The Last Hurrah - ASL Module 6 (wargame Advanced Squad Leader)

Daarom zal Oekraïne ofwel vandaag zijn onafhankelijkheid verdedigen, of we zullen dit conflict moeten aangaan. Want onze belangrijkste waarden, die de basis waren van onze beschaving en onze cultuur, zullen worden bedreigd. Daarom zullen we geen andere keuze hebben dan het conflict aan te gaan,” aldus de Poolse ambassadeur in Frankrijk.

Volgens de Poolse premier Morawiecki heeft Europa meer wapens nodig.

“Ik zou willen dat de landen van Europa militair zo sterk zijn dat ze bij een aanval geen hulp van buitenaf nodig hebben. Zodat ze elkaar en anderen kunnen steunen. Daar ziet het vandaag niet naar uit,” zei hij.

Ondertussen zei de Poolse ambassadeur in Frankrijk Jan Emeryk Rosciszewski in de uitzending van LCI TV dat Warschau zou ingrijpen in de confrontatie als Rusland Oekraïne zou verslaan.

“Als Oekraïne er niet in slaagt zijn onafhankelijkheid te verdedigen, zullen we geen andere keuze hebben dan ons bij het conflict aan te sluiten,” aldus de Poolse ambassadeur.

Het conflict in Oekraïne is een strijd om fundamentele westerse waarden en cultuur. Daarom “is het zo belangrijk om te winnen,” zei hij.

De ambassade van Polen in Frankrijk krabbelde snel terug. In een post op social media, ontkende de ambassade de opmerkingen van de ambassadeur over de bereidheid van Polen om te interveniëren in het conflict. De woorden die de ambtenaar zei werden uit hun context gehaald, zei de ambassade.

De ambassadeur sprak over de noodzaak van hulp aan Oekraïne tegen de achtergrond van de dreiging die Rusland vormt voor Europa en de Europese waarden.

  Video: Russische TV bespot Biden voor het kiezen van "zwarte lesbische drugsverslaafde" boven marinier Paul Whelan in ruil

“Het nauwkeurig beluisteren van het hele gesprek maakt duidelijk dat het geen belofte bevatte van directe deelname van Polen in het conflict – er was alleen een waarschuwing over de gevolgen die de nederlaag van Oekraïne zou kunnen brengen – een mogelijkheid van een aanval of de betrokkenheid van Rusland in de oorlog met andere landen van Centraal-Europa, de Baltische landen en Polen,” zei de Poolse ambassade in Frankrijk.

In andere fragmenten van het interview maakt Rosciszewski duidelijk dat Polen niet in oorlog is, maar bereid is om bijstand te verlenen aan Kiev, merkte de ambassade op. Pogingen om sensationele opmerkingen te vinden in wat de ambassadeur zei waren kwaadaardig, voegde de afdeling eraan toe.

Aleksej Poesjkov, lid van de Russische Federatieraad, zei in zijn Telegramkanaal dat de Verenigde Staten het conflict met Rusland niet zouden steunen.

“Dit is de eerste keer dat we een officiële vertegenwoordiger van Polen de dingen horen zeggen die zijn leiders al lang in hun hoofd hebben. Alle “moed” van de Polen is echter gebaseerd op de steun van de Verenigde Staten. Is Warschau er zeker van dat Washington klaar is om te vechten?” schreef de senator.

Mikhail Sheremet, een Russisch parlementslid van de Krim, waarschuwde Polen voor een conflict met Rusland. Dit zou zeer gevaarlijk zijn voor Warschau, meldt RIA Novosti.

De Poolse president Andrzej Duda zou de zinloosheid van agressie tegen Rusland moeten inzien. De Verenigde Staten beschouwen Oekraïne als een afgerond project, en Washington is bereid om “het Poolse volk in de oven van de oorlog te gooien.”

  Is de Verenigde Staten de beer aan het porren of is Oekraïne losgeslagen, of is het allebei?

“Polen moet niet met vuur spelen door dergelijke aanmatigende verklaringen af te leggen. Polen moet zich realiseren dat het aanvallen van een land met een raketafsluiting niet alleen dom is, maar ook dodelijk. Rusland beschikt over de nodige wapens om de plannen van de vijand te verstoren door een rampzalige slag toe te brengen die elke vorm van agressie zou stoppen,” zei Mikhail Sheremet.

Via Pravda.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Chris Hedges: Oekraïne’s dood door proxyVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Kijk goed naar de lucht”: Medvedev dreigt het ICC in Den Haag met hypersonische kruisraket te vernietigen nadat het een arrestatiebevel tegen Poetin heeft uitgevaardigd
Volgend artikelBill Gates, ’s werelds gevaarlijkste miljardair, bewijst dat hij NIETS heeft geleerd van de afgelopen drie jaar.
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

34 REACTIES

 1. De Khazariaanse maffia en al hun clubjes als oa de vrijmetselaars, de orde van Malta, de tempeliers, de jezuïetenorde, de illuminatie, committee 300, skull and bones, bilderberg, davos, EU, UN, IMF, ECB, alle geheime diensten, alle media, alle politici, alle grote bedrijven, de beurzen, etc etc etc… ze hebben allemaal hun handen in de Oekraïne. Als Oekraïne valt, vallen ze allemaal.

