De Oekraïense president Zelensky heeft zojuist toegegeven dat Amerikaanse troepen nodig zullen zijn om Oekraïne voor een totale ineenstorting te behoeden. Tegelijkertijd kondigt de NAVO aan dat Oekraïne binnenkort lid zal worden van het bondgenootschap. Voor de Russische president Poetin is dit een absolute no-go. Kolonel Douglas MacGregor voegt zich bij Redacted gastheer Clayton Morris om verslag te doen van de laatste ontwikkelingen, schrijft Dr. Andreas Myläus.

Clayton Morris:

Nou, er zijn veel belangrijke ontwikkelingen in de oorlog in Oekraïne waar we op in willen gaan, waaronder belangrijke bekentenissen van de NAVO dat Oekraïne toch lid wordt van de NAVO. De Verenigde Staten geven toe dat ze de wapens die aan Oekraïne worden geleverd niet kunnen traceren, en president Trump zegt dat we allemaal op weg zijn naar de Derde Wereldoorlog, dit zou een van de gevaarlijkste tijden in de Amerikaanse geschiedenis kunnen zijn. Voor meer context en nuance schakelen we nu over naar kolonel Douglas McGregor.

Kolonel, goed u te zien. Welkom terug bij de show.

MacGregor:

Dank u.

Clayton Morris:

Laten we dus beginnen met de opmerkingen van NAVO-secretaris Jens Stoltenberg, die toegaf dat Oekraïne lid zal worden van de NAVO. Hij zei dat heel nadrukkelijk. Luister:

(video afgespeeld)

Jens Stoltenberg:

Nou, de NAVO-bondgenoten zijn overeengekomen dat Oekraïne lid zal worden van ons bondgenootschap, maar tegelijkertijd is dat een langetermijnperspectief. Nu gaat het erom dat Oekraïne zich laat gelden als een soevereine, onafhankelijke natie, en daarom moeten we Oekraïne steunen.

Ik zie de toekomst van Oekraïne als onderdeel van de Europese Unie en ook als lid van de NAVO.

Clayton Morris:

Kolonel, wat zegt u daarop? De NAVO krijgt er in Oekraïne een nieuw lid bij?

MacGregor:

Ik denk niet dat dat een erkenning is, maar eerder een verklaard doel. Maar afgezien daarvan denk ik dat het echte doel is om onderhandelingen te voorkomen. Als u het standpunt inneemt dat er geen alternatief is voor het NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne, vertelt u de Russen dat hun wens voor een ongebonden neutrale staat in Oekraïne niet langer ter discussie staat. Dit betekent dat de Russen deze oorlog tot het einde toe zullen moeten uitvechten. Er komt geen onderhandelde regeling, en dat is wat Washington en Londen willen. Ik denk niet dat iedereen in Europa die mening deelt, maar dat is duidelijk de houding in Washington en Londen.

Clayton Morris:

Dus Oekraïne gewoon van de kaart vegen is het alternatief? Dat is wat Washington en Londen willen?

MacGregor:

Nou, ik denk niet dat ze dat per se willen. Ik weet dat de Russen dat niet willen. Maar ze geven de Russen gewoon geen keuze. Als ze te horen krijgen dat Oekraïne aan het eind van deze oorlog – wat dat ook moge betekenen en wanneer dat ook gebeurt – lid wordt van de NAVO, dan wordt alles weer een existentiële bedreiging voor Rusland. De Russen weten dat als ze op enigerlei wijze toegeven, als ze bijvoorbeeld toegeven dat de helft van Oekraïne deel kan gaan uitmaken van Rusland, met andere woorden, de westelijke helft of zoiets… Dan hebben ze het probleem dat ze in januari en februari hadden, namelijk die enorme anti-Russische troepenmacht, een goed getraind, goed uitgerust leger dat klaar staat om Rusland aan te vallen. Dus waarom zouden ze dat doen?

Dus dat is het plan, om elke hoop op een onderhandelde regeling de grond in te boren. Dat is alles.

