Alisdare Hickson / Flickr / (CC BY-SA 2.0 DEED)

Wat voor moreel gezag of superioriteit Westerse staten in het verleden ook dachten te hebben gehad, dat is nu allemaal aan flarden – onherstelbaar.

De hypocrisie en dubbelhartigheid van de Verenigde Staten en hun westerse bondgenoten zijn al vele jaren, zelfs eeuwen, bekend. Daar is niets nieuws aan. Maar wat nu nieuw is, is hoe overduidelijk de frauduleuze pretentie voor de wereld is geworden. Wereldwijd bewustzijn leidt op zijn beurt tot wereldwijde minachting, schrijft Strategic Culture Foundation.

Er is ook een onmiskenbaar gevoel dat westerse leiders zich bewust zijn geworden van het feit dat hun schertsvertoning is mislukt en van hun op handen zijnde ondergang.

Deze week kwamen Britse regeringsministers met wanhopige, paniekzaaiende waarschuwingen over wereldwijde dreigingen als een manier om publieke steun te krijgen voor hun verdwijnende gezag. Daarbij klinken ze gewoon lachwekkend.

Elders deze week hield de Franse president Emmanuel Macron een bizarre landelijke toespraak waarin hij pleitte voor nationale eenheid te midden van de wereldwijde chaos. Macron klonk pathetisch alsof hij smeekte om respect te krijgen.

De ironie is dat de dreigingen en chaos die deze politieke charlatans aanvoeren grotendeels het gevolg zijn van de westerse wetteloosheid, zoals blijkt uit hun feitelijke steun voor de genocide in Gaza en de niet-aflatende financiering van een neonazistisch regime in Oekraïne om Rusland te provoceren. Decennialang zijn de westerse machten weggekomen met massamoord, illegale oorlogen en wereldwijd vandalisme. Het verschil is nu dat een samenloop van crises hun boosaardigheid en machinaties heeft blootgelegd.

De slachting in Gaza duurt nu al meer dan 100 dagen en het dodental nadert de 30.000. Het is de meest transparante genocide in de geschiedenis, zoals Richard Falk betreurt. En wat meer is, de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten zijn volledig medeplichtig aan de schokkende misdaden van het Israëlische regime.

Ziekenhuizen worden door de Israëli’s beschoten, medici en journalisten worden vermoord, net als hongerige mensen die naar incidentele voedselhulpvrachtwagens rennen. Unicef noemt het een “oorlog tegen kinderen”. Naar verluidt dreigen 800.000 mensen in Gaza van honger om te komen en toch doen de arrogante Westerse mogendheden niets om deze vernietiging te stoppen of zelfs maar te veroordelen.

  De oorlog is nog maar pas begonnen

De zelfgenoegzaamheid en zelfvoldaanheid van Westerse politieke leiders zoals de Amerikaanse president Joe Biden en zijn minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zijn misselijkmakend. Zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie maken het Israëlische regime mogelijk en bewapenen het zonder enige terughoudendheid.

Toen Zuid-Afrika vorige week zijn beschuldigingen van genocide tegen Israël indiende bij het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties in Den Haag, was het voor de wereld duidelijk dat de VS, Groot-Brittannië en andere Europese mogendheden in feite ook in de beklaagdenbank zaten vanwege hun medeplichtigheid.

Washington, Londen en Brussel hebben nadrukkelijk geweigerd om een staakt-het-vuren in Gaza te eisen onder het mom van cynische excuses die verfoeilijke Israëlische propagandaleugens recyclen, zoals dat de Palestijnse militante groep Hamas menselijke schilden zou gebruiken of ziekenhuizen als bases.

Toch draaien deze Westerse mogendheden zich om en bombarderen plotseling Jemen, het armste land in de Arabische regio omdat het de principiële actie heeft ondernomen om de scheepvaart op de Rode Zee te blokkeren als hefboom om een staakt-het-vuren in Gaza af te dwingen. De Jemenieten beroepen zich op hun recht onder de Genocide Conventie van 1948 om solidair te handelen om de genocide op het Palestijnse volk te voorkomen.

