De Franse influencer Warda Anwar hangt een gevangenisstraf van zeven jaar en een boete van 100.000 euro boven het hoofd, omdat ze de spot dreef met het ontkrachte verhaal over Hamas die een baby in een oven bakt door te grappen dat ze zich afvraagt “of ze er zout en peper op hebben gedaan” en “tijm” heeft toegevoegd, schrijft Chris Menahan.

De Israëlische regering en Joodse activistengroepen eisten dat Anwar werd aangeklaagd voor haar spot onder de Franse antiterrorisme- en haatzaaiende wetgeving, en de regering arresteerde haar snel en legde haar een hele reeks aanklachten op.

Via BFMTV:

De jonge vrouw werd deze donderdag gearresteerd en in hechtenis genomen. In een video die op sociale netwerken was geplaatst, grapte ze over informatie, die in dit stadium nog niet is geverifieerd, waarin de dood van een Israëlische baby wordt genoemd die door Hamas is gedood.

Een influencer die grappen maakte over Hamas-aanvallen in Israël zal op 22 november berecht worden door het Parijse Strafhof, zo heeft BFMTV vernomen. Ze werd donderdag in hechtenis genomen voor “het bepleiten van terrorisme met behulp van een online openbare communicatiedienst” en “het publiekelijk aanzetten tot haat, geweld of discriminatie op basis van afkomst, etniciteit, natie, ras of religie.” Ze zou onmiddellijk berecht worden, maar haar proces werd uitgesteld.

  Globalisten openen tweede front in Derde Wereldoorlog: Aanval op Israël activeert 'zero hour' over de hele wereld, en het Westen is er niet immuun voor

De influencer is onder gerechtelijk toezicht geplaatst met de verplichting om zich vanaf maandag 13 november elke week te melden op het politiebureau, zoals gevraagd door het Openbaar Ministerie.

In kwestie, een video geplaatst op het sociale netwerk Instagram waar de jonge vrouw had grapte over de misdaden begaan door Hamas tijdens de aanval in Israël , reageren op geruchten – onbevestigd in dit stadium – van een baby geplaatst in een oven .

“Het verhaal van de baby die in de oven werd gelegd, ik vraag me af of ze er zout, peper … Of ze er tijm in hebben gedaan?”, verklaarde ze. Haar hangt een gevangenisstraf van zeven jaar en een boete van 100.000 euro boven het hoofd.

Onbevestigde gegevens

In de video was ook een jongere te horen die buiten beeld praatte over een “baby been” met “frietjes” en “ketchup”. Op 3 november werd een onderzoek geopend door het parket van Parijs, met name na tientallen meldingen op het platform Pharos.

Deze video werd gemeld aan het Nationaal Centrum voor de bestrijding van online haat (PNLH) van het parket van Parijs, met name door Licra, Advocaten zonder Grenzen en afgevaardigden. De minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, kondigde afgelopen vrijdag ook aan dat hij juridische stappen had ondernomen.

Van haar kant veroordeelde de Israëlische ambassade in Frankrijk “met de grootste stelligheid de smerige negationistische en antisemitische opmerkingen” van de influencer.

Het verhaal was ronduit belachelijk en duizenden mensen maakten precies dezelfde grap op social media.

Twee Israëlische journalisten meldden twee weken geleden dat het een totale hoax was en pure gruwelpropaganda, maar de regering van Frankrijk wil deze vrouw zeven jaar opsluiten omdat ze het niet geloofde en er grapjes over maakte.

  Israëlische strijdkrachten schoten hun eigen burgers neer, zegt overlevende van kibboets

Natuurlijk kun je in Frankrijk de Fransen bespotten zoveel je wilt en hun geschiedenis, erfgoed en gewoonten naar de prullenbak verwijzen zonder in overtreding te komen met de wet, maar als je grappen maakt over Joden en Israël ga je naar de gevangenis.