Clayton Morris:

Fascinerend. Dan hebben we natuurlijk de Oekraïense president Zelensky die gisteren zei dat Amerikanen, Amerikaanse zonen en dochters, bloed moeten vergieten in Oekraïne. Dat is wat we moeten doen om de overwinning veilig te stellen.

(video afgespeeld)

Zelensky:

De VS zullen hun zonen en dochters naar de oorlog moeten sturen, net zoals wij onze zonen en dochters naar de oorlog sturen, en zij zullen moeten vechten, want het gaat hier om de ware natuur. En ze zullen sterven – God verhoede het – want dat is verschrikkelijk.

Clayton Morris:

Wat vindt u daarvan?

MacGregor:

Nou, er zijn hier twee zaken:

  Voormalig Russische president roept op tot "volledige" ontmanteling van "Kievs regime"

Ten eerste geeft hij de waarheid toe: Oekraïne kan deze oorlog niet winnen, en de verliezen die het heeft geleden in de strijd met de Russen in Zuid-Oekraïne zijn verschrikkelijk. De Russen verleiden de Oekraïners al sinds september dat ze hen meedogenloos aanvallen in het zuiden van Oekraïne, en dat is precies wat de Oekraïners hebben gedaan, en ze hebben verschrikkelijke verliezen geleden. In december, januari en de eerste helft van februari verloren zij elke dag duizend man. Daarvoor was het ongeveer één bataljon per dag – vijf-, zes-, zevenhonderd – ik denk dat ze nu terug zijn bij ongeveer één bataljon per dag. Het aantal is gedaald omdat ze geen troepen meer hebben. En ze hebben besloten dat ze Bakhmut tot de laatste man zullen vasthouden. Er zijn ongeveer twee- tot drieduizend man in Bakhmut. Ze proberen er meer versterkingen heen te brengen, maar Bakhmut is een bloedbad voor Oekraïne. Voor elke gedode of gewonde Russische soldaat zijn er zeven of acht Oekraïense soldaten gedood of gewond. Voor Oekraïne is dit een verloren zaak. Dus in die zin is hij eerlijk. De enige manier waarop hij kan winnen is met de hulp van de NAVO, en met onze hulp, want met uitzondering van de Polen zal natuurlijk niemand anders hieraan meedoen.

Het tweede deel is dit: Biden weet, en zijn adviseurs weten, dat als hij probeert de Verenigde Staten te betrekken bij een oorlog tegen Rusland in Oost-Oekraïne, het met hem gedaan is. Dan is het gedaan met zijn regering. Dan is het voorbij. Het gaat niet gebeuren. Het is een onmogelijkheid.

Clayton Morris:

Wil Biden nog een Afghanistan? Ik bedoel, we hoorden de inspecteur-generaal voor de Afghaanse oorlog, John F. Sopko, net zeggen dat wapens van Amerikaanse makelij in verkeerde handen vallen. We kunnen deze wapens niet traceren. Ze vallen in allerlei handen… En nu hebben we de erkenning dat de Russen Amerikaanse wapens hebben buitgemaakt. Dat is een ander belangrijk deel van het verhaal dat we u vandaag wilden vragen. De inspecteur-generaal voor de Afghaanse oorlog zegt dat we letterlijk aan de vooravond staan van nog zo’n ramp als in Afghanistan. Ik denk dat dit op Biden’s CV komt te staan.

