Rusland kan volgens EU-commissaris Ursula von der Leyen niet verwachten dat de EU-sancties binnen afzienbare tijd worden opgeheven. “Ik wil er geen twijfel over laten bestaan dat de sancties permanent zullen zijn,” zei de Duitse tijdens haar toespraak over de staat van de Europese Unie in Straatsburg, bericht Exxpress.at.

Von der Leyen had er vertrouwen in dat Oekraïne het hoofd kan bieden aan Rusland. De Russische president Vladimir “Poetin zal falen, Oekraïne en Europa zullen zegevieren”, zei ze tegen het Europees Parlement. Zij zei dat de strafmaatregelen van de EU tegen Rusland de zwaarste sancties zijn die de wereld ooit heeft gezien. “Dit is de prijs van Poetins spoor van dood en verderf.”

Ter ondersteuning van Oekraïne is von der Leyen van plan opnieuw naar Oekraïne te reizen. Zij zal aanstaande woensdag naar Kiev reizen voor besprekingen met president Volodymyr Zelensky, zei de Duitse politica in Straatsburg. Zij zei dat het noodzakelijk is ernaar te streven dat Oekraïne toegang krijgt tot de Europese interne markt en vice versa. Tegelijkertijd beloofde zij Oekraïne noodhulp van 100 miljoen euro voor de wederopbouw van scholen.

Meer wapenleveringen aan Kiev

“Onze interne markt is een van de grootste succesverhalen van Europa. Nu is het tijd om er ook voor onze Oekraïense vrienden een succesverhaal van te maken,” aldus von der Leyen. Zelensky’s vrouw Olena Selenska was ook aanwezig in de plenaire vergadering van het EU-parlement. Ze werd verwelkomd met veel applaus en warme woorden. Von der Leyen bedankte voor Selenska’s inzet. Zij had haar volk een stem gegeven in de Russische aanvalsoorlog en hoop voor de hele wereld, zei von der Leyen, die zich tot Selenska richtte. Von der Leyen en andere vrouwelijke politici droegen gele en blauwe kleding die deed denken aan de nationale vlag van Oekraïne om solidariteit te tonen.

  Wie heeft er baat bij een eeuwige oorlog in Oekraïne?

Het zou von der Leyen’s derde reis naar Oekraïne zijn sinds Rusland het land op 24 februari aanviel. In april bezocht zij onder meer de Kievse voorstad Boetsja, waar kort daarvoor vermeende oorlogsmisdaden openbaar waren geworden. In juni sprak zij in Kiev met Zelensky en premier Denys Shmyhal over de openstaande punten van de Oekraïense lidmaatschapsaanvraag. Ondertussen hebben de 27 EU-lidstaten Oekraïne de status van kandidaat-lidstaat van de EU verleend.

Zij zei ook dat Europa sinds de eerste dag aan de zijde van Oekraïne heeft gestaan en dat ook op lange termijn zal blijven doen. Het heeft het land geholpen met wapens, financiële steun en de opvang van vluchtelingen, zei ze. “Tot nu toe heeft Team Europe meer dan 19 miljard euro aan financiële steun verleend”, aldus von der Leyen. Dit omvat geen militaire steun.

“Oorlog tegen onze energievoorziening”

Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne moeten de burgers van de Europese Unie echter rekening houden met een moeilijke toekomst, zei ze. “De komende maanden zullen niet gemakkelijk zijn,” zei von der Leyen. “Noch voor gezinnen, die moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen, noch voor bedrijven, die moeilijke beslissingen over de toekomst moeten nemen.”

Zij voegde eraan toe dat er niet alleen voor Oekraïne, maar ook voor Europa en de hele wereld veel op het spel staat. “We zullen op de proef worden gesteld,” zei von der Leyen. De oorlog van Rusland is niet alleen een oorlog tegen Oekraïne, zei ze. “Dit is een oorlog tegen onze energievoorziening, een oorlog tegen onze economie, een oorlog tegen onze waarden en een oorlog tegen onze toekomst.” Autocratie bestrijdt democratie, zei ze. Ze zei dat ze er vast van overtuigd was dat de Russische president Poetin met moed en solidariteit ten val zou worden gebracht en dat Europa uiteindelijk zou winnen.

