Den Haag heeft donderdag bij verstek twee Russische onderdanen en een Oekraïner tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor hun vermeende rol bij het neerhalen van een Malaysia Airlines-vliegtuig in de Donbass in 2014. Moskou hekelde de uitspraak en beschuldigde het hof ervan de beginselen van onpartijdige rechtspraak te schenden omwille van politiek opportunisme, bericht Samizdat.

De langverwachte uitspraak van Den Haag van donderdag over vlucht MH17 van Malaysia Airlines was een “uitgemaakte zaak” en de enige beslissing die van het hof kon worden verwacht, gezien de gepolitiseerde aard van het proces en de geopolitieke implicaties die op het spel staan, hebben internationale juridische deskundigen, IR-analisten en politieke commentatoren aan Sputnik verteld.

“De uitspraak van vandaag was een uitgemaakte zaak gezien de manier waarop het onderzoek is gevoerd, om Russische getuigenissen uit te sluiten en zonder te eisen dat de VS de inlichtingen van satellieten zouden delen die zij kort na de gebeurtenis zeiden te bezitten,” zei Gilbert Doctorow, analist internationale betrekkingen en specialist Russische zaken.

Doctorow noemde het MH17 incident een “klassiek geval van ‘valse vlag’ operaties” door Kiev met als doel de Westerse druk tegen Moskou op te voeren, en wees erop dat in tegenstelling tot de WO3 schrik van deze week waarbij een Oekraïense luchtverdedigingsraket op Pools grondgebied viel – wat Kiev onmiddellijk aan Rusland toeschreef maar het Westen verrassend in twijfel trok – de VS en haar bondgenoten in 2014 niet ingrepen bij MH17 om de Oekraïense beweringen neer te slaan.

“Bij MH17 wezen de VS minuten na de crash met de vinger naar Rusland, maar dat was toen slechts een propagandaspelletje in de informatie-oorlogen dat tot doel had Europa mee te krijgen voor strenge sancties tegen Rusland. Maar toen de raket gisteren Polen trof, zeiden eerst de Poolse president en vervolgens Joe Biden binnen enkele uren dat er weliswaar een gedegen onderzoek nodig was, maar dat de beschikbare inlichtingen over de baan van de raket uitsloten dat deze vanuit Rusland was afgevuurd. Waarom deze heel andere ontwikkeling van de zaak? Omdat er nu een proxy-oorlog gaande is en de VS/NAVO geen escalatie tot een kernoorlog wilden door een vals vlagverhaal door te drukken,” suggereerde de waarnemer.

Politiek commentator en auteur Joe Quinn onderschreef Doctorow’s karakterisering van het vonnis als een “uitgemaakte zaak”, en suggereerde dat Den Haag “Rusland altijd schuldig zou hebben bevonden”, omdat dat “vanaf het begin de premisse van het onderzoek was”.

“Rusland mocht niet meedoen aan het onderzoek omdat Rusland bij voorbaat al schuldig werd geacht. Binnen één dag na het neerschieten van MH17 verklaarden westerse media Rusland al schuldig, waarbij een bekend Brits roddelblad op de voorpagina verklaarde: “Putin Killed My Baby!”. Vanaf dat moment was de weg vrij voor zowel de Onderzoeksraad als het Joint Investigative Team om “de feiten rond het beleid te fixeren” dat door Rusland gesteunde separatisten de schuld hadden,” benadrukte Quinn.

  Oekraine lijdt meer verliezen aan het front, berichten van aanval op Kiev

De commentator stelde dat “elke nuchtere analyse” van de bevindingen van het GOT zou aantonen dat het onderzoek was gericht tegen deze “door Rusland gesteunde separatisten  en bij uitbreiding [tegen] Rusland,” om hun schuld te bewijzen.

“Om tot deze conclusie te komen, moesten zij vermijden om serieus geloof te hechten aan het door de Russische regering gepresenteerde bewijsmateriaal. De uiteindelijke conclusies van het JIT zijn voornamelijk gebaseerd op naamloze “ooggetuigen” en “insiders”. De geloofwaardigheid van de verklaringen van deze mensen is niet onpartijdig onderzocht,” aldus Quinn.

