Zij eisten een stopzetting van de wapenleveranties van Tsjechië aan Oekraïne en een einde aan de sancties van de EU: 70.000 betogers bezetten urenlang het Wenceslasplein in het centrum van Praag. Sommige Duitse media benadrukten dat de protesten door extremisten georganiseerd waren – en “Poetin helpen”, bericht Exxpress.at.

Het hele Wenceslasplein was gevuld met demonstranten: zij zwaaiden met Tsjechische vlaggen en droegen spandoeken, waarin zij de hoge energieprijzen aan de kaak stelden en het aftreden van de regering eisten. Zij eisten ook dat er een einde kwam aan het sanctiebeleid van de EU tegen Rusland, omdat de Tsjechische economie en bevolking daaronder te lijden hadden.

Het protest in het centrum van Praag vond plaats een dag na een motie van wantrouwen die de regering had overleefd. De oppositie beschuldigt de centrumrechtse coalitie van vijf partijen van passiviteit in de strijd tegen de inflatie.

De demonstranten eisten militaire neutraliteit voor de Tsjechische Republiek en de opening van onderhandelingen met gasleveranciers, waaronder Rusland. De prijsstijging, vooral van elektriciteit en gas, zal de economie in de herfst kapot maken, verklaarde een van de organisatoren.

Tsjechische president: “Pro-Russische propaganda is te zien”.

Op hun website spraken de organisatoren zich ook uit voor een “neutraal” standpunt van Tsjechië over de Russische invasie in Oekraïne, en tegen het permanent toelaten van Oekraïense vluchtelingen.

Niet verwonderlijk beschuldigde de regering de demonstranten ervan “pro-Russisch” te zijn en dat zij niet het beste met het land voor hadden, en dat terwijl de groep die de protesten organiseerde “Tsjechische Republiek Eerst” heet.

  De VS verliezen het Midden-Oosten: Biden verbreekt betrekkingen met Saoedi-Arabië en VAE & stuurt hen naar BRICS - trekt 5.000 Amerikanen, Patriot & THAAD terug!

“De protesten op het Wenceslasplein zijn bijeengeroepen door krachten die pro-Russisch zijn, dicht bij extreme standpunten staan en tegen de belangen van de Tsjechische Republiek zijn,” zei premier Petr Fiala.

Dit protest heeft weinig tractie gekregen in de media, maar net als bij de massale protesten tegen covidpaspoorten vorig jaar, wordt er niet erg veel aandacht aan besteed, bericht Expose-news.com.

Europa gaat een winter tegemoet met stijgende elektriciteitskosten. In Noorwegen hadden wij onlangs een piek van bijna $1 per kwh.

Het is zo erg geworden dat er in Duitsland al energierantsoenering is, waarbij de mensen hun warme douches beperkt krijgen en de temperatuur binnenshuis beperkt wordt.

Zoals het er nu uitziet, dreigen veel kleine bedrijven door de krankzinnige elektriciteitsprijzen failliet te gaan, en de winter is er nog niet eens.

Natuurlijk zullen de grote bedrijven deze prijzen kunnen betalen, het zullen de kleine bedrijven zijn die te lijden zullen hebben onder deze energiecrisis.

En nu zijn de mensen in de Tsjechische Republiek de straat op gegaan om te protesteren. Het lijkt wel of we de laatste tijd steeds meer protesten in Europa zien, van het boerenprotest in Nederland dat oversloeg naar Duitsland en België, en nu deze protesten in Tsjechië.

  De 3 Oorlogen van de Apocalyps komen gevaarlijk dichtbij

Energierantsoenering “zeer goed mogelijk” voor het VK deze winter

Vrijdag meldde Daily Mail dat de Britten gevraagd zou kunnen worden hun energiegebruik deze winter te beperken om black-outs te voorkomen, door het gebruik van gas en elektriciteit op piekuren te vermijden, in een maatregel die elk deel van het leven zal treffen.

