De Zwitserse “vredes”kabuki kwam en ging – en de winnaar was Vladimir Poetin. Hij hoefde niet eens op te dagen.

Geen van de grote spelers kwam. Of in het geval ze hun afgezanten stuurden, was er een aanzienlijke weigering om de inhoudsloze slotverklaring te ondertekenen – zoals bij BRICS-leden Brazilië, India, Saoedi-Arabië, VAE en Zuid-Afrika, schrijft Pepe Escobar.

Zonder BRICS kan het collectieve Westen – als in De Hegemon en zijn vazallen – absoluut niets doen om het schaakbord van de proxyoorlog in Oekraïne te veranderen.

In zijn zorgvuldig gekalibreerde toespraak tot diplomaten en de leiding van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken schetste Poetin een ongelooflijk terughoudende en strategische aanpak om het Oekraïne-probleem op te lossen. In de context van het escalerende groene licht van de Hegemon – in feite al enkele maanden in de praktijk – voor Kiev om dieper in de Russische Federatie aan te vallen, was het aanbod van Poetin buitengewoon genereus.

Dat is een direct aanbod aan de Hegemon en het collectieve Westen – aangezien de zweterige T-shirt acteur in Kiev, afgezien van illegitiem, irrelevant is.

Het is voorspelbaar dat de NAVO – via dat epileptische stuk Noors hout – al verkondigde dat ze weigerde te onderhandelen, zelfs toen enkele relatief wakkere leden van de Verkhovna Rada (het Oekraïense parlement) het aanbod begonnen te bespreken, volgens Doema-voorzitter Vyacheslav Volodin.

Moskou ziet de Verkhovna Rada als de enige legitieme entiteit in Oekraïne – en de enige waarmee een akkoord zou kunnen worden bereikt.

De Russische VN-vertegenwoordiger Vasily Nebenzya kwam – diplomatiek – ter zake: als het genereuze voorstel wordt geweigerd, zullen de voorwaarden voor het starten van onderhandelingen de volgende keer “anders” zijn. En “veel ongunstiger,” volgens Andrei Kartapolov, hoofd van de defensiecommissie van de Doema.

Terwijl Nebenzya benadrukte dat in het geval van een weigering het collectieve Westen de volledige verantwoordelijkheid zal dragen voor verder bloedvergieten, lichtte Kartapolov het Grote Plaatje toe: het echte doel van Rusland is het creëren van een geheel nieuw veiligheidssysteem voor de Euraziatische ruimte.

En dat is natuurlijk anathema voor de elites van de Hegemon.

Poetins veiligheidsvisie voor Eurazië gaat terug tot deze legendarische toespraak op de Veiligheidsconferentie van München in 2007. Nu, met de gestage opmars van een onomkeerbaar multi-knooppunt (cursivering van mij) en multi-centrisch nieuw systeem van internationale betrekkingen, dringt het Kremlin aan op een dringende oplossing – gezien de uiterst gevaarlijke escalatie van de afgelopen maanden.

  VS sturen meer Wunderwaffen naar Oekraïne

Poetin moest de doven, stommen en blinden opnieuw aan het voor de hand liggende herinneren:

“Oproepen om Rusland, dat het grootste kernwapenarsenaal heeft, een strategische nederlaag toe te brengen, tonen het extreme avonturisme van westerse politici. Ofwel begrijpen ze de omvang van de dreiging die ze zelf creëren niet, ofwel zijn ze gewoon geobsedeerd door het geloof in hun eigen onschendbaarheid en hun eigen exclusiviteit. Beide kunnen uitlopen op een tragedie.”

Ze blijven doof, stom en blind.

Een voorstel dat niets oplost?

In geïnformeerde kringen in Rusland woedt een vurig debat over het voorstel van Poetin. Critici bestempelen het als een capitulatie – afgedwongen door geselecteerde oligarchen en invloedrijke zakenkringen, nadelig voor een “bijna-oorlog” (het favoriete motto) die de onvermijdelijke onthoofdingsaanval blijft uitstellen.

Critici beweren dat de militaire strategie volledig ondergeschikt is aan een politieke strategie. En dat zou de ernstige problemen in de Zwarte Zee en in Transnistrië verklaren: het politieke machtscentrum weigert het belangrijkste economische/militaire doelwit, Odessa, te veroveren.

