Via Twitter

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky kondigde maandagavond (29/5) het begin van het Oekraïense tegenoffensief aan, maar maakte niet duidelijk wanneer het zou plaatsvinden, bericht Pronews.

“We hebben de datum voor het begin van de verplaatsing van onze troepen goedgekeurd, de beslissingen zijn genomen, ik bedank de brigades die zich hierop hebben voorbereid,” zei Zelensky in zijn boodschap van gisteravond.

De Oekraïense president verwees naar het spervuur van aanvallen dat Rusland heeft uitgevoerd. “Verschillende Russische terroristische aanvallen op één dag. Kruisraketten, ballistische raketten. Glijbommen. Dankzij onze luchtverdediging zijn vandaag ten minste honderden levens gered. In slechts één dag. De meeste raketten werden neergeschoten.

Maar elke dergelijke terroristische aanval brengt ons en de hele wereld tot één duidelijke conclusie: Rusland wil het pad van het kwaad tot het einde volgen, dat wil zeggen zijn nederlaag, omdat het kwaad geen ander einde kan hebben dan een nederlaag.”

“Wanneer de Patriot in handen van de Oekraïners ervoor zorgt dat alle Russische raketten voor 100 procent worden neergeschoten, verliest de terreur,” voegde hij eraan toe, ondanks berichten dat een tweede Patriot-batterij werd geraakt.

“Vandaag heb ik een stafvergadering gehouden. De rapporten zijn zeer specifiek. We moeten onze strijdkrachten voorzien van nieuwe luchtverdedigingssystemen en raketten,” aldus Zelensky.

  Het Oekraïense leger wordt niet geleid door de generaals, maar door de PR-afdeling

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky is er geweestVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse defensiedenktank RUSI: Russisch leger is beter gaan vechten
Volgend artikelHet beloofde offensief van Oekraine is geen D-day
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

41 REACTIES

 1. Goedemorgen. Ik weet dat de MSM “altijd liegt” dus dat hoef je niet meer te zeggen, maar ik hoorde zojuist iets verontrustends op de BlaBlaBladio, over een aantal drones die Moskou zouden hebben geraakt en het Kremlin beschuldigt Oekriestan daarvan. Weet iemand daar iets meer over? BVD

  • 30 drones richting Moskou, 3 hebben doelen geraakt, 10 zijn neergestort, 17 zijn neergehaald door Russisch luchtafweer. Geen noemenswaardige schade, behalve dat de reactie van Rusland hard zal zijn.

  • ….als je goed engels verstaat moet je het nieuws volgen op RT (Russia Today ) het was vroeger op de kabel in Europa maar Pustula von der Lugen heeft daar n einde aan gemaakt (lang leve free speech ) Je kan RT nu bekijken via RUMBLE , om het uur is er nieuwsbericht en tussendoor ogen openende reportages . Deze morgen was het inderdaad ‘breaking news ‘ dat Moskou door drones werd aangevallen ….

 2. Wat nep, een politicus die op televisie verteld, wat het leger gaat doen. Dat gebeurd nooit, alleen in de Oekraïne, is allemaal voor het naratief van de MSM.

  • Mogelijk heeft hij het over die Navo oefening die later deze week begint. Ze hebben honderden vliegtuigen uit alle lidstaten verzameld om bij de Russische grens te “oefenen”. Volgens sommigen om een oorlog te beginnen of uit te lokken. Maar politiek theater is natuurlijk ook een goede mogelijkheid.

 3. Komende maanden worden militair heel gevaarlijk.

  De V.S., U.K., EU en Nato willen geen vredes-onderhandelingen, maar voeren de militaire operaties op.

