De helft van de levensmiddelenfabrieken van Cofigeo, een groot Frans levensmiddelenconglomeraat, is gesloten omdat het bedrijf zegt dat de energiekosten te hoog zijn om volledig operationeel te blijven.

Vier van Cofigeo’s acht voedselproductiefabrieken zijn nu gesloten, zo blijkt uit rapporten – deze vertegenwoordigen 80 procent van de totale productiecapaciteit van het bedrijf. Dit betekent dat Cofigeo in de nabije toekomst slechts 20 procent van de normale hoeveelheid voedsel zal produceren, schrijft Ethan Huff.

Cofigeo is eigenaar van verschillende andere grote Franse levensmiddelenmerken, waaronder William Saurin, Garbit en Raynal, en Roquelaure.

Deze inkrimping van de activiteiten van Cofigeo met 80 procent gaat gepaard met een vermindering van het personeelsbestand met 66 procent. Naar verluidt worden 800 van de 1200 werknemers van Cofigeo getroffen door deze gedeeltelijke sluiting van de productiefaciliteiten van het bedrijf.

Dit alles werd op 6 december vorig jaar aangekondigd en is onlangs op 2 januari van kracht geworden. De Cofigeo-fabrieken in Capdenac, Pouilly-sur-Serre, Camaret-sur-Aigues en Lagny zijn sindsdien allemaal gesloten, aldus het Franse persagentschap Le Figaro.

“Dit besluit is bedoeld om het hoofd te bieden aan de spectaculaire stijging van haar energiekosten (gas en elektriciteit die nodig zijn voor het koken en steriliseren van gerechten en recepten), die vanaf het begin van het jaar met een factor 10 zullen worden vermenigvuldigd,” kondigde het bedrijf deze week in een verklaring aan.

“Aanzienlijk” voedselbederf verwacht nu Frankrijk een donkere winter ingaat, gekenmerkt door stroomonderbrekingen en black-outs

Volgens Cofigeo-voorzitter Mathieu Thomazeau schieten de energiekosten in Frankrijk zo hoog omhoog dat het eenvoudigweg niet meer mogelijk is om zoals gewoonlijk zaken te doen.

  "De nederlaag van het Westen is geen overwinning voor Rusland. Het Westen vernietigt zichzelf..."

“Het gaat van de ene dag op de andere van vier miljoen naar 40 miljoen euro”, zei hij tegen de media.

Dit wordt snel een probleem in vele sectoren van de Franse economie nu de energieprijzen de pan uit blijven rijzen. Niet alleen producenten maar ook detailhandelaren worden erdoor getroffen: Perifem, een federatie van Franse supermarktketens, kondigde eind 2022 aan dat de verwachte stroomonderbrekingen en black-outs deze donkere winter op grote schaal voedselbederf dreigen te veroorzaken.

Veel supermarkten hebben niet de mogelijkheid of zelfs maar de tijd om zich voor te bereiden op deze onderbrekingen, die door overheidsfunctionarissen aanvankelijk als “onwaarschijnlijk” werden gebagatelliseerd, voordat ze later toegaven dat er de komende maanden waarschijnlijk niet genoeg stroom beschikbaar zal zijn om het licht in Frankrijk te laten branden.

“We hebben deze situatie nog nooit meegemaakt … winkels zijn vandaag de dag zeer slecht uitgerust met generatoren,” zei algemeen afgevaardigde Franck Charton van Perifem over de penibele situatie waarin zijn land verkeert.

“We zullen geen diepvriesproducten weggooien die voor het grootste deel meer thermische inertie hebben. Voor verse producten die geen twee uur meegaan, zal er daarentegen wel een aanzienlijke verspilling zijn.”

Dan zijn er nog de aanhoudende “problemen” en ” kwesties” met de Franse kerncentrales, die al voor de helft buiten bedrijf zijn wegens “routineonderhoud”. De laatste dagen zijn er nog meer kerncentrales met bijkomende problemen, wat ertoe kan leiden dat regeringsambtenaren de weinige energie die overblijft, moeten rantsoeneren.