Bovendien worden de wapenleveringsketens van Oekraïne niet goed onderbroken.

Het belangrijkste kritische punt is “dit duurt te lang.” Kijk maar naar het voorbeeld van Mariupol.

In 2014 werd Mariupol in handen gegeven van nazi-banderistische bendes als onderdeel van een financiële deal met Rinat Akhmetov, de eigenaar van de Azovstal-fabrieken. Dat is een klassiek geval van oligarchen en financiers die het winnen van militaire doelstellingen.

Poetins vrijgevigheid, zichtbaar in dit laatste vredesaanbod, roept ook een parallel op met wat er gebeurde in Dara’a in Syrië: Rusland onderhandelde ook over wat aanvankelijk op een vredesakkoord leek. Toch blijft Dara’a een puinhoop, extreem gewelddadig, met Syrische en Russische soldaten in gevaar.

Het wordt pas echt lastig als het huidige voorstel alleen aan de NAVO vraagt om Oekraïne niet binnen te dringen; maar Kiev tegelijkertijd wel een leger mag hebben, op basis van de (afgebroken) onderhandelingen in Istanboel in april 2022.

Critici stellen ook dat Poetin lijkt te geloven dat dit voorstel de oorlog zal oplossen. Niet echt. Een echte denazificatiecampagne is een zaak van decennia – waarbij alles komt kijken van volledige demilitarisering tot het uitroeien van de focus van extremistische ideologie. Een echte culturele revolutie.

De huidige escalatie is al in overeenstemming met de orders die zijn gegeven door de ijle plutocratie die echt de show runt aan boodschappers – en uitvoerders: nazi-banderista bendes zullen jarenlang een War of Terror ontketenen binnen Rusland. Vanaf Oekraïens grondgebied. Net zoals Idlib in Syrië een terreurvriendelijke omgeving blijft.

  Het leeuwendeel van het overgebleven Azov-regiment wil zich overgeven (Video's)

Het Odessa-dossier

Poetins strategie is misschien iets dat zijn critici ontgaat. Zijn wens voor een terugkeer van de vrede en het herstel van goede relaties met Kiev en het Westen moet een list zijn – want hij is de eerste om te weten dat dat niet gaat gebeuren.

Het is duidelijk dat Kiev niet vrijwillig grondgebied zal afstaan: dat zal op het slagveld veroverd moeten worden. Bovendien kan de NAVO haar kosmische vernedering niet op de stippellijn ondertekenen en accepteren dat Rusland krijgt wat het sinds februari 2022 eist.

Poetins eerste – diplomatieke – doel is echter al bereikt. Hij heeft de Mondiale Meerderheid duidelijk laten zien dat hij openstaat om het dilemma in een serene sfeer op te lossen, terwijl de ontregelde NAVO om de minuut “Oorlog!” blijft schreeuwen.

De Hegemon wil oorlog? Dus oorlog zal het worden – tot de laatste Oekraïner.

En dat brengt ons bij het Odessa-dossier.

Poetin, van cruciaal belang, heeft niets gezegd over Odessa. Dit is Kievs laatste kans om Odessa te behouden. Als het vredesvoorstel definitief wordt verworpen, zal Odessa op de volgende lijst van niet-onderhandelbare kwesties staan.

Minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov had het weer eens bij het rechte eind: “Poetin is geduldig. Degenen met oren zullen horen, degenen met hersens zullen begrijpen.”

Niemand hoeft te verwachten dat er in het Westen hersens opduiken. De Hongaarse premier Viktor Orban heeft bevestigd hoe de NAVO massale installaties plant in Polen, Roemenië en Slowakije om “de overdracht van wapens naar Oekraïne te coördineren.”

Voeg daarbij de epileptische plak Noors hout die zegt dat de NAVO “discussieert” over het gevechtsklaar maken van hun kernwapens “in het licht van de groeiende dreiging van Rusland en China.”

Opnieuw geeft Old Stolty het spel weg: dit gaat allemaal over de paranoia van de Hegemon met de top twee “existentiële bedreigingen”, het

strategisch partnerschap tussen Rusland en China. Dat wil zeggen, de leiders van BRICS die het streven naar een multipolaire, multi-knooppunt (cursief van mij), “harmonische” (Poetins terminologie) wereld coördineren.