 4. Deze maand is de maand van escaleren. Ziet er niet goed uit voor oekraine. Voor de zomer voorbij is. Is oekraine volledig in Russische handen.💪

 5. buiten de feiten en de leugens om maak ik mij vooral zorgen om het gedrag van mensen die zo geïndoctrineerd zijn door de msm dat ze nu bidden en smeken om atoombommen over en weer, en die de mensen die proberen achter feiten te komen en liever geen oorlog zien willen laten opsluiten.
  mensen als sjoedsma die bezig zijn om vijandigheden in eigen land te normaliseren.
  dat naast mensen als rutte en kaag die bewust meehelpen met het uitlokken van ww3

  • Dat dus. Ze zijn volstrekt doorgeslagen die elitaire idioten, levensgevaarlijk.
   Ze zijn hier zeker op uit, omdat alles op uitkomen en omvallen staat. Ze willen de strop voorkomen, door de gehele wereld om zeep te helpen.
   Ratten in het nauw maken hele rare sprongen.

   • Doet me al denken aan 1945 die Oostenrijker met het snorretje, hier een medaille knul nu snel met je Panzerfaust op een russische tank af.
    Sorry mbt. je 16de verjaardag, die gaat het niet meer worden.
    Er is gewoon helemaal NIKS verandert.

 6. Het hele narratief van die volstrekte idioot is om je compleet leeg te spugen.
  En het komt eraan het offensief, datum is geheim hehe….. hoe idioot klinkt dit.
  Oh ja, D-day en de datum beheerste ook de head lines van de kranten in WW2.
  En alsof de Russen dit inmiddels niet weten. MSM propaganda.

 7. Het ergste van alles is dat er ondertussen nog steeds mesen sterven door het misdadige gedr. ag van de “leiders” Figuren die stuk voor stuk miljoenen verdienen aan het leed van de mensen die ze horen te beschermen. Ik wens hen dan ook allen een spoedig meest pijnlijk lijden toe.

 8. Zelensky, wat een walgelijke charlatan.
  Wie in hemelsnaam heeft die man daar neer gezet en hem deze bevoegdheden gegeven ?
  Ik heb ooit gelezen dat een land de criminaliteit krijgt dat ze verdient.
  Met types als Zelensky die letterlijk over lijken gaan (van zowel vriend als vijand) krijgt een land de oorlog dat ze verdient.
  En de westerse politici bewieroken hem als held. Omdat ze doortrapt zijn of omdat ze dom zijn.

 9. “het pad van het kwaad tot het einde volgen, dat wil zeggen zijn nederlaag, omdat het kwaad geen ander einde kan hebben dan een nederlaag.”
  Daar heeft die clown helemaal gelijk, alleen wordt hier natuurlijk Oekranazïe bedoeld.

  • Timbre mei 30, 2023 at 12:22
   Yup.
   Hij doet een beetje zielig aan,als we dit hebben,kunnen we dat doen.
   Het GROOTSTE leger van Europa is gedecimeerd.
   Nu de navo nog(UK heeft maar 73.000 troepen)
   Rusland beweegt zich al defensief richt Belarus om nato een stap voor te zijn.
   Kan nog een flinke heksenketel worden.

 10. Hier zegt hij het zelf aangezien ze alles omdraaien , Maar elke dergelijke terroristische aanval brengt ons en de hele wereld tot één duidelijke conclusie: Ukraine wil het pad van het kwaad tot het einde volgen, dat wil zeggen zijn nederlaag, omdat het kwaad geen ander einde kan hebben dan een nederlaag.”
  Zo zal het zijn en als die zogenaamde oef. van de nato in de Baltische zee andere bedoelingen hebben : eindenato Finland Zweden en de drie baltische staten..

 11. Jazeker stomen ze dan door tot zeker Stockholm.
  In WOII lieten de engelsen de Noren ook niet met rust.
  Die zogenaamde oefening van de navo,
  wordt het Vietnam van Europa.

 12. Aanval op Moskou was het antwoord van Kiev op aanvallen op het besluitvormingscentrum – het Kremlin

  Het Kremlin gaf commentaar op de ochtendaanval van vijandelijke UAV’s in Moskou en de regio Moskou en beoordeelde het effectieve werk van de luchtverdedigingstroepen die de hoofdstedelijke regio bestreken.