Op de vraag waarom de VS nooit de moeite hebben genomen om satellietgegevens over de MH17-crash vrij te geven die de onschuld van Rusland zouden kunnen bewijzen, benadrukte de commentator dat de Amerikaanse regering “er een gevestigd belang bij heeft om alle informatie achter te houden die de stelling ‘Rusland heeft het gedaan’ zou kunnen weerleggen. Hetzelfde geldt voor de autoriteiten in Kiev en Nederland.”

Quinn is ervan overtuigd dat er “nul mogelijkheid” was dat het vonnis iets anders zou zijn dan het was, aangezien de vernietiging van MH17 een “politieke gebeurtenis” was – een “die plaatsvond in de context van de voortdurende geopolitieke rivaliteit tussen Rusland en de VS, en meer in het algemeen ‘Oost versus West’.”

Tiberio Graziani, voorzitter van Vision & Global Trends, een in Rome gevestigde denktank voor geopolitieke aangelegenheden, verwoordde soortgelijke gevoelens en zei dat “gezien de huidige omstandigheden met betrekking tot de crisis tussen het Westen en de Russische Federatie”, het vonnis van donderdag niet non-politiek had kunnen zijn. “Rusland mocht niet deelnemen aan het proces waarin het rechtstreeks werd beschuldigd, juist omdat het vanaf het begin – a priori – als schuldig werd beschouwd. Wij herinneren eraan dat de tragische gebeurtenis vanaf het begin werd gebruikt in de context van de lange hybride oorlog die het Westen heeft gevoerd sinds ten minste de eerste jaren van deze eeuw. Bovendien moet in [dit] specifieke geval ook rekening worden gehouden met de kwestie van de verzekeringsmaatschappijen die de schade moeten betalen,” aldus Graziani.

Klucht die zich voordoet als een proces

Christopher C. Black, een internationaal strafrecht- en mensenrechtenadvocaat met meer dan 20 jaar ervaring in oorlogsmisdaden en internationale betrekkingen, gaf Sputnik een diepgaand verslag van de vraagtekens rond de MH17-saga en karakteriseerde, net als zijn collega’s hierboven, het vonnis van donderdag als de “afsluiting van een farce die zich voordoet als een proces”.

Black wees erop dat Washington en zijn bondgenoten vanaf het begin de Donbass-republieken de schuld gaven van het neerschieten van het passagiersvliegtuig, hoewel er geen bewijs was dat de milities zelfs maar toegang hadden tot de geavanceerde Buk-luchtdoelraketten die bij de misdaad zouden zijn gebruikt (maar die Kiev wel had).

  Orban: Sommige westerse landen zouden binnenkort troepen naar Oekraïne kunnen sturen

“Ook het ooggetuigenverslag van burgers op de grond die ten minste één Kievs Sukhoi Su-25 gevechtsvliegtuig zagen opstijgen en het burgervliegtuig zagen naderen en dat het vliegtuig onmiddellijk daarna neerstortte, werd genegeerd. Er waren ook berichten dat een Spaanse luchtverkeersleider in Kiev, bekend als Carlos, gelijktijdig met het neerschieten berichten op Twitter verstuurde, met het Twitter-adres @Spainbuca, dat hij dit op zijn radar waarnam en gesprekken van de piloot met de luchtverkeersleiding in Kiev afluisterde, waarin werd bevestigd dat de Oekraïense straaljager het vliegtuig neerschoot. Later zijn er berichten dat een Oekraïense piloot heeft toegegeven dat hij het vliegtuig heeft gevlogen dat het heeft neergeschoten. Beide mannen zijn sindsdien uit beeld verdwenen. Opmerkelijk genoeg heeft het onderzoeksorgaan deze belangrijke feiten nooit opgevolgd,” benadrukte Black.

De waarnemer merkte op dat Den Haag heeft geweigerd gevolg te geven aan door de Russische regering verstrekte informatie over het incident, en wees erop dat, aangezien het vliegtuig was neergehaald op het grondgebied van Donbass, het volgens het internationaal recht de Volksrepubliek Donetsk had moeten zijn die het onderzoek naar de vernietiging van het vliegtuig leidde, erkenning of geen erkenning.

