Papillon © Columbia Pictures

Mensen die in Frankrijk een bar of restaurant binnengaan zonder COVID-pasje, riskeren 6 maanden gevangenisstraf, terwijl bedrijfseigenaars die hun status niet controleren, een gevangenisstraf van 1 jaar en een boete van 45.000 euro riskeren.

Het concept waarmee Macron het gezondheidspaspoort in Frankrijk wil invoeren gaat verder dan alle voorgaande maatregelen. Het omvat niet alleen de verplichte vaccinatie voor gezondheidswerkers, het legt ook enorme straffen op aan iedereen die de controles niet uitvoert, bericht de.rt.com.

Woensdag zijn de eerste details bekend geworden van het wetsvoorstel waarmee de Franse president Emmanuel Macron een in feite vaccinatieplicht in Frankrijk wil instellen.

Zo moeten alle vormen van openbaar vervoer over lange afstand, bussen, treinen of vliegtuigen, alleen toegankelijk zijn voor alle passagiers ouder dan 12 jaar als zij gevaccineerd, hersteld of op dat moment negatief getest zijn. Hetzelfde geldt met ingang van 1 augustus voor sporthallen, winkelcentra, theaters, ziekenhuizen, verpleeghuizen en restaurants – voor de laatste niet alleen binnen maar ook buiten. Vanaf september zal dit niet alleen gevolgen hebben voor bezoekers, maar ook voor werknemers in deze sectors, die – tenzij zij zijn ingeënt of hersteld – een test zullen moeten laten zien, die in de toekomst ook zelf zal moeten worden betaald.

Volgens Olivier Véran, de Franse minister van Volksgezondheid, zullen deze eisen in augustus voor 12- tot 17-jarigen worden opgeschort “om de vakantie voor gezinnen niet te bederven”.

De gezondheidswerkers staan onder bijzondere druk. Tot dusver is hoogstens 55% van de werknemers aldaar gevaccineerd, en velen weigeren zich te laten vaccineren. Vanaf 1 september krijgen werknemers die niet zijn gevaccineerd tot twee maanden verlof zonder loon en worden zij daarna ontslagen. Dit klinkt vreemd, maar de truc bestaat erin hen hun salaris te ontnemen zonder dat zij tegelijkertijd recht hebben op een werkloosheidsuitkering, waardoor deze verordening een enorme financiële sanctie is.

  COVID-19 vaccin vernietigt harten en hersenen van miljarden mensen - Dr. Sucharit Bhakdi

Werknemers in de gezondheidszorg zijn niet alleen degenen die de dupe zijn, zoals artsen en verpleegkundigen of geriatrische verpleegkundigen. Zij omvatten ook brandweerlieden, ambulanciers en mensen die privézorg verlenen aan hulpbehoevenden, alsmede vrijwilligers voor de zogenaamde “associations de sécurité civile”, d.w.z. degenen die werkzaam zijn in civiele verdedigingsorganisaties, de Franse vrijwillige brandweerkorpsen, enzovoorts.

Ook de straffen voor het niet controleren van het “gezondheidspaspoort” zijn streng: één jaar gevangenisstraf en een boete van 45.000 euro, ongeacht of het gaat om een restauranthouder, een buschauffeur of een spoorwegbeambte. Zo luidt de formulering van artikel 1 van het wetsontwerp: “De exploitant van een plaats of inrichting, de verantwoordelijke voor een evenement of de exploitant van een vervoersdienst kan, indien hij verzuimt na te gaan of de voorschriften (van het gezondheidspaspoort) door de personen die toegang wensen te krijgen, worden nageleefd, worden gestraft met een gevangenisstraf van één jaar en een geldboete van 45.000 euro”.

De sancties zijn de meest autoritaire maatregel in het Westen om tot vaccinatie te dwingen, en overtreffen in feite een heleboel dictaturen in andere delen van de wereld.

The Guardian beschrijft het nogal eufemistisch als een “big stick approach”, wat waar zou zijn als die “big stick” een elektrische stroomstok was ter grootte van het One World Trade Center-gebouw in New York, schrijft summit.news.