  Kennisgevingen van aansprakelijkheid voor schade en overlijden ten gevolge van het COVID-19-vaccin aan alle leden van het Europees Parlement overhandigd

De verklaring van Von der Leyen is gebaseerd op de State of the Union-toespraak, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste toespraken van de Amerikaanse president. Na de toespraak van von der Leyen is een debat met Europarlementariërs gepland. Het is de derde toespraak van deze aard voor von der Leyen. De Duitse is sinds 1 december 2019 voorzitter van de Europese Commissie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU-voorzitter Von der Leyen “is gek, gevaarlijk gek”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNu ook in de mainstream media: De vernietiging van de Duitse economie
Volgend artikelHoe een denkgeest te openen: Hoe kunnen “we mensen wakker schudden” voor de gevaren van de Covid-prik
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

42 REACTIES

 1. Frontnieuws:
  Reactie verwijderd. Moord- of geweldoproepen worden niet getolereerd.
  Schreeuw uw bedreiging in het gezicht van uw lokale politicus.

 2. Dat mens denkt dat wij allemaal achter haar staan.
  Hoe hypocriet kun je zijn.
  Dit iseen mislukte gynaecoloog die door vrouwe Angela is voorgedragen voor deze functie.
  In Duitsland was ze een mislukte minister van defensie nog wel.
  En gaat ze on hier ONGEKOZEN ALS ZEW IS DE LES LEZEN
  Het is beter dat ze de sancties opheft en met Putin gaat praten.
  Dan pas zou ze respect afdwingen.
  Maar dit beleid wat ze nu uitoefent zal vroeg of laat zich TEGEN HAAR GAAN KEREN
  DE ONTEVREDEN BEVOLKING VAN EUROPA IS IN GROTE MEERDERHEID EN ALS JE DEZE BEVOLKING HUN GAS AFNEEMT HUN PORTEMONNEE LEEG MAAKT EN HUN BAAN AFNEEMT IN DE KOU LAAT ZITTEN EN HONGER LAAR LEIDEN….. DOORDAT ER GEEN ENERGIE MEER IS DAN HOU JE HET ALS EUROPA NIET LANG MEER VOL.

  • maar waarom zou ze moet poetin moeten praten, ze heeft geen enkele mandaat van de bevolking hier. wat mij betreft bestaat ze niet. al moeten we wel rekening met haar houden, de russen zouden zomaar kunnen denken dat ze wat zegt dat zij ook vinden, en dat is natuurlijk niet zo

 3. Von der Leyen is al net zo gek als die Zelensky, ze zal wel naar de Ukraïne gaan om samen met Zelensky een flinke lijn coke snuiven en de middelvinger naar europa opsteken. Mens ongekozene sterf.

 4. Help je land maar naar de kloten, ongekozen klotebitch, Klaus en trawanten zijn trots op je, vuile WEF hoer, tijd dat ook de Duitsers eens zwaar in opstand komen!!!

 5. we kunnen alleen maar hopen dat de russen slim genoeg zijn om bij dit soort oorlogszuchtig geschreeuw te beseffen dat het van een klein groepje idioten komt die niet de bevolking vertegenwoordigt.

  “Poetin zal falen, Oekraïne en Europa zullen zegevieren” zegt ze. waarmee ze aangeeft dat wat haar betreft europa in oorlog is met rusland. dat zijn we niet, maar alleen het tuig in brussel, den haag, en andere broeinesten van het kwaad.
  maak die russen niet kwaad, want die vertrouw ik bijna net zo min als het tuig dat denkt ons te moeten knechten

 6. Oja…Nou fuck die hele Oekraïne met dat corrupte klote volk. Wij staan helemaal niet achter de Oekraïne, ook niet achter Rusland als EU burgers maar begrijpen hen wel. Wij willen gewoon leven in vrede. Ga andere voor de gek houden elitaire nazi EU tante Ursula..Wat hebben jullie ons gebracht en mee opgezadeld met jullie Cabal vriendjes uit de USA? Een mega grote instroom van niet westerse
  Kansloze veelal barbaarse vluchtelingen en jullie zijn alle oorlogrn gestart in de wereld en het wordt tijd dat jullie gaan boeten.

 7. Dus na de corona lockdowns komen de energie lockdowns. Jan-Feb worden niet essentiële winkels en voorzieningen gesloten om energie te besparen. Komende winter zullen voedselprijzen nog harder stijgen.
  Mogelijk avond lockdowns met zeer beperkte weg en straatverlichting.
  Nog meer wapens naar Oekraïne maakt het hele land militair doelwit: de Oekraïners die nog niet gevlucht zijn komen alsnog hier naartoe.