Volgens een energieconsultant bij Watt-Logic, Kathryn Porter, is het “zeer goed mogelijk” dat het Verenigd Koninkrijk plannen voor energierantsoenering zal zien: “of je hebt rantsoenering of je hebt black-outs”. Huizen, ziekenhuizen, scholen, bedrijven en gemeenteraden zullen hun gas- en elektriciteitsverbruik moeten verminderen en miljoenen mensen zou gevraagd kunnen worden om tijdens de avondspits niet te koken en geen apparaten te gebruiken tot na 20.00 uur.

En gemeenten kunnen ervoor kiezen Duitsland te kopiëren, waar straatverlichting wordt gedimd, verkeerslichten op stillere kruispunten worden uitgeschakeld, warm water en centrale verwarming in openbare gebouwen uit zijn en monumenten ’s nachts niet langer verlicht zullen zijn.

Leven in Blackout Groot-Brittannië: Experts waarschuwen dat energie rantsoenering deze winter ertoe kan leiden dat mensen pas na 20.00 uur mogen koken, pubs om 21.00 uur sluiten, scholen “drie dagen per week”, verzorgingshuizen uitjes voor bewoners annuleren en zwembaden onverwarmd blijven, Daily Mail, 2 september 2022.

Vrijdag meldde Bloomberg dat ongeveer 24 miljoen Britse huishoudens deze winter bijna driemaal zoveel voor energie zullen betalen als vorig jaar.

Dit komt een week nadat Bloomberg meldde dat volgens James Cooper, een partner bij Baringa Partners, de ernst van de energiecrisis in Groot-Brittannië, wat de gevolgen voor de huishoudens betreft, erger zou kunnen zijn dan de financiële ineenstorting van 2008.

  Bakhmut, strategisch of niet, valt

Intussen worden de pubs in Groot-Brittannië geconfronteerd met een “tsunami van sluitingen” wegens verlammende energierekeningen. ZeroHedge meldde dat uit een enquête van de handelspublicatie de Morning Advisor bleek, “dat 70% van de ondervraagden zegt dat als de elektriciteitsprijzen blijven stijgen, zij niet meer kunnen werken en gedwongen zullen zijn hun winkel te sluiten.”

En het zijn niet alleen pubs die met sluiting te maken krijgen. Ook restaurants zullen moeten sluiten wegens de buitengewoon hoge energiekosten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duits hoofd energiebeheer waarschuwt voor gastekorten, faillissementen, enorme prijsstijgingen die “schokgolven door het hele land” zullen veroorzakenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPlacenta van gevaccineerde moeders: Dr. James Thorp presenteert verontrustende beelden
Volgend artikelDe onderneming die COVID-19 heet, is oude mensen, het vermoorden van oude mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. In de afgelopen jaren zijn in de Kop van Noord-Holland, om precies te zijn de gemeente Hollands Kroon de nodige datacenters verrezen. De locatie is de in 1930 drooggelegde Wieringermeer en kostbare & uiterst vruchtbare landbouwgrond is voor een appel en ei verpatst aan Big Tech zoals Google.
  Al voor de afgekondigde plandemie op 11.03.2020, bleek dat het watergebruik veel hoger was dan de bevolking is voorgeschoteld en in de media kon je toen al lezen dat bij een ‘watertekort’ de watertoevoer naar particulieren zou worden afgeschaald, want de datacenters mogen onder geen beding lijden aan een watertekort.
  De datacenters zouden gaan draaien op door windmolens opgewekte groene stroom. De bevolking is ook op dit gebied het haasje, want de datacenters betaalden niet mee aan de bouw van deze windmolens, maar wel voor ’n zacht prijsje mega veel stroom betrekken voor van het door TenneT beheerde elektriciteitsnet.
  Zoals wellicht bekend betalen deze datacenters nauwelijks belasting en via allerlei witwasconstructies via o.a. de Britse Kanaaleilanden, Maagdeneilanden & Panama verdwijnen de opbrengsten in de zakken van de cabal/ Deep State/ illuminati.

 2. Tienduizenden op Zandvoort (juichen voor een Belg, hoe verzin je het !) en slechts een paar duizend op de Dam tegen het afbraakbeleid van die Haagse idioten. Het laat zich raden waar de prioriteiten liggen.