De Westerse mogendheden bewapenen, maken het mogelijk en rechtvaardigen niet alleen de Israëlische misdaden in Gaza. Wanneer een andere partij, Jemen, actie onderneemt om de Palestijnen te helpen, verdubbelen de Westerse mogendheden hun criminaliteit door Jemen aan te vallen.

De scheepvaartcrisis in de Rode Zee zou gemakkelijk afgewend kunnen worden door een staakt-het-vuren af te kondigen in Gaza, zoals de Jemenieten beweren. Waarom geven de Westerse mogendheden hier dan geen gehoor aan? De conclusie is dat ze niet bereid zijn om de genocide in Gaza te stoppen. Het Israëlische regime is een bastion van het Amerikaanse en Westerse imperialisme in het geostrategisch belangrijke Midden-Oosten. Het heeft in feite het mandaat om weg te komen met moord, zoals het al tientallen jaren doet sinds zijn oprichting in 1948 onder auspiciën van Amerikaanse en Britse neokoloniale chicanes.

  Israëlisch leger valt ziekenhuizen en burgers aan in Noord-Gaza (18+ video's)

Laten we duidelijk zijn. De VS en hun Britse aanvalshond hebben geen wettelijk recht om aanvallen op Jemen uit te voeren, zoals Scott Ritter uitlegt. Wat deze Westerse mogendheden plegen is criminele agressie tegen een land waar meer dan de helft van de bevolking van 33 miljoen afhankelijk is van voedselhulp. De ontberingen in Jemen zijn een direct gevolg van de bombardementen van de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk op dat land, samen met hun klanten Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, van 2015 tot 2022 in een poging om de Ansar Allah-regering te verdrijven.

De verdorvenheid van de Verenigde Staten en hun westerse neo-imperialistische partners is duidelijk zichtbaar. De vermeende morele autoriteit die zij verkondigen is failliet. Deze machten zijn niets anders dan wetteloze schurkenstaten wier veelgeroemde “op regels gebaseerde wereldorde” een vermetele dekmantel is voor hun eenzijdige barbaarsheid en banditisme om de rest van de wereld te plunderen.

Blinken, de Amerikaanse topdiplomaat, was deze week in Davos voor de jaarlijkse top van de Westerse elite. Die bijeenkomst is nu een parodie van voorwendselen. Blinken was aan het pontificeren over Gaza en hoe het lijden “zijn hart breekt.” Luisteren naar deze narcistische non-entiteit is een belediging voor moreel fatsoen en gezond verstand.

Zijn Britse tegenhanger, Lord [sic] David Cameron, was ook in het Zwitserse Alpenresort om te vertellen over internationaal recht en veiligheid. Cameron had zelfs de hersenloze vermetelheid om te beweren dat de huidige wereldwijde situatie deed denken aan de jaren ’30 door de Russische president Vladimir Poetin te vergelijken met Adolf Hitler en Rusland met nazi-Duitsland. Cameron heeft de geschiedenis op zijn kop. De juiste vergelijking is Westerse machten met nazi-fascisme.

  Haviken gebruiken geweld in Gaza als voorwendsel voor oorlog met Iran

De Amerikanen, Britten en andere Europeanen voeden de genocide in Gaza terwijl ze Jemen bombarderen en een neonazi-regime in Oekraïne sponsoren dat openlijk collaborateurs van het Derde Rijk uit de Tweede Wereldoorlog zoals Roman Shukevych en Stepan Bandera vereert.

Op de bergtop van Davos was ook de Oekraïense marionettenpresident Vladimir Zelensky aanwezig, die zoals gewoonlijk smeekte om nog eens miljarden aan financiële en militaire hulp. Die door de VS geleide proxyoorlog tegen Rusland heeft de dood van 500.000 Oekraïense soldaten en tot 200 miljard dollar aan verspild Westers belastinggeld veroorzaakt. Oekraïense gepensioneerdenen gehandicapten worden nu van straat gesleurd om zich aan te sluiten bij de slachting die door het door het Westen gesponsorde regime in Kiev wordt gefaciliteerd.