  CDC 'corrigeert' aantal gerapporteerde sterfgevallen na COVID

De regering moest een soortgelijke wet in december na talrijke rellen intrekken, maar heeft dezelfde wetgeving slechts opnieuw ingevoerd met nog strengere straffen voor andersdenkenden.

Zoals we al eerder benadrukten, heeft de politie in Parijs traangas gebruikt om betogers uiteen te drijven die tegen de maatregelen protesteerden in scènes die zich in verschillende andere grote steden in het land hebben afgespeeld.

We zijn nu in de fase van de pandemie aanbeland waarin het duidelijk wordt dat degenen die weigeren het vaccin te nemen, tot in de eeuwigheid onder de zwaarste uitsluitingsmaatregelen tot nu toe zullen blijven vallen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Macron de grote vaccineerder is op weg naar een nieuwe klap in het gezichtVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel‘Realiteit’ in de tijd van Covid
Volgend artikelHet heersende Corona Onzin Narratief ontkracht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

61 REACTIES

 1. Ik zou dus niet meer mijn scooter rijbewijs kunnen verlengen of naar de dokter kunnen.
  En met die app op je telefoon kunnen ze opstand zien wie ze gif binnen heb.
  En dat werd dan ook al voorspeld door de complot denkers.
  Het gaat op die app en de controle daarvan.
  Dit kan alleen nog maar een totaal gescheiden wereld opleveren waar de weigeraars worden opgejaagd als wild.
  Je zou bijna gaan wensen dat ze ter plekke na die prik meteen dood neer vallen.

 2. We hebben hier iemand uit Frankrijk, Ster.
  Die ook al aangaf dat die tijdelijke uitstel alleen voor toeristen geldt, en niet voor de inwoners zelf.
  Ben benieuwd hoe de bevolking daar mee omgaat met deze achterlijke maatregelingen.
  Ze kunnen toch niet allemaal zwichten.

    • let maar op met die Fransen daar doen ze niet mee wat ze willen, dat in tegenstelling tot de vatsige, economisch bepamperde, volgzame Vlamingen waarvan 95% super BLIJ is dat ze eindelijk een gifspuit krijg….

     • Ik ben het volledig met u eens, de overheid zegt 95% ? klopt niet, er zou ca een 74% gevaccineerd zijn in België, zoals steeds politiekers, overheid, liegen en bedriegen ze de mensen, dat is de essentie van de politiek, zakken vullen, zoveel mogelijk, als het dan te warm onder hun voeten word, krijgen ze een zitje in het Europees parlement, vet betaald, andere verbranden gewoon het geld, wel terug een minister post bekleden, je moet maar durven.

  • De Fransen zijn niet kwaad maar vals geworden en wat de NPO ook gaat zeggen geloof hen niet er staan meer als 1 miljoen mensen op de been en vele zijn ten einde raad en moeten nu kiezen, eten of de plank of grazen in de berm. Als je hier ziek bent als zelfsstandige voor je je een ziekte uitkering krijgt dan ben je drie maanden verder. Dus de mensen zijn de wanhoop nabij.

   • Hoe zit het daar met mensen die in de bijstand zitten?
    Krijgen die nog wel uitbetaald?
    Als je geen geld meer krijgt, kan je ook je boodschappen niet laten bezorgen.

    • Mijn man heeft een beroerte gehad dus we hebben een uitkering en ik ben mij hiervoor aan het voorbereiden op het ergste en hebben gelukkig nog ene tuin en ben kennis aan het opdoen om eten te halen uit de bermen en ben al aan het inwecken geslagen. Naar het ziekenhuis ga ik al een tijdje niet meer naar toe want ik vertrouw ze daar voor geen cent en ik eet nu zo gezond mogelijk en eet veel knoflook voor mijn darmen en dat helpt heel goed. Hoe moet je artsen vertrouwen die pcr testen willen voor ze je behandelen?? Niet dus! Dat houd ik dat ik er weg blijf. Met een gebroken been ben je beter af bij een dierenarts.