MacGregor:

Nou, ik denk dat dat waarschijnlijk onvermijdelijk is omdat de Russen zullen winnen. Zij zullen alles doen wat nodig is. Wij niet. Wij hebben geen vitaal strategisch belang in Oekraïne. En zeker niet in Oost-Oekraïne – dat is nooit het geval geweest. En niemand in Europa wil naar het oosten marcheren tegen Moskou om de oorlog te beëindigen. Vergeet niet dat Zelenksy en zijn minister van Defensie onlangs opmerkten dat deze oorlog zal eindigen met Oekraïense tanks op het Rode Plein! Welnu, dat is absurd. Dat zal nooit gebeuren. Ik denk dat we gewoon moeten begrijpen dat dit een wanhopige situatie is. De Oekraïense regering is erg zwak. Zij wordt aan de macht gehouden door deze radicale neonazi’s die dreigen iedereen te vermoorden die hen bedreigt. Ze doden soldaten die het front verlaten, die proberen te ontsnappen. Ze vullen de gelederen met oude mannen, vrouwen – en u weet – jonge jongens. Dit is waanzin. Dit is de situatie waarin we ons bevinden. Hoe lang kan dit nog doorgaan?

Nou, dat ligt in de handen van de Russen. De enige manier voor de Russen om hier een eind aan te maken is om vanuit het zuiden naar het noorden door te stoten, vanuit het noorden van Wit-Rusland naar beneden te komen, Kiev te omsingelen en duidelijk te maken dat het afgelopen is. Dat is wat de Russen uiteindelijk moeten doen. Als ze dat niet doen, blijft het maar aanslepen. Wij zullen materiaal blijven sturen en zij zullen Oekraïners blijven doden totdat er bijna niemand meer over is.

En vergeet niet dat alle Oekraïense vluchtelingen met wie u in West-Europa praat – het zijn er misschien acht of negen miljoen – en nog eens twee miljoen in Rusland, allemaal hetzelfde zeggen: “Wij zullen nooit terugkeren!”. Ze zullen dus niet terugkeren. De bevolking is dus gedaald van ongeveer 37,4 naar 18 tot 22 miljoen. Naar mijn mening is Oekraïne als natiestaat dood. Het is al dood. 40% van de infrastructuur van de steden is vernietigd. De hele industriële basis, alles wat echt van waarde is in Oekraïne, is in handen van de Russen. En dat is traditioneel Russisch en de mensen die er wonen zijn Russen. Dat is de kern van de zaak. Dus ik weet niet wat er met Oekraïne gaat gebeuren, anders dan wat u zojuist hebt gehoord.

  EU-leiders verkwisten nog eens 50 miljard euro aan steun voor regime in Kiev... en zelfvernietiging

En vergeet niet dat elke kleine staat weet dat als hij wil winnen, hij alleen kan winnen als hij een groter iemand moet inschakelen om de oorlog voor hem te winnen. Servië slaagde erin Rusland mee te krijgen in de strijd tegen Oostenrijk-Hongarije, wat natuurlijk de aanleiding was voor de Eerste Wereldoorlog. Wij zijn in 1917 de oorlog ingegaan en zijn er in 1918 met grote kracht uitgekomen, omdat de Britten en Fransen de Eerste Wereldoorlog tegen Duitsland zouden hebben verloren als wij niet waren ingegaan. Strategisch gezien zou er in Europa een heel ander beeld zijn ontstaan. Wij werden binnengehaald om het Britse en Franse imperialisme te redden. Dus – weet u – deze dingen zijn eerder gebeurd.

Ik zie geen enkele aanwijzing dat het Amerikaanse volk daarin meegaat.

En hier is het andere deel: onze strijdkrachten zijn in vreselijke vorm.

Clayton Morris:

Dat klopt.

MacGregor:

Nou, wie gaat u sturen? Ik denk dat we van het hele leger – iemand vertelde me – misschien 50.000 gevechtstroepen kunnen sturen. Dat wil zeggen, de soldaten die de vijand naderen en hem vernietigen. Het leger is een puinhoop. Ik weet zeker dat Milley dit slechte nieuws heeft doorgegeven aan Biden en zijn vrienden. Dus ik denk niet dat zoiets gaat gebeuren.

Ik denk dat Zelensky… alleen maar gebakken lucht is. Hij zegt alles wat hij moet zeggen om aan de macht te blijven. Hij wil dat we alles doen om hem daar te houden. Wij willen hem daar houden. Maar het voordeel om hem daar voor onbepaalde tijd te houden zal de komende maanden afnemen.

Clayton Morris:

Nou, het lijkt erop dat dat al gebeurt in een verhoogd of versneld tempo. Maar het lijkt erop dat de Verenigde Staten het aantal wapens blijft verhogen. Het is ongelooflijk. We hebben twee rapporten op dezelfde dag waarin Lockheed Martin de productie van HIMARS opvoert en gebruikt om te voldoen aan de behoeften in Oekraïne. Tegelijkertijd geven we toe dat de VS eenvoudigweg geen idee heeft waar deze wapens naartoe gaan. Het lijkt er dus op, kolonel, dat we deze zware… deze langeafstandswapens blijven sturen, en dat is waar Oekraïne om vraagt.

MacGregor:

Nou, onthoud Clayton dat het geld dat dit alles ondersteunt Washington niet echt verlaat. Het wordt gewoon gerecycled via de militair-industriële-congresmachine.

Clayton Morris:

Juist.

MacGregor:

Dus het Pentagon stuurt spullen over en neemt dan het geld dat ze van het Congres krijgen en giet het in de defensie-industrie en vertelt hen dat je moet vervangen wat we sturen en bovendien moet je meer produceren. En dat is trouwens waar we problemen hebben. We hebben geen aanvullingscapaciteit.

En men heeft het nu over China. En wat de mensen in de Verenigde Staten niet begrijpen: we hebben onze productie naar China verplaatst. Dat is juist. Dat hebben we niet per se vrijwillig gedaan. Het is gedaan door de elites. Zij besloten dat dit een manier was om geld te verdienen. Maar het resultaat is dat China nu een industriële basis voor militaire productie heeft die mogelijk twee keer zo groot is als de industriële basis die wij tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden.

We hebben zojuist het vredesvoorstel van China verworpen. We overwegen het niet eens. En als u in Peking zit en u had bedenkingen tegen steun aan Rusland, dan zijn die nu weggenomen. U zult Rusland dus sturen wat het nodig heeft, omdat u ervan uitgaat dat wij Peking als volgende op het menu zien. Als Rusland faalt, zullen ze oorlog met ons voeren.

  Wagner titelhoofd Prigozhin - Dood of levend? - Update: Video's (18+)

We schijnen ons niet te realiseren welke impact we hebben op de rest van de wereld. En wat we onszelf hebben aangedaan is een onoplosbaar probleem.

Wat de wapens betreft, we zullen ze daar blijven dumpen, omdat de mensen hier bij ons zich verrijken. Er zijn ook mensen in Oekraïne die zich verrijken. We weten dat Oekraïners voortdurend dingen doorverkopen. We zien ze in Kosovo, we zien ze in Irak, we zien ze overal. Dit is niets nieuws. Hoewel ik vanmorgen te horen kreeg dat de… ik denk dat het het General Accounting Office is – ik weet het niet zeker – of de inspecteur-generaal… Verschillende waarnemers hebben gezegd dat we nu alles onder controle hebben, dus we hebben een perfect overzicht van alle wapens en hun verblijfplaats. Weet je, dit staat op één lijn met waarnemingen van eenhoorns en elfen de kerstman en de goede fee.

Clayton Morris:

Juist.

MacGregor:

Maar dat is waar we nu zijn. Dus nee, er gaat niets veranderen. Het zal doorgaan. En daarom moeten de Russen tot de conclusie komen dat zij de enigen zijn die deze oorlog kunnen beëindigen. En dat moeten ze doen.

Clayton Morris:

Dus wat blijft er over van Oekraïne? Ik bedoel, u denkt dat Oekraïne dood is – het is afgelopen…?

