De NAVO stuurt wapens en opleiders om de neonazi’s van de Oekraïense blank-supremacistische Azov-beweging te helpen in hun strijd tegen Rusland. Dit volgt op talrijke berichten over steun van Westerse regeringen aan Oekraïense extreemrechtse extremisten.

Het door de VS geleide militaire bondgenootschap van de NAVO stuurt wapens naar neonazi-extremisten in Oekraïne, terwijl zij de strijd aanbinden met Russische soldaten, bericht Ben Norton.

Sinds Rusland Oekraïne op 24 februari is binnengevallen, heeft de regering van de VS het land overspoeld met wapens, en toestemming gegeven om voor 350 miljoen dollar aan militair materieel naar Kiev te sturen.

In minder dan een week tijd, eind februari en begin maart, hebben de Verenigde Staten en andere NAVO-lidstaten meer dan 17.000 anti-tankwapens, waaronder Javelin antitank-raketten, over de grenzen van Polen en Roemenië naar Oekraïne vervoerd, meldt de New York Times.

Washington heeft Kiev ook 2.000 Stinger-luchtdoelraketten gestuurd. En de Joe Biden regering heeft de NAVO-landen het “groene licht” gegeven om gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen.

Westerse regeringen hebben geharde rechtse militanten uit de hele wereld uitgenodigd om naar Oekraïne te reizen om zich aan te sluiten bij de strijd tegen Rusland – net zoals zij dat in de jaren tachtig in Afghanistan deden, in een strategie waaruit Al Qaida en de Taliban zijn voortgekomen.

Intussen, terwijl de NAVO een opstand in Oekraïne creëert, zijn sommige van de strijders die deze wapens krijgen blanke-supremacistische fascisten.

Het anti-Russische activistische mediaplatform NEXTA tweette op 8 maart dat NAVO-landen geleide raketten van de Next Generation Light Anti-tank Weapon (NLAW) hadden verscheept en instructeurs naar de Oekraïense stad Charkiv hadden gestuurd.

“Het Azov-bataljon heeft als eerste kennis gemaakt met het nieuwe wapentuig,” gaf NEXTA toe, een door het Westen gesteund Wit-Russisch oppositiekanaal.

Azov is een expliciet neonazistische extremistische groepering.

De Azov-beweging werd opgericht als een fascistische bende die in 2014 diende als de spierkracht achter een gewelddadige, door de VS gesponsorde staatsgreep in Oekraïne, waarbij een democratisch verkozen regering, die politieke neutraliteit had gehandhaafd, ten val werd gebracht, en in plaats daarvan een pro-westers en venijnig anti-Russisch regime werd geïnstalleerd.

  De NAVO geeft toe dat zij "Oekraïners wil laten blijven sterven" om Rusland te laten bloeden, wil geen vrede

Na de putsch van 2014 werd het Azov-bataljon officieel opgenomen in de Nationale Garde van Oekraïne. Het staat nu bekend als het Azov Detachement of Azov Regiment, en helpt toezicht houden op speciale operaties.

Azov predikt een blanke-supremacistische ideologie die Russen afschildert als “Aziaten” en Oekraïners als “zuivere” blanken. Het gebruikt talrijke neo-nazistische symbolen, waaronder de Duitse wolfsangel en de zwarte zon.

De nazi-symbolen die gebruikt worden door het Azov-bataljon van Oekraïne

Gezien de banden van Azov met blanke-supremacistische fascistische groeperingen in de Verenigde Staten, is er zelfs een kortstondige campagne geweest om de Oekraïense neonazi-militie op de lijst van terroristische organisaties te krijgen.

In 2019 schreven de Democratische afgevaardigde Max Rose van New York en nog 39 andere congresleden een brief aan het ministerie van Buitenlandse Zaken met het verzoek Azov als terroristische organisatie te bestempelen.

Die aanduiding is er nooit gekomen. In plaats daarvan hebben Washington en de NAVO Azov bewapend om een proxy-oorlog tegen Rusland te voeren.

VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Israël, Polen en Canada steunen nazi’s in Oekraïne

De door NEXTA getwitterde foto’s zijn lang niet het enige bewijs waaruit blijkt dat Westerse regeringen nazi’s in Oekraïne gesteund hebben.

In 2017 hebben Amerikaanse en Canadese militaire officieren Azov-nazi’s in Oekraïne ontmoet en hen geadviseerd over hoe ze de Russisch sprekende Oekraïense onafhankelijkheidsstrijders in de oostelijke regio Donbas moesten bestrijden.

Azov publiceerde foto’s van de ontmoeting op zijn officiële website.

De Canadese militaire ambtenaren die deze Oekraïense nazi’s ontmoetten, vreesden later door de media ontmaskerd te worden.

  De tijd begint te dringen, zowel voor Zelensky als voor de NAVO - Operatie 'Vleesmolen' moet beginnen

De krant Ottawa Citizen berichtte dat de onthulling van de Canadese training voor Azov-fascisten tot een officieel militair onderzoek leidde.