“Maar de Republiek Donetsk werd die rol ontzegd door het regime in Kiev, dat beweerde dat het op Oekraïens grondgebied plaatsvond en dus de rol van onderzoeker op zich nam en vervolgens onder druk van de NAVO, en vooral de Amerikanen, het onderzoek delegeerde aan de NAVO, onder het mom van de Nederlandse Onderzoeksraad, met als rechtvaardiging dat de meerderheid van de passagiers Nederlanders waren,” zei Black.

“Sindsdien is wat een open, internationaal en objectief onderzoek had moeten zijn, verworden tot een burleske bedriegerij, fraude en het in de doofpot stoppen van een massamoord door de NAVO-machten. Want wie dat vliegtuig heeft neergehaald, is schuldig aan massamoord. Aangezien er overtuigend en onomstotelijk bewijs is dat het de troepen van het regime in Kiev waren die het vliegtuig hebben neergehaald, en aangezien zij dit gedaan moeten hebben met de medeplichtigheid of latere hulp van de Verenigde Staten en hun bondgenoten, zijn de regeringen van al die landen schuldig aan een misdaad tegen de mensheid, een oorlogsmisdaad. Het motief voor deze misdaad is onduidelijk. Sommigen denken dat het Kievse regime hoopte president Poetin te vermoorden, die naar verluidt in een soortgelijk vliegtuig door het gebied vloog, hoewel de Russen dit niet hebben bevestigd. De enige andere verklaring is dat het regime in Kiev al die mensen heeft vermoord om de Russische regering in diskrediet te brengen. Beide motieven zouden in het voordeel zijn van de NAVO in haar voortdurende agressie tegen Rusland. Wat mogelijke Russische of Donbass-motieven betreft, kan ik er geen bedenken”, aldus de waarnemer.

  Waarom de Russen heel Oekraïne zullen moeten bezetten - maar niet alles zullen annexeren

Black benadrukte dat het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid uit 2015 over het incident eenvoudigweg elk bewijs negeerde dat wijst op de verantwoordelijkheid van Kiev voor de vernietiging van het vliegtuig, zoals de gaten in de romp van het vliegtuig die “overeenkomen met de 30mm kanongranaten gebruikt door de Kievse Sukhoi Su-25… die het vliegtuig zagen naderen”.

Black wees ook op de mysterieuze aanhouding in januari 2017 door de Nederlandse politie van een paar journalisten en de inbeslagname van hun apparatuur, camera’s, telefoons, aantekeningen en interviewmateriaal over MH17, en bestempelde dat incident als een “schaamteloze poging van de Nederlandse regering om het bewijsmateriaal dat deze journalisten hadden verzameld te onderdrukken”.

“Het is niet meer dan redelijk om te concluderen dat de NAVO-autoriteiten zich zorgen maken voor het geval deze journalisten bewijzen zouden vinden die de schuld van de NAVO aan het incident bevestigen. Immers, [zij] hadden er een artikel over geschreven en aangekondigd de informatie te willen delen met de Nederlandse regering. Maar blijkbaar is men binnen de NAVO bang dat zij te veel met te veel mensen zullen delen en daarom heeft men hen besprongen en hen en ons beroofd van de informatie die zij hadden voordat zij dat konden doen. De Nederlandse regering moet nog een juridische rechtvaardiging geven voor deze inbeslagname”, aldus de waarnemer.

