Een Javelin afgevuurd door een Amerikaanse soldaat in Jordanië tijdens Eager Lion 2019.

U hebt al veel gehoord over Javelins – ongetwijfeld, wij zijn allen gebombardeerd met pro-Javelin propaganda. Maar heeft u zich ooit afgevraagd hoe zo’n raketsysteem zou werken in een stedelijke omgeving, waar de meeste gevechten in Oekraïne plaatsvinden?

Als u daar niet over nagedacht hebt, dan hebt u waarschijnlijk nog nooit een video gezien van de manier waarop één van deze raketten werkt, schrijft Andrew Anglin.

Het “fire-and-forget” geleidingssysteem is zeker cool – daar kan niemand het mee oneens zijn.

Maar de hoeveelheid van het luchtruim die nodig is voor een raket van een grootte die een tank kan uitschakelen om van de grond te komen en met het doelzoekingsproces te beginnen, maakt het duidelijk onmogelijk om hem ergens anders dan in een open gebied te gebruiken. Ik heb geen idee waarom het Amerikaanse leger de Oekraïners zelfs maar zou zeggen dat ze deze in stedelijke omgevingen moeten gebruiken.

Eerlijk gezegd zouden ze beter ouderwetse RPG’s kunnen gebruiken.

Moderne RPG’s kunnen misschien geen moderne tank opblazen, maar ze kunnen hem op zijn minst immobiliseren, en ze zijn vaak in staat om het pantser te doorboren en de bemanning te doden.

Ik denk dat het probleem dan zou zijn dat de Oekraïners te onbekwaam zouden zijn om ze te richten.

RT:

De Javelin anti-tanksystemen van Amerikaanse makelij zijn door functionarissen in Washington geprezen om hun doeltreffendheid en zijn door de westerse media getransformeerd tot een symbool van het Oekraïense verzet in het conflict met Rusland. Maar een commandant van de Oekraïense mariniers, die uiteindelijk gevangengenomen werd tijdens de gevechten om Mariupol, heeft aan RT onthuld dat de hardware niet echt aan de beweringen voldoet.

  De NAVO bestaat 75 jaar... een oorlogsmachine die al lang over haar houdbaarheidsdatum heen is

“De Javelins bleken niet nuttig, vooral niet in de stedelijke oorlogsvoering,” zei kolonel Vladimir Baranyuk, de commandant van de 36e marine-infanteriebrigade van Oekraïne.

“We konden er niet eens één lanceren. Ik denk dat het volkomen nutteloos is in een stedelijke omgeving, want er staat altijd wel iets in de weg,” legde hij uit.

De eenheid van Baranyuk was ook bewapend met Next-generation Light Anti-tank Weapons (NLAW’s), geleverd door Groot-Brittannië, maar ook die hadden hun gebreken, volgens de officier.

“Wat de NLAW raketwerpers betreft, wel, die gebruikten wij vaker dan de Javelins, maar die hebben hun eigen probleem met het leeglopen van de batterij in koude omstandigheden, waardoor ze niet gelanceerd kunnen worden,” zei hij.

NLAW lijkt beslist een stuk praktischer.

Ik had nog niet vernomen dat de batterijen kunnen bevriezen. Dat is hilarisch.

Het is verbazingwekkend hoeveel er over deze Javelins gesproken is, blijkbaar zonder dat iemand begrepen heeft wat ze eigenlijk zijn. Ik herinner me dat ik begin maart van die perfect-Engelse dikke “Oekraïense” vrouwen op tv zag zeggen dat ze meer Javelins nodig hadden.

Meer dan 5.000 Javelins zijn door Washington aan Kiev geleverd. De Republikeinse senator Roy Blunt van Missouri zei vorige week dat het om een derde van de Amerikaanse voorraad van die systemen ging. Londen van zijn kant heeft het Oekraïense leger reeds bewapend met meer dan 4.000 NLAW’s en andere anti-tankraketten.

“De Javelin… hebben bewezen zeer, zeer doeltreffend te zijn in deze strijd,” zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin in april, verwijzend naar het conflict in Oekraïne.

  Kijk hoe Matt Orfalea degenen Bitch Slap die zeiden dat de invasie in Oekraïne "niet over de NAVO" ging

Een afbeelding van de christelijke Maagd Maria met een Javelin is tijdens het conflict een internet meme geworden, waarbij de Amerikaanse president Joe Biden er eerder deze week over opschepte dat Oekraïense ouders hun pasgeboren kinderen “Javelin of Javelina” noemen, ter ere van het Amerikaanse systeem.

Ja, het is allemaal erg morbide en satanisch.

De Moeder Maria meme is duidelijk satanisch, en Joe Biden die grapjes maakt over kinderen die naar een antitankraket genoemd worden is gewoon smerig.

De aanhangers van Oekraïne zijn een doodscultus.

Hier is het interview met de Oekraïner – een commandant die gedeserteerd is en zich daarna overgegeven heeft. (Het is zeer de moeite van het bekijken waard.)

“Onze orders waren om te sterven.” lololol.

Hij zegt ook dat Kiev hem in de steek gelaten heeft.

Het is nogal triest.

Deze man kreeg letterlijk een onderscheiding voor dapperheid van Zelensky zelf – iets wat hij aankondigde in een televisietoespraak tot de natie.

Als degenen die Zelesnky publiekelijk als helden prijst, deserteren en zich dan overgeven bij de eerste kans die ze krijgen, wat is er dan met de rest van het leger aan de hand?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

FvD vraagt waar de $ 850 miljoen van Zelensky voor isVolg Frontnieuws op Telegram

  NAVO plant escalatie tegen Rusland op top in Vilnius

Lees meer over:

Vorig artikelVaccineren van de schapen: COVID-19 is het grootste Asch Conformiteitsexperiment dat ooit is uitgevoerd
Volgend artikelDe elite zal hun “gouden paspoorten” gebruiken om het land te ontvluchten en de rest van ons achterlaten voor een nucleaire oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. eerste clipje net voor de explosie lijkt er een stukje tube op te lichten tussen de tracks
    Tube is een soort slang met een explosief poeder er is niet te verwisselen met slagsnoer wat een explosieve kracht bezit
    is het spul wat je vaak ziet oplichten als een gebouw of brug gesloopt wordt met explosieven

  2. Idd, duidelijk te zien. Er waren voor deze test dus extra explosieven aangebracht zodat de effectiviteit veel hoger lijkt. NATO nep!

  3. De video van de Javelin lijkt me nep. Bij de ontploffing na inslag dient er een tijdsvertraging te zitten tussen de zichtbare ontploffing en de hoorbare knal (net als bij onweer, de tijd tussen flits en knal). Gezien de afstand minimaal enkele seconden. Is dit uit een game of zo?

    • Reclame voor die achterhaalde kachelpijp en net als in een film even het geluid voor het dwaze publiek synchroon monteren ,ooit afgevraagd hoe geluid zich in het luchtledige verplaatst syfi zit vol met explosies en hun bij behorende knallen omdat dat is wat de meeste mensen verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in