  • Het zijn geen vluchtende oekries.
   Wat vlucht zal de andere kant op proberen te komen.
   Wel wordt hier heel gevaarlujk spul verwelkomd dat met de-ongevraagd- door ons verstrekte wapens ons zal gaan vernietigen. (als spuiten, kou, honger en vooral CHEMTRAILS EN 5G dat al niet hebben gedaan)

 8. Valt me mee, dat ze har linker klauw niet schuin omhoog steekt, en balkt “Sieg Heil”.
  Ze is een oorlogzoekende haatbal; door haar sneuvelen er duizenden onnodig.

  De Rus kan die Duitse steun wel aan; de artillerie schiet ze vanzelf wel–met de oekies-aan stukken…

  Maar ik denk dat ze een duivels spel speelt.; want zo stom kan iemand niet zijn.
  Ik denk dat WEF dit graag wil; massa armoede, industrie weg, geen gas, geen eten.
  Misschien is WO3 haar grootste ideaal.

  Wie weet hoevel van haar familie in Rusland “vchten”en wil ze daar wraak voor wil

  • Ursula’s famillie heeft nooit gevochten, ze is nazaat vd zwarte Adel helemaal terug te Leyen naar het oude romeinse rijk van senatoren/grootgrondbezitters….Zoals ook haar man..Ziek volkje die altijd al over de wereld regeerde vanuit de schaduw. Net zoals de Orini’s, de Medici en al die andere incecst clans…Rockefellers en Rotshilds zijn slecht hun bankiers die in het licht staan. Zij, de zwarte Adel zijn ook de organisatoren van ww1 (grote swipe) en ww2 (zogenaamd nazi vs geallieerden) allemaal georchestreerd door hen.

 9. Op mijn werk vragen ze bij elk project om een business case en risiko-analyse. Dit uitbreidingsproject van de EU hoeft zeker geen bezint voor ge begint. Resultaten moeten behalen is alleen voor het werkvolk. En als het project af is.volgt de toespraak en de bonus voor.het hoge echelon, zoals Ursula en Frans Timmermans

 10. Haar vader had tegen de kachel aan moeten spuiten…had het nog met een sisser afgelopen!

  Het zal niet lang meer duren voor in heel Europa steeds meer mensen de straat op gaan vanwege niet te betalen basis behoeften zoals boodschappen en energie rekeningen.

 11. De burgers moeten dat WEF zooitje een kopje kleiner maken. De meeste mensen hun spaargeld is nu op.
  Misschien moet iedereen Roebels kopen, als protest!

 12. Ongelooflijk wat dat mens uitkraamt, knettergek. En ze vertegenwoordigt niemand, laat staan Europa. Overigens is Rusland ook Europa, dus nogal krom. Ze bedoelt het ondemocratische gedrocht, de EU. Nexit.

 13. Met zulke gedrochten aan de macht in Europa (naast boskabouter Timmermans) zijn we niet meer te redden Vladimir: ga je gang, gooi de bommen, we verdienen het. Europa is een reddeloos verloren continent geworden. Ik kan geen kant op, maar wil hier niet meer deel van uitmaken dus vind het prima als we weggevaagd worden. Eigen schuld dikke bult.

 14. En het slechte nieuws: sinds 2019.
  Aan de Führer van het vierde rijk zitten we nog meer dan 2 jaar vast en ze gaat het redden om de industrie effectiever te vernietigen dan alle bommen in ww2 en voor (sorry, tegen) de bevolking zou het ook wel eens slechter kunnen uitpakken.
  En net als zowat 90 jaar geleden, het volk heeft haar niet gekozen in die positie

  • Vroeger reageerde de mensen beter; zie gebroeders de Wit.

   Andere goede oplossing: 500kg hout, op wat takkenbossen, rondom een paal en een touwtje, en lucifertje….werkt prima!

 15. Lol, die zou heel anders piepen was het geen groot plan waar zij de hoofdacteurs mogen spelen…
  Toegeven, ze spelen hun rol allemaal wel heel goed! Eén pot nat.

 16. Wacht maar, de eersten onder de burgerij vallen al om. Heb gisteren de nieuwe maandelijkse energie binnen, van 200 naar 640€. En ik gebruik al maanden niets omdat ik in het buitenland ben. Mensen komen wel, met hun Putin praatjes. Het gaat omvallen, tenzij…..

 17. Met haar kleding blauw shirt met geel vestje (ook de ketting lijkt die kleuren te hebben) spreekt ze ook bewust wat uit. Daar is over nagedacht!
  En dan rechtsboven in beeld EXXPRESS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in