Linkse opvattingen onder jonge vrouwen houden verband met psychische aandoeningen

4
5994
Een typisch SJW-vrouwtje - Urban Dictionary: Social Justice Warrior. Een pejoratieve term voor een individu dat zich herhaaldelijk en heftig bezighoudt met argumenten over sociale rechtvaardigheid op het internet, vaak op een ondiepe of ondoordachte manier, met als doel de eigen persoonlijke reputatie op te vijzelen. Een strijder voor sociale rechtvaardigheid, of SJW, gelooft niet noodzakelijkerwijs alles wat hij/zij zegt of zelfs maar geeft om de groepen waar hij/zij voor vecht. Ze herhalen meestal punten van wie de meest populaire blogger of commentator van het moment is, in de hoop dat ze "SJ-punten" krijgen en in ruil daarvoor populair worden. Ze zijn er erg zeker van dat ze standpunten innemen die in hun sociale kring "correct" zijn.

Reeds eerder bleek uit een studie dat degenen die sympathiseren met politiek links een grotere kans hebben om gediagnosticeerd te worden met een psychische aandoening. Nu toont een nieuw Deens onderzoek aan dat het verband tussen PC-standpunten (Politiek Correcte) en traditionele waanzin sterker en meer gefundeerd is dan eerder gedacht.

Volgens het onderzoek van Pew Research had bijna de helft van de respondenten die zich identificeerden als “blanke links-liberalen” een diagnose van een of andere geestesziekte, in de groep vrouwen van 18 tot 29 jaar.

Degenen die zich identificeerden als “moderates” (gematigden) hadden minder problemen met geestesziekten dan links-liberalen, maar leden vaker aan geestesziekten dan degenen die zich identificeerden als conservatief.

De studie “Geestesziekte en links”, die is gepubliceerd in het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift ‘Mankind Quarterly‘, onderzoekt nu het verband tussen linkse opvattingen en geestelijke gezondheidskwesties op een dieper niveau.

De studie, die is geschreven door de Deense wetenschapper Emil Kirkegaard, bevat een grotere dataset en meer parameters dan de meting van Pew, en de conclusie in de studie van Kirkegaard gaat verder dan eerdere rapporten. Volgens Kirkegaard is een zelfidentificatie als “links” zelfs een algemene indicatie van een psychische aandoening, terwijl een zelfidentificatie als “rechts” een teken is van een gezonde geestelijke gezondheid.

Volgens Kirkegaard kunnen sterk zelf-geïdentificeerde “conservatieven” nog steeds in verband worden gebracht met een sterk geloof in de traditionele religie, dat correleert met een sterkere geestelijke gezondheid. Blanken die uitgesproken atheïsten zijn, zijn al lange tijd in verband gebracht met een aantal geestelijke gezondheidsproblemen.

Black Lives Matter uit stad verjaagd

Kirkegaard maakt ook gebruik van gegevens uit het Slate Star Codex lezersonderzoek – met 8.000 respondenten – waaruit een duidelijk verband blijkt tussen de politieke opinie en de zelfgerapporteerde geestelijke gezondheid.

Van degenen die als “extreem links” worden geclassificeerd, had één op de drie een volledige diagnose van ofwel depressie, bipolaire stoornis of schizofrenie. Van de “extreem rechts” was slechts 11,8 procent gediagnosticeerd met een van deze ziekten.

Het meest opvallende cijfer in het rapport van Kirkegaard is echter dat 45 procent van de vrouwen die als “extreem links-liberaal” worden geclassificeerd, problemen heeft met geestesziekten, terwijl dat percentage bij de groep “extreem conservatieve” vrouwen minder dan 10 procent is.

Studie: Grotere geestelijke gezondheidsproblemen bij linkse sympathisanten

4 REACTIES

 1. Links parasiteert op alles wat zwak en een minderheid is om te groeien. Als een kwaadaardig virus die een gastheer nodig heeft om zich te voeden en te vermenigvuldigen. En net als een virus is links zonder slachtoffers niet levensvatbaar.

 2. Ik gehandicapt, op internaten gezeten waar zulke volksverraders hun brood verdienen.
  Met de meest onzekere jongeren naar de sauna gaan; om mekaar beter te leren kennen.
  Gewoon stiekeme pedo’s!
  Hufters met de grootst mogelijke smoel.
  Mee lachend wanneer een Islammietje zegt; dat hij spastisch doet.
  Vreemde bewegingen maakt en nog moeilijker praat, dan het normaal al doet!
  Angstig wordt; als ik zeg: Liever een spast ik eigen land, dan een stom islammietje!

  Link(s) smerig tuig, met waanvoorstellingen!
  Verteld jongeren hoe ze zich moeten gedragen.
  Geen enkel interesse hebben, in het leven van een jongen.
  Want stel je toch een voor dat hun voorstellingen, niet reëel zijn.

  Een wijsraad leert van zijn fouten!
  Links weet van zichzelf niet wijs te zijn en probeert niet eens hun fouten te zien.
  Link zijn collaborateurs!
  Vieren de overwinning van de bezetters of van het verzet!

 3. Wie is het debiele meisje op de foto ? Ik dacht eerst, dat is de echtgenote van Quasimodo , maar dat geloofde ik zelf niet, toen schoot door mij heen, dat het mogelijk onze onvolprezen Carolaatje Schouten was. Na kort overleg met een vriend werd mij duidelijk dat het het vriendinnetje van Fransje Timmermans moet zijn :
  Greta Thunberg !
  Aan de foto te zien lijkt het mij duidelijk dat we met zulk soort debieltjes deze wereld vást wel redden !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here