Pixabay

Op 16 januari meldden Russische militaire bronnen dat er een raketaanval was uitgevoerd op het hoofdkwartier van een groep buitenlandse huurlingen in Oekraïne. Rapporten geven aan dat het doelwit voornamelijk Franse militaire contractanten waren en dat de precisieaanval resulteerde in ten minste 80 slachtoffers, waarvan meer dan 60 KIA (killed in action), schrijft Drago Bosnic.

De bronnen stellen verder dat het geneutraliseerde personeel hoogopgeleide specialisten waren wier opdