World Economic Forum from Cologny, Switzerland / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Ongekozen bureaucratische globalisten hebben een nieuwe aanval gelanceerd in de escalerende War on Food, een zet die de wereldwijde landbouwindustrie met vernietiging bedreigt.

Ze willen boeren dwingen om te voldoen aan de steeds onhaalbaardere doelen van de “netto-nul” agenda van het World Economic Forum (WEF), schrijft Frank Bergman.

Het WEF, de Verenigde Naties (VN) en andere globalistische belangengroepen beweren dat de “uitstoot” van de landbouw bijdraagt aan de vermeende “klimaatcrisis.”

Als gevolg daarvan willen ze de wereldwijde landbouwindustrie decimeren, waardoor de wereldwijde voedselvoorziening in gevaar komt.

Ondertussen eisen het WEF en zijn bondgenoten dat regeringen traditionele vlees- en zuivelproducten verbieden en vervangen door synthetisch, plantaardig en op insecten gebaseerd “voedsel.”

De nieuwste aanval op de voedselvoorziening werd onthuld in een recent rapport van de Wereldbank met de titel: “Recipe for a Livable Planet: Achieving Net Zero Emissions in the Agrifood System.”

Het rapport van het bureaucratische wereldagentschap prijst de mogelijkheid om aanzienlijke reducties te realiseren in de wereldwijde “agrifood emissies” door middel van een verscheidenheid aan prescriptieve maatregelen.

De historische staat van dienst van zulke gecentraliseerde initiatieven suggereert een grote waarschijnlijkheid van onbedoelde en vaak nadelige gevolgen.

Het rapport beweert:

Het wereldwijde agrovoedselsysteem biedt een enorme kans om bijna een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te verminderen door middel van betaalbare en direct beschikbare maatregelen, terwijl de groeiende bevolking gevoed kan blijven worden.

Deze uitspraak maskeert de complexiteit en de potentiële gevaren van het radicaal veranderen van de voedselproductie en het landgebruik, vooral in de kwetsbare regio’s van de wereld.

  Nederlandse Europarlementariër Rob Roos hekelt globalisten 'Great Food Reset' beleid: "Geen boeren, geen voedsel, geen toekomst" (Video)

De bewering dat zulke veranderingen kunnen worden doorgevoerd zonder de voedselzekerheid in gevaar te brengen is op zijn best optimistisch en op zijn slechtst roekeloos naïef.

Axel van Trotsenburg van de Wereldbank is verder een voorstander van deze veranderingen:

“Het eten op tafel mag dan wel lekker smaken, het is ook een flink stuk van de taart voor de uitstoot van klimaatverandering.

Het goede nieuws is dat het wereldwijde voedselsysteem de planeet kan helen – door bodems, ecosystemen en mensen gezonder te maken en tegelijkertijd koolstof in de grond te houden.

Dit is binnen handbereik in onze levens, maar landen moeten nu handelen: alleen al het veranderen van de manier waarop landen met een middeninkomen land, zoals bossen en ecosystemen, gebruiken voor de productie van voedsel kan de uitstoot van agro-voedsel tegen 2030 met een derde verminderen.”

Dit narratief bevordert een verontrustend vertrouwen in de effectiviteit van ingrijpende veranderingen in de regelgeving.

Het negeert de diverse landbouwpraktijken die eeuwenlang door lokale boeren zijn verfijnd.

De veronderstelling dat dergelijke van bovenaf opgelegde mandaten kunnen leiden tot positieve resultaten zonder verstorende neveneffecten, weerspiegelt een verkeerd begrip van de ecologische, sociale en economische onderlinge afhankelijkheid.

Het plan van de Wereldbank omvat een breed scala aan acties:

Er moet in alle landen actie worden ondernomen om netto-nul te bereiken, door middel van een alomvattende aanpak om de uitstoot in voedselsystemen te verminderen, waaronder in meststoffen en energie, gewas- en veeteelt, en verpakking en distributie in de hele waardeketen van boerderij tot tafel.

Dit voorstel om landbouwpraktijken te standaardiseren in enorm verschillende regio’s en culturen riekt naar overreaching.

  Ze komen voor je katten en honden

Het onderschat ook de complexiteit van lokale ecosystemen en het aanpassingsvermogen dat nodig is om ze effectief te beheren.

Het raamwerk stelt dat hoge investeringskosten aanzienlijke opbrengsten zullen opleveren:

“Jaarlijkse investeringen moeten toenemen tot 260 miljard dollar per jaar om de uitstoot van agro-voedsel tegen 2030 te halveren en tegen 2050 een uitstoot van nul te bereiken.

Het doen van deze investeringen zou leiden tot meer dan $ 4 biljoen aan voordelen, van verbeteringen in de menselijke gezondheid, voedsel en voedingszekerheid, betere banen en winsten voor boeren, tot meer koolstof die wordt vastgehouden in bossen en bodems.”

De focus op monetaire investeringen en verwachte opbrengsten gaat echter voorbij aan de werkelijke complexiteit van de landbouweconomie.

Zo’n massale herschikking van fondsen dreigt nieuwe economische onevenwichtigheden te creëren.

Het zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot hogere voedselprijzen en een verminderde toegang tot noodzakelijke hulpbronnen voor de armste bevolkingsgroepen ter wereld.

Uiteindelijk onderschat het ambitieuze project van de Wereldbank om de wereldwijde landbouw te herstructureren de risico’s van onbedoelde gevolgen, waaronder voedseltekorten, economische ontwrichting en meer ontberingen voor de meest kwetsbaren.

De geschiedenis leert dat gecentraliseerde interventies in complexe systemen zoals de mondiale landbouw vaak leiden tot resultaten die tegengesteld zijn aan wat de bedoeling was.

Ze worden gedreven doordat er geen rekening wordt gehouden met de organische en geëvolueerde aard van deze systemen.

Het afschilderen van deze interventies als laag risico en hoog rendement is niet alleen misleidend, maar ook potentieel gevaarlijk.

Dit maakt de weg vrij voor een toekomst waarin de wereldwijde voedselvoorziening minder zeker is en vatbaarder voor de grillen van bureaucratisch wanbeheer.

  Top globalist, pro-immigratie Eurocraat verlaat Brussel om zich kandidaat te stellen voor het Nederlandse leiderschap, en conservatieven zijn er niet blij mee

Het nastreven van deze globalistische plannen moet op zijn minst met scepsis en voorzichtigheid worden bekeken.

De geschiedenis heeft herhaaldelijk aangetoond dat de weg naar rampspoed vaak geplaveid is met goedbedoelde mondiale initiatieven.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

We zijn in oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussisch-Oekraïense oorlog: verbreding van het front
Volgend artikelHamas kondigt gevangenneming van Israëlische troepen in hinderlaag in Noord-Gaza aan (18+ Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Zelf voedsel verbouwen thuis heeft de WEF ook al opgeroepen aan regeringen om dat te verbieden.
  Ze willen gewoon zelf de voeselvoorziening in handen krijgen en mensen die niet meewerken aan hun eigen ondergang uithongeren!!

 2. Weet je …….dat zal dan per gemeente geregeld moeten gaan worden, en we weten waar ze wonen.
  Als ze het zó willen zullen ze het zó krijgen. Dan weten we ze te vinden……..inc dat tuig in uniform.

  • Beste Inhetmeer, dat ze het zo willen hebben ze (burgemeesters en co.) ruimschoots bewezen met hun medewerking aan het gecreëerde virus in 2020. Door deelname van de gemeentes aan deze misdaad van formaat zou het voor de mensen duidelijk moeten zijn waar ze moeten beginnen om die satanistische kartels van psychopaten en criminelen te stoppen. Zoals men zegt: “De poten van onder de tafel wegzagen”.

 3. Europa wordt al als een verloren continent gezien. Dus hoeven we ook niet aan hun “regels” te voldoen! Wij regelen het zelf binnen onze grenzen. Rutte en consorten, WEF honden, kunnen de pot op.

 4. Dit zijn oplossingen die alles achter een patenteerbaar betaalmuur plaatsen. De wereld hebben ze al zo verkloot en vergiftigd dat de flora en fauna wereldwijd aan het afsterven is en is al in vergaande stadium. Iedereen die een smartmobiel gebruikt is in werkelijkheid niet meer in staat helder te denken. Het is eigenlijk dat iedere smartmobiel gebruiker ontoerekeningsvatbaar is geworden, lichamelijk totaal uit balans en is al afstervend. De drempelwaarde voor elektromagnetische straling voor de mens is 0,0000001 V/m, de aanbevolen grenswaarde die de EU aan haar lidstaten aanbevelen is 5000 V/m. Dit is 500 miljard keer overschrijding wat de mensen, dieren en planten/bomen kunnen verdragen. We worden nu al 24/7 bestraald, we leven als ware in een magnetron op de aarde. Een hel op de aarde dus.

  We kunnen enkel tegen vol spectrum frequenties en niet tegen gecentreerde kunstmatige blokgolven. Zoals Wifi, bluetooth, TV zendermasten en andere draadloze gerichte frequenties zijn alle dodelijk voor de mensen, dieren en planten/bomen.

  Als 5/6G geïntroduceerd is, is de natuur en de mens niet meer in staat om zich zelf in stand te houden. Met het mRNA vaccin is dat in de sneltreinvaart gegaan. Als 5,7 miljard mensen gevaccineerd zou zijn wat verondersteld wordt. Zullen al deze mensen, (vee)dieren zich geen nageslacht meer kunnen produceren. Terwijl de levensverwachting met de factor 25% tot 75% naar beneden is gegaan. Met elke mRNA injectie gaat je met 7,5% levensverwachting omlaag, er zijn voor ieder levend mens en (vee)dier 10 tot 12 stuks gepland.

  Al deze kunstmatige elektromagnetische stralingen heeft op elk levend wezen een andere uitwerking, omdat bij alles en iedereen andere aminozuren in het lichaam dominant zijn. Dat komt omdat ieder van ons op een andere uur/dag/maand/jaar en locatie geboren is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in