Winteroorlog op de steppe

Sasha Rogers schreef drie dagen geleden een uitstekend – typisch Rogers met zijn lasergeleid sarcasme en scherpe toon – stuk met de titel “The Meat Storm” (in het Russisch). Daarin postte hij een Rusvesna-video over hoe wat er over is van VSU en Oekraine in puur militaire termen gewoon geen andere opties heeft dan het veel beloofde en door debielen van de westerse media gesponnen “offensief” uit te voeren met rampzalige gevolgen, schrijft Andrei.

Hier ziet u hoe een Russische eenheid omgaat met vier Oekraïense APC’s (lijkt op M-113 c.q. YPR) en deze kleine tactische actie, geprojecteerd tegen de realiteit van een enorm, 1000+ kilometer lang front, laat perfect zien hoe het Oekraïense leger (VSU) zal worden aangepakt in het geval van hun “offensief”, dat nu door het Kievse regime is beloofd langs… verschillende assen. Ja, natuurlijk.

De reden waarom ik spreek van strategische onvermijdelijkheid is dat noch het Pentagon noch de “planners” van Kiev in dit stadium weten wat ze moeten doen, en gezien het feit dat de meeste oorlogen van de VS worden gedreven door PR, moeten ze iets ondernemen – noem het hoe je wilt: tegenoffensief, offensief, massale aanval of gewoon aanval, maar het moet keer op keer worden herhaald – geen enkele keer heeft de VSU grond of nederzettingen veroverd als direct resultaat van hun gevechtsactiviteit. Telkens ging het om Russische troepen die uit operationeel en strategisch onbelangrijke posities werden teruggetrokken om personeel te sparen. Genoeg om VSU-“operaties” rond Kherson in herinnering te roepen, toen ze niets rond Kherson konden innemen, geen enkel dorp, totdat besloten werd burgers en personeel te redden en Kherson te verlaten. Pas na de Russische terugtrekking “veroverde” de VSU verlaten dorpen en de stad.

  De uitkomst van de oorlog met Rusland

Natuurlijk prezen ongeletterde media en militaire “professionals” het als een enorm succes, en noemden het zelfs verbluffend, want in het Westen wordt de “overwinning” alleen gedefinieerd door tv-beelden en spinsels. Wat die “deskundigen” natuurlijk niet begrijpen, is dat het “uitrekken” van de VSU-troepen het beeld, zoals in de video, zich elke dag herhaalt, waarbij de VSU en hun “bondgenoten” in catastrofale aantallen worden afgeslacht. Maar dat is nu een strategische onvermijdelijkheid, niet alleen voor de restanten van de strijdkrachten van het Kievse regime, maar ook voor de NAVO als geheel, die haar militaire ongeletterdheid op de meest dramatische wijze heeft blootgelegd. Daarmee “verzekerden” zij het beeld dat u in de video overal in Oekraïne kunt zien.

Hier is wat Svechin schreef en over Strategie werd opgemerkt in de preambule van zijn baanbrekende werk.

Ik heb kritiek op veel van mijn collega’s in de studie van problemen van militaire geschiedenis en tsaristisch Rusland, in die zin dat zij meestal, onmiddellijk na een feitelijke uiteenzetting van de gebeurtenissen, hun deducties en conclusies probeerden uit te werken, die vaak een nogal beperkte reikwijdte en diepgang hadden. Een werkelijk wetenschappelijke benadering bestaat erin om, nadat de feiten zijn vastgesteld, over te gaan tot een beschouwing ervan. “Het verschil tussen de termen, conclusie [vyvod], enerzijds, en beschouwing [razmyshlenie], anderzijds, weerspiegelt verschillende opvattingen over de relaties tussen theorie en werkelijkheid.” – Strategy

Het probleem met het moderne westerse leger als geheel is dat het zowel in theorie als in het echte leven faalt, met even rampzalige resultaten, en dat is een strategische onvermijdelijkheid die wordt ingekaderd door de ongeletterde militair-politieke klasse van het gecombineerde Westen. Zij weigerden het huiswerk te doen (Svechin schrijft ook over huiswerk) en faalden voor de test, niet alleen in Oekraïne, maar wereldwijd.

  Xi Jinping zegt dat hij China op oorlog voorbereidt

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Op het web zijn beelden verschenen van een duel tussen Russische en Oekraïense tanks tijdens gevechten in de DonbasVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet hoofd van de Wagner Group: Oekraïens leger bijna vernietigd
Volgend artikelSituatierapport 30/3/23: De strop rond Bakhmut wordt strakker aangetrokken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Andrei is een goede bron. Jammer dat de Saker website is gestopt, die was ook erg goed en inhoudelijk. Een andere goede bron voor meerdere en dus ook andersoortige onderwerpen is het YouTube kanaal van Theoria Apophasis. Het is wel Engels en soms moeilijk te volgen vanwege het tempo en zijn onnavolgbare complexe gedachtenstromen, hij is in mijn ogen superintelligent. Om de zoveel tijd maakt hij een ‘What the heck is going on?!’ video, zo ook deze laatste:
    https://www.youtube.com/watch?v=tqvrV_ykYOM

  2. Camera beweegt teveel. In en uitzomen is niet leuk. Nou dan ook, er is veel stress en onzekerheid bij de tank bemanning. De dood staat naast hen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in