President Erdoğan van Turkije heeft officieel het bezwaar van Ankara tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO ingetrokken, nu de drie landen tijdens een NAVO-top in Madrid een trilateraal memorandum hebben ondertekend, bericht Caitlin Johnstone.

De intrekking van het bezwaar van Erdoğan werd naar verluidt verkregen door aanzienlijke concessies van de andere twee naties, die grotendeels gericht waren op het vergemakkelijken van het voortdurende conflict van Turkije met regionale Koerdische groeperingen, en het neemt het laatste obstakel weg voor Finland en Zweden om lid van de NAVO te worden. Door de toevoeging van Finland zal de directe grens van de NAVO met Rusland meer dan verdubbelen, een belangrijk punt van zorg voor de nationale veiligheid van Moskou.

“Zweden en Finland hebben snel gehandeld om zich aan te melden bij de NAVO in de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne, waarmee zij tientallen jaren van veiligheidsbeleid terugdraaien en de deur openzetten voor de negende uitbreiding van het bondgenootschap sinds 1949,” meldt Axios.

Dus het westerse imperium gaat de NAVO weer uitbreiden als reactie op een oorlog die overwegend veroorzaakt werd door de uitbreiding van de NAVO. Briljant.

Op dezelfde NAVO-top kondigde president Biden plannen aan om de militaire aanwezigheid van de VS in Europa op te voeren als reactie op de oorlog in Oekraïne.

“Sprekend met de Spaanse premier Pedro Sánchez, zei Biden dat de VS het aantal US Navy Destroyers dat gestationeerd is op een marinebasis in Rota, Spanje, zal verhogen van vier naar zes,” bericht Antiwar’s Dave DeCamp. “De president zei dat dit de eerste was van meerdere aankondigingen die de VS en de NAVO op de top zullen doen over het vergroten van hun strijdkrachten in Europa, stappen die genomen worden als reactie op de Russische invasie in Oekraïne.”

  Nucleaire oorlog is aan de horizon

Dit nieuws komt naar buiten op het moment dat een nieuw verslag van CNN ons vertelt dat de regering Biden niet gelooft dat Oekraïne ook maar enige kans heeft om deze oorlog te winnen, maar toch geen enkele vorm van onderhandelen zal aanmoedigen om een einde te maken aan het bloedvergieten.

Van CNN:

Ambtenaren van het Witte Huis verliezen het vertrouwen dat Oekraïne ooit in staat zal zijn om al het land terug te nemen dat het in de afgelopen vier maanden van oorlog aan Rusland heeft verloren, vertelden Amerikaanse ambtenaren aan CNN, zelfs met het zwaardere en meer gesofisticeerde wapentuig dat de VS en zijn bondgenoten van plan zijn te sturen.

Adviseurs van president Joe Biden zijn intern begonnen te debatteren over hoe en of de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zijn definitie van een Oekraïense “overwinning” moet verleggen – waarbij hij zich aanpast aan de mogelijkheid dat zijn land onherroepelijk gekrompen is. Amerikaanse functionarissen benadrukten tegenover CNN dat deze meer pessimistische beoordeling niet betekent dat de VS van plan zijn druk uit te oefenen op Oekraïne om formele territoriale concessies te doen aan Rusland om een einde te maken aan de oorlog.

Dit zou bevestigen wat ik en vele anderen al sinds de Russische inval zeggen: dat deze proxy-oorlog niet gevoerd wordt met de bedoeling Oekraïense levens te redden door Moskou een snelle nederlaag toe te brengen, maar met de bedoeling een kostbaar, slopend militair moeras te creëren om Rusland op het wereldtoneel te verzwakken.

Dit wordt verder bevestigd door een nieuw bericht van Politico dat de Britse premier Boris Johnson de Franse president Macron heeft ontmoedigd om een door onderhandelingen tot stand gekomen vredesregeling tussen Moskou en Kiev te vergemakkelijken, wat een eerder bericht in de Oekraïense media zou bevestigen dat Johnson president Zelensky tijdens zijn bezoek aan Kiev in april van een dergelijke regeling had afgehouden.

Deze onthullingen komen naar voren in het kielzog van westerse functionarissen die toegegeven hebben dat het in Oekraïne krioelt van CIA-personeel en special forces-agenten uit de VS en andere NAVO-landen.

  Gepensioneerde Amerikaanse legerkolonel: 'Ze bluffen niet'; Russische tactische kernbomoefeningen zijn luide waarschuwing aan VS/NAVO om weg te blijven uit Oekraïne

“Zoals gewoonlijk lijkt het erop dat de regering van twee walletjes wil eten: het Amerikaanse volk verzekeren dat het “terughoudend” is en dat wij niet “in oorlog” zijn met de Russen, maar alles doen behalve een Amerikaanse soldaat en een vlag binnen Oekraïne planten,” schrijft Kelley Beaucar Vlahos van Responsible Statecraft over deze bekentenis. “De Russen zien het onderscheid misschien niet en beschouwen dit nieuws als een verder bewijs dat hun oorlog meer met Washington en de NAVO dan met Oekraïne is.”

