De Moldavische president Maia Sandu beweerde deze week op schokkende wijze dat Rusland samenzweert met Servische, Wit-Russische en Montenegrijnse agenten om haar regering omver te werpen, schrijft Finian Cunningham.

Sandu is een westerse lieveling, dus haar zwakke beweringen kregen veel aandacht in de westerse media.

De beschuldigingen veroorzaakten consternatie in Servië en Montenegro, waarvan de regeringen een dergelijke betrokkenheid van de hand wezen en eisten dat Moldavië details zou verstrekken om de beweringen te staven. De respectieve ambassadeurs zijn ontboden om uitleg te geven over de ongekende spanningen.

Moskou van zijn kant deed het vermeende complot om de regering in Chisinau te destabiliseren af als “ongegrond en ongefundeerd”. Rusland voerde aan dat het echte motief voor Kiev was om de oorlog uit te breiden en de buurlanden erbij te betrekken.

Een dergelijke roekeloze, opruiende stap van het door de NAVO gesteunde Oekraïense regime zou passen in zijn kwalijke staat van dienst wat betreft crimineel gedrag, van het eisen van steeds dodelijker wapens van zijn NAVO-spelers, het organiseren van valse-vlag slachtpartijen in Bucha, Mariupol en elders, tot het gebruik van “nucleair terrorisme” door raketten af te vuren op Europa’s grootste civiele kerncentrale in Zaporozhye.

De Moldavische president Sandu gaf het spel weg toen zij onthulde dat haar enige bron voor het vermeende Russische complot de Oekraïense staatsinlichtingendienst was. Blijkbaar werd er geen bewijs geleverd, naar verluidt om “bronnen te beschermen”.

Toen de Oekraïense president Vladimir Zelensky vorige week in Brussel tijdens de top van de Europese Unie in het zonnetje werd gezet, deed hij soortgelijke ongefundeerde beweringen dat Rusland “van plan was Moldavië te vernietigen”. De beweringen hebben dus iets van een script.

  Geheim EU-document vreest economische ineenstorting Duitsland

Het vermeende doel van Moskou is een bevriend Moldavisch marionettenregime te installeren dat grenst aan West-Oekraïne en van waaruit Rusland militaire troepen kan lanceren om zijn jarenlange oorlog te bespoedigen. Rusland heeft al lang militaire bases in Transnistrië, de separatistische regio in Moldavië die onmiddellijk aan Oekraïne grenst.

De Moldavische Maia Sandu is een in Amerika opgeleide, voormalige functionaris van de Wereldbank die zeer pro-Westers is. Vorig jaar slaagde zij erin Moldavië kandidaat te maken voor het lidmaatschap van de Europese Unie, waarmee zij haar lang gekoesterde belofte inloste om westers kapitaal naar een van de armste landen van Europa te brengen. Sandu pusht ook voor toetreding tot het NAVO-bondgenootschap. Net als de voormalige Sovjetrepublieken Oekraïne en Georgië is een dergelijke stap van Moldavië door Rusland bekritiseerd als volstrekt onaanvaardbaar voor zijn nationale veiligheidsbelangen.

Dat Sandu de lugubere beschuldigingen van Zelensky over een Russisch complot herhaalt, is niet verwonderlijk. De twee zijn politiek gezien nauw met elkaar verbonden. Sandu heeft Rusland luidkeels veroordeeld wegens “agressie” tegen Oekraïne en bevordert het NAVO narratief dat Kiev een moedig standpunt inneemt voor de rest van Europa en voor “democratische vrijheid in de wereld”.

De Moldavische president en haar regering hebben ongetwijfeld een cynische, op eigenbelang gerichte agenda. Door te praten over nationale veiligheidsdreigingen en vermeende agressie van Rusland probeert de pro-westerse kliek in Chisinau het lidmaatschap van de EU en de NAVO te bespoedigen.

Deze truc is al eerder geprobeerd. In 2016 werd Rusland beschuldigd van een soortgelijk complot om de regering in Montenegro omver te werpen en zelfs van plannen om de toenmalige premier van het land te vermoorden. Er is nooit bewijs geleverd, alleen veel geluid en woede. Het was allemaal gebaseerd op smakeloze geruchten en westerse praatjes om Moskou zwart te maken. Het jaar daarop werd Montenegro echter als 30e lid toegelaten tot het NAVO-blok.

  Jonge Oekraïners vluchten: Zelensky laat grenzen bewaken met drones

Zelfs vóór de dramatische beweringen deze week over Russische ondermijning had de Sandu-regering in Moldavië een beroep gedaan op moderne luchtverdedigingswapens van vermeende NAVO-bondgenoten. Zij beweert dat zij de volgende is voor een vermeende Russische invasie.

Bronnen in Transnistrië zeggen echter dat mysterieuze explosies in dat gebied zijn uitgevoerd door clandestiene troepen uit Oekraïne. Zij beweren dat het regime in Kiev probeert Rusland de schuld in de schoenen te schuiven met valse aanslagen.

Om Sandu’s beweringen over een Russisch complot voor regimeverandering kracht bij te zetten, sloot Moldavië deze week tijdelijk zijn luchtruim. Het bleek echter dat het drones uit Oekraïne waren die de aanzet gaven tot het luchtverdedigingsalarm. Het ligt meer voor de hand dat het Zelensky-regime heimelijk een of ander dramatisch effect uitlokte om het klimaat van angst te verhogen.