Na 15 januari, waarschuwde Emmanuelle Wargon, de voorzitter van de Franse commissie voor energieregulering, zou Frankrijk bij het eerste teken van een koudegolf in zwaar weer terecht kunnen komen.

  Kennedy Jr zegt dat Rusland voor een "existentiële" strijd staat die het "niet kan verliezen in Oekraïne"

De productie van kunstmest, een energie-intensief proces dat nodig is om voedsel te verbouwen, wordt ook bedreigd door de aanhoudende energie-inflatie. Zal er genoeg voedsel zijn om rond te gaan als alles achter de rug is?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Details van de ondergang van de Europese economieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTop kankerdeskundige: Agressieve kankers verschijnen na boostervaccins “Geen toeval”
Volgend artikel(Video’s) Soledar gaat over in Russische handen: Russische Blitzkrieg breekt de Oekraïense verdediging af – Oekraïners trekken zich massaal terug – Duizenden gevangen in de mijnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Ik geloof niet dat er in de geschiedenis ooit zo’n periode is geweest als deze, waarin overheden zo openlijk tegen de eigen bevolking is. Maar de geschiedenis van de mensheid laat zien dat ze niet snel in opstand komen. Er zal eerst honger geleden moeten worden voor het zover komt, en dan nog zal het merendeel het accepteren. De westerse mens is een slaaf geworden. Een slaaf van gemak, eten, televisie en daarom niet in staat tot overleven en verzet. En dat weten ze. Het Covid verhaal is een test om te zien of er gehoorzaamd wordt, welke weerstand er is en wat zij eventueel te vrezen hebben. Daarom heeft men nu haast, grote haast nu de tijd rijp is.

  • Het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG) is vervroegd van 2030 naar 2025 en dit geeft dat de onzichtbare krachten in paniek zijn en de komende weken, misschien maanden gaan ongelooflijk spannend worden en zullen ontwikkelingen laten zien die tot voor kort niet voor mogelijk werden gehouden.

  • @Barry… alle ellende op aarde wordt ons steeds aangedaan door onze ‘leiders’. Ik houd het overzichtelijk en ik ga niet verder terug dan 1900… maar alles in de afgelopen 122jr is gecreëerd door de elites die onze regeringen als puppets besturen. Elke crisis is een gecreëerde crisis. Alleen sommige natuurrampen (vroeger, voordat ze met diep/intens met de natuur begonnen te rotzooien) zijn echt. Maar de spaanse griep, WO1, WO2, alle oorlogen na WO2, alle instituties als EEG, EU, UN, WHO, ECB, FED, NCTV, 1ste en 2de kamer, watersnoodramp in zeeland, de euro, referendum afschaffen, fortuyn vermoorden, aanslag op Janmaat, alle verdragen die ooit zijn getekend, alle geheime diensten, de bewapening van emancipatie, het hele onderwijssysteem, de wetenschap, onze fake geschiedenis, stroom door draden, de leugen van schaarste, de gekke koeienziekte, varkenspest, Mexicaanse griep, AIDS sars Ebola mers Kanker en anderen zijn allemaal gepatenteerde ziektes, de wet, de politiek, corruptie in alle lagen, de hele media, je tv hersenspoelmachine, al je smart (surveilance) apparatuur, al ons eten en drinken zit vol met gif, alles wat ons kan helpen wordt verboden en alle echte uitvindingen worden verborgen gehouden, ALLE E nummer zijn gif en we tanken inmiddels ook E nummers, auto’s zijn dus rijdende gifsproeiers dus chemtrails op straatniveau, geo engineering, chemtrails, de lijst is eindeloos… echt eindeloos, eindeloos, eindeloos. En dit is nog maar een hele hele hele kleine greep uit wat ze ons allemaal aandoen. WIJ leven al duizenden jaren in deze leugens. Ze voeren al duizenden jaren oorlog tegen ons… WIJ leven in het eindspel.

