Gisteren ‘declasseerde‘ de regering Biden lachwekkende cijfers over vermeende Russische verliezen. Het heeft niet geholpen. Zelensky’s missie om meer geld te krijgen van het Congres is mislukt:

Na een ontmoeting van ongeveer 30 minuten met Zelensky – hun eerste persoonlijke ontmoeting – zei Huisvoorzitter Mike Johnson dat de reactie van de regering Biden op de eisen van de Republikeinen “onvoldoende” was en herhaalde zijn standpunt dat een overeenkomst onwaarschijnlijk blijft zonder een “transformatieve verandering” aan de grens.

De Republikeinen vroegen het Witte Huis ook naar zijn strategie in Oekraïne. Maar zoals de New York Times gisteren meldde, is die er niet, schrijft Bernard.

VS en Oekraïne zoeken naar nieuwe strategie na mislukt tegenoffensief

Amerikaanse en Oekraïense militaire leiders zijn volgens Amerikaanse en Oekraïense functionarissen op zoek naar een nieuwe strategie die ze begin volgend jaar kunnen gaan uitvoeren om Kievs fortuin en de tanende steun voor de oorlog van het land tegen Rusland nieuw leven in te blazen.

De Verenigde Staten voeren hun persoonlijke militaire advies aan Oekraïne op en sturen een generaal met drie sterren naar Kiev om veel tijd ter plaatse door te brengen. Amerikaanse en Oekraïense militaire officieren zeggen dat ze hopen volgende maand de details van een nieuwe strategie uit te werken tijdens een reeks war games in Wiesbaden, Duitsland.

Dat het tegenoffensief was mislukt, was al duidelijk sinds half juni. Een van de redenen voor de mislukking waren de nep-war games, waarbij de parameters zodanig werden aangepast dat de games aantoonden dat Oekraïne zou winnen:

De logica gebiedt te zeggen dat elk verantwoordelijk gebruik van het KORA-simulatiesysteem de mislukking van de aanval van de 47e Brigade zou hebben voorspeld. Volgens The Washington Post “planden de officieren van de 47e Brigade hun aanvallen en lieten ze vervolgens het [KORA] programma hen de resultaten tonen – hoe hun Russische vijanden zouden kunnen reageren, waar ze een doorbraak konden maken en waar ze verliezen zouden lijden.” De KORA-simulatie stelde de Oekraïense officieren in staat om hun acties te coördineren “om te testen hoe ze zouden samenwerken op het slagveld.”

  Duitse economie krijgt opnieuw een vernietigende klap nu BASF aankondigt dat de "inkrimping" PERMANENT en ONMIDDELLIJK zal zijn

Gezien het feit dat de Oekraïense troepenstructuur onvoldoende was om de missiekritische taak van het onderdrukken van de verdediging uit te voeren, was er geen kans voor de Oekraïense strijdkrachten om de eigenlijke aanvalsvereisten van een doorbraakoperatie uit te voeren – de vernietiging van vijandelijke troepen aan de andere kant van de hindernisbarrière die werd doorbroken. De Oekraïners verlieten hun KORA-ervaring echter in de overtuiging dat ze een winnend plan hadden opgesteld dat in staat was de Russische verdediging in en rond Orekhov te overwinnen.

Als je de structuur van een op KORA gebaseerde simulatie bekijkt, wordt het duidelijk dat het systeem volledig afhankelijk is van de verschillende inputs die de simulatie als geheel definiëren.

Nu sturen de VS een van hun generaals om het bevel over het Oekraïense leger over te nemen en ze zullen meer war games starten. Met welk resultaat zullen hun parameters worden scheefgetrokken?

Blijkbaar was de tijd sinds eind juni onvoldoende om een nieuwe strategie voor Oekraïne te bedenken. Dit zal niet volstaan:

Sommigen in het Amerikaanse leger willen dat Oekraïne een “vasthouden en bouwen” strategie volgt – zich richten op het vasthouden van het grondgebied dat het heeft en het opbouwen van zijn vermogen om wapens te produceren in 2024. De Verenigde Staten geloven dat deze strategie de zelfvoorziening van Oekraïne zal verbeteren en ervoor zal zorgen dat Kiev in staat is om elke nieuwe Russische aanval af te slaan.

Het doel zou zijn om een voldoende geloofwaardige dreiging te creëren zodat Rusland zou kunnen overwegen om eind volgend jaar of in 2025 zinvolle onderhandelingen aan te gaan.

  Westerse huurlingen in Oekraïne riskeren doodstraf

Tegelijkertijd onderzoeken Oekraïense functionarissen strategieën die voortbouwen op hun succesvolle deep strikes op de Krim afgelopen najaar. Ze zoeken naar creatieve manieren om Rusland uit balans te houden met aanvallen op wapenfabrieken, wapendepots en treinlijnen voor het verplaatsen van munitie, en om symbolische overwinningen te scoren. Een voormalige hoge Oekraïense militaire functionaris weigerde de voorstellen te bespreken, maar zei dat het nieuwe plan wordt verfijnd en “zeer gedurfd” is.