Russisch geld stelen is legaal

Dan is er nog de schaamteloze diefstal van Russische financiële activa.

Tijdens hun droevige spektakel in Puglia, in Zuid-Italië, stemden de G7 – in aanwezigheid van de onwettige zweterige T-shirt acteur – ermee in om 50 miljard dollar extra aan leningen aan Oekraïne te geven, gefinancierd door de rente op de bevroren en in alle praktische opzichten gestolen activa van Rusland.

  Het is officieel - De VS en het VK hebben Oekraïne onder druk gezet om een vredesakkoord met Rusland af te wijzen

Met onberispelijk verdraaide logica zei de Italiaanse premier Giorgia Meloni – wiens kapper- en garderobevernieuwing duidelijk niet van toepassing was op haar hersenen – dat de G7 “bevroren tegoeden van de Russische Federatie niet in beslag zal nemen”; “we hebben het over de rente die ze in de loop van de tijd opbouwen.”

Voor financiële zwendel is dit een prachtstuk.

In wezen proberen de belangrijkste klant (de Hegemon) en zijn instrument (de EU) de feitelijke diefstal van die “bevroren” Russische soevereine activa te maskeren alsof dit een legale transactie is.

De EU zal de “bevroren” activa – ongeveer 260 miljard dollar – als onderpand voor de Amerikaanse lening gebruiken. Dat is het hele ding – omdat alleen de inkomsten uit de activa niet genoeg zouden zijn als onderpand voor de lening.

Het wordt nog ingewikkelder. Deze middelen zullen Washington niet verlaten voor Kiev; ze zullen in de stad blijven ten voordele van het industrieel-militaire complex dat meer wapens produceert.

Dus steelt de EU de activa, onder een dun juridisch voorwendsel (Janet Yellen heeft al gezegd dat het Oké is) en draagt ze over aan de VS.

Alleen een dwaas zou geloven dat de Amerikanen een aanzienlijke lening zouden geven aan een de facto land 404 met een staatsschuldrating in de afgrond. Het vuile werk is opgedragen aan de Europeanen: het is aan de EU om de status van de gestolen/”bevroren” tegoeden van Rusland te veranderen in onderpand.

En wacht op de ultieme list. Het hele plan heeft betrekking op Euroclear, in België – waar de grootste hoeveelheid Russisch geld is ondergebracht. Toch werd de beslissing over deze witwaszwendel niet genomen door België, en zelfs niet door de EUrocraten.

Dit was een door de Hegemon opgelegde beslissing van de G7. België maakt niet eens deel uit van de G7. Maar uiteindelijk zal het de “geloofwaardigheid” van de EU als geheel zijn die door de gootsteen zal zakken voor de hele Mondiale Meerderheid.

En de doven, stommen en blinden zijn zich daar, voorspelbaar, niet eens van bewust.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Over Fish and ChipsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKlaus Schwab: De hersenen van WEF Young Global Leaders ‘zullen worden gekopieerd met AI’ als ze sterven
Volgend artikelPoetins “bom”: de militaire arm van BRICS en SCO is geboren – het defensiepact van de Euraziatische landen! ‘Hint’ richting Turkije!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. De westerse usa schoothondjes graven hun eigen graf. Helaas zijn de gewone burgers die dit gedonder/ zwendel niet willen, zoals altijd, de L.L.
  Wat een wereld, politiek in en in verrot om een paar machtgeile psychopaten die nog meer dollars en macht willen, te bevredigen. En de schoothondjes voeren hun bevelen gewoon uit. Is het geld? Chantage? Beiden? Of….. ( vul maar in)
  De toekomstige ellende / dood / verdriet van de burgers interesseert die schoften NIETS, helemaal niets. Hun egootje is toch zo ontzettend belangrijk!! NOT!!
  De in beslagname van de Russische tegoeden is m.I. Pure diefstal.
  Decreactie van Rusland zal ook wel zoiets zijn. De spiraal neerwaarts komt in de versnelling!
  .