De massale misdaden in Gaza, Jemen en Oekraïne zijn een integraal onderdeel van de Westerse “op regels gebaseerde orde”. Het is een objectles van dezelfde onderliggende oorzaak. Dat is het westerse imperialistische systeem, geleid door de Verenigde Staten.

De wereld heeft een punt bereikt waarop geen weg terug meer is. Het bedrog van de Westerse machten is op spectaculaire wijze ontmaskerd en onhoudbaar geworden. De westerse imperiale façade implodeert door zijn inherente corruptie. Het is een gevaarlijke tijd, maar de harde waarheid kan de wereld bevrijden van hegemonie en het systemische geweld van de westerse elitaire macht.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Getuigenissen van 7 oktober onthullen dat het Israëlische leger Israëlische burgers “beschoot” met tanks, rakettenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe mRNA-boosterkanker tijdbom
Volgend artikelJonge Britten in paniek over mogelijke dienstplicht voor oorlog met Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. het gaat hoog tijd worden om de ware machthebbers achter het gordijn vandaan te trekken.
  Rothchild, Blackrock, Vanguard, Vaticaan, en meer van dat soort die de meesten van ons nog nooit gezien hebben.
  De top van de piramide is de aandrijver van alle ellende die die zich manifesteert.
  Alles wat daaronder zit zijn slechts puppets die na het verdwijnen makkelijk vervangen kunnen worden.
  Dat zijn slechts ‘ katvangers’
  En in de tussentijd ontbreekt de ware kennis en inzichten bij mensen waardoor ze elkaar de koppen in slaan.
  En achter de schermen keken aanstichters toe en feliciteerden elkaar met een borrel in de hand en sigaar in de bek.

 2. Het overgrote deel van de mensheid heeft inmiddels aaedig door wat er gaande is, maar westerlingen zijn in 80jr cognitief helemaal totaal kapotgemaakt. De westerse mens snapt echt helemaal niks meer van de wereld of zichzelf of van medemensen, maar ze zijn gehersenspoeld om het omgekeerde te geloven alsof het heilig is. Gehersenspoelde westerse mensen leven in een bubbel waarin ze geloven dat het beter gaat dan ooit tevoren. Ik dacht tijdens cojona dat het allemaal erg was met de cognitieve dissonantie, maar we zitten in een vrije val van stupiditeit. En we blijven maar meedoen in deze gestoorde totaal satanische matrix.

  Iedereen die door onze media en politiek als vijand wordt neergezet, lijken in werkelijkheid juist wel eens onze bevrijders te kunnen worden.

 3. Sterk opiniestuk. Echter, er wordt continue over “westers” gesproken, alsof alle mensen uit westerse landen schurken zijn. Dat is niet zo. De overgrote meerderheid van burgers uit westerse landen is het absoluut niet eens met wat hun ‘politieke leiders’ allemaal uitspoken. Ze hebben alleen nog niet in de gaten hoe ze deze wanvertoning kunnen stoppen of durven dat nog niet, bang voor repercussies.
  Het zijn echter niet alleen ‘westerse landen’ of de ‘westerse elite’. Het is feitelijk de macht van het grootkapitaal, ongeacht waar dit vandaan komt. Zelfs in het Midden-Oosten, Rusland of China zit veel invloed in de vorm van miljarden vermogens die op zoek zijn naar alleen heerschappij zodat zij hun zelfverrijkingscampagne kunnen voortzetten. Deze krachten zijn echter zo sluw dat zij ‘het westen’ de kastanjes uit het vuur laat halen. Of is dit zo onder elkaar afgesproken… Om de gewone man in verwarring te brengen (verdeel en heers)…
  In mijn ogen is alles wat er nu gebeurt geen strijd tussen het westen en de rest van de wereld, maar tussen diegenen die de rest van de wereld willen controleren en diegenen die gewoon in vrijheid willen kunnen leven.