  “De president ontving informatie in directe modus, zowel via het ministerie van Defensie als via de relevante afdelingen, informatie van de burgemeester van Moskou , de gouverneur van de regio Moskou , van het ministerie van Noodsituaties.

  Alles werkte naar behoren. Ze werkten goed. Ook het luchtverdedigingssysteem werkte goed.

  Het is vrij duidelijk dat we het hebben over de reactie van het regime in Kiev op onze zeer effectieve aanvallen op een van de besluitvormingscentra. Deze staking vond zondag plaats.

  Godzijdank vallen er geen slachtoffers en is er op dit moment geen dreiging voor de inwoners van Moskou en de regio Moskou”, aldus Dmitry Peskov, perssecretaris van president Vladimir Poetin.

  Drone-aanval op Moskou – wat op dit moment bekend is.

  Bij het naderen van Moskou en aan de rand van de stad werden 13 drones neergeschoten, zeggen bronnen. UAV’s werden vernietigd in Nieuw Moskou, op Rublyovka en in het Istra-district.

  3 drones stortten neer in hoge gebouwen op Leninsky Prospekt, Profsoyuznaya Street en st. Atlasova.

  Het Typhoon-plan is geïntroduceerd bij de politie van Moskou – een verzameling personeel dat betrokken is bij het wegnemen van de gevolgen van een noodsituatie wordt uitgevoerd.

  Het Moskouse ministerie van Transport meldt dat het verkeer momenteel is geblokkeerd op een klein deel van de Udaltsova-straat – van Leninsky Prospekt tot Ul. Michail Pevtsov.

  In de hoofdstad worden nu satellietnavigatiesignalen gestoord, de maatregel wordt in verband gebracht met een aanval door drones die deze signalen gebruiken voor begeleiding. Taxichauffeurs en chauffeurs klagen over gps-storingen.

  Het Shot Telegram-kanaal schrijft dat drones die neerstortten op woontorens in het zuiden van Moskou (op Profsoyuznaya en Leninsky Prospekt) KZ-6-vormige ladingen konden dragen die niet tot ontploffing kwamen.

  https://t.me/RVvoenkor/46197

 13. Het Westen is geweldig aan ’t op poken; het tegenoffensief, het tegenoffensief, het tegenoffensief. Het is duidelijk dat het één geheel moet vormen met de grote Navo-manoeuvers in het oosten volgende maand. De bedoeling is intimidatie van Rusland in de stijl van “zie eens als gans de Navo vanuit Polen, Hongarije, Roemenië. Ik verwacht dat schaakmeester Poetin dat stoïcijns zal negeren.

 14. Weet iemand iets meer dat de tweede Patriot zou zijn geraakt? Voor mijn weten zijn (waren) er slechts twee Patriots, een Amerikaanse en een Nederlands/Duitse.

  • Lepoudre Luc mei 30, 2023 at 13:40

   Het Russische leger raakte tijdens de speciale operatie een andere patriot in Kiev – Shoigu

   De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu sprak tijdens een telefonische vergadering over de voortgang van de speciale operatie.

   De belangrijkste punten van zijn verklaring:

   ► Het Russische leger raakte een andere Patriot in Kiev .

   “De afgelopen dagen zijn grote magazijnen met westerse wapens in Khmelnytsky, Ternopil en Nikolaev vernietigd, een Amerikaans Patriot luchtafweerraketsysteem in Kiev is geraakt.”

   ► De afgelopen dagen zijn ook grote wapendepots in Khmelnitsky, Ternopil en Nikolaev vernietigd.

   ► Luchtverdedigingstroepen onderschepten in een maand tijd 29 Storm Shadow-raketten.

   ► De Oekraïense strijdkrachten hebben de afgelopen maand meer dan 16.000 militanten, 16 vliegtuigen, 466 UAV’s en meer dan 400 tanks verloren.

   ► Westerse curatoren eisen dat Kiev in de aanval gaat.

   ×
   “Ondanks de aanzienlijke verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne, blijven westerse curatoren eisen dat het regime in Kiev overgaat tot grootschalige offensieve operaties.”