 3. Wat we nu meemaken is een beleid van economische krimp (degrowth) dat tot grote armoede zal leiden. De EU-commissarissen en de Belgische Open VLD/MR/Groen/Ecolo/Vooruit/SP constellatie promoten deze krimp-agenda omwille van ethische (vermindering van de ongelijkheid tussen de EU en de derde wereld) en klimaatredenen (CO2-hysterie).
  Elk gewelddadig optreden tegen deze voluntaristische politici is echter uit den boze want dat zal onmiddellijk gebruikt worden als voorwendsel om de noodtoestand op te leggen en elke democratische correctie onmogelijk te maken. De huidige versnelling van de degrowth-agenda is gericht op de uitlokking van burgeropstanden.

  En u zult zien – mark my words: de politiek zal de haat van het volk afwenden en richten op Rusland, en een WO zal het gevolg zijn….

  • Die WO-IV gaat echt niet lang duren. De RF is er klaar voor en heeft in de UA met 1 soldaat tegen 3 laten zien hoe je het veel grotere NATO proxy leger zonder al te veel verliezen stukje bij beetje ontmantelt.

   Als dit een WO wordt gaat natuurlijk niet slechts 9% uit de kast zoals in UA, maar vanzelfsprekend de volledige en gecombineerde strijdkrachten. Net als in UA zal alles van NATO belang in de eerste 24 uur geKalibreerd, geIshkandreerd of geKinzhaleerd zijn. Van mij mag het, graag zelfs. Lang leve moeder Rusland! Yankees go home, en alle Schwabisten liefst tussen 6 plankjes 3 el diep!

 4. In Twitter bericht:

  “At these prices it would cost $100 to fully charge a Tesla.

  In other words it is cheaper to fill up a tank of petrol, even with these crazy petrol prices.

  So what is the point of an electric car?”

  Precies dit gaat er gebeuren met de mensen die zonnepanelen, elektrische auto etc. hebben aangeschaft….. “what is the point of an electric” GELD KLOPPEN natuurlijk !

 5. Daar komen de schaapjes wel achter. Wat ik weet veel vulkaan uitbarstingen. Ook in de Indonesische oceaan. Op Noordelijke halfrond wordt behoorlijk koud. Dat is nog zacht uitgedrukt. Maar ik en mijn gezin zitten straks warmpjes bij. Wij hebben ons voorbereidt hierop. Laten de schapen maar flink juichen naar al dat cabal. Het doet mij niets meer. Ik ben er helemaal klaar mee. Bereidt je voorop de ergste.

 6. Demo in Praag: een opportunistisch beginnetje….werkelijke veranderingen zullen of Parijs of in Mofrikana beginnen.

  En Poetin lacht zich rot—de wapens die de linksen uit het westen tegen hem wilden gebruiken, worden tegen het westen zelf gebruikt..

  Iets met kuilen graven en er in vallen; en kaatsen en ballen en zo…

 7. Europa wordt doelbewust naar de donder geholpen. Usa zal nooit een sterk Europa, samen met Rusland, accepteren. De denktank Statford onder Obama heeft toen gezegd: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden.
  De usa schoothondjes in Brussel voeren de usa opdracht uit. Het volk interesseert hun geen barst. Als usa, Schwabber maar tevreden zijn .
  Wat zou erachter zitten? Geld? Chantage? Of beiden? Of een mooie functie elders? In de VN bijvoorbeeld?
  Als het volk niet massaal opstaat, dan is Europa terug geworpen in de 18e eeuw.
  Chaos, faillissementen met hoge werkloosheid, armoede.
  Daarboven op decbewust gecreëerde hoge inflatie, die het spaargeld verdampt.
  M.i. Is dit alles bewuste usa politiek! De schoften, de machtgeile psychopaten.

  • Helemaal mee eens Jan, Ursula en haar maatjes zijn de trekpoppen van het witte huis.
   Dankzij alle propaganda staan de Europese schaapjes er nog achter ook

 8. Op zijn best noem ik deze demo: een mager begin van een begin.

  Bovendien is het verhaaltje fout; zij demonstreerden niet tegen de sancties, maar tegen de prijsverhogingen die daardoor (voorspelbaar) kwamen.