Tot zover al dat gepraat over “vrijheid” en “gelijkheid!”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Hamas heeft geen “baby in een oven gebakken”, melden Israëlische journalistenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe oorlog volgens Hamas
Volgend artikelFlagellantisme is het nieuwe politieke ritueel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De zogenaamde haatzaaiende toespraken zullen nooit zoveel onschuldige slachtoffers maken voor beide strijdende partijen als de wapenleveranties die de balans volledig doen kantelen. Een bezetter kan zich niet legitiem beroepen op zelfverdediging. Individuele uitspraken moeten worden toegestaan, vooral als ze flirten met onsmakelijke humor. Wat wel duidelijk is, is de hypocrisie die hier tentoon wordt gespreid. Het bombarderen van onschuldige slachtoffers is toegestaan, maar het maken van een grapje over een propagandaleugen niet.

 2. Tja das de power van klotejoden die mensen dat ze het overal voor het zeggen hebben. Het verhaal was niet waar ,geen baby in de magnetron geweets of dergelijke dus kan ze ook geen straf krijgen, als ze slim is eist ze bewijzen dat het gebeurd is. En dat kunnen ze en willen ze niet. Je kan niet gestraft worden voor iets wat niet heeft plaatsgevonden ,dus heeft ze de spot gedreven met een luchtkasteel. Dit is een kwestie van een advocaat vinden die eist dat er bewijzen komen van dit misdrijf en de media opzoeken en dan zal de zaak snel geseponeerd worden.

  • niet alle Joden zijn gelijk .
   de orthodoxe kan je voor geen haar betrouwen.
   de chamistische Joden zijn correct en eerlijk.
   helaas in Israël zijn het de extreem orthodoxe die het land besturen.
   de orthodoxe mogen niet in het leger , de chamistische joden moeten in het leger zelfs de vrouwen.
   dus zij doen een ethnische zuivering onder de joodse gemeenschap , want wie ?? sneuvelt er aan het front , niet de orthodoxen.

 3. ’t Is als ’t de plakjeszwaaiende farfelus uitkomt, dat, ze van iets wat overduidelijk totáál als * i r o n i s e r e n d e grap * bedoeld is, om het overigens ‘VALS en ondergraven verhaal’ des te fantasmagorischer te maken, a.h.w. van ’n vliegenscheet ’n olifantendrol maken, en stoofhout van het de persoon te willen maken !

  M.a.w.: ze vonden de felbegeerde “STÒK” om die intelligente vrouw ANWAR WARDA alias ‘Haneia Nakei’ als ’n ‘HOND’ te kunnen slaan; zoals ’t Vlaams spreekwoord zegt …. !

  In ’n tijd dat héél de planeet ’t over ‘(anti) semitisme’ heeft, en de meesten hoegenaamd niet beseffen wat ‘genuine semieten’ zijn (als ‘men’ ’t al wil (ge)weten (hebben), was ’t natuurlijk flauw bier om te proberen de vrouw aan de justitionele schandpaal te nagelen…..

  Als men bedenkt dat sommige satirische gazetjes en magazines ’t presteren van bijvoorbeeld ( en versta me niet verkeerd, ik ben geen r.k.-erd ! ) – totaal ongemoeid overigens- ‘bisschoppersonages met kruisen in hun k*nt’, op voorpagina’s, of in andere carricaturen ‘moslims idem dito te bespotten’ … etc …. spreekt men van ‘vrijheid van mening’, de ‘La Liberté Laïque’ en wat al dies meer ….

  Die jonge intelligente vrouw heeft dit o v e r d r i j v e n d e r wijs nóóííít ànders dan ironiserend en cynisch bedoeld; welke evenwichtige fatsoenlijke vrouw(en), draagster(s) van menselijk leven, mocht(en)/zou(den) zoiéts ècht, letterlijk bedoelen ! Ik ken ‘r géénéén !
  Alléén heeft ANWAR zich ’n beetje veel vergist in wat bepaalde plakjeszwaaiertjes totaal moedwillig o p g e k l op t tegenover haar nú gebruiken ….