      • Als alle weigeraars geen geld meer krijgen dan zouden ze die allemaal hun huis uit moeten zetten.
       Omdat ze dan hun rekeningen niet meer kunnen betalen.
       Dat zou een enorme groep zijn die dan allemaal zich gaan verzetten hier tegen.
       Plunderingen is dan nog het enige wat over blijft.
       Zoveel politie kunnen ze nooit hebben, dus dat loopt dan compleet uit de hand daar.

      • Mensen die werken en geen mondkapje dragen krijgen de eerste twee maanden niet uitbetaald word gezegt en gene uitkering of ze dit kunnen maken wettelijk(grondwet) zijn ze aan het uitpluizen en word als het goed is deze week bekend gemaakt. Wij hebben al een uitkering en hoeven niet met mensen te werken dus we plegen gene “werkweigering”,,. Dus wij zitten NOG in de veilige zone.

  • Je kan er donder op zeggen dat ze uit zijn op chaos en brandjes. Dit pikken de Fransen niet. Maar goed, het zal wel bij hun masterplan horen.

 3. vanmorgen zag ik in de telegraaf een foto bij een park met een groot verlicht bord.
  Uw kunt bekeurd worden.
  Het artikel is verdwenen.

 4. Ik ben toch benieuwd hoe ze de controles gaan handhaven. Regeringen blazen altijd hoog van de toren, maar als het erop aan komt dan faalt de handhaving aan alle kanten. Zeker als het massaal genegeerd wordt. Bovendien kunnen ze torenhoge boetes willen opleggen, van een kale kip valt niet te plukken.

  • De bovenstaande foto spreekt boekdelen. Papillon kregen ze er ook niet onder. Uiteindelijk vond hij de weg naar de vrijheid.

  • Het gaat om de kracht van dreiging. Dat zie je telkens. Ze dreigen, 70% trapt er in en ze gaan weer naar het volgende. Wat natuurlijk werkt is dat de ondernemer wel bang is en daardoor jou( die niet bang is) zal weigeren. Dat gebeurt nu al met mondkapjes.

  • Ieder debiel die nu toch naar Frankrijk wil gaan om>>>>>>> ,,,,,,,Vakantie<<<<????? te vieren zal er wel achter komen dat gastvrijheid een achterlijk gevoel wordt als je van boven boven tot onder door een ober word gecontroleerd en als je een ook nog een peperduur drankje wil nuttigen….Het enige wat je kunt doen om op een flat/appartement te gaan zitten en stiekem naar de supermarkt gaat om een kratje bier en wijn te halen die je dan op je flatje/app. opdrinkt!! Ja dan kun je nog altijd bij thuiskomst dan je in FRANKRIJK op vakantie was geweest….Maar zoals altijd gaat de controle in Frankrijk altijd met de Franse,,,,,, slag!!!!!!
   Ja en wie controleert dan aan de grens als die open moet blijven,,,,, en je alleen tol moet betalen of zien ze dan of je een C. pas hebt!????

 5. Wat U niet in dit verhaal vermeld is dat de politie is uitgezonderd voor vaccinatie! Waarom?
  Ik kan allerlei zaken bedenken maar ik denk dat ze weten dat het vaccin je ziek maakt etc. en dat kunnen we natuurlijk niet hebben bij de politie macht want die moet de knoet er overheen gooien.

  • Weet je dat nu op dit moment nog zeker, dat ze uitgezonderd zijn, en nog steeds zijn.
   Wat ze de ene dag nog uitroepen als uitzondering is na 1 of 2 dagen alweer veranderd.
   Toeristen zouden ook uitgezonderd worden voor de vakantie.
   Is ook weer terug gedraaid.

   • Alles wordt op het laatste moment weer teruggedraaid. Eerst even in de valse belofte trappen dat je na je spuitje je vrijheid weer terug hebt, dan naaien ze gewoon – zonder blikken of blozen – een oor aan. Wakker worden kost ook zoveel moeite. Waarom zouden je als je lekker verder kunt slapen.

 6. Omvormen tot private clubs/verenigingen met enkel ongevaccineerde leden, die eigen bar en restaurant of cafetaria uitbaten en waar gevaccineerden niet welkom zijn om hen – hoe ironisch – te beschermen tegen ongevaccineerden.

