Frans senaatsrapport beschrijft ‘alarmerende’ verspreiding van het islamisme

4

In een rapport dat door leden van de Franse Senaat is opgesteld, is de verspreiding van de politieke islam in het land nader bekeken. Om dit te bestrijden worden 44 maatregelen voorgesteld.

Een van de conclusies van het rapport is dat het radicale islamisme “veelvormig is, doordringt tot alle aspecten van het sociale leven en de neiging heeft om een nieuwe sociale standaard op te leggen door het uitbuiten van de individuele vrijheid”.

We kunnen het niet accepteren. Het is nu of nooit tijd om te reageren, zegt senator Jacqueline Eustache-Brinio van de centrumrechtse Republikeinen, die van mening zijn dat bijna heel Frankrijk wordt beïnvloed door de radicale islam.

Islamitische ecosystemen

Volgens de krant Le Figaro, die het rapport heeft gelezen, worden sommige districten in het land beschreven als “islamitische ecosystemen” waarin seculiere principes zoals de gelijkheid van mannen en vrouwen en de rechten van homoseksuelen worden betwist.

Onder de 44 punten die worden voorgesteld om de ontwikkeling te bestrijden, is een verbod voor alle imams die banden hebben met de Moslimbroederschap om in Frankrijk te prediken en volledige financiële transparantie in religieuze organisaties die geld uit het buitenland ontvangen.

Islamitische groeperingen die geld van de lokale autoriteiten willen, zouden ook gedwongen moeten worden te tekenen dat ze de waarden van de republiek respecteren.

Bezette gebieden

Het rapport komt slechts enkele maanden nadat een geheim document werd vrijgegeven door de veiligheidsdiensten waarin ten minste 150 gebieden in het land worden beschreven als “bezet” door islamisten.

Destijds maakten zij zich ook zorgen over de toename van het aantal islamitische partijen bij lokale verkiezingen. In één geval slaagde zo’n partij erin om 40 procent van de stemmen in de gemeente Maubeuge te halen.

  Marine Le Pen: Deporteer de hele familie als iemand een misdaad pleegt

Vorig jaar bleek uit een peiling dat 61 procent van de Fransen van mening is dat de islam onverenigbaar is met de Franse samenleving en haar waarden.

Islamisten nemen steeds meer Franse districten over: pact tussen linkse partijen en islamisten

Vorig artikelBLM-aanhangers vieren de moord op blanke moeder
Volgend artikelFrankrijk: Franse kinderen in minderheid in veel steden volgens nieuwe statistiek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Nu live.
  ‘Ruptly is live from Place de la Republique in Paris on Tuesday, July 14, as protesters hit the streets following a call made by the CGT (General Confederation of Labour). ‘Yellow Vests’ are also expected to join the demonstration.

  The protest is taking place in the wake of France’s cabinet reshuffle and the nomination of Jean Castex as the new Prime Minister. The French government is still banning public gatherings with more than 5000 people due to the coronavirus outbreak.​’

  LIVE: Anti-government protesters gather in Paris on Bastille Day

  https://www.youtube.com/watch?v=lbLvKkLmW8A

 2. Ik zag de bovenstaande foto met 3 vreemde gestalten, ik dacht meteen : “daar heb je ze weer: Fransje Timmermans (midden), Gerritje Verhofstadt (links van Fransje) én rechts van Fransje staat van Baalen.
  Dezelfde 3 die stonden te blèren op ’t Maidanplein in Kiev teneinde de schurkenstaat Oekraïne de EUSSR binnen te loodsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in