Het imperium laat zich door zo weinig wijsheid leiden bij zijn escalaties tegen Rusland, dat het Amerikaanse congres nu dure schip-gelanceerde nucleaire kruisraketten op zijn zeestrijdkrachten dringt, zelfs als de Amerikaanse marine zegt dat ze die wapens niet wil en er geen nut van heeft.

Zo van hé, neem toch gewoon die kernwapens. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Wij moeten echt serieus rekening gaan houden met de mogelijkheid dat te midden van de chaos en verwarring van al deze uitzinnige, dwaze escalaties een kernwapen tot ontploffing kan komen als gevolg van een misverstand of een defect, en kan leiden tot een uitwisseling die een einde maakt aan onze hele wereld. Dit is meermalen bijna gebeurd in de laatste koude oorlog, en er is geen enkele rationele reden om te geloven dat wij opnieuw geluk zullen hebben.

De enige verstandige handelwijze hier is de-escalatie en detente, en alle hoofdrolspelers in deze escalaties staan precies in de tegenovergestelde richting gericht.

  Het verval en de ondergang van het Westerse Imperium

Dit is zo veel gevaarlijker dan de meeste mensen zich permitteren te denken. Het wordt in stand gehouden door psychologische compartimentering, emotionele vermijding, en een diep gebrek aan wijsheid.

Zoals David S. D’Amato onlangs opmerkte: “Als onze soort een manier vindt om tot in de verre toekomst te overleven, zullen onze nakomelingen naar het heden kijken als de bijna-ontsnapping; zij zullen denken: “Wow, dat was op het nippertje. Hoe overtuigen wij de machthebbers om die toekomst te behouden?”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Russisch parlementslid zegt: “Londen zal eerst gebombardeerd worden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet leven door de ogen van de vaccingewonden
Volgend artikelVoor altijd ziek: COVID-19 VACCINS veroorzaken ernstige ontstekingen, waardoor reeds op bestaande chronische gezondheidsklachten, ziekten, aandoeningen “gericht” wordt en verergeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Het Russische leger vernietigde honderden nazi’s, eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne trekken zich terug in Charkov

  Het Russische leger zet een speciale militaire operatie voort in Oekraïne. De vijand lijdt aanzienlijke verliezen.

  Tijdens de offensieve operaties in het gebied van de Lisichansk-olieraffinaderij werden zware verliezen toegebracht aan de 10e bergaanvalsbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne.

  Volgens de gevangengenomen militairen van deze brigade werd het 108e bataljon volledig vernietigd. Van de 350 mensen in deze eenheid bleven er slechts 30 soldaten over.

  In de eenheden van de 115e gemechaniseerde, 79e luchtlandingsaanval en 25e luchtlandingsbrigades van de strijdkrachten van Oekraïne die in de richting van Lisichansk opereren, is de voedselsituatie kritiek. Talloze gevallen van het verlaten van posities en desertie van militairen worden geregistreerd vanwege honger.

  In het gebied van n. Als gevolg van de aanval van Russische artillerie werden tot honderd militanten van de nazi-formatie “Kraken” en ongeveer 10 eenheden militair materieel vernietigd in het dorp Nursery in de regio Kharkov. Het bevel van de militanten besloot hun posities te verlaten en de overblijfselen van de eenheid terug te trekken naar Charkov.

  De strijdkrachten van de Russische Federatie blijven militaire installaties op het grondgebied van Oekraïne aanvallen.

  Lees verder >>> https://rusvesna.su/news/1656492169

  Journalist “Meneer de kanselier, de G7 heeft Oekraïne veiligheidsgaranties beloofd na de oorlog. Kunt u aangeven wat deze garanties zijn?”
  Scholz: “Ja (gelach)… had gekund”, en dat was het volledige antwoord van de kanselier.
  Wat een clown (gijzelaar) van de VS, dit is eng..
  https://t.me/azmilitary11/8741

  • Ik zou graag al die sinistere groepjes, organisaties en denktanks een thermobarisch eitje zien ontvangen. Denk aan de WEF, CFR, TC, WHO, Chatham House, GAVI, Bilderberg, enz. wanneer alle leden bijeen zijn. Vladimir? Alstublieft.

