In zijn onderzoek “Het fraudekartel” heeft de Franse magistraat Charles Prats de balans opgemaakt van de enorme omvang van de sociale fraude in Frankrijk.

De klachten zijn ernstig: tienduizenden vermeende honderdjarigen zouden nog in leven zijn, een derde van de illegale steuntrekkers zijn buitenlanders, begunstigden van terroristen ontvangen uitkeringen en er wordt sociale fraude georganiseerd in netwerken. En de verliezen voor Franse belastingbetalers bedragen meer dan 50 miljard euro, meldt Freewestmedia.

Kamerlid Patrick Hetzel (LR), voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie naar de fraude met sociale uitkeringen, sprak in maart van dit jaar zijn schrik uit na een hoorzitting met Charles Prats. De magistraat becijferde toen een potentieel verlies van ongeveer 30 miljard euro, ver van de gematigde schattingen van de sociale zekerheidsbestuurders, die beweren dat het om hooguit een paar honderd miljoen euro gaat.

Vorig jaar, aan het begin van het schooljaar, hadden parlementslid Carole Grandjean (LREM) en senator UDI Nathalie Goulet (UDI) het Ministerie van Solidariteit en Gezondheid gevraagd om het aantal “Actieve NIR’s”, dat wil zeggen het aantal rekeningen in een formaat dat specifiek is voor mensen die in het buitenland zijn geboren en die Franse sociale uitkeringen ontvangen.

Op de bladzijden van het Publicatieblad van de Franse Republiek verklaarde de betrokken administratie dat zij 12.392.865 in het buitenland geboren personen had geïdentificeerd “die recht hebben op ten minste één sociale uitkering”.

En het is op basis van deze groep uitkeringstrekkers dat Charles Prats een eerste tegenstrijdigheid opmerkte: volgens het INSEE zijn er 8,2 miljoen mensen, voornamelijk immigranten, in het buitenland geboren in Frankrijk. Door de in het buitenland wonende gepensioneerden (1,1 miljoen) en de voor Polynesië en Nieuw-Caledonië specifieke regelingen af te trekken, kwam de magistraat uit op het cijfer van 2,4 miljoen in het buitenland geboren personen die in het Franse socialezekerheidsstelsel zijn geregistreerd. Op basis van een nationale gemiddelde uitgave van 11.800 euro per NIR verklaarde de magistraat dat de potentiële fraude tientallen miljarden euro’s per jaar zou kunnen bereiken.

  Franse islamprofessor: Europa is op weg naar een burgeroorlog

In detail zijn er ook andere tegenstrijdigheden ontstaan die de magistraat zorgen baren. Van de meer dan 12 miljoen verzekerden die volgens het ministerie in het buitenland zijn geboren, heeft 86 procent een recht op een ziekte-uitkering, 43 procent ontvangt een gezinsuitkering en 33 procent heeft pensioenrechten.

Als men deze percentages vergelijkt met de statistieken over de ontvangers van sociale bijstand in Frankrijk, zou dit bijvoorbeeld betekenen dat 42 procent van de ontvangers van gezinsuitkeringen in het buitenland geboren is, of zelfs een vijfde van de gepensioneerden in Frankrijk in het buitenland geboren is.

Dit zijn volgens de magistraat zeer tegenstrijdige cijfers. De enige verklaring zou kunnen zijn dat er sprake is van een groot aantal zekerheidsrekeningen, dat wil zeggen een grootschalige fraude.

In contact met het Franse dagblad Le Figaro benadrukte de administratie van de sociale zekerheid dat “dit niet betekent dat er met deze Vitale-kaarten wordt gefraudeerd”.

De magistraat onderstreepte dat er momenteel 5 miljoen “spoken” in het systeem zitten. Omdat het hier gaat om “immigranten” zei hij dat zowel bestuurders als politici bang waren om dit te onthullen.

Frans senaatsrapport beschrijft ‘alarmerende’ verspreiding van het islamisme

Vorig artikelZwarte Zuid-Afrikaanse meute krankzinnig ten aanval op paarden
Volgend artikelVarkensvlees en verscheurde koran – Zweedse politie: “We nemen dit zeer ernstig”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in