  • Hoe ga je de ongevaccineerden controleren? Geen bewijs, dus dat wordt nog wel een dingetje. Alle ongevaccineerden dan maar blauwe ogen aanmeten, dat wil nog wel eens overtuigend werken.

 7. Wie nu nog naar Frankrijk op vakantie wil en gaat werkt mee aan de nieuwe totalitaire wereldorde. Alleen al uit principe moet je dat land nu mijden. Gewoon niet naar toe gaan, laat ze het voelen, alleen zo kan de ellende gekeerd worden. Mensen moeten gewoon ’n jaartje (of 2 als ’t moet) niet op vakantie gaan. Is het zo afgelopen. Geen haar op m’n hoofd dat ik dit jaar op vakantie ga. Genoeg te zien in de buurt. BBQ-en in de tuin, prima zo. Nederland is ook ’n mooi land, alleen jammer dat er zoveel deugmensen wonen, van die zeikerds, die vingertjes wijzers.

 8. “Volgens Olivier Véran, de Franse minister van Volksgezondheid, zullen deze eisen in augustus voor 12- tot 17-jarigen worden opgeschort “om de vakantie voor gezinnen niet te bederven”.”

  Dan neemt het virus ook even vakantie, want hij is 24/7 aan het werk geweest.

  Idiots.

  • Sterkte, want ze gaan het heel moeilijk voor je proberen te maken.
   Ik zou ook niet buigen.
   En voor toeristen hebben ze het daar ook weer afgeschaft.

   • Geen probleem. Ik kan je zeggen dat er vele heel woest zijn en dat ik al mensen ken waar letterlijk de messen geslepen klaar liggen en geweren geladen gaan worden als ze aan de deuren gaan kloppen. Mensen zijn nu ook al aan het werken aan een parralelle-sameleving en er worden nu al vele groepen gemaakt om elkaar te helpen door mensen die geen raad weten wat nu te doen en bang als ze geen spuit nemen geen eten op tafel komt en de wanhoop nabij zijn. Gaat er maar vanuit dat er vandaag een miljoen op de been staan door heel Frankrijk. Ook mensen die gevacineerd zijn vele daarvan vind dit walgelijk wat er gaande is want ook zij hebben vrienden en familieleden die zich niet laten vol spuiten en die niks meer kunnen en die de wanhoop nabij zijn en beginne te zien wat er gaande is. Paar van mijn vrienden die hebben die spuit gehaald en we doen gewoon normaal tegen elkaar en hebben respect voor elkaars keuzens. Die vinden ook walgelijk wat er gaande is en zijn ervan geschrokken en ik denk dat het niet lang meer duurt dat ze zien wat er echt gaande is. Ik ga jullie verders op de hoogte houden wat er speelt hier in Frankrijk en in onze omgeving waar ik woon. (Midden Frankrijk in een klein dorpje met vele boeren/jagers)

    • Dankjewel Sterre voor het delen.
     Ik wens je het allerbeste, veel moed en geduld.
     Goed om te horen dat jullie steun hebben aan elkaar!

    • Aan Ster, dit doet mij goed om te horen want soms denk ik waar blijven de boze mensen. Waar is de solidariteit. Maar nu ik dit lees merk ik dat die er wel is. Ik woon zelf in Spanje en ik zie hier hetzelfde gaan gebeuren betreffende de verplichte App en uitsluitingen. Echter zie ik geen boze Spanjaarden. Ze zijn hier zo naïef en volgzaam en bij alles wat er gebeurt worden ze niet wakker. Heel veel sterkte en ik heb veel respect voor mensen die no matter what , hun rug recht houden! Ik houd me graag geïnformeerd door jou.

 9. TOP en bedankt voor de info die met ons delen wil en dat je ons op de hoogte wil blijven houden..
  Ik waardeer het zeer van je en ik hoop dat alles goed gaat met jou, je familie en natuurlijk met alle Fransoosen..

  • Zeer goed maar wel treurig om te zien dat we bedelen om liberte en vrijheid. Je zou toch verwachten dat mensen nu iets dwingendere teksten gaan roepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in