Rusland heeft een ijzingwekkende waarschuwing afgegeven als reactie op berichten dat de Verenigde Staten de eerste partij Amerikaanse M1 Abrams gevechtstanks naar Oekraïne hebben gestuurd.

De Oekraïense regering gaat er prat op dat de tanks het Oekraïense leger zullen helpen de frontlinies te doorbreken. Duitse Leopards en Britse Challenger 2 tanks zijn echter al vernietigd door Russische troepen, bericht Frank Bergman.

De woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin, Dmitry Peskov, reageerde op de ontvangst door Oekraïne van de Amerikaanse tanks door te waarschuwen dat “ook zij zullen branden”.

“Dit alles kan op geen enkele manier de essentie van de speciale militaire operatie, de uitkomst ervan, beïnvloeden,” legde Peskov uit. “Er is geen wondermiddel, geen enkel wapen dat het machtsevenwicht op het slagveld kan veranderen.”

Washington had 31 Abrams tanks aan Oekraïne toegezegd, beginnend dit jaar. De eerste tien zijn naar verluidt vanaf zaterdag overgedragen aan de Oekraïense strijdkrachten. Verwacht wordt dat er dit najaar nog meer zullen arriveren.

“Abrams tanks zijn serieuze wapens, maar vergeet niet wat de president zei over andere tanks die in een ander land zijn gemaakt,” zei Peskov volgens Reuters.

Hij verwees naar andere Westerse tanks die aan Kiev geleverd zijn, waaronder Leopards van Duitse makelij en Britse Challengers, aldus het rapport.

Eerder deze maand kondigde het Witte Huis van de Democratische president Joe Biden ook aan dat het voor het eerst een “beperkte” hoeveelheid ATACMS-raketsystemen met groot bereik aan Oekraïne zal leveren.

De raketten hebben een bereik tot 300 kilometer.

“Een slagveld-video die vannacht op social media circuleerde lijkt de vernietiging van een Britse Challenger 2 in Oekraïne te tonen, wat de eerste keer zou zijn dat een van de tanks in de strijd vernietigd is,” schreef The Guardian.

  Kiev stuurt tieners naar de oorlog "met drie dagen training" - BBC

Britse media maakten vervolgens duidelijk dat tot op dat moment nog nooit een Challenger 2 tank door vijandelijke troepen in de strijd verloren was gegaan sinds de productie ervan. De tanks werden voor het eerst ingezet in 1994.

De enige uitzondering was een friendly fire incident in Irak in 2003.

Heel controversieel heeft het VK pantserdoorborende munitie met verarmd uranium naar Kiev gestuurd. De granaten worden afgevuurd vanuit de Challenger 2 tanks.

Afgelopen lente gaf het Britse Ministerie van Defensie toe dat het “geen toezicht houdt op de locaties vanwaar DU-granaten worden afgevuurd door de AFU in Oekraïne.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische deskundigen over Abrams-tanks voor Kiev en training Oekraïense soldatenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWeer een complottheorie die uitkomt! ECB-president Christine Lagarde: De digitale euro zal niet anoniem zijn
Volgend artikelGlobalisten hebben opnieuw een schokkende gebeurtenis gepland in hun streven naar de “Vier”: Digitalisering, Ontmenselijking, Vernietiging en Ontvolking
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. “Rusland waarschuwt: Amerikaanse M1 Abrams tanks die Oekraïne binnenkomen, “zullen branden””

  First things first eerst de overgebleven Britse Challenger tanks laten branden om het maar even goed in te peperen bij die idioot van Sunak de Britse MinPres om zijn kleurtje, dan de bezine slurpende Abraham tanks.

 2. die abraham tanks werden al meermaals vernietigd in Syrië..handmatig zelfs…FN heeft dat al eens aangehaald enkele andere sites ook trouwens..erg veel lezers vergeten nogal rap wat hier allemaal al eens geplaatst is..hallo !!!!!!

 3. Abrams zijn krankzinnig zwaar, wat ze ongeschikt maakt voor modderige omstandigheden. Ze presteren ook ondermaats in winterse omstandigheden. Ze zijn ook super onderhoudsgevoelig. Zonder enorme onderhoudsteams zijn ze na een paar dagen onbruikbaar.
  Dan de brandstof; ze slurpen kerosine. Deze krengen worden aangedreven met wat in feite een vliegtuigmotor is omdat ze zo zwaar zijn dat reguliere dieselmotoren ze slechts met een slakkegang zou laten rijden. Echter, daardoor zijn ze luid en hebben een debiel hoog hitteprofiel.

  Ook in Irak en Afghanistan presteerden ze op zn best matig en zijn er diverse verloren gegaan. Ze zullen in Ukraine geen lang leven beschoren zijn.

 4. ik vraag me af hoe de VS zouden reageren als Rusland wapens naar Mexico zou sturen en als daarmee dan aanvallen zouden plaats vinden op de VS en in het bijzonder op haar Pacific Fleet basis in San Diego…

  • In dat geval zou men al snel overwegen atoombommen toe te passen, en de Alzheimer patiënt die daar zgn. de leiding heeft zou zomaar op de knop kunnen drukken als dat hem wordt ingefluisterd.

 5. Met die rupsen (kg/cm2) op de Oekraïense ondergrond ? Met een tegenstander die over gepaste munitie en geschut beschikt om onder de koepel te raken zodat die eraf vliegt. Belooft leuke foto’s op Frontnieuws. Deze tank kan indruk maken op geitenboeren in woestijnterrein. Een panzer is steeds een compromis tussen verschillende eigenschappen en specifiek voor opdrachten in bepaalde gebieden (zo was een Tijgertank quasi onoverwinnelijk voor de afstanden op de Russische steppe, maar ongeschikt in Normandië).

  • Als je het niet moest weten leger en politie is vrijgesteld van de beperkingen op CO2. Ze mogen in de lucht blazen wat ze willen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in