  Door te zorgen voor een rechtse regering hadden die sancties niet plaatsgevonden.
  bekende oorzaak dus…
  —————–
  oplossing: linksen eruit rechtsen erin, ander politiek systeem, uit Nato, uit EU uit UN uit WHO.

 9. Personelijk neem ik een demo tegen de regering pas serieus, als de klinkers uit de straat gaan en er geen ruit meer heel is in overheidsgebouwen; zie “Telegraaf” jaartje of 50 terug; zie rellen in Parijs, zelfde periode.

  Alternatief: als alle niet-linkse partijen–dus alles behalve kartel–samenwerken en gaan staken voor onbepaalde tijd.
  Dat wil zeggen: niet meer naar de nep-vergaderingen van tweede en eerste kamer gaan–dus de gebouwen niet meer betreden tot kabinet afgetreden is.

  Ze zitten daar toch voor Jan Lul, want alle beslissingen werden al genomen in het regeer akkoord

 10. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de steun die jullie ons gaven bij de demonstratie in Amsterdam en ik heb een ding geleerd dat jullie laf volk het zelf maar uit zoeken mij zal je op geen enkele demonstratie nog aan treffen, ik ga nu van op de bank genieten door de vele doden advertenties te lezen in de krant ik zou zo graag met eigen ogen kunnen zien als ze lagen te krappere bij hun laatste adem zulk volk kan je beter kwijt zijn als rijk is mijn mening en daar steun ik nu ook de WEF en en de EU er moet een goede opruiming plaats gaan vinden want wat heb je aan een volk dat te lui is om voor hun vrijheid op te komen.

  • Geef ze brood en Spelen en het gepeupel is tevreden… Word al lange tijd gedaan…

   Inderdaad schandalig Coolen alle masaś schaapjes weer bij Orange ¨held¨ Verstappen en 2000 man op de Dam dan kan je zien waar de prioriteiten liggen.. Niet dat die demo´s veel zin hebben maar het blijft in en in triest…

 11. Over een paar maandjes, als de ECHTE verhogingen van energie inzetten, eerst dan komt de massa in beweging.
  Niet dat dat veel zal uitmaken…..

 12. De Tsjechische bevolking wordt wakker. GOED ZO HOPELIJK VOLGEN ER SNEL MEER LANDEN‼️
  Dit zijn geen extremisten zoals de Mains stream media ons wil doen geloven.
  Dit zijn mensen die inzien dat door de STOMME STREKEN VAN DE BRUSSELSE LEIDERS ONS WERELDDEEL AAN DE BEDELSTAF GAAT KOMEN.
  Dit zijn mensen die inzien dat onze democratie in feite geen democratie is want ons werd niets gevraagd over sancties aan Rusland en we moeten ons wel schikken naar de gevolgen van deze sancties.
  Armoede en banen verlies en onrust en koude.

  DIT IS HET BEGIN : DEZE MENSEN ZIJN ALERT. Ga door…. Het zal nodig zijn om in veel meer steden te demonstreren en de elite uit Brussel met pek en veren naar huis te sturen….

  De nieuwe dictatuur IS: De ongekozen bestuurders in Brussel.

 13. Ach…..je kan er vanuit gaan dat daar 50.000 demonstranten liepen, die gewoon van begin tot eind
  mee hebben geholpen aan voortzetting coronamaatregelen.

  Het lijkt heel wat…..maar dat is het niet.
  Het is vaak strijden voor eigen hachje, en meelopen in een gigantische stoet is voor velen
  maar een showsjaal uitstapje.

  Als al deze 70.000 demonstranten nou een tegelijkertijd allemaal overheidsgebouwen zouden bezetten in het hele land……dan veranderd er pas wat.
  Maar je weet hoe het gaat.
  Zei die de demonstraties orkestreren zijn vaak onderdeel van…..
  Gesteund door politieke partijen die uiteindelijk vals zullen blijken.

  Dus stoppen met demonstreren. Voor zelf harde actie, en hoop op steun van voorbijgangers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in