Grensbescherming is haalbaar: in april kwam 86 procent minder asielzoekers naar Europa

1
Barrière op Hongaars-Servische grens © Délmagyarország/Schmidt Andrea / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Vooral Duitse politici en mediavertegenwoordigers beweerden “voor de Corona” enthousiast dat grensbewaking een illusie was omdat het niet haalbaar was. De Coronapandemie van de afgelopen maanden heeft deze stemmen tot zwijgen gebracht: de grenzen zijn wegens Corona gesloten, waardoor de immigratie naar Europa drastisch is afgenomen.

Een actuele statistiek van het Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken geeft hierover cijfers. Volgens de statistieken daalde het aantal asielaanvragen in Europa in april tot het laagste niveau in meer dan tien jaar: er werden slechts 8730 aanvragen ingediend – een daling van 86 procent ten opzichte van februari, toen de autoriteiten 61.421 asielaanvragen ontvingen.

De EU had haar buitengrenzen in maart gesloten vanwege de verspreiding van het Coronavirus. Veel van de 27 lidstaten hebben ook de registratie van asielaanvragen opgeschort.

“Het is duidelijk dat de toegang van potentiële asielzoekers de afgelopen maanden enorm is beperkt, vooral in het begin”, vertelt het hoofd van de EU-autoriteit, Nina Gregori, aan het persbureau Reuters. De meeste asielaanvragen in april kwamen van Syriërs, gevolgd door Afghanen, Venezuelanen en Colombianen.

“Open de grenzen!”: Asielzoekers in Griekenland gebruiken kind als stormram om de politiebarrières te doorbreken

  Veiligheidsdeskundigen waarschuwen: Westerse wapens voor Oekraïne komen terecht bij criminelen en terroristen
Vorig artikelHet grote sterven
Volgend artikelMassamigratie leidt tot tragische sociale, raciale en religieuze conflicten, zegt de Poolse minister van Binnenlandse Zaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Duitse “politici” zijn , nét als hun NL-collega’s, meesters in het manipuleren en bedriegen van hun landgenoten !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in