   • @Casse, vergeet de orde van Malta en Johanniter orde niet. Denk ook aan de priorij van Sion (1099), de orde van de Tempeliers (sinds 1188) & de ridders van Columbus (sinds 1882).
    ‘Prins’ Carlos de bourbon de parme (1970) & broer Jaime (1972), zoontjes van Irene von Lippe (1939) zijn beiden lid van de obscure orde van Malta en de Mockingbird press/ msm zwijgt zoals gebruikelijk als het graf.
    BoefBernhard von Lippe (1911 – 2004), BilderbergbitchBeatrix (1938) & Willempie van Amsberg (1967) zijn alle drie erecommandeur van de Johanniter orde. Saillant detail: Trix werd op 19.06.1959 door pappi Benno tot erecommandeur geslagen in de Haagse Ridderzaal. Als je de drie negens in het jaartal omdraait, krijg je 666 en dat verwijst naar Openbaringen 13.
    Johan Cruyff zei het al: ‘je gaat het pas zien, als je het doorhebt.’
    Omnipotent kunstenaar Michelangelo Buenarroti (1475 – 1564) was lid van de priorij van Sion.

 2. Ik de k door deze domme zet dat rusland zich niet meer terug trekt uit oekraine maar nu zeker overal legerbasissen aan gaat leggen. Hij heeft gewaarschuwd wat er gaat gebeuren als finland en zweden deze stap zouden ondernemen. Ik weet niet hoe lomp die landen zijn want geen europa canada amerika is opgewassen tegen rusland.en zeker weten dat china bijspringt mocht het escaleren. Dat is echt olie op het vuur gooien. Zucht…..ik wacht af tot augustus dan houd martin amrstrong zijn computer escalatie aan en veel rellen in europa….tijd om te emigreren naar rusland dan.ik kook ginder liever een maaltje om een russische soldaat op de been te houden dan me hier lopen ergeren aan landveraders .

 3. Tja, Rusland ging toch verliezen? Oud materieel? Veel verliezen …. niet gemotiveerd. Kunnen Oekraine niet innemen. Geen bevoorrading. Putin niet lief en poept moeilijk.

  Maar nu wel 300000 troepen naar de grens… wat gaan ze doen? Kernbommen vangen? Die hele zooi staat daar straks en dan gaat China een move maken.

 4. Het gehele basis van de NATO is gebaseerd op de illusie dat de tegenstander in dit geval Rusland zich wel zal terug trekken. Door de arrogantie en hun kortzichtigheid en ook totaal geen rekening houden met van als ……… Rusland zich toch niet terug trekt of als …….. Rusland met kernwapens de EU in een blitzkrieg de NAVO landen in as veranderen. Deze blinde vlek voor de ogen bij de NAVO leden die tegen alle waarschuwingen in, toch door gaan met de ingeslagen weg. Wetend dat die weg letterlijk dood loopt. Uit alle computer simulaties die de NATO gedaan heeft is Rusland de winnaar. Als je dat weet, waarom dan toch door gaan. Dat is dan het toppunt van de grootheidswaanzin. De aanstichters c.q. opdrachtgevers zitten dan hoog waarschijnlijk comfortabel in hun bunkers, als de hel letterlijk uitbreekt hier op het werelddeel EU uit breekt.

  Dit doet mij aan mijn moeder denken, die in de jaren ’70 al ons kinderen vertelde dat de volgende wereldoorlog in Europa zal beginnen en dat het er voor zal zorgen dat de wereld weer naar de tijd van de middel eeuwen gestuurd worden. Want alles wat we nu kennen bestaat dan niet meer. Ik kon als kind dat niet voorstellen, dat de landen zo dom konden zijn. Om hun landen letterlijk te laten vernietigen door hebzucht. Want daar draait elke oorlog eigenlijk om. De andere niets gunnen en er niets voor willen betalen, maar gewoon van jouw willen afnemen omdat zij jaloers op jouw zijn. In de veronderstelling dat jij meer hebt, dan zij.

  Dit is geen handel drijven, maar ordinaire piraterij van het westen. Het spel van landje pik. De krachten die nu spelen gaat tussen het zeerecht en het landrecht.

 5. “Comfortabel in hun bunkers”, hmm, hadden ze toch geen rekening gehouden met Russische hypersonische kadootjes die zo’n bunker gezellig binnenstebuiten keren.

 6. De gekkies–EU, Nato, USA beseffen dat er een andere speler is, die ze niet kunnen intimideren–maar die hun kan vernietigen.
  Dat laatste was met de standaard “vijanden”niet mogelijk…..nu wordt het risico(ook) in USA gelegd….

 7. En nu gaan Zweden en Finland dus verraad plegen aan de mensen die ze eerst met grote woorden in bescherming namen, omdat ze het zó in hun broek doen voor Putin dat ze voor een valse illusie van veiligheid zelfs de gestoorde Turkse sultan in zijn kont willen kruipen… Jonge jonge..dat waren dus de eertijds dappere grensstrijders en de standvastige neutralen…! Zeker ook allemaal woke-slijmjurken en vaccinaanbidders en louter kwakzalvers en anderssortige volksoplichters in de regeringen nu daar…Ja ja, tjaa…Wat is de waarde van een overtuiging hè ? Wat een moráál hè !! Was dus ook allemaal eerst blijkbaar meer voor de Bühne dan gebaseerd op echte inhoud !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in