  • Iedereen snapt dat dit niet over de gemiddelde mens gaat, maar over het kwaad dat ons bestuurt. Als men zegt dat de Amerikanen hel op aarde maken, dan bedoelt men de kankercellen die de USA gebruiken om de rest van de planeet over te nemen. Er is een virus in de westerse wereld en daardoor gaat de hele planeet dood… dat zijn niet de westerse mensen, dat zijn de corrupte psychopaten die uit naam van de westerse mens handelt. Nederland wordt gegijzeld door een club kwaadaardige mensen, die de inwoners van Nederland overal de schuld van geven en uit onze naam moordend en verkrachtend en roven de planeet over gaan. Onze ‘leiders’ zijn tumoren. Wat ze nu doen, doen ze al honderden/duizenden jaren… ons gijzelen en uit onze naam de meest verschrikkelijke misdaden plegen.

   De mensheid wil voor 99,99% hetzelfde, maar 0,001% bezit alles en die wil juist het tegenovergestelde zodat ze macht houden over de 99,99%.

   • 99,9 zeg je.. Belgische soldaten doden (en alles wat daar bij gaat) rond de 20 miljoenen Congolezen in Afrika…idem voor Nederland in Azië én Afrika, nog véél meer Engelse soldaten in zowat de rest vd Wereld, honderden Miljoenen in India, de Hongerdood… zelf’s in Ierland 1 miljoen mensen de hongerdood,.. met Amerikaanse hulp die de aardappelen vergiftigden…99,9 % is derhalve niet juist, je hebt dan nog Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Italië zowat elk land dat toen een haven, én een vloot had….WESTERSE WERELD…99,9.. eerder 50% naar mijn mening

    • @Raphael…

     Het hele leger en de overheid… hoeveel procent van de Belgen is dat?

     0,001% of 0,01%, hooguit 0,1%… die dus uit naam van België en de 99,99% Belgen die niet in het leger zitten, moordend en plunderend door Afrika zijn getrokken. In feite waren en zijn onze legers gewoon zoals het Oekraïense leger, zij werken voor de psychopaten en de 99,99% burgers zijn gewoon slachtoffers van de oorlog die hun legers voor de psychopaten voeren.

  • Goede conclusie, Martin.
   Ik zeg altijd maar: de analyse, die de meest logische en meest de eenvoudige benadering van onze ervaren realiteit is, en die ook klopt als we hem retrospectief op het verleden los laten, die komt waarschijnlijk en redelijk misschien behoorlijk dicht in de buurt van de waarheid. Alle andere schijnlogica bestaat uit de ‘gesponnen webben’ die de denkende mens in verwarring moet leiden en af moet leiden. (Ook logisch. de ploerten hebben zich ingedekt, wetende dat er denkende mensen zijn.)

   We kunnen het ook andersom zien: Aangezien de meerderheid van de mensheid rust en vrede wil, is dat een bewijs dat er weinigen moeten zijn die baat hebben bij onvrede, als er tenminste onvrede (oorlog of zo) is. (Dus wat we niet direct kunnen ‘zien’, kunnen we indirect waarnemen aan de schaduwkant; de andere kant van het (denk-) spectrum. Waar de schaduwkant (dit voorbeeld lijkt negatief, maar ik bedoel het dus als voorbeeld, het is niet negatief in de letterlijke betekenis) de meeste (normale) mensen zijn.)

   Ik bedoel: stel er is een onderwerp wat je fotografeert. Nu is de foto onderbelicht, want het is zeer duister. Je ziet alleen maar de schaduwen. Maar IN die schaduwen ‘zie’ je het onderwerp duidelijk. Zo ook met de realiteit. Je ziet niet veel van de agenda, maar je ziet wel de afspiegeling in de maatschappij en op de wereld.