  Laat ’t ons inmiddels b e s t e n d i g voor d’ OOgen houden, dat er los van dit totaal fantasmagorisch verhaal, in (o.a). de GAZA-enclave inderdaad honderden – óóóók nú, NÚÚÚ !!! op dit moment – tientallen kinderen in flarden gebombardeerd worden, verschroeid door beestiggruwelijk vijandig VERBRANDEND VERSCHROEIEND VERKOLEND – c a r b o n i s e r e n d – OORLOGSVUUR, zulks nog los van de duizenden volwassen slachtoffers ! DÁÁR ZIT ANWAR OVERDUIDELIJK VOOR NIKS TUSSEN !! Dat ze ‘die’ daders ‘ns ècht focussen en op de korrel nemen, já! ?

  MARANATHA ! DIT VELE BLOED en PIJN en HARTZEER SCHREIT TEN HEMEL !!

  Deernis met de geslacht(offerD)e vermassacreerde kinderen en geterroriseerdgeterrifieerde
  (Groot)Ouders, families aldáár, en waar dan ook !

  Deze BLOEDWOESTENIJ & MENSENVERWOESTERIJ MÓÉT STOPPEN !

  “* VERO NIHIL VERIUS *” 13 XI 2O23 14:11

 4. november 13, 2023 Bij 14:12
  ’t Is als ’t de plakjeszwaaiende farfelus uitkomt, dat, ze van iets wat overduidelijk totáál als * i r o n i s e r e n d e grap * bedoeld is, om het overigens ‘VALS en ondergraven verhaal’ des te fantasmagorischer te maken, a.h.w. van ’n vliegenscheet ’n olifantendrol maken, en stoofhout van het de persoon te willen maken !

  M.a.w.: ze vonden de felbegeerde “STÒK” om die intelligente vrouw ANWAR WARDA alias ‘Haneia Nakei’ als ’n ‘HOND’ te kunnen slaan; zoals ’t Vlaams spreekwoord zegt …. !

  In ’n tijd dat héél de planeet ’t over ‘(anti) semitisme’ heeft, en de meesten hoegenaamd niet beseffen wat ‘genuine semieten’ zijn (als ‘men’ ’t al wil (ge)weten (hebben), was ’t natuurlijk flauw bier om te proberen de vrouw aan de justitionele schandpaal te nagelen…..

  Als men bedenkt dat sommige satirische gazetjes en magazines ’t presteren van bijvoorbeeld ( en versta me niet verkeerd, ik ben geen r.k.-erd ! ) – totaal ongemoeid overigens- ‘bisschoppersonages met kruisen in hun k*nt’, op voorpagina’s, of in andere carricaturen ‘moslims idem dito te bespotten’ … etc …. spreekt men van ‘vrijheid van mening’, de ‘La Liberté Laïque’ en wat al dies meer ….

  Die jonge intelligente vrouw heeft dit o v e r d r i j v e n d e r wijs nóóííít ànders dan ironiserend en cynisch bedoeld; welke evenwichtige fatsoenlijke vrouw(en), draagster(s) van menselijk leven, mocht(en)/zou(den) zoiéts ècht, letterlijk bedoelen ! Ik ken ‘r géénéén !
  Alléén heeft ANWAR zich ’n beetje veel vergist in wat bepaalde plakjeszwaaiertjes totaal moedwillig o p g e k l op t tegenover haar nú gebruiken ….

  Laat ’t ons inmiddels b e s t e n d i g voor d’ OOgen houden, dat er los van dit totaal fantasmagorisch verhaal, in (o.a). de GAZA-enclave inderdaad honderden – óóóók nú, NÚÚÚ !!! op dit moment – tientallen kinderen in flarden gebombardeerd worden, verschroeid door beestiggruwelijk vijandig VERBRANDEND VERSCHROEIEND VERKOLEND – c a r b o n i s e r e n d – OORLOGSVUUR, zulks nog los van de duizenden volwassen slachtoffers ! DÁÁR ZIT ANWAR OVERDUIDELIJK VOOR NIKS TUSSEN !! Dat ze ‘die’ daders ‘ns ècht focussen en op de korrel nemen, já! ?

