Pools parlement © Katarzyna Czerwińska / Wikimedia (CC BY-SA 3.0 PL)

De Poolse minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Kamiński verzekerde de Poolse burgers dat de regering van Recht en Rechtvaardigheid (PiS) zich zal verzetten tegen de verplaatsing van illegale migranten naar Polen en dat dit standpunt duidelijk en “niet-onderhandelbaar” was.

De Poolse regering zal geen verplichte verplaatsing van illegale migranten accepteren, zei hij, schrijft TVP Info.

Kamiński wees erop dat de regering deze acties niet uit “xenofobie” maar met “gezond verstand” onderneemt.

Dit leidt tot tragische gevolgen; sociale, raciale en religieuze conflicten, zei Kamiński in verband met massamigratie door middel van gedwongen migrantenquota.

Hij verwees naar de schrijnende situatie in West-Europa, waar verschillende clusters van cultureel niet-geassimileerde personen zijn ontstaan, met als gevolg een verhoogde dreiging van terrorisme, toenemende criminaliteit in Westerse landen en intolerante opvattingen over Westerse democratische normen.

Polen heeft in de hedendaagse tijd geen enkele grote terroristische aanslag meegemaakt, maar heeft de afgelopen maanden een aantal ISIS-operaties in het land verijdeld van migranten die het land probeerden binnen te komen.

Er is en zal geen toestemming van de Poolse regering zijn om ons enige vorm van sociale of culturele experimenten op te leggen, aldus Kamiński

Kamiński heeft ook verklaard dat hij en zijn collega’s van de Visegrád-groep, waaronder Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Slovenië, Letland en Estland, een brief hebben gestuurd aan de Europese Commissie waarin zij zich verzetten tegen de verplaatsing van illegale migranten binnen hun land.

De verklaring had betrekking op het nieuwe pact inzake migratie en asiel van de EU, dat in het tweede kwartaal van 2020 zal worden gepubliceerd.

  Polen kan EU's Coronalening stopzetten: "EU bedreigt onze onafhankelijkheid"

Kamiński legde uit dat sommige zuidelijke EU-landen in maart 2020 een motie naar de Europese Commissie hadden gestuurd over de invoering van snelle en verplichte overplaatsingen van illegale migranten op het grondgebied van de EU. In april steunden de regeringen van Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk dit idee.

In ons document spreken wij ons krachtig uit tegen de terugkeer van het idee van verplichte verplaatsing van illegale migranten op het grondgebied van de EU. Wij verzetten ons hiertegen en verklaren dat dergelijke instrumenten en oplossingen door ons niet zullen worden geaccepteerd, benadrukte hij.

Andere PiS-politici hebben gewezen op de conflicten die multiculturele samenlevingen met zich meebrengen als een belangrijke reden waarom het land regelingen voor de herhuisvesting van migranten blijft afwijzen. Onder meer parlementslid Dominik Tarczynski, hij verklaarde dat Polen de terroristische aanslagen of de toename van de criminaliteit waarmee andere West-Europese landen, die miljoenen migranten hebben opgenomen, mee geplaagd worden niet wil meemaken.

Als je een vluchteling wilt zijn, moet je vluchten naar het eerste veilige land, het buurland. Dan moet je een aanvraag indienen, je moet bewijzen wie je bent en nu hebben we mensen in Europa. Polen is geen buurland van Syrië. We hebben documenten of paspoorten met dezelfde foto en verschillende namen. Dat is gewoon een feit van onze minister van Binnenlandse Zaken. Dus, het gaat allemaal om de veiligheid, zei Tarczynski vorig jaar tijdens een interview met Al Jazeera.

Hij vroeg ook waarom Europese landen migranten uit het Midden-Oosten moeten accepteren als de rijkste landen in de regio weigeren te helpen.

De hele migratiecrisis, het is een globalistische kwestie. Europa is niet verantwoordelijk voor wat er in Syrië gebeurt. Polen is niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt in Irak, in Syrië, op andere plaatsen. We hebben nooit kolonies gehad. Dus als dit probleem een globaal probleem is, waar is Saoedi-Arabië, waar is Qatar, waar zijn de andere Arabische landen, de rijke Arabische landen die zouden moeten helpen?

Andere leiders van de Visegrád Groep hebben deze week publieke verklaringen afgelegd tegen migrantenquota, waaronder de Tsjechische premier Andrej Babiš, die zei:

De Tsjechische Republiek zal zelf blijven beslissen over haar asielbeleid. Ik heb het systeem van verplichte quota’s al eerder afgewezen en ik zal dat blijven doen, hoe de Europese Commissie het ook zal noemen. Ik beschouw deze zaak als gesloten, aan de andere kant moet Europa wel een effectieve oplossing vinden tegen illegale migratie en de mensensmokkelbendes elimineren.

Hoewel uit onderzoek van Pew is gebleken dat de moslimbevolking in Europa in 30 jaar zou kunnen verdrievoudigen tot 76 miljoen, wordt verwacht dat de landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije deze trend grotendeels zullen vermijden.

George Floyd rellen: Commentaren over vreedzaam Centraal Europa versus het chaotische Westen verspreiden zich over het web

Vorig artikelGrensbescherming is haalbaar: in april kwam 86 procent minder asielzoekers naar Europa
Volgend artikelBLM cancelt protest in het Londense Hyde Park uit angst met rechts geconfronteerd te worden 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. De Polen hebben járenlang vreemdelingen in hun land moeten dulden en weten wat dát betekent. West-Europa is te stom om dat te begrijpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in