 2. Je vergeet : Vriensjes politiek, corruptie, LGBT, vervalsing, afpersing, drugshandel – shit ik kan zo gauw niets meer bedenken.
  Maakt niet uit,
  Deze westerse wereld is tot op het BOT VERROT

 3. In de Belgische MSM verschijnen niet bevestigde berichten dat er grote bomexplosies op de Krim zouden hebben plaatsgevonden en een trein met raketten hebben geraakt.
  Iemand hier meer betrouwbare info over?
  Als dit klopt dan kan die info over de doelen uitsluitend van Amerika komen en dan wordt het gevaarlijk, mede gezien de onlangs neergehaalde spionage drone.

  • Kijk goed naar de lucht uitspraak van Dmitry Medvedev geldt niet alleen voor die nazi tuig rechters in Den haag maar ook voor Polen 🧐🤔💥😁

   • rebel, het tuig is tijdens het conflict twee keer, en bijna voltallig, bij elkaar geweest in davos. als daar al niets gebeurd is denk ik dat het verder ook wel mee zal vallen.

 4. Het is werkelijk ongelooflijk dat men nog steeds maar over bewapening en oorlogsdreigingen spreekt, terwijl we anno 2023 eigenlijk al het wapenarsenaal moeten wegdoen en daarvoor in de plaats al die honderden miljarden gebruiken voor zorg en aanverwanten!
  Wij de gewone mensen willen niets liever dan vrede op aarde, het is een kleine Duivelse minderheid die het tegengestelde wil.
  En waarschijnlijk net als een kanker, het hoeft slechts één enkele woekercel te zijn in het hele lichaam en je hebt die ziekte!

  • De Polen zijn een ethnische stam zoals de Basken of de Koerden die plots na WOI opeens een land cadeau kregen van de Geallieerden zoals de Joden in Palestina, om de Duitsers een hak te zetten, en de luis in de pels van Duitsland en Rusland. Ze werden bepamperd door de Engelsen en Fransen zoals nu met Oekraïne. Het nationalisme werd sterk aangezwengeld en haat aangestoken tegenover de buren. Na WOII vielen die Polen onder het juk van Sovjet-Rusland. Vandaar denk ik.

  • de polen hebben een slechte nasmaak aan de sovjet-tijd overgehouden, maar hun huidige standpunten zijn net als hier gebaseerd op leugens vanuit de politiek en media

  • Well, Poland as a country was established in 966 a.d. and did not “receive a country suddenly” – such a statement signifies complete lack of historical knowledge.
   For the last 1000 years Poland was invaded many, many times by Russia. Three times Russia partitioned Poland, it forced Poland to become a communist country, murdered 20 000 officers in Katyn, abused economcally etc. etc.
   So the answer to your question is – throughout the history Poland has suffered most from Russia and Germany.

 5. Alleen afleiding !!

  Ga en blijf je focussen op de financiële markten want daar ligt het werkelijke probleem.

  Ik had een site geplaatst die dat duidelijk uitlegt maar dat mag niet van Frontnieuws.

  • Ik vind Frontnieuws soms (te)tolerant. Je kan hier een reactietje plaatsen op een artikel, maar sommigen plaatsen een langdradig discours van 70 lijnen waarvan iedereen moe wordt. Dat ze dan zelf een artikel schrijven. En soms gaat het dan nog over een ander onderwerp. Dat loopt de spuitgaten uit en is een misbruik van Frontnieuws.

 6. Vaststelling : Polen zijn grosso modo een volk dat zich om de haverklap ladderzat zuipt en om het even wat uitkraamt, de zaak op grondig op stelten zet om nadien terug te krabbelen en te verdwenen in niemandsland.

 7. Ach ja, dat arme Polen. Die zien de bui alweer hangen.
  Eerst platgewalst, afgebrand en ingenomen worden door nazi Duitsland.
  Vervolgens platgewalst en afgebrand worden door Rusland’s nazi vernietigende opmars naar Duitsland.

  Toen werd het ingenomen door de EU zonder fysiek platgewalst en afgebrand te worden. Dat doen ze alleen in de vorm van ‘politiek’.
  En nu dit weer….

 8. Doei Oekraïne doei Polen Doeii Roemenië???? Opgehitst door de NAVO. Blijkt dat de Russen gelijk hadden. NAVO heeft deze landen erbij gehaald voor maar 1 doel namelijk oorlog met Rusland uitvechten voor de nieuwe wereldoorlog. Dit komt door dat er marionetten regeringen in deze landen zijn geplaatst

  • Dit is heel juist. Wij in België moeten eeuwig dankbaar en slaafs The Leading Succes People blijven bewonderen want ze hebben ons bevrijd (euhh, bezet). In het Oostblok zijn ze gratuit binnengetrokken met hun Wilde Westen-propaganda, Las Vegas-allures, onderhuids gluiperige haatdrijverijen tegen de Russen, sex, drugs, Hollywood, Lidl & Aldi. Onze media spruiten alles met bewondering, met “Inglish spieken”, als het maar van London en de States komt. Tenslotte moeten wij de arme Joden helpen die het zo moeilijk hebben in Palestina.

   • Luc, Lidl & Aldi zijn afkomstig van onze oosterburen.
    Brussel is de hoofdstad van Europa, laat dit een troost zijn.
    Ga eens een pintje pakken bij Disco Nel in Baarle-Hertog; knap je van op.

    • Natuurlijk is Aldi & C° Duits, het paard van Troje, en Brussel? Zit ik middenin, om in de grond te zinken van schaamte. Is die Nel niet meer iets voor uw Opa?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in