Het plan is dat Oekraïne in de defensiemodus gaat terwijl het meer terrorisme pleegt. Maar waarom zou Rusland Oekraïne echte verdedigingslinies laten bouwen? Oekraïne heeft een tekort aan artilleriemunitie. Het heeft niet de troepen om alle linies te verdedigen.

En elke linie die het kan bouwen, zal breken onder intensief vuur.

In de zomer van 1943, nadat de Duitse aanval op Koersk was mislukt, gingen de Sovjets in een offensieve modus die niet stopte totdat hun troepen Berlijn hadden veroverd. Het Duitse leger trok zich terug in verdedigingslinies en trok zich daarna steeds weer terug – helemaal terug naar Berlijn. Het duurde bijna twee jaar, maar het resultaat was duidelijk zodra de aanval op Koersk was mislukt.

Ik verwacht dat er iets soortgelijks zal gebeuren in Oekraïne.

De VS beginnen aan hun typische mission creep:

Gen. Christopher G. Cavoli, de Amerikaanse topcommandant in Europa, speelt een grotere rol in de coördinatie met Oekraïense functionarissen.

Het Pentagon heeft ook besloten om Luitenant-generaal Antonio A. Aguto Jr., die het bevel voert over de ondersteuning van Oekraïne vanuit een basis in Duitsland, voor langere perioden naar Kiev te sturen. Generaal Aguto zal directer samenwerken met de militaire leiding van het land om het advies van de Verenigde Staten te verbeteren, aldus Amerikaanse functionarissen. Het Witte Huis heeft ervoor gekozen om geen Amerikaanse militaire adviseurs permanent in het land te hebben, maar de regelmatige rotaties van generaal Aguto in en uit Kiev zouden het einde van die beperking dichterbij brengen.

  Voedsel te duur: Britten worden gedwongen om hondenvoer te eten

Een generaal met drie sterren staat er niet alleen voor. Hij heeft een volledige staf, tientallen, die nu militaire adviseurs op het terrein in Oekraïne zullen worden. Zij worden ook prioritaire doelwitten.

En wat weten die adviseurs over industriële oorlogvoering dat Oekraïense soldaten niet weten? Nou, niets.

Zowel Yves Smith als Simplicius hebben hier meer gedachten over.

Ik zie nog geen verandering in de koers die Oekraïne vaart. Het is zwaar aan het verliezen terwijl de propaganda nog steeds de overwinning claimt. Lees dit eens uit de Washington Post van vandaag:

Luide explosies schrokken veel inwoners rond 3 uur ’s nachts uit bed in het centrum van Kiev, een paar minuten later gevolgd door luchtalarmsirenes. De Oekraïense luchtmacht zei dat afweergeschut alle 10 ballistische raketten die op Kiev werden afgevuurd heeft neergeschoten. Die bewering kon niet onafhankelijk worden bevestigd.

Meerdere raketinslagen vonden plaats VOORDAT het luchtalarm afging. Maar het Oekraïense leger beweert dat het alle inkomende raketten heeft uitgeschakeld. Dat klinkt mij niet als een plausibele tijdslijn in de oren. Ik denk zelfs dat het weinige luchtverdedigingssysteem dat Kiev had, net als de artillerie, vrijwel door zijn munitie heen was.

Nu er geen hulp meer komt van de VS, en mogelijk ook niet van Europa, is het de hoogste tijd om de oorlog te stoppen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Ukrop beleeft laatste momenten voor zijn dood tijdens Russische aanvalVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS verliezen bondgenoten bij VN over Gaza
Volgend artikelGlobalisten met een missie: Amerikanen tegen elkaar opzetten voordat een buitenlandse mogendheid wordt ingeschakeld om het karwei af te maken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. een generaal met 3 sterren, jongens toch die hadden ze toch ook in Korea, Vietnam en Afghanistan.. het is een Olympisch record…🤣😂🤣😂

  2. Het geld creatie systeem van het fiatgeld is gestopt, hierdoor kan er geen miljarden verstuurd meer worden. Het resterende fiatgeld is al bijna opgedroogd bij de overheden. Als eerdaags ook het SWIFT systeem plat gaat, zal elke overschrijving niet meer mogelijk zijn. Dan is het einde van de dollar/euro voor o.a. Oekraïne.

  3. bijna alles wat Ukraïne nodig had is er gekomen.
    MAAR veel te LAAT.
    over vredesakkoorden zal er niet gesproken worden Rusland zal begin volgend jaar daar de wetten stellen en niet in 2025 .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in