Een boer in het midden-oosten van Frankrijk zei dat de melkproductie met 15-20% was gedaald in de dagen na de installatie van de antenne, en dat 40 van zijn 200 koeien waren gestorven, schrijft Hannah Thompson.

Een rechtbank in Frankrijk heeft een landbouwer in het gelijk gesteld die aanvoerde dat een 4G-antenne schadelijk was voor de gezondheid van zijn koeien, en heeft bevolen dat de antenne gedurende twee maanden wordt uitgeschakeld.

De administratieve rechtbank van Clermont-Ferrand (Auvergne-Rhône-Alpes) heeft de uitschakeling bevolen nadat Frédéric Salgues, een landbouwer in Haute-Loire, had gezegd dat hij vermoedde dat de antenne schadelijk was voor de gezondheid van zijn kudde.

De rechtbank verklaarde dat “het passend is de tijdelijke stopzetting van de werking van deze antenne voor een periode van twee maanden te bevelen, rekening houdend met de algemene gevolgen ervan, met controle, door de gerechtelijk deskundige, van het gedrag van de kudde, en van de melkkoeien in het bijzonder, gedurende deze periode”.

Exploitant Orange heeft nu drie maanden de tijd om overeenkomstig het vonnis te handelen, onder meer door de werking van de antenne stop te zetten en tegelijk de telefoondekking, met inbegrip van noodoproepen, voor de Orange-gebruikers in het getroffen gebied te waarborgen.

Na de uitspraak zei de heer Salgues tegen het AFP dat hij hoopte dat zijn koeien “zo snel mogelijk weer op krachten zouden komen” en hij noemde de uitspraak in de zaak “een grote opluchting en een overwinning”.

De heer Salgues zei dat sinds de installatie van de antenne in juli 2021 – op 200 meter afstand van zijn boerderij in Mazeyrat-d’Allier (Haute-Loire) – ongeveer 40 koeien van zijn normaal 200-koppige kudde gestorven waren, en dat de melkproductie met 15-20% was gedaald binnen enkele dagen nadat de antenne was aangezet.

  De Fransman die Macron een oorvijg gaf: "Zijn leugenachtige blik vervulde me met afkeer"

Hij zei: “Er zijn geen medische elementen die anders deze meedogenloze daling van de melkproductie zouden kunnen verklaren.”

Philippe Molhérat, de burgemeester van Mazeyrat-d’Allier, die eerder toestemming had gegeven voor de plaatsing van de antenne, getuigde ten gunste van de boer.

Hij zei dat hij “een catastrofe op menselijk vlak” vreesde en dat zijn “zorgen” voor de 1.500 inwoners van zijn dorp steeds groter werden.

Toch zeiden de advocaten van de mobiele operatoren die door de uitspraak getroffen worden, waaronder naast Orange ook Free en Bouygues Telecom, dat er “geen wetenschappelijk bewijs” is dat er een verband bestaat tussen de gezondheid van dieren en elektromagnetische velden rond gsm-antennes.

Het komt op een moment dat de uitrol van 5G, dat nog snellere internetsnelheden belooft dan 4G, in Frankrijk tot controverse heeft geleid. Veel antennes zijn vernield, en hebben zelfs de schuld gekregen (in een nu ontkrachte theorie) van de verspreiding van Covid-19.

Toch heeft het Franse agentschap voor gezondheid en veiligheid l’Agence nationale de sécurité sanitaire (Anses) herhaaldelijk gezegd dat uit de huidige wetenschappelijke studies blijkt dat 5G-antennes “geen noemenswaardige risico’s voor de gezondheid inhouden, omdat zij frequenties gebruiken die zeer dicht bij de vorige generaties van connectiviteit liggen”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

5G DOSSIER

Franse verzetsstrijders vernietigen massaal 5G-netwerkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCNN vraagt nu publiekelijk of de mRNA-injecties de huidige golf van COVID VEROORZAAKT hebben – precies zoals wij al sinds de eerste dag zeggen
Volgend artikelWereld Economisch Forum: Zelensky’s openingstoespraak, geld, wapens, adviseurs, – staande ovatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Frankrijk heeft eenheid ,hier is dat ver te zoeken .
  Opstand is de enige goeie manier als het kabinet niet wil luisteren ,Wij zijn het Volk Niet dat tuig wat in Den Haag zit.
  Opstand

  • Die boer gaat wellicht verliezen.
   Hij heeft 2 maanden om aan te tonen dat zijn koeien zonder de straling wel goed produceren.
   Als herstel langer duurt na de straling dan komt er juidt tegenovergestelde jurisprudentie. Afwachten dus of dit een succes is.

