Op 4 oktober meldden Russische strijdkrachten in de DPR dat het volledige Oekraïense peloton zich had overgegeven en hun vestingswerk had verlaten. Enkele dagen later ondersteunden ze hun beweringen met beelden van de verkennings-UAV.

De video bevestigde dat minstens 17 Oekraïense soldaten zich zonder gevecht overgaven. Als gevolg daarvan kwam hun vestingswerk onder Russische controle. De Oekraïners namen contact op met de Russische kant via het speciale radiokanaal genaamd ‘Volga’. Ze begonnen te onderhandelen en nadat de Oekraïense soldaten verzekerd waren dat ze een fatsoenlijke behandeling zouden krijgen in Russische gevangenschap en dat hun persoonlijke gegevens niet aan het Oekraïense leger onthuld zouden worden, stemde de eenheid ermee in om de wapens neer te leggen, bericht Southfront.

De overgegeven Oekraïense soldaten verklaarden dat ze het bevel hadden gekregen om de posities onder controle te houden, zelfs toen hun munitie op was. De lichamen van de gesneuvelden en gewonden, die door hun bevel in de steek gelaten waren, werden niet uit de loopgraven geëvacueerd.

Op 5 oktober toonde een andere video, gefilmd door Russische troepen, nog zes Oekraïense soldaten die zich overgaven in de regio Bakhmut. Oekraïense soldaten verklaarden dat ze zich overgaven nadat ze onder vuur kwamen te liggen van een Oekraïens versperringspeloton. De AFU gooide eerst een groep van 8 soldaten van het antitankpeloton in de aanval zonder voedsel en noodzakelijke uitrusting. Als gevolg hiervan werden minstens twee soldaten gedood en gaven de anderen zich over.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele gevallen van overgave. Het aantal Oekraïense soldaten dat niet bereid is om te vechten, groeit snel. Dit is het gevolg van de verschillende uitdagingen waarmee ze aan het front worden geconfronteerd. Het lage moreel, onvoldoende training, de houding van hun bevelhebbers en de versperringseenheden die hen de dood in jagen, dwingen Oekraïense soldaten om zich over te geven. Steeds meer van hen beseffen dat Russische gevangenschap veel beter is dan de dood uit de wapens van hun eigen kameraden. Dit is ook te danken aan de actieve Russische propagandacampagne aan het front, die de Oekraïense soldaten alle nodige informatie geeft over hoe ze zich veilig kunnen overgeven en hun leven kunnen redden.

  Zowel de VS als Europa zijn schaamteloos in hun eigen val gelopen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Beter met Volga bellen: 10.000 Oekraïense soldaten geven zich over met speciale radiofrequentie om aan de Vleesmolen te ontsnappenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGoddelijke interventie en het einde van de oorlog in Oekraïne
Volgend artikelWHO beveelt wereldregeringen om “vleesproducten” te verbieden om “de volgende pandemie te voorkomen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Die maken in ieder geval het einde mee van deze zinloze slacht partij.
  Dit moeten ze allemaal doen, dan is het heel snel afgelopen.

   • deze nazi ratten bedoel je rabbi rebel? “Mark Rutte
    @MinPres
    Vreselijke beelden uit Israël. De terreurorganisatie Hamas voert een ongekende aanval uit op Israël. Onschuldige burgers die worden aangevallen door terroristen. Dit geweld moet stoppen, Israël heeft het volle recht om zich hiertegen te verdedigen.?

    zijn mond zit zo diep over israels cock.

    • Ben het helemaal met je eens.
     Dat recht heeft Israël ook.

     Maar je zit hier op een site waar ze een pokken hekel hebben aan alles wat Joods is.
     Het kwaad en ellende van deze wereld.
     Dus die zullen hier wel van genieten

    • Israël mag zich verdedigen, MAAR BINNEN HUN EIGEN GRENZEN..!!
     Wat doet Israël in de Palestijnse gebieden, en in Syrië, Jordanië, Egypte, Iran Etc.
     Israël heeft met geen enkel land PROBLEMEN, wanneer ze BINNEN HUN EIGEN GRENZEN BLIJFT.
     Maar met hun POLITIEKE MEDELIJDEN BELEID, doen ze door ZIELIG TE DOEN, alles wat GOD verboden heeft..!!
     Voor 1946, was het land Palestina, dat een kolonie was van Engeland.
     Maar de joden hebben Engeland voor het Tribunaal gedaagd, omdat Engeland de voor de Nazie’s op de vlucht zijnde joden geen toegang verleende.
     Na 1946 eisten de joden van Engeland, dat ze Palestina onmiddellijk af staan aan de joden.
     Zo heeft Engeland een deal gesloten met de joden, de joden zouden het vonnis dan is trekken.
     En de HONDERDEN JAREN daar wonende Palestijnen zijn LETTERLIJK VERDREVEN.
     Ik heb medelijden met de Palestijnen, maar geen medelijden met de joden.
     Sterker nog ik ben ze door hun gedrag steeds meer gaan negeren.

     • ze hebben het zelf over zich afgeroepen…het had anders kunnen zijn, maar het is het niet het Zionisme heeft de gewone Israeli (de Sefardi’s) vermoord altijd dezelfde Zwart bebaarde en geklede Zionisten…Moordende Extremisten…dat heb ik 40 jaar geleden van hun eigen mensen meegekregen…ze haatte hen..en ze hadden gelijk net zoals ze gelijk hadden toen ze met mij door Brussel reden..oei oei oei, jullie gaan ook Zware problemen krijgen..zo blijkt !!!

      • let op dit conflict wordt gevalletje : 1 israelische dode en 12 gewonden en HONDERDEN kapotgebombardeerde palestijnen.

       lijkt wel op de duitsers in ww2

       het allereerste plan van theodor hertzl was MADAGAsKAR, hadden ze daarbij gebleven dan was er geen probleem geweest, en dat land is nog veilig ook.

     • palestijnse gebieden??? waar haal je het vandaan??? palestina bestaat helemaal niet…dat is van oudsher joods grondgebiet…al een drietal millenia…..
      de joden hebben heel wat rechtmatig grondgebied opegegeven trouwens en leven op een fractie van wat hun eigenlijk rechtmatig toebehoort…
      misschien je toch maar ’s beter beginnen informeren vooraleer je linkse kwakpraat begint rond te spuien…..
      en neen, ik ben geen jood nog een aanhanger van het joodse gedachtengoed, maar ik haat historische incorrectheid en mentale zwakzinnigheid…..

 2. En daarom willen ze nu Britse ‘instructeurs’ sturen…. voor een ‘morale’ boost. Het probleem is of deze Britse ‘vrijwilligers’ levend terugkomen en als ze dat doen dan worden ze net zo als Veterans Today

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in