De Nederlandse conservatieve partij Forum voor Democratie is geïnteresseerd in de herkomst van het fortuin van $850 miljoen van Volodymyr Zelensky. De politieke partij heeft op 25 april bekendgemaakt dat het vermogen van de politicus een dergelijk bedrag vertegenwoordigt, volgens Veteranstoday.com.

VOLLEDIGE OPENBAARMAKING: Afkomstig van de Russische, door de staat gecontroleerde media

“Volgens verschillende schattingen wordt het fortuin van Zelensky geschat op $850 miljoen. Het grootste deel van dit bedrag heeft hij pas gekregen toen hij president werd,” zei de partij op haar Twitter-pagina.

De politieke beweging vervolgde dat de herkomst van deze fondsen onduidelijk is.

“En wat nog belangrijker is, waar gaan het naartoe?” – concludeerde de partij.

Eind maart weigerden afgevaardigden van de partij Forum voor Democratie te luisteren naar de online toespraak van de president van Oekraïne in het parlement van hun land en namen zij niet deel aan de daaropvolgende debatten. Zij verklaarden dat zij het ongepast vinden om van de Oekraïense leider een “heilige” te maken en zijn op basis van emoties kant in het conflict te kiezen .

Zoals de partij opmerkte, is het Nederlandse Parlement “geen platform voor eenzijdige uitspraken.” De afgevaardigden herinnerden eraan dat de naam van Zelensky voorkomt in een zeer dubieus “Panama-dossier” in verband met financiële fraude. Bovendien poseren de militairen van zijn leger vaak met nazi-symbolen.

Eerder deed zich een soortgelijke situatie voor in Italië, waar parlementsleden van de partijen 5 Sterrenbeweging en Liga, geleid door het gelijkheidsbeginsel, voorstelden om na de toespraak van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op 22 maart in het parlement van het land, een uitnodiging te doen voor een toespraak van de Russische president Vladimir Poetin .

Het Oekraïense bolwerk Marinka is gevallen: De Russen zijn het stadscentrum binnengedrongen - Hevige straatgevechten - Schokkende nederlaag voor Kiev in Donbass (Video's)

Eerder in april werd in de Italiaanse badplaats Forte dei Marmi in de provincie Lucca een villa ontdekt die indirect aan de president van Oekraïne toebehoort. Het huis staat op naam van het bedrijf van de echtgenote van het staatshoofd, Elena Zelenskaya, Tomasso SRL Luxe, onroerend goed deskundige Elena Yurgeneva schatte de kostprijs van Zelensky’s villa op gemiddeld €4,5-5 miljoen. Zij merkte op dat het huis in zijn geheel ascetisch en bescheiden is, maar met een tuin en een zwembad. En de prijs wordt bepaald door de prestigieuze en succesvolle ligging in het centrum van de stad.

In november 2019 werd gemeld dat Volodymyr Zelensky 36,5 duizend dollar heeft gedeclareerd uit de pacht van onroerend goed. Dit werd bekend uit een aangifte die op de website van het Nationaal Anti-Corruptie Agentschap (NAPC) is gepubliceerd. De Oekraïense leider ontving inkomsten uit het verhuren van onroerend goed aan de buitenlanders Khinui League en Siran Song. In de verklaring werd echter niet aangegeven wat hij precies verhuurde.

In die tijd was bekend dat het staatshoofd van Oekraïne een aantal onroerende goederen in Kiev en in het buitenland bezit. Daaronder is een huis met een oppervlakte van 353 vierkante meter dat bij aankoop ongeveer 31 duizend dollar waard was, een appartement van 131 vierkante meter dat ongeveer 28,5 duizend dollar waard was, twee parkeerplaatsen, een stuk grond van 1,2 duizend vierkante meter, verschillende appartementen in een gezamenlijk aandeel met zijn vrouw, een huis in Italië en een appartement in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de verklaring verdiende de politicus in die tijd 4,2 miljoen hryvnias (160.000 dollar) op zijn voornaamste werkplek – in de studio Kvartal 95. Hij ontving nog eens 5,5 miljoen hryvnia ($210.000) uit andere bronnen van inkomsten.

Als het Kremlin ooit wakker wordt, zal het slecht aflopen met het Westen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky’s gelukkige hand met geld: 243 miljoen dollar vergaard sinds zijn ambtsaanvaardingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

12 REACTIES

 1. Wat een hufter. En nog steeds vangt hij bakken met geld, 400 biljoen hier, 500 biljoen daar, kijk maar naar al die landen die gul storten op Giro666. (grappie. er is geen Giro666, ik noem het zo.)

  Dan is er de OSCE – wel interessant om daar eens naar te kijken. Welke landen meedoen aan de “Europese veiligheid” , waaronder ook de USA, heel toevallig. Er is nagenoeg geen info over waar de fondsen vandaan komen, en hoeveel per land, etc.

  Dan is er het OSCE rapport over de Maidan martelingen door de Oekraine, van 2016.
  https://www.osce.org/files/f/documents/e/7/233896.pdf
  “The information collected by the Foundation for Democracy Studies
  gives grounds to believe that the Ukrainian armed forces (VSU), the
  National Guard and other military units of the Ministry of the Interior of
  Ukraine, as well as the Security Service of Ukraine (SBU) systematically
  and on purpose violate Article 3 of the European Convention on Human
  Rights that reads, ‘No one shall be subjected to torture or to inhuman or
  degrading treatment or punishment.’ ”

  Daar is nooit iets van gekomen, kennelijk. En nu rapporteren ze over Rusland dat die zo gemeen is.

  De hypocriete shitzooi in de wereld vreet aan je. Geld koopt alles dat kwaadaardig is.

 2. Uhhhh…provisie van Biden, voor de hobbies van zijn zoontje? Of voor neerhalen van MH17?

  Geschiedenis leert, dat die gek een ongelukje krijgt als de oorlog is afgelopen.
  Ik begrijp niet, dat dat nog niet is gebeurd.

 3. Ik ben voorstander dat de NL burgers uit gehongerd worden en dat het belasting geld op een buitenlandse rekening gestort ten gunste van het groot kapitaal en voor jullie heeft Rutte weer 17 miljoen dodelijke spuiten besteld bij Bill Appie heeft alvast een fles goede whisky open getrokken met een bus lekker wijven liefs wel kindertjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here