   Ik bid voor ons dat er een groep mensen is, die in opdracht van God bezig zijn om ons te redden door ons terug in onze liefde/eenheid/kracht te brengen. Alleen SAMEN kunnen WIJ dit stoppen. Maar vergis je niet… het westen is één grote leugen, alles in het westen is FAKE… ALLES. Je moet als indiaan in een hutje in een oerwoud gaan wonen om nog bij de realiteit te komen… het westen is volledig FAKE… de criminele psychopatische ‘leiders’ van het westen zijn als een tumor voor de aarde en de mensheid. Dit is waarschijnlijk allemaal ooit begonnen bij de Khazaren.

 2. En dan komt de satanische sekte straks met de oplossing. Insecten waaronder krekels. Want er is niks meer als alles instort. Dan maar ouderwets jagen en vissen. Want heb niet het idee dat Nederland zich massaal tegen het regime zal keren als het zover is.

  • @ Dutch warrior januari 7, 2023 at 09:40,
   Hoe bedoel je met als het zover is, want volgens mij zitten we al in de eind fase. De meeste zijn allang vergroeid met hun persoonlijke bewakingsapparaat wat we smart telefoon noemen, zo zijn alle draadloze apparaten bewakingsapparaten. De verlichting moest zo nodig vervangen worden door led, laat deze nu net jouw lichaam bewust in onbalans komen door de hoge frequentie van het blauwe licht. Net als met je monitor van je computer en de steeds hogere resoluties van de schermen. De TV is een hersenspoel apparaat, met de digitale versies kunnen ze ons nog meer manipuleren.

   Overal waar jij je begeeft staan bewakingsapparatuur zoal gezichtsherkenning in de binnenstad, maar ook in bijna elke winkel. Op je werk, in het openbaar vervoer, je auto als deze na 1980 is. Alles en iedereen wordt al heimlijk gevolgd wat jij doet, waar jij bent en wanneer en met wie en hoe lang. Privacy wat is dat? Alle ziektes die de bevolkingen nu hebben is allemaal manmade door extreme elektromagnetische stralingen, bewust gemanipuleerde voeding, de buitenlucht is al vergiftigd met chemische substanties, hierdoor is ons grond water en alle gewassen op het land eveneens mee vergiftigd. Deze rotzooi hoopt zich op in onze huizen, zodat we in ons huis een nog hogere concentratie inademen, als buiten. Toen de auto’s katalysatoren kregen en het lood uit de benzine en daarvoor het zeer kanker verwekkende benzeen erin gevoegd werd, werd de uitstoot voor 95% magnetische fijnstof die zo klein zijn, dat we het op kunnen nemen via onze huid. Omdat we het niet met het blote oog kunnen waarnemen wordt ons wijs gemaakt dat het een schone uitstoot is. De wereld is de laatste 100 jaar op alle locaties zwaar vergiftigd en chemische rotzooi. Alles is letterlijk aangetast. En dan denk jij nog van als het zover is, dat we dan er iets aan kunnen doen? Laat me niet lachen. Het is bijna over en uit met alles wat de bevolkingen enigszins nog aan vrijheid hebben.

   Wie veel muziek luistert is allang totaal uit zijn balans gehaald, doordat na de 2de WW de frequentie toonladder verandert werd van 432 Hz. naar 440Hz. en ook de afstand van tussen noten. Van 1,61 (de gulden snede verhouding) naar een decimale afstand. Op de oude basis heelde de muziek ons, nu vernietigd de muziek ons. De opkomt in de jaren 50/60 was niet spontaan, maar werd vanuit de CIA gestimuleerd. Het was een CIA stimulans om popmuziek te introduceren, zodat de jeugd in onbalans verkregen kon worden en zo makkelijker volgzamer te laten worden. Alle veranderingen en hervormingen zijn gericht om de mensheid te conditioneren tot de gehoorzame slaaf aan het bankkartel van de Rothschilds of te wel van de Duitse familie Bauer.