   Waarom gebruik ik zoveel woorden, vraag je je misschien af? Omdat de geestelijke blik van de mensen afhangt van wat men kent en wat men denkt waar te nemen. Er zit een geestelijk probleem als we met de medemens hierover proberen te praten. Er is onbegrip, onverstand. De mens herkent alleen dat wat hij kent. Kent men dus weinig, dan herkent men ook weinig. Nu blijkt dat de geestelijke bril van de veel mensen verduisterd is met nep-kennis. Dat maakt de groep zwak. En als er dan wérkelijk intelligente mensen naar het probleem op aarde kijken, zij die wél over kennis beschikken én die beschikken over snel en goed werkende hersenen, én die weinig nep-kennis hebben en een ‘drive’ (hart, aandacht en voorkeur voor ‘het goede’) hun analyse geven, dan worden die uiteraard niet meteen geloofd. Daar maken de naarlingen op aarde uiteraard misbruik van. (En dat niet alleen de laatste jaren, dit speelt al millennia, meen ik.)
   Daarom gebruik ik zoveel woorden; om argumenten te geven, voor wat ik zeg. Maar ja, ik weet ook niet veel. Er zijn er die veel meer weten én over goede hersenen beschikken, én over een menselijk goed hart, enzovoorts. Althans dat hoop ik maar.

   • @AntiSoof…
    Hele goede reactie. Dank daarvoor.

    Het probleem is dus eigenlijk;
    ‘Smart motherfuckers sound like crazy motherfuckers to dumb motherfuckers.’

    Het niveau van de massa is zo laag geworden, dat ze de wijze en intelligente mensen voor gek verslijten en niet serieus nemen. Ze luisteren liever naar andere idioten die ook leven vanuit op de kop aangeleerde normen en waarden. Sekteleden die alleen naar sekteleden luisteren en alles daarbuiten verwerpen. En ieder ego zit in zijn/haar persoonlijke sekte (bubbel). We zijn gefragmenteerd door duizenden jaren degenerende programmering obv leugens ipv ontwikkeling en groei in de waarheid. Maar mensen zoals jij helpen met dit soort reacties om te herinneren wie en wat wij zijn. De meeste mensen denken dat schaduwen verdwijnen door ze te negeren. Waardoor er inmiddels alleen nog maar schaduwen zijn en daardoor wordt alles onbespreekbaar want schaduwen verdwijnen door ze te negeren… het is één van velen gedachten die geprogrammeerd zijn waardoor we in een race naar de duisternis zitten. Maar het is kunstmatig en dat houdt geen stand, er komt een terugslag.

    Nogmaals bedankt voor je reactie.

   • Beste AntiSoof,
    Mooie en goede reactie.
    Zoals ik het wel eens vertel aan mensen;
    Velen kijken door een closetrolletje naar een weiland en zien daar een koe staan en beweren stellig dat ze een koe zien, het klopt wat ze zien.
    Ik vertel ze dan om eens zonder dat rolletje in dezelfde richting te kijken en ze dan 8 koeien, 4 paarden 7 schapen en 15 kippen zullen zien.
    Beide visies hebben gelijk.
    Het is slechts de manier van kijken naar de wereld om ons heen.

  • Wat voor een idioot ben jij zeg , of hebben de JOODS-UK ÉN US.. u doofstom én blind gemaakt.. Lafaard’se Propagandist dat je bent, om nog het vermoorden van kinderen, vrouwen én mannen die voor recht en Vrijheid vechten en sterven…idem in Oekraïne en op nog vele plaatsen op de resterende wereld… DAVOS-GEDROGT dat je bent…

   • Beste Raphael Vangestel,
    Voor wie is jouw reactie bedoeld?
    Zou je dat voortaan in jouw reacties erbij kunnen vermelden zodat wij weten op wie je reageert.