Azov-nazi’s hebben ook wapens van Israël gekregen.

In 2018 meldde het mainstream nieuwsorgaan Haaretz dat een groep prominente mensenrechtenactivisten een petitie indiende bij het Hooggerechtshof van Israël met de eis dat het land zou stoppen met de export van wapens naar Oekraïne, nadat Azov een video op zijn officiële YouTube-kanaal had geplaatst waarin een extreem-rechtse strijder te zien was die Israëlische Tavor geweren gebruikte.

Een studie uit 2021, gepubliceerd door de George Washington Universiteit in Washington, DC, toonde aan hoe Westerse regeringen een andere neonazigroep in Oekraïne, Centuria genaamd, steunden.

Centuria is nauw verbonden met Azov, en de extremistische leden ervan zijn gefotografeerd of gefilmd terwijl ze nazi-Duitsland prezen en Hitlergroeten brachten.

Deze uitgesproken neonazi’s zijn nu officieren in het Oekraïense leger, en werden opgeleid door de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Polen, en Canada.

In de studie van de George Washington Universiteit over deze neonazi-bende, getiteld “Far-Right Group Made Its Home in Ukraine’s Major Western Military Training Hub,” staat:

Nog in april 2021 beweerde de groep dat de leden sinds zijn oprichting hebben deelgenomen aan gezamenlijke militaire oefeningen met Frankrijk, het VK, Canada, de VS, Duitsland en Polen.

  "Duitse tanks op Russisch grondgebied betekenen Heilige Oorlog" - Solovjov interviewt Richard Black

Intussen verklaarden verschillende westerse regeringen die betrokken zijn bij de opleiding en bewapening van de Oekraïense troepen, in antwoord op het verzoek van de auteur, dat Oekraïne verantwoordelijk is voor het doorlichten van de door het Westen opgeleide Oekraïense soldaten. Geen van de gecontacteerde westerse regeringen – de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland – screent de Oekraïense trainingsontvangers op extremistische standpunten en banden.

In 2017 publiceerde de NAVO een sterk geproduceerde propagandafilm ter ere van Baltische nazi-collaborateurs, bekend als de Forest Brothers.

Het door de VS geleide militaire bondgenootschap schilderde de fascistische extremisten af als dappere anti-Russische helden voor hun strijd tegen de voormalige Sovjet-Unie, terwijl het merkwaardig genoeg hun bondgenootschap met Adolf Hitler over het hoofd zag.

Dag 1: “Er zijn geen Nazi’s en geen Biolabs.”
Dag 5: “Misschien zijn er een paar Nazi’s.”
Dag 10: “Oké, ja, er zijn een heleboel Nazi’s. Maar het zijn goede Nazi’s. En nog steeds geen Biolabs.”
Dag 15: “Oké, misschien zijn er een paar onschadelijke Biolabs.”
Dag 20: “Wat is uw probleem met Nazi Biolabs?” ∼ Frontnieuws.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duits ziekenhuis weigert Russen te behandelenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelStrategische denkers die waarschuwden voor uitbreiding van de NAVO
Volgend artikelZelensky: Oekraïne zal niet toetreden tot de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. In welk land dan ook uitroeien dat tuig. Maar goed Russen weten wel daar weg mee.
  Maar wat is het westen diep gezakt om dit Nazi tuig van alles te voorzien.

 2. bs azov zijn al getrained.
  nsb’ers zijn er genoeg in nedetland, die verdedigen hun land niet, wel uitverkopen aan het wef, jullie donbass

 3. De nazi,s zijn niet rechts of niet bestaand extreem rechts.hitler en de nazi,s politieke partij heette de NSDAP oftewel nationaal SOCIALISTISCHE duitse arbeiders partij (maar dan in het duits) De nazi,s zijn extreem links.

  • Inderdaad; vertaald naar het heden: VVD, GL, D66 zijn extreem linksen; alleen ze zijn te dom om dat te realiseren.

   Rechts is conservatief; dwz; solide.
   ———————————————-
   Geschiedenis herhaalt zich; USA was, is oorlogzoekend.
   Zij richtten de Taliban op, trainden en bewapenden ze.
   Zij startten een niet gerechtvaardigde oorlog in Irak, stond toe en hielp de Isis, triggerde de burgeroorlog in Syrie, deden een invasie in Libie om Khadaffi te vermoorden, en alweer: proberen nu hun spelletjes in Oekraine, nadat ze willens en wetens de Taliban in Afghanistan hebben bewapend om daar een oorlogshaard te triggeren.

   Wat de oude communisten zeiden is waar; USA is puur imperialisme.
   Maar wat kan je verwachten van een staat, gebasseerd on genocide door criminelen?

 4. Wat betreft die trainers en die kampen: die zullen kennismaken met granaten of raketjes van Rusland.
  Moeten de russen er wel opschrijven: from Russia with love…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in