   • Qvic… wat fijn om te lezen dat er meer mensen heel wakker zijn. De e5 en e10 toevoegingen aan benzine, maken van auto’s rijdende chemtrail en kankerverpreiders. Het is zo erg en zo wijdverspreid. De codex alimentarius is geschreven om al ons voedsel in gif te veranderen. We worden al 50jr besproeid door vliegtuigen, sinds 2020 cojona worden we 100% van de dagen besproeid. HET IS KRANKZINNIG ALLEMAAL… we worden vernietigd en de meeste mensen hebben NIKS door omdat ze al geen mens meer zijn. Moeders brengen hun kinderen vanaf 1jr al lachend naar een kinderdagverblijf zodat ze weer lekker aan het werk kunnen. HET IS MONSTERLIJK. We zijn gedoemd tenonder te gaan. Ik vraag me af of er nog plekken op aarde zijn waar het nog oké is, waar je nog kan ontsnappen aan de waanzin en het gif en de chemtrails.

  • Ooit waren we (bijna) allemaal schapen. Geef het tijd. Blijf benoemen dat onze leiders en hun elites een oorlog tegen ons voeren, meer kan je niet doen. Uiteindelijk gaat het kwart vallen doordat de cementwagen met stront bij Iedereen zn huis komt volpompen.

   If you can’t make them see the fire, you have to make them feel the flames.

   -Ronald Reagan

   • Alle uitspraken van great communicator, satanist & freemason Ronald W. Reagan (1911- -2004) neem ik met ’n korreltje zout.

    • Ik snap wat je zegt Ron Swart… maar wat hij zegt is wel hoe het werkt. Ik geloof niet zozeer in Ronald Reagan, maar in wat hij zegt. Van Hitler kan je ook leren hoe je een band plakt en als hij zegt dat water nat is heeft jij gewoon gelijk. Message over messenger. Maar je hebt gelijk… NEEM ALLES MET EEN KORRELTJE ZOUT. Wees kritisch en overdenk dingen vooral zelf.

     • N.a.v. jouw reactie ben ik mij weer eens in Reagan gaan verdiepen en ik kwam zowaar een foto tegen van de gebroeders Neil (1908 – 1996) & Ronald Reagan (1911 – 2004) waarbij Neil het hidden hand gebaar maakt, zo uit de koker van de vrijmetselaars. It’s that simple.
      Overigens geloofde hij net als graaf Louis Mountbatten van Birma (1900 – 1979) en prins Philip (1921 – 2021) in UFO’s, maar dit terzijde.

 3. Leer tuinieren en je kan zelfs tegen de muren op planten laten groeien en daar is genoeg te vinden op internet hoe dat te doen tis wel vaker water geven dan de planten die in de grond staan maar tis de moeite waard om in deze tijd de planten goed te verzorgen zodat je te eten hebt. Ook voor je raam kan je tuinieren en neem planten waarvan men denkt dat het gewoon kamer planten zijn bv de palmkool die ziet er heel mooi uit en op het eerste oog lijkt het op een gewone kamerplant.

 4. Als we in NL lef zouden hebben, dan het volgende:
  –de regering eruit en D66 en VVD een verbod;
  Rechts overnemen; een zakenkabinet, verkiezingen.
  Dan: parlement max 100 personen; taak: voorlichting publiek; juridisch ook werkgever van zakenkabinet, die moet uitvoeren.
  Beslissen via maandelijks electronisch referendum.
  Dan even hakken: uit EU, uit euro en gulden terug,met goud gedekt, uit UN, uit NATO, uit WHO.
  Grenzen dicht en bewaakt; werkloze asielzoekers, ongeacht status, eruit, simpel, door uitkeringen en subsidies aan hun te stoppen. Geen nieuwe erin.
  NL goud terug uit Zwitserland; door alle zwitserse banken in beslag te nemen, en geen geldverkeer toe te staan van en naar Zwitserland. Goud is dan terug binnen 2 week.

  Maar nederlanders zijn kleurloze gereformeerde lafbekken; zal dus niet gebeuren.
  Maar in feite kan NL weer gezond gemaakt worden binnen 2 weken.
  Een herleefde RAF maar dan wat groter, zou geen kwaad kunnen.

  Een leuk begin zou zijn: boeren samen met de oppositie de ingangen van parlements/regerings gebouwen blokkeren, en geen stap aan de kant gaan, totdat de regering eruit is en nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven; waarbij in ieder geval regeerakkoorden niet zijn toegestaan, bij stemmen twee derde nodig is en niet alleen helft plus 1.
  Dat als tijdelijke maatregel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in