    Buiten dat, is jouw reactie ver beneden peil.
    Je kunt jouw punt ook duidelijk maken zonder extreme uitlatingen te doen.
    Jouw reactie staat ver af van normale, en fatsoenlijke omgangsvormen.
    Mijn waardering voor de bijdragen die je op FN doet is na deze opmerkingen van jou aardig gezakt.

    Voor de duidelijkheid, ik ben geen moraal ridder.
    Ik spreek je slechts aan op fatsoenlijke omgangsvormen.
    Met dergelijke uitlatingen trek je het niveau van de site naar beneden waarvoor Rommel juist zo zijn uiterste best voor doet.
    Hou daar alsjeblieft voortaan rekening mee.

   • @Frans H…

    Weigeren… wij geven de overheid macht door te gehoorzamen. Wij moeten stoppen om onze overheden te erkennen en weigeren om te gehoorzamen. Maar dat vraagt noodzaak een moed. De noodzaak groeit al, nu moeten we nog verenigen om moed te krijgen om ALLES te gaan weigeren. We zullen zien hoe lang dit nog goed gaat zoals het nu gaat.

  • @Martin: Idd het is geen strijd tussen politieke machtsblokken, Oost/West of links/rechts. Wat dat betreft is de wereld één grote eenheidsworst die drijft op de geldstromen van het grootkapitaal.
   Macht en regie zijn dus in handen van de reusachtige vermogensbeheerders, de grote investeringsbanken, met filialen all over the world.

   Maar ze zijn de regie over het gebeuren, dus hun spreekwoordelijke superieure ‘maakbaarheid’ kwijt, getuige de vreselijke wanorde, die met de dag nog toeneemt. Het lijkt op een schip dat met vol draaiende motoren, maar zonder roer en kompas, wilde rondjes draait over de oceanen.

   Hoe komt dat? Door een kennelijke existentiële tweestrijd die woedt op het allerhoogste, strategische niveau van vermogensconsolidatie, met grote tegengestelde belangen.

   Kijk naar de markten, de aandelenbeurzen. Het gros van de beleggers is niet van plan hun profijtelijke snoepwinkel, waarvan de bulk nog steeds draait, en, naar hun vaste overtuiging, zal blíjven draaien op de conventionele portefeuille van het verdienmodel, populair gezegd de traditionele ‘fossiele’ assets. Terwijl een ander deel van de ‘regie’ fanatiek zweert bij wat de ‘WEF agenda’ zou kunnen worden genoemd.

   Dit gevecht gaat – zoals nu al te zien is – letterlijk en ijskoud over lijken. De ‘grote’ politiek en instituties zijn daarbij waterdragers, de kleine burger zal in het gevecht tussen de giganten moeten rennen voor zijn leven.

 4. Is er iemand die zich afvraagt waarom Israel niet gebombardeerd wordt? Er is veel dat we niet weten. Ikzelf heb maar 1 verklaring, namelijk; de ‘wereld’ is bang van de Joden?

  • Jawel ik vraag me dat wel degelijk af maar jouw verklaring is niet het antwoord. Bang voor Joden?! Zionisten is een ander verhaal maar ook daar ben ik niet bang voor.

   • Eens Frans H.

    Ik denk dat het tijd hoog tijd wordt dat men gaat inzien dat niet alle joden zionisten zijn. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit mij irriteert.

    Neen, ik ben geen Jood maar een persoon die iedereen waardeert/niet waardeert aan de hand van zijn/haar daden.

    Ik blijf volharden in “gerechtigheid en rechtvaardigheid” al kost het wel enige inspanning hetgeen ik er graag aan besteedt.

  • Dat doet me denken aan dat als men wil weten wie er ongeveer bij de slechte mensen behoren, dan kun men kijken naar monumenten en gebouwen die er al heel lang staan. De bouwwerken die gespaard zijn gebleven zouden sterk op hen kunnen wijzen. (Dat vinden ze zonde om te slopen, zeg maar.)

   Dus als een land niet of nooit het doelwit is, behalve als afleidingsmanoeuvre, . . .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in