Twee Israëlische journalisten hebben bevestigd dat het verhaal over Hamas die “een baby in een oven bakt” een totale hoax is en pure gruwelpropaganda.

Het nepverhaal werd door hysterische pro-Israël propagandisten over de hele sociale media verspreid om het plegen van oorlogsmisdaden door Israël in Gaza te rechtvaardigen, schrijft Chris Menahan.

Het sterke verhaal was een van de vele die afkomstig waren van Eli Beer, voorzitter en oprichter van United Hatzalah of Israel, toen hij in het weekend een toespraak hield voor de Republikeinse Joodse Coalitie:

Het verhaal werd ontkracht door journalist Ishay Coen van de Israëlische nieuwswebsite Kikar HaShabbat:

  Elon heeft me in verlegenheid gebracht met nepclips - hier zijn een paar echte Hamas-kills

“Er is een bepaald verhaal dat de afgelopen weken op de sociale netwerken is gepubliceerd. Oven. Uit navraag bij de IDF, Zakah, Shura kamp en meer – is niet bekend van een dergelijke gebeurtenis. Het verspreiden van onjuiste verhalen zal de Israëlische propaganda schaden,” zei Coen op X (zoals vertaald door Google).

“Ik heb geschreven na navraag bij alle betrokken partijen. De IDF, Zaka, het ministerie van Religieuze Diensten, Shura Camp en meer.”

Chaim Levinson van de Israëlische krant Haaretz heeft de hoax ook ontkracht:

Verwacht geen correcties van deze propagandisten. Er zijn nog steeds mensen die de “Hamas onthoofde 40 baby’s” hoax herhalen.

We weten nu dat veel van de wreedheden van 7 oktober waarvan Israël Hamas de schuld gaf, in werkelijkheid door Israël zelf zijn begaan.

De gecontroleerde media zijn niet geïnteresseerd in het verslaan van het verhaal en geen van hen brengt correcties uit. Al deze gruweldadenpropaganda wordt naar buiten gebracht om de oorlogsmisdaden van Israël in Gaza te rechtvaardigen en of de verhalen in hun ogen waar zijn of niet, is irrelevant.

  Westerse media publiceren leugens om de Israëlische GENOCIDE in Gaza te rechtvaardigen en verdoezelen de geschiedenis achter het conflict

Premier Benjamin Netanyahu zei zelf dat Israël op een missie is om “Amalek” te vernietigen en al zijn ondergeschikten staan volledig achter het programma.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Israël bombardeert Palestijnse vrouwen en kinderen die Noord-Gaza ontvluchten, vermoordt er 70 (18+ Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStart nog een oorlog, stuur miljoenen vluchtelingen naar het Westen – Tucker Carlson
Volgend artikelStedelijk veldvoedsel: 5 eetbare planten om te foerageren in de stad
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

 1. Goh, waar hebben we dit eerder gehoord?

  Werkkampen werden vernietigingskampen.
  Pesticiden tegen luizen werd gifgas.
  Beren en adelaren in kooien die joden uiteenreten.
  Masturbatie machines… moet ik nog doorgaan?

  • Je vergeet , onder andere , de ‘zeep van menselijk vet’ , ‘lampekapjes van menselijke huid’ , ‘baby’s aan de benen in tweeën trekken ,(uiteraard) onder de ogen van de moeder ‘, kamers waar mensen met stoom gedood werden , hallen waar hele treinwagons in konden en mensen op elektrische roosters eerst geelectrocuteerd werden en daarna zo grondig verbrand zodat daarna zelfs geen as overbleef. Kamers waar gevangenen op een stoel vastgebonden werden , waarna ze vanachter met een automatische hamer de schedel werd ingeslagen.

 2. Dit soort walgelijke propaganda stunten kunnen we waarschijnlijk 180 graden draaien. Het talmoetvolk doet zelf aan bloedoffers en andere extreme misdaden…

 3. Zolang een hele hoop propaganda onzin van WW2 niet openlijk word doorgeprikt , zoals de gruwelpropaganda van WW1, blijven idioten de hedendaagse gruwelpropaganda geloven.

 4. Beste Mensen

  Het is gewoon
  De Pot verwijt de Ketel dat het Zwart ziet
  Spelletjes
  Laat die bezetenen zichzelf uitmoorden
  Net goed voor hun
  Dat verdienen ze allemaal
  Anders ….
  Stop met Neuken ….
  Ook in gedachten ….
  En de oorlog zal direct stoppen
  Gezegde :
  Als er een overproductie is
  Dan heeft men uitverkoop
  Gaat men laconiek handelen
  En als er per ongeluk een paar op de grond vallen en worden vertrapt
  Niemand die daarover zal gaan piekeren
  Immers er zijn er zoveel van …
  Die spullen
  In dit geval MENSEN

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in