Op 11 april werd een videoclip waarop te zien is hoe een Russische tank van dichtbij op een groep soldaten vuurt online gedeeld. De beelden riepen veel vragen op en werden door de Oekraïense propaganda gebruikt. De Oekraïense media beweerden onmiddellijk dat de Russische tank een groep Russische soldaten gedood had. Link

Een nieuwe video van ter plekke laat er geen twijfel meer over bestaan. De slachtoffers waren Oekraïense soldaten, schrijft Southfront.org.

Beelden waarop de gevolgen te zien zijn, werden ook online gedeeld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video’s 21+: Russische tank schiet van dichtbij op groep soldatenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAmerika’s vazalstaten kijken vooruit naar een winter van koude onderdanen
Volgend artikelEU op zelfmoordmissie: Europees Parlement roept op tot volledige stopzetting van Russische energie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Vreemd, geen bloed uit de getoonde lichamen op de grond of tegen de tank. Door de explosie zou de kracht van de impact de lichamen van de tank stuwen en de getoonde stoffelijke resten liggen tegen de tank aan. Ik weet het zo net nog niet…

 2. Er zijn iig een hoop doden gevallen zoals in de video te zien. Vraag is wie is wie, eventueel met valse kleuren banden en emblemen. Hoe kon die tank zo dichtbij komen? Die werd dus vertrouwt.

 3. Ja als je in een oorlog een groep tegenstanders tegen komt dan schiet je ze aan flarden. Voordat je zelf aan flarden wordt geschoten. Dat is oorlog.
  Maar ook toevallig dat iemand daar stond te filmen.

 4. Het lastige in dit conflict is om te zien wie is wie , tanks APC’s en geweren komen allemaal uit de zelfde ontwerpers hun pennen met andere woorden wie is wie .
  In de golf oorlog wat er nog een redelijk onderscheid te maken wat wat was gezien een T55enT72 duidelijk verschillen in vorm van een M1 Abrams , hier wordt het een stuk moeilijker gezien in een oogopslag voor mij en velen het verschil tussen T80 en een T84 moeilijk te zien is zeker zonder geluid.
  Hier wordt het dubbel is de Z op de Russische tanks verplicht en staat die er altijd op……, of vinden de soldaten het niet echt zorgwekkend dat er een tank aan komt al dan niet met een witte Z er op?

 5. Misschien friendly fire? Gezien de houding van de figuren die bij dit check point staan lijkt het er veel.

  Andere vraag is: wat of wie is die figuur in de groep die helemaal in het zwart is?

 6. De video laat duidelijk zien dat de militairen niet in paniek raakten toen ze de Oekraïense tank op hen af zagen komen. Ze maakten foto’s van zichzelf tegen de achtergrond van een verlaten Russisch pantservoertuig.

  Zodra ze de tank zagen aankomen, zegt een van de mannen in de video (vloekend): “Hoop dat het ons niet raakt.” Toch bleven de mannen spelen met de trofeeën op het toneel.

  De zin die de man in de video zei, suggereert dat de Oekraïense militairen zich ervan bewust waren dat de bemanning van de Oekraïense tank hen voor Russen kon aanzien. Een van de mannen van de groep zwaaide zelfs met zijn hand naar de naderende T-72.

  Het volgende moment opent de tank echter het vuur op de mannen, waardoor ze allemaal op slag dood zijn. De tankbemanning heeft blijkbaar niet eens geprobeerd iets te achterhalen.

 7. De Russische tank, duidelijk herkenbaar aan de witte Z, is op mars, maar verwacht, gezien de commandant zich half buiten de koepel bevind, geen vijandelijk vuur.
  Vervolgens ziet die commandant dan een Russische APC langs de weg geparkeerd staan (dat het ding is uitgeschakeld is op afstand niet te zien), met een stel soldaten er om heen, en gezien die soldaten geen dekking zoeken verwacht hij dus dat het hier Russische soldaten betreft.
  Hij vermindert dus geen snelheid, en trekt zich ook niet in de bescherming van de koepel terug, maar rijd gewoon vol gas door.
  Pas van heel dichtbij vallen hem vervolgens de blauwe armbanden en Oekraïense onderscheidingstekens op, en hij reageert meteen, waarna zijn bemanning razendsnel richt en vuurt.
  De Oekraïners zijn vervolgens een stelletje ontstellend onprofessionele dombo’s.
  Ze hebben niemand op de uitkijk staan, staan gelijk een stelletje fucking toeristen op een kluitje midden in het zicht, en zijn veel te druk met selfies en youtube filmpjes maken om in de gaten te hebben dat er een stel Russische tanks met tachtig kilometer in het uur op hen af komt gedenderd.
  Vervolgens winnen deze sukkels dan de Darwin award…
  Eind goed al goed…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in