Het regime in Kiev heeft zijn eigen snode motieven. Een jaar nadat Rusland zijn militaire interventie lanceerde om de etnische Russische bevolking in de Donbass en de Krim te verdedigen tegen acht jaar van door de NAVO gesteunde agressie, zien de Oekraïense troepen zich geconfronteerd met wat steeds meer lijkt op een massale nederlaag. Zelfs de westerse media, die maandenlang een onwaarschijnlijk verhaal van een Oekraïense overwinning hebben verzonnen, zien langzaam en met tegenzin in dat Rusland klaar is om het door de NAVO gesteunde regime en zijn SS-aanhangers te verpletteren.

Zelensky en zijn trawanten in Kiev hebben de NAVO-belastingbetalers tientallen miljarden dollars en euro’s afhandig gemaakt via de wapenhandel die deze oorlog voedt. Maar de gigantische truc loopt ten einde nu de Russische troepen doorgaan met het decimeren van wat er over is van de NAVO proxy-oorlogsmachine.

  Waarom Oekraïne zijn NAVO-bondgenoten de schuld moet geven van de nederlaag bij Bakhmut

Het Amerikaanse leiderschap, de Europese geloofwaardigheid en het prestige van de NAVO staan hier allemaal op het spel. Het westerse publiek is overspoeld met valse narratieven over het verdedigen van vrijheid en democratische waarden, terwijl het in werkelijkheid allemaal draait om het versterken van de Amerikaanse hegemonie, het militair-industrieel complex en het geven van een schijnreden aan de NAVO en Europese politici voor hun ineffectieve bestaan.

Er staat veel op het spel nu het Oekraïense front van de NAVO instort. Een valse provocatie om Rusland, Wit-Rusland, Servië en Montenegro te betrekken bij een daad van internationale agressie tegen NAVO-belangen, zou een wanhopige manier zijn om het water te vertroebelen en de oorlogszucht gaande te houden. Het is een opruiende zet om de Balkan te verwikkelen in een internationaal conflict. Maar wat verwacht u van een neonazi-kabinet in Kiev, dat een toonbeeld is van stinkende corruptie?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In het echte Rusland, geen teken van sanctiesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSean Penn hekelt Amerika in Berlijn, zegt dat VS zich moeten schamen omdat ze niet meer geld geven aan Oekraïne
Volgend artikelTektonisch wapen tegen Turkije: Zou de aardbeving kunstmatig kunnen zijn?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Heel goed artikel,
  dat duidelijk maakt hoe er ge-opereed wordt, om het conflict uit te breiden.
  Op de M.S.C. zeiden R. Sunak, U.K. en Harris, V.S., zelfs, dat het gaat om een “global war”….

  Zo blazen ze een regionale kwestie op tot een oorlog, om de Westerse N.W.O. op te kunnen leggen.

 2. Ze blijven onvermoeibaar zoeken naar mogelijkheden om de zaak te kunnen escaleren. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat de Noord Atlantische Verraders Organisatie een directe confrontatie met Rusland 2 dagen kan volhouden. Choose your battles carefully.

 3. WO III
  Terug naar de Joodse wortels van de schepping.
  Intussen komen de Amerikanen, samen met de Duitsers, het ware geloof brengen.
  Abram werd ooit veranderd in Abraham, zo eerlijk waren ze wel toe te geven dat er aanpassingen waren.
  De Abrams waren eigenlijk bedoeld voor het Midden-Oosten waar de Amerikanen zo hun best voor hebben gedaan dat ze het verdubbeld hebben met Eurazië.
  In de eerste eeuwen toen de apostelen en de eerste zendelingen de basisbeginselen van het christendom brachten, toen de grondslagen van de beschaving, was er in hetzelfde gebied langs de zijderoute in Turkije een tegenbeweging die juist de heidenen daar terug bekeerde tot het Jodendom, dit werden de Khazaren genoemd die later het gebied van Oost-Europa bevolkten dat altijd een bron van problemen is geweest. Het is dezelfde minderheid die zichzelf als uitverkoren volk zien die in Oekraïne achter de etnisch bepaalde revolutie zitten. Het zijn in de VS dezelfde reactionaire groep die hen steunen.
  Het verhaal van Kaïn en Abel, ofwel Oer-Kaïne. De broedermoord.
  Dezelfde Turken die misbruik maken van de Joden die al tweeduizend jaar bijna niet meer bestaan, beheersen de agenda van de EU en landen als Nederland.

 4. Allerlei territoriale claims van voor de wereldoorlogen hangen in de lucht.
  Wat dat betreft is de EU geen sterke garantie tegen het nationalisme.
  Ik vind trouwens de knipoog van Putin naar Servië niet het meest bemoedigend.
  De grootste kanshebbers zijn de Turken met hun Ottomaanse rijk dat zich tot diep in Europa uitstrekte.

 5. Goed artikel. De VS aka de Ziomaffia zijn al een tijdje bezig om de Balkanstaten binnen te dringen. Ook Duitsland, wat een zware taak is, en nu de naburige landjes nabij Oekriestan, waar het ze gaat lukken met enige hulp van hun pionnetjes, zoals die Sandu. Dit artikel toont de strategie die ze toepassen. Ze houden niet op en lijken op alle mogelijke manieren op Rusland af te sluipen, als hongerige hyenas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in