De Haagse rechtbank heeft de Russische staatsburgers Igor Girkin (alias Igor Streklov) en Sergei Dubinsky en de Oekraïner Leonid Kharchenko schuldig bevonden aan het neerhalen van MH17 en hen bij verstek veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De mannen moesten ook meer dan 16 miljoen euro schadevergoeding betalen aan de families van de 298 slachtoffers van de crash. Moskou hekelde de “gepolitiseerde” beslissing.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines vlucht MH17 stortte op 17 juli 2014 neer in de oostelijke Volksrepubliek Donetsk, op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. De route van het vliegtuig over de Donbass was goedgekeurd door de Oekraïense autoriteiten, ondanks het feit dat Kievse troepen en lokale milities in het gebied in hevige gevechten verwikkeld waren. Alle 298 mensen aan boord van het vliegtuig kwamen om het leven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het geheim van de verloren vluchtverkeersleiderVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo’s uit Oekraïne die u niet in de westerse mainstream media zult zien
Volgend artikelOp weg naar de Echte Nieuwe Wereldorde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Vanaf dag 1 wisten we het al, dus waarom nog druk over maken..❗❗❗ de rekeningen worden wel geïnd dat weten we Ook Zeker…en we zullen juichen geloof het maar bende hopeloze NAVO/EU/US….SUKKELS,…♥️🇷🇺🇧🇾♥️🇷🇺🇧🇾♥️♥️🇷🇺🇧🇾♥️🌹🌹🌹🌹🌹

 2. Met een ouderwetse doch eerlijke rechtbank zouden Rutte&Co tot middeleeuwse straffen worden veroordeeld. Op het binnenhof werden toen eerst rotte appels en stenen gegooid en daarna losgelaten in de menigte. Denk dat ze dan verscheurd zouden worden eerlijk gezegd net zoals vroeger..De misdaden gepleegd tegen mensheid en door een ieder die hier aan meewerkte verdient de hoogst mogelijke straf lijkt mij. Ik heb er geen andere woorden meer voor dit martelings , de-populatie en oorlogstuig. Vreselijk wat een geschifte entiteiten. Zij hebben nu ook nog eens zelfs vrijstelling van vaccinaties met reizen en ieder wie niet geallieerd is aan wef moet zich onderwerpen aan genocide spuit…Aldus besproken op G20…Weet u vast wat er aankomt door die psychopaten.

  • Ik ben het roerend met je eens. Dit tuig verstaat alleen de taal van pijn. Ik kan me voorstellen dat veel van onze goede landgenoten dit niet willen maar ik zal graag de beul zijn. Ik kan dit tuig nooit vergeven voor hun misdaden maar breng ze graag tot God waar ze vergeving kunnen vragen.

 3. Dat ze ze nooit uitleveren .en gelukkig en in vrijheid oud worden . Dit was het begin om rusland zwart te maken ín 2014 tot het punt waar we nu zijn . Ik geloof in alles wat er vanaf dat moment gebeurt is rusland in alles onschuldig is. 1 opgezet programma

  • Peter de Grote,
   Familie van Alexander the Great?
   U schrijft de juiste woorden, wat Rusland ook voor bewijsmateriaal heeft of zegt of krijgt via anderen, het doet er niet toe want Putin die Rusland weer op de kaart zette en het redde van de oligarchen en het buitenlands kapitaal moet kapot tenkoste van alles, blij dat ik het hier kan schrijven, beluisterde zonet hun volkslied en dat gevoel is groots, het leed van Nazi Duitsland tegen ervaar ik bijna, ooh laat de VS en zijn vazallen ten onder gaan en alle volkeren op aarde zich weer souverein gedragen!

 4. Een onderzoek om de onderste steen boven te halen kan slechts als de mogelijke verdachten niet bewijs mogen leveren van de schuld van en andere partij…dat is vragen om leugens en bedrogen worden. In een echte rechtszaak in een land dat belang hecht aan waarheid en correcte veroordeling is neutrale bewijsvergaring zoiets als normaal….wij leven in een land waar hetgeen niet normaal is als normaal word genoemd.

  Het internationaal gerechtshof is opgezet als rechtbank maar fungeert als een propaganda outlet die gijzelt en demoniseert. Triest dat dit gewoon kan, hier is geen slachtoffer mee gediend en geen nabestaande echt mee geholpen, door een van de mogelijke daders direct absolutie te geven zal er altijd twijfel zijn, of je moet gelukkig zijn met een uitkomst die niet per se ook de juiste is. Dan had kop of munt ook gefunctioneerd…

  Ik weet het niet, ik zie enkel dat objectief onderzoek en een objectieve rechtsgang totaal weg is.