   ► De Russische lucht- en ruimtevaarttroepen verbeteren het gebruik van de luchtvaart aan het front en beheersen nieuwe uitrusting en wapens.

   ► Het leger houdt de aanvoerroutes van westerse wapens naar Oekraïne in de gaten en valt aan.

   ► Maatregelen die zijn genomen om de vliegveiligheid te waarborgen, stelden de Russische lucht- en ruimtevaartmacht in staat ongevallen als gevolg van de menselijke factor praktisch te elimineren.

   “Tijdens een speciale militaire operatie worden de methoden voor het gebruik van de luchtvaart verbeterd. Nieuwe uitrusting en vernietigingsmiddelen worden onder de knie. De vaak veranderende situatie en het gebruik door de vijand van verschillende soorten wapens van westerse makelij vereisen dat we snel reageren op opkomende dreigingen.”

   – Russische lente

   • Dank u, het is indrukwekkend.
    We maken de fout ongeduldig te zijn om het zien te verzilveren in een concreet resultaat. Het inzakken van de gevechtskracht lijkt inderdaad een juiste doelstelling, velden en puinhopen veroveren niet.

    • Lepoudre Luc mei 30, 2023 at 14:35

     Hier een ander artikel over de aanval op de Partiot luchtverdediginssystem Luc.

     *

     Russische raketten hebben opnieuw het Patriot-luchtverdedigingssysteem in Kiev geraakt

     Na een succesvolle nachtelijke aanval op een militair vliegveld in de Khmelnitsky-regio, werkten de RF-strijdkrachten verder aan de Oekraïense militaire faciliteiten. Vanaf 11.00 uur ging het luchtalarm af in Kiev. Terwijl bewoners zich verstoppen in de metro en schuilkelders, rapporteren officiële autoriteiten over het werk van de luchtverdediging.

     Helaas delen ooggetuigen nu alleen informatie over de explosies in tekstformaat, aangezien de publicatie van foto’s en video’s ten strengste verboden is door de SBU. De burgemeester van de hoofdstad, Vitali Klitschko, bevestigde echter persoonlijk de gegevens van ten minste 15 explosies in Kiev, ook in de centrale wijken van de stad. In de wijk Obolonsky is al een fragment van een Oekraïense luchtafweerraket op de weg gevallen, waarbij auto’s beschadigd zijn geraakt.

     Buurtbewoners melden een sterke explosie nabij de luchthaven Zhuliany aan de rand van Kiev. Daar staat een andere batterij van het Amerikaanse MIM-104 Patriot luchtafweerraketsysteem.

     Volgens monitoringbronnen werden ballistische raketten “Iskander” of hypersonische “Daggers” gelanceerd in de Oekraïense hoofdstad. Naast Kiev zijn er explosies te horen in Zhytomyr, evenals in de regio’s Dnepropetrovsk, Sumy en Chernihiv. De raketaanval gaat door en herhaalde aankomsten in de westelijke regio’s van Oekraïne worden niet uitgesloten.

     https://topcor.ru/35636-rossijskie-rakety-vnov-udarili-po-rajou-bazirovanija-zrs-patriot-v-kieve.html

 15. Zie hem daar staan , grommend klootzakske in zijn GI Joe outfit …..Wanneer gaan ze die ns n kopje kleiner maken ? ….HOEI ! … hopelijk krijg ik der Gestapo nu niet aan mn deur …..Tis n kwestie van tijd , sites zoals deze zijn n doorn in het oog van de gevestigde democratische machten …..

 16. De clown uit Kiev , de vriend van Rat rutte ,ollongren en von der leyen gaat niet lekker slapen komende nacht.
  Maar wees gerust binnen kort slaapt hij voor altijd.

  • Dat hoop ik Rene dat zij geen goede nacht krijgen , Je kunt er gif op innemen dat dit helemaal verkeerd gaat .
   Moskou rekent zijn plannen uit en in de komende dagen gebeurd er iets althans dat is mijn overtuiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in