De afgelopen dagen hebben Wagnerstrijders aanzienlijke successen geboekt in de straten van Bakhmut. Oekraïense militairen zeggen dat “de Russen als gekken oprukken”.

De laatste fase van de aanval van Wagner in Bakhmut is aan de gang. Het zogeheten Domino-gebied is het laatste Oekraïense bolwerk in de door oorlog verscheurde stad. LINK Op de avond van 16 mei claimden Wagnerbronnen de controle over het Nest-gebied. De AFU had de controle over het laatste gebouw in het zogeheten Constructor-gebied, bericht Southfront.

Ook in het zuiden van de stad bij het Mig-17 monument zijn de gevechten gaande. Het Oekraïense leger evacueert de gewonden uit de hangars ten westen van de Chaikovskohostraat.

Er zijn nog maar een paar huizen over totdat de PMC van Wagner de stad volledig onder controle krijgt. Het Oekraïense leger verzet zich echter hevig en vecht voor elk verdedigingswerk.

Video’s gedeeld door Oekraïense militairen:

Een strijder van de Wagner PMC bedankte de NAVO, waaronder Frankrijk, Turkije en Groot-Brittannië voor de uitrusting en wapens die naar Oekraïne zijn gestuurd. Speciale dank gaat uit naar Berlijn, dat fragmentatiegranaten stuurde:

Ook aan de rand van de stad blijft de situatie gespannen. Het tactische Oekraïense offensief is onlangs gestopt, maar de bloedige pogingen van de AFU om door de Russische verdediging te breken gaan door in het westen en zuiden van Bakhmut. De AFU is van plan de flankroutes te deblokkeren om versterkingen naar de stad te sturen, zowel vanuit het noorden langs de O-0506 weg als vanuit het zuiden langs de T-0504.

  De G-7 krijst, maar zij hebben de oorlog tegen Rusland al verloren

Op hun beurt beschieten de Russische troepen de Oekraïense troepen die in het gebied trekken zwaar. Onlangs heeft de Russische artillerie ten minste twee bruggen vernietigd die werden gebruikt voor het overbrengen van Oekraïense versterkingen. De eerste werd bij de stad Chasov Yar verwoest door een Russische Krasnopol-granaat, terwijl de tweede brug bij Krasny (Ivanovske) werd getroffen door Smelchak.

Oekraïense militairen filmden gevechten bij Kremennaya:

Weg bij Bkahmut:

Oekraïense loopgraven:

Tegelijkertijd worden Oekraïense militaire faciliteiten in de achterliggende gebieden voortdurend getroffen door de Russische luchtmacht. Afgelopen nacht donderden explosies in Konstantinovka, Slavyansk, Kramatorsk en in de regio Kharkiv.

Het plan van Kiev om snel een strategische overwinning te behalen in Bakhmut is mislukt. Onder de zware beschietingen door Russische artillerie en zware verliezen stuurt het Oekraïense leger extra troepen naar de regio Bakhmut.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dit is waarom Bakhmut de belangrijkste stad op aarde isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Als een brandwondenslachtoffer”: Huidziekten na vaccinatie zijn een marteling voor de getroffenen
Volgend artikelPlotseling wordt kruisimmuniteit erkend: Opnieuw hadden Prof. Bhakdi en andere deskundigen gelijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Een groot geschenk, vol met blijde verwachtingen ; een baby in de wieg, kan op deze wijze eindigen.

  voor wiens doel… 🧐

 2. Volgens de Jeruzalem post smeekt de clown Israel om het iron dome systeem te leveren ,lijkt mij een bewijs van het falen van de patriot ,Israel weigert zij weten ook dat de kinzhal van een ander kaliber is dan de vuurpijlen van hamas en jihad.

 3. Als de Joden dat gaan doen dan is Israel eerdaags met de grond gelijk.
  Dus israel DOE HET kan niet wachten hoe de moslims jullie er onder krijgen .

 4. Telegraaf

  LIVE | Oekraïne: 29 van 30 Russische kruisraketten neergehaald bij ‘ongeziene’ aanval

  ????????????????????????/

   • Dat doettie alleen om aan te tonen hoe armzalig zielig hun berichtgeving is. Ik kijk af en toe ook eens op Geenstijl.
    Echt onvoorstelbaar hoe ze daar al-le-maal volhardend aan dat verdomde propaganda-narratief blijven vasthouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in