  Weer een brokstuk van onze wereld welke kapot is gemaakt.

 5. Een van de slachtoffers van MH17 wilde niet het vliegtuig in toen hij op Schiphol het vluchtplan bekeek en zag dat ze over oorlogsgebied in Oekraïne vlogen, levensgevaarlijk volgens de man. De man belde in paniek zijn broer en zij dat hij niet meeging met MH17. De broer heeft moeten lullen als Brugman om zijn broer toch in het vliegtuig te krijgen, wat uiteindelijk ook gelukt is. Als een gewone passagier het al weet dan moeten al die luchtvaartdeskundigen het toch ook weten, vlieg nooit over oorlogsgebied.

  • En de foto en bericht oo dr voorpagina van nederlandse kranten; de troost voor dd nabestaanden! Nu ze weer, volgens RotteRutte
   Een stapje dichter bij hun waarheid zijn !!??
   Hoe vreselijk erg moet het wel niet worden voor de nabestaanden als de echte waarheid bekend wordt binnenkort.
   Rutte heeft de onderste steen nog wat dieper onder gegraven met zijn stapje “dichterbij”.
   Hoe lukt het toch steeds weer dat dit zo gaat.? Wel als de VS daartoe opdracht geeft want hoe demoniseer je Rusland en geef je Maleisie een dreun op z’ n bek omdat ze niet in de pas lopen zoals de VS dat wil.
   Een plan was het, ja, ja het was gepland!!

 6. En maar janken over die MH17. Hypocrieten zijn het. Met het geleverde wapentuig en de weigering om over vrede te praten zijn al zoveel meer doden gevallen!

 7. De MH17 is in 2014 door de Oekraine in opdracht vd VS neergehaald. Verschillende betrouwbare onderzoeksjournalisten bevestigen dat. Diezelfde onderzoeksjournalisten zijn geweerd geworden tijdens het showproces.

 8. Vraagje: Als Willem Holleder in de zaak Endstra het bewijs mag leveren voor wie er voor de moord verantwoordelijk is, dan is dat ongeveer gelijk aan het MH17 proces….niemand is immers schuldig tot het bewezen is….maar je mag wel als onderzoeker kiezen waar en bij wie je bewijs haalt, en afweren wat niet past in jou beeldvorming…

  Dan moet je als rechter toch diep zijn gevallen als je een dusdanig bewijsgebeuren krediet geeft….

 9. Mensen die nog steeds over de MH17 praten, hebben niet goed opgelet in de eerste uren. Niet de MH17, maar de MH370 is uit de lucht geschoten. De MH17 heeft Schiphol niet eens verlaten die dag. Het was een grote wisseltruc. De rest was een grote frauduleuze opgetuigde toneel stuk, die bij vele in ging voor zoete koek. Dat gaf mij al de nodige inzicht, dat de massa dom en naïef is en heel makkelijk te misleiden is. Dat het nu pas tot een zogenaamde uitspraak komt, is wel heel toevallig dat het weer samenvalt met een nieuwe vals vlag aanslag om wederom de Russen op voorhand de schuld te geven. Alsof het kracht bij moet zetten, dat de Russen niet te vertrouwen zijn volgens het fictieve land Nederland, wat officieel al sinds 18-05-1940 niet meer bestaat.

   • Adriaan W. november 18, 2022 at 19:12

    De MH370 en MH17 staan niet los van elkaar
    Door een reconstructie van gebeurtenissen, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hadden, lijkt er wel degelijk een verband te zijn tussen het verdwenen MH370-toestel en de MH17-crash. Er is met beide toestellen iets heel merkwaardigs aan de hand. Deze dossiers kunnen niet los van elkaar gezien worden.
    https://www.ellaster.nl/2019/07/16/de-mh370-en-mh17-staan-niet-los-van-elkaar/
    Lees verder in deel 4 over: “De 7 bizarre feiten rond de MH17”
    Wanneer je naar de aanslag op het MH17-toestel kijkt vanuit de kennis over valse vlag-aanslagen, dan vallen direct een aantal dingen op. Het zijn bizarre feiten. De opeenstapeling van deze ‘toevalligheden’ zijn dermate opvallend dat het waarschijnlijk geen toeval meer is.

