zwitserse banken. Het is bekend dat ontwikkelingshulp kickbacks oplevert voor de politici die het regelen. 10-15%.

 10. Een lening? Het land is door en door corrupt. De infrastructuur van het land wordt compleet kapotgeschoten. Dat land kan (als het al zou willen) die lening nooit terugbetalen. Een lening aan een totaal failliete boedel is een uitermate onverstandige gift.

  In zoverre mag de oorlog van mij voortduren, dat Rusland de Oekraïne verovert en inlijft. Het spijt me oprecht voor de Oekraïners, maar het voorkomt tenminste dat de firma debiel & Co uit Brussel nog meer van ons geld in dat zwarte gat steekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in