  MARANATHA ! DIT VELE BLOED en PIJN en HARTZEER SCHREIT TEN HEMEL !!

  Deernis met de geslacht(offerD)e vermassacreerde kinderen en geterroriseerdgeterrifieerde
  (Groot)Ouders, families aldáár, en waar dan ook !

  Deze BLOEDWOESTENIJ & MENSENVERWOESTERIJ MÓÉT STOPPEN !

  “* VERO NIHIL VERIUS *” 13 XI 2O23 14:11

  Reageer

 5. In plaats van dat ze de gore leugenaar die het fake babyverhaal in omloop heeft gebracht te straffen doen ze precies dàt waarvoor de criminele franse overheid uiteindelijk zelf voor gaats zal gaan. En ik zal staan juichen als die koppen, van Macron, Darmanin, en alle meeheulers, zullen rollen.
  Uit het museum halen, die guillotines…

 6. Ik woon in Frankrijk dus ik kan beter zwijgen,,,,.

  Mag ik nog wel zeggen dat ik van wrede humor hou, ook al zijn ze ongepast?
  Ik ben niet zo goed gemanierd snappie.

 7. In mijn perceptie stak de vrouw door deze ludieke overdrijving, de draak met het bericht om de waarachtigheid ervan in vraag te stellen.
  En voorwaar, zij had goed ingezien/aangevoeld dat het inderdaad pure propaganda betrof: hatespeech dus van de verspreiders ervan met als doel hun opponent op leugenachtige wijze in een kwaad daglicht te stellen.
  De ironische toon was m.i. niet anders dan een indicatie van “maak dat de ganzen wijs” en de inhoud moet duidelijk niet letterlijk opgevat worden, DUS van harentwege slechts een apart gevoel voor humor (zoals dat destijds in Vlaanderen in mijn jeugd heel normaal was), maar geenszins hate speech. Fuck, dat hele woke concept hadden ze toen nog niet eens uitgevonden!

  Maar bovendien: STEL dat ze het toch LETTERLIJK bedoeld zou hebben, dan is er m.i. nog steeds geen sprake van hate speech. Immers dan zou zij kennelijk zo naief geweest zijn (als dat de leugenaars overigens hadden gehoopt!) van het bericht te geloven en dat zou bij haar dan vragen hebben opgeroepen (letterlijk: “ik vraag me af …”). Dat is nog steeds niet hetzelfde als oproepen om dit voorval te herhalen (en te experimenteren met alternatieven bereidingswijzen). Kortom, ZELFS als je haar letterlijk neemt, DAN NOG zie ik er geen aanzetten tot haat in.

  Samengevat: ten eerste was het voor elk normaal mens (dus niet met verwrongen woke “brein”) overduidelijk dat dit een spottende manier was om haar ongeloof in het oorspronkelijke (inmiddels vals gebleken!) bericht aan te tonen, maar ZELFS ALS je het PERSE letterlijk wil nemen, ook dan is er nergens sprake van aanzetten tot haat.
  Ik ben dan ook erg benieuwd naar de uitspraak van de rechter.
  Het zal alleszins veelzeggend zijn over Frankrijk als rechtstaat.

  LBNL als libertarier is elke vorm van collectivisme mij totaal vreemd, dus blinde haat tegen een individu louter en alleen op grond van diens etniciteit, ken ik geenszins. Echter ik vraag me dus af: stel dat je als raciaal of etnische of religieuze collectivist inderdaad zo neerkijkt op een andere groep, hoe kan je dan in hemelsnaam zo’n (volgens je EIGEN vooroordelen) “onreine” of anderszins “minderwaardige”, willen opeten? Dat lijkt me behoorlijk contradictorisch. Als je echt racistisch bent, dan eet je nog liever een varken dan je tegenstander die je als lager dan een varken beschouwt, toch?
  Dus mede daarom vond ik het (inmiddels als propaganda doorprikte) verhaal altijd al ongeloofwaardig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in