    https://www.ellaster.nl/2019/07/24/7-bizarre-feiten-over-de-mh17/
    =====================================
    De overige 7 onthullende vragen over het MH17-dossier
    Het ‘sluitende bewijs’ van de aanslag op de MH17 met een Russische raket, bevat net zoveel gaten als de wrakstukken van het neergehaalde toestel. In het JIT-onderzoek is tal van informatie achtergehouden. Belangrijke getuigen zijn niet gehoord of opgespoord, en zogenaamd bewijs blijkt er niet te zijn, of gemanipuleerd.

    https://www.ellaster.nl/2019/07/11/de-overige-7-onthullende-vragen-over-het-mh17-dossier/
    =====================================
    ‘WASHINGTON zit achter het neerhalen van MH-17’…!

    ‘Een intelligente Amerikaan’ is een paradox. Ik ben ervan overtuigd dat Washington achter de vernietiging van MH-17 zit, omdat Washingtons propagandamachine direct in volle vaart van start ging. Ik hoorde pas geleden op de radio twee dingen waardoor ik het kleine beetje geloof dat ik nog had in het leiderschap van Amerika ben verloren. Ik concludeer dat de term een ‘intelligente Amerikaan’ een paradox is.
    De Amerikaanse elite heeft besloten dat wij ons door de oorlogen en economische chaos nog niet voldoende bedreigd voelen, dus brachten ze vorig jaar het Ebola-virus naar Amerika; twee met Ebola besmette mensen werden naar het Emory University Hospital in Atlanta gebracht.

    https://www.wanttoknow.nl/politiek/oorlog/washington-zit-achter-het-neerhalen-van-mh-17/
    ====================================
    2 Oprechte mensen over de MH-17 doofpot..
    Onder veel andere mensen, die streven naar waarheidsvinding, rondom de aanslag op de MH17, is Max van der Werff een van de weinigen die zich écht héél grondig verdiept heeft in deze zaak. Hij ging bijvoorbeeld, net als de Duitse Billy Six en de Engelse Graham Philips, zelf meerdere malen naar het Donbas-gebied in Oost-Oekraïne, om met eigen ogen de toestand aldaar ‘waar’ te nemen. Max sprak met getuigen op de crashsite en onderzocht de gespinde mediaberichtgeving erover in het Westen.Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld ‘NOS-Ruslandcorrespondent’ DavidJan Godfroid, die meende catastrofe-verslaggeving vanachter zijn bureau te kunnen maken. Het resultaat was.. catastrofale NOS-MH17-verslaggeving..!

    https://www.wanttoknow.nl/nieuws/2-oprechte-mensen-over-de-mh-17-doofpot/

  • @Qvic:

   Ik had dit als reactie op het blog van Bron willen plaatsen maar krijg het niet gepost. (Ook daar aandacht voor de MH-17).

   Er zijn meer theorieën over deze ramp:

   https://www.volk-word-wakker.nl/de-mh17-doofpot/?fbclid=IwAR0A2Uy2ZPIA79zEUKA9dJlTglrilbteS5IqT2oHyZxSagzfO6OHJC7URuw

   Want er blijft ook nog het mysterie van de MH-370. Waar is dat vliegtuig gebleven. Want die verdwijning stinkt zo mogelijk nog harder dan de MH-17!

   En het AD kwam vlak na de ramp met dit bericht:

   https://www.ad.nl/buitenland/presidentieel-vliegtuig-poetin-mogelijk-doelwit~a5492e69/

   Was de MH-17 een vergissing? Hadden ze het op Poetin gemunt? Hij scheen daar ook ergens ‘te vliegen’ om die tijd. Wat kleuren betreft heeft het vliegtuig van Poetin de zelfde kleuren als de MH-17.