 2. Het is toch zo eenvoudig:

  Omdat de sataneonaziofascisten zo graag de wereld redden met hun strijd voor de “vrijheid van meningsuiting”, “democratie” en “vrede” MOETEN ze wel oorlog voeren! Snap dat dan toch eens een keer!

 3. Vergelijkbaar met het NAVO verdrag artikel 5

  Artikel 5 is de belangrijkste afspraak in het zogenaamde Noord-Atlantisch Verdrag, het akkoord dat de basis vormt van de NAVO. Als één NAVO-lid wordt aangevallen, zullen alle leden het land militair steunen. Het aangevallen land staat er dus niet alleen voor.

  Vladimir Poetin en Kim Jong Un ondertekenden vandaag (19/6) in Pyongyang een strategische partnerschapsovereenkomst die voorziet in “wederzijdse hulp in het geval van een daad van agressie tegen een van de twee leden”.

  Volgens Poetin sluit Rusland de mogelijkheid van militair-technische samenwerking met Noord-Korea in het kader van het akkoord niet uit. >>>

  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/o-v-poutin-kai-o-kim-giongk-oun-ypegrapsan-ti-symfonia-stratigikis-sympraksis-ti-provlepei/

 4. In beslag name van Russische tegoeden, onteigening van boeren, truckers, Box 3 belastingen voor pandjesbazen, strenge controle op witwassen door banken waarbij tegoeden van burgers bevroren worden, CO2 budgetten, MKB dat zwicht onder terugbetaling van Corona-schulden… en dan hoeven we nog niet eens
  uit te leggen wat de Universal Commercial Code en het verschil tussen economisch en juridisch eigenschap inhoudt om te begrijpen waar dit alles naartoe leidt. Het is voor de invoering van de CBDC… dat gaat makkelijker tijdens oorlogstijd en demissionaire kabinetten.

 5. Australische premier richt ministerie op dat verantwoordelijk is voor ‘het veranderen van het gedrag van mannen’
  Tyler Durden

  De ontwikkeling van totalitaire regeringen valt altijd samen met ingrijpende pogingen om de bevolking sociaal te manipuleren om minder opstandig gedrag te vertonen. Specifieke groepen die een bedreiging vormen voor het regime worden doorgaans geïdentificeerd en het doelwit van propaganda of indoctrinatie. Tegelijkertijd is de rest van de bevolking ook geconditioneerd om deze groepen te vrezen en met argwaan te behandelen. Op deze manier vormen de gevestigde elites het meer onderdanige publiek tot een schild dat hen beschermt tegen de revolutionairen die hen zouden kunnen onttronen.

  Maar wat gebeurt er als de sociale ingenieurs tirannie op wereldschaal willen creëren? De lijst van mogelijke rebellen wordt exponentieel groter en de pogingen om ze allemaal te controleren of te demoniseren worden veel complexer. Hoe kunnen de elites hun agenda vereenvoudigen en het publiek efficiënter onderdrukken? >>>

  https://www.zerohedge.com/political/australian-premier-creates-ministry-charge-changing-mens-behavior

 6. Voor minder opstanding gedrag… kijk naar België.. daar bellen ze de politie al als er een keer iemand een café binnenkomt..😁

 7. Het westerse probleem voor Rusland is wel dat tegen domme, blinde en doven de gevaarlijkste tegenstanders zijn die er bestaan. Die zijn ontoerekeningsvatbaar op alle gronden, alsof ze allemaal een blindenvlek in hun hersenen hebben en zo tegen beter weten in handelingen plegen t.o.z.v. een weldenkend mens. Het enige wat de beste manier is om deze grootheidswaanzin te niet te doen is, om ze letterlijk kapot te laten lopen op het slagveld. Een andere manier is er niet. Wat nu ook letterlijk gebeurt. Het westen moet zelf naar het slagveld komen en hebben zo een enorm lange aanvoerlijnen, voor al hun materieel, manschappen, voeding e.d. Daar gaat gauw 2/3 van hun gevechtscapaciteit in zitten. Daar het westen te gretig is en alleen landoppervlakte tellen in hun overwinningsroes. Daar het moraal onder de westerse kanonnenvoer veel lager is, omdat vele gedwongen zijn of als huurling daar strijden. Als huurlingen een betere optie krijgen van de Russen, dan stappen huurlingen net zo makkelijk over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in