   • Ja vervelend gedoe weer… dan kan ook dit dichtgetimmerd worden. Productie liep af binnen dagen, dus kan ook weer binnen dagen normaal worden. Ik hoop dat het wat oplevert in de positieve zin; de rechter wilde ieg meewerken.

  • Bij mij rijst de vraag of de gemeente ook al opdracht van hogerhand heeft gekregen. Om de bewoners naar de afgrond te brengen. Onze gemeente heeft hier een heel veld wilde eetbare planten laten vernietigen. Zeer zeldzame beschermde planten ook nog. Die in Nedeland bijna niet voorkomen. Waar iemand met verstand van wilde planten hen nog extra op gewezen had. Raar toch? Tot de wortel is alles helemaal vernietigd. Schermen afgeknipt dus het zaait zich niet meer uit ook. Het is gewoon absurd! Waarom moesten die planten weg? Zodat we straks ook niet meer wildplukken kunnen, als de winkels leeg zijn?

 2. Vele jaren geleden zag ik een programma op RTL Duitsland waar een boer net dezelfde ervaringen had gemaakt. Ook daar waaren koeien gestorven en de melkproduktie dramatisch terug gegangen nadat een mobiel mast was in bedrijf genomen. Zovele jaren waar er genoeg bewijsmateriaal is samen gekomen om een directe samenhang tussen mobiel zendmasten en negatieve uitwerkingen op mens en dier twijfelsvrij te beleggen. Maar noch steeds wordt er beweert dat er geen wetenschappelijk bewijs is. Mensen kan men wellicht noch proberen met psychosomatische aandoeningen af te schepen, maar met koeien …

  • Precies!
   “Mensen kan men wellicht noch proberen met psychosomatische aandoeningen af te schepen, maar met koeien …”

 3. Welke grote ellende staat ons te wachten met 5G?
  Straks allemaal gechipt worden, zodat we kunnen
  worden “uitgelezen”? Dystopie of heel snel werkelijkheid door de Davos kliek?
  Laten we met zijn allen opstaan tegen 5G!!
  Inge

  • Gooi je mobieltje in de gracht, dan heb je nergens last van. De informatie honger van de mens wordt gestraft met een digitale gevangenis. Just saying…

   • Dit soort opmerkingen sterken mij steeds meer om precies dat te doen wat je schrijft.
    Fuck deze wereld met al haar zogenaamde geweldige, vooruitstrevende technologie.
    Niks vooruitstrevend; het maakt ons dom, lui, gemakzuchtig, etc…

    Een dezer dagen ga ik de knoop doorhakken…

 4. vraag: al diverse keren aangemeld voor uw nieuwsbrief, via zowel een google- als een niet-google emailadres: ook in de spambak was niets te vinden, hoewel een bericht verscheen dat een bevestigingsbericht was gestuurd. Wat nu???

 5. Op zeer slinkse wijze zijn wij aan het mobiel bellen geraakt.
  Aanbod van de postbank in 2003:
  1 gratis Siemens telefoon met 25 euro beltegoed van Telfort.
  Je kunt er mee bellen en internetbankieren.
  Sla dat maar eens af.

 6. Je kan bij Aliexpress voor ongeveer 20 E een metertje kopen die electro magnetische straling meet.
  Ook zo’n decoder van wifi geeft 1,5 meter schadelijke straling.
  En die staan in huis

  5G moet gewoon gesaboteerd worden.
  Bovendien is het een aantasting van personelijke vrijheid; heb jij toestemming gegeven om bloot te staan aan straling op straat of in huis?

 7. Feitelijk: wil die test een schijn van wetenschappelijk hebben: dan moeten er 200 koeien komen uit een regio zonder antennes, met een geregistreerd melk opbrengst verleden.

  Even tijdelijk uitwisselen.
  Dan de antennes gewoon laten werken.
  Dan na na 2–4 maand kijken.

  dan krijg je kennis, die onaanvechtbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in