 10. Als MH17 moedwillig is neergehaald is dit Oekraine, gezien de weinig of geen scrupules tegen burgerdoelen.
  Is dit niet zo, kun je stellen dat het een stom ongeluk is.
  Waar de schuld ligt bij Oekraine (had het luchtruim allang moeten sluiten) de luchtvaartmaatschappij die over een conflikt gebied vliegt (om wat brandstof te besparen) en diegene die de raket afvuurt zonder eerst te kijken waarop deze wordt afgevuurd.
  Maar nee we doen net alsof Rusland expres MH17 neerhaalt want dat past beter in ons straatje om middels Oekraine Rusland aan te vallen. (Reeds 8 jaar land dit leger uitrusten en trainen met NAVO instructeurs)
  Maar helaas de Russen zagen dit aankomen en vielen preventief te verdediging Oekraine binnen.

 11. En de foto en bericht oo dr voorpagina van nederlandse kranten; de troost voor dd nabestaanden! Nu ze weer, volgens RotteRutte
  Een stapje dichter bij hun waarheid zijn !!??
  Hoe vreselijk erg moet het wel niet worden voor de nabestaanden als de echte waarheid bekend wordt binnenkort.
  Rutte heeft de onderste steen nog wat dieper onder gegraven met zijn stapje “dichterbij”.
  Hoe lukt het toch steeds weer dat dit zo gaat.?

 12. Ik zal het weer eens duidelijker zeggen.

  Wie hadden belang bij dit?
  De Russen: nee–integendeel
  De separatisten? nee, integendeel.
  Oekraine? !!!!

  Wie hadden de gelegenheid?
  Om die BUKs te kopen en daar neer te zetten was dagenlang tijd; gekocht van corrupte officieren.
  de OEKRAINE gaf 40 minuten voor neerschieten bevel om koers te wijzigen, en te zakken naar 6000meter, de werkhoogte van BUKS.

  Alleen de Oekraine had de elegenheid.

  Dan: oekieland werkte mee aan int.onderzoek, op voorwaarde dat alles wat eruit zou komen staatsgeheim werd.
  ———————————————-
  Waarom?
  Rutte werd gestuurd naar Oekie land om dat te regelen door USA.
  Meer landen mee te krijgen met de boycot tegen Rusland.
  Jaar erna kregen de Oekies grote voorrechten en subsidies van EU.

  denk dat als de Russen Kiev opschonen er ECHTE namen uit komen….

   • Inderdaad. Maar die hele sfeer–de wens van USA om RU te boycotten overheerste toen alles, en straathonden als Rutte doen dan alles om uit de ruif mee te vreten.
    In mijn ogen is hij een moraalloze gluiperige landverrader
    Typische combinatie van homo, gereformeerd zijn, opgroeien in de bijbelbelt en ondermaats zijn.

  • Geen enkel. Zelfs tegendeel.
   RU had wat boycots tegen, en dat neerhalen zou alleen maar negatief zijn geweest voor RU en de Donbas seperatisten.

   Dan: het belangrijkste kwam helemaal niet ter sprake; wie gaf opdracht voor het wijzigen van de vliegroute? Oekraine.
   En wie voor het verlagen van de vlieghoogte? Oekraine.
   En wie eiste dat alle uitkomsten van int onderzoek staats geheim zouden zijn? Oekraine.

   Dat er 2 Russen zijn veroordeeld: wat zegt dat? Juist; niets.
   Dit “proces”was een politieke D66 show.

 13. Ik schaam me dat ik deel uitmaak van het schijnheilige leugenachtige westen met zijn gehersenspoelde bewoners die deugen en zwaar achterlijk zijn.
  Als het hele complete corrupte westen inclusief USA zou verdampen zou ik er geen traan om laten omdat ik zelf dan ook verdampt ben.
  Wel jammer van de dieren.

 14. De nabestaanden waren blij met het vonnis hoor je dan…. welk vonnis?…er verandert gewoon geen MOER! Maar het ging er natuurlijk om de russen de schuld te geven!

 15. Nog iets wat me opviel..
  Als een “vluchteling”een moord of verkrachting pleegt, mag niet in de medis gezegd worden “…afkomstig uit Syrie” maarer werd hier heel overduidelijk gezegd “Russisch”

  De RU ambassadeur werd geroepen omdat hij zei dat de onpartijdigheid in twijfel was…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in