MacGregor:

Ik denk van wel. Ik… het is een grote tragedie. Ik weet niet hoe deze Oekraïense natiestaat kan overleven. Het was altijd al een kunstmatige constructie. Er waren altijd te veel niet-Oekraïners in, wat betekende dat je een beslissing moest nemen: zeg, oké, je bent een burger van Oekraïne, maar je kunt een Rus zijn; je bent een burger van Oekraïne, maar je kunt een Tataar zijn; je bent een burger van Oekraïne, maar je kunt van alles zijn, zolang je trouw zweert aan Oekraïne en hier zaken doet. Wij zullen met u samenwerken. U kunt uw eigen taal hebben, uw eigen scholen, enzovoort. Deze kans ging verloren. Dat maakte deel uit van het Minsk-akkoord. Dat was wat de Russen eisten. Dat is nu voorbij. Het grondgebied waarop de Russen nu zitten, zal dus nooit worden teruggegeven aan de Oekraïners. De Russen zullen het nooit verlaten. Dat is een deel van Rusland. Rusland zal nog meer van Oekraïne opslokken voordat dit allemaal voorbij is. Ik durf te zeggen het grootste deel van Oekraïne ten oosten van de Dnjepr. Maar de Russen weten ook dat Odessa en Charkov twee Russisch sprekende steden zijn. Ze zijn nooit Oekraïens geweest. Ze zijn altijd Russisch geweest. Ik weet zeker dat ze daarop zullen aandringen.

De echte vraag is wat er moet gebeuren met de rest van Oekraïne, het westelijke deel van Oekraïne, dat echt Oekraïens is en niet gedeeltelijk Oekraïens, niet gerussificeerd of anderszins echt Oekraïens. Ik weet het niet. Ik bedoel, de Polen schijnen het al te willen verwerven als onderdeel van het herstel van het grote Pools-Litouwse Rijk. Ik weet het niet. Ik bedoel, er spelen momenteel allerlei gekke ideeën en opvattingen.

Niets hiervan heeft iets met ons te maken, Clayton! Niets!

Clayton Morris:

Dat klopt.

MacGregor:

En daarom gaan Amerikaanse soldaten er niet heen om te vechten.

Clayton Morris:

…ondanks Zelensky’s bewering. Ongelooflijk.

Nou, kolonel, zoals altijd hartelijk dank. Dank u voor uw analyse en de subtiliteiten. We waarderen het zeer.

En we zullen zien hoe het verbazingwekkende Washington in staat zal zijn om al deze wapens die ze hebben met precisie te traceren door Oekraïne en de rest van de wereld. Het wordt fascinerend. Dank u zeer, kolonel, we waarderen het zoals altijd.

MacGregor:

Graag gedaan.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Rusland verliest de oorlog!” Echt? Is het “masterplan” van Poetin naar de knoppen, of loopt het op rolletjes voor het Kremlin?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAh, dat is het
Volgend artikelHet is officieel: Chinese minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor “conflict en confrontatie” met de VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Er is inderdaad, zoals hierboven gesteld wordt, maar 1 oplossing en dat is Kiev zodanig omsingelen dat hun niets anders overblijft dan de witte vlag te tonen, of voor totale vernietiging gaan. Liefst op heel korte termijn want aarzelen is enkel in het voordeel van het westen zodat ze nog meer wapens kunnen sturen, maar kost wel nog veel meer mensenlevens, iets wat het westen geen bal interesseert.
  Als Kiev verslagen is dan is de oorlog afgelopen en kan de NAVO fluiten naar een toekomstig lidmaatschap van een, dan niet meer bestaand, land. En als west Oekraïne dan bij Polen komt dan zorgen de Russen er wel voor dat er een veilige zone tussenin komt. Het gehele oosten en zuiden inclusief Odessa met zijn haven zijn dan Rusland
  Diegene die de oorlog wint bepaald het verdere verloop.

 2. Het gaat om de oorlogsakker. Het strijdperk,
  Daar zitten de grondstoffen.
  Globalisten geven niets om mensen.
  De akker mensen. De rokende stinkende akker, geen moeite met onteeigenen.
  Iedereen is al weg.
  Irak, Iran, Lybie, Jemen, Syrie etc. Allemaal verlaten grondstofakkers.
  Oekraine zal uiteindelijk de nazibende verliezen.
  Laat de oorlogsheren maar hun praatjes houden.

 3. Je gaat er bijna op hopen dat Rusland gaat winnen want wat ons hier te wachten staat is waarschijnlijk nog erger. Globalisten zijn het duivelse kwaad.

 4. Als je tussen de regels door leest moet Rusland heel Europa innemen, willen zij geen Amerikaanse raketten aan hun grenzen krijgen. Want de Amerikanen blijven doorgaan en elke waarschuwing of akkoorden naast zich neerleggen. Dan reist er maar 1 oplossing, heel Amerika/VK/EU/VN uit Europa verdrijven.

 5. Waar is de stem van Europa? De hele corrupte leiding van de EU praat mee met Washington. Rusland is Europa. Al eeuwen. Oekraïne is ook zo corrupt als de pest. Europa moet zijn eigen standpunt in nemen.

 6. De Oekies zijn echt zo gek als een ui; vandaag hebben ze een luchtmacht basis in de Krim aangevallen.
  Het lijkt erop, dat ze onder een galg staan en zelf hun kop in de strop steken, verwachtend dat het touwtje breekt.

  Ik personelijk zie hier CIA instructies in; die willen noge steeds een WO3 starten tegen Rusland.

  Nou zijn die Amerikanen stomme honden; niet alleen porden ze de Russische beer, maar dat was kennelijk niet genoeg, ze porden ook de Chinese draak.
  Hiermee maakten zij het zeker, dat de Chinezen zich aansluiten bij de Russen.

  En wat blijft er over van USA? Weinig. Militair uitgespeeld; economisch failliet.
  Moreel? Niets.

  Arabische lente mislukt. Syrie: mislukt Oekraine: mislukt; Afghanistan: wordt ook niks.

  Maar allez; USA is een derde wereldland met branie.

 7. Als als een land lid is van de NAVO dan moeten de NAVO-landen dat land militair steunen als dat land aangevallen wordt, dat is zoals het nu is .
  Maar Morris zegt hier dat de Navo landen een soevereine, onafhankelijke natie die geen lid is van de Navo zoals Oekraïne ook militair moeten steunen omdat het onder aanval ligt van een ander land ???
  Wat is de zin dan nog van het lidmaatschap van de NAVO ???
  Waarom moet Oekraïne persé militair gesteund worden door de NAVO landen ??? Dat zegt hij er niet bij ….

 8. USA geeft niet op de EU geeft niet op
  Waarom niet
  Elke oplossing / inzicht van een probleem zit in de kern.
  De kern werd zichtbaar bij de 2e Wereldoorlog, Duitsland als zondebok gemaakt ter camouflage. Zodat de aanstuurders AH de spelers buiten schot bleven.
  De kern is het gedachtengoed daarvan
  Het nazisme.
  Een totalitaire wereldstaat , begonnen in uitwerking van deze opzet rond 1900 .
  Gaat ze niet om mensen , of de geleden verliezen ,
  Gaat ze om de uiteindelijke overwinning.
  Voor 🇷🇺 een uitdaging,

  • En,… Vallen er honderdtal bommen op USA en Europa , ze slapen er niet minder om in hun paleizen ondergronds.
   – depopulatie wat men wil
   – een vijand aanwijzen, handig.
   – voor overlevenden, nog meer afhankelijkheid aan de overheid.

   • Nederland is weer gaan stemmen op een van de acteurs van het circus kartel. 🤡 welke mensen nooit heeft geïnformeerd, en zal informeren hooguit over een bijwerking prikkie.

    • Israël kan nu ook meegerekend worden , president heeft de scheiding van machten zo goed als genivelleerd; zelfde als in Nederland reeds lang het geval is.
     oorlog in de praktijk is anders dan in de boeken afgebeeld.

     • Er is een doelen project , waar een script op geschreven werd, wordt.
      Zie wat er is gerealiseerd na de oorlog,
      op emoties erdoor gejaagd,
      niet op deugdelijk onderzoek, inspraak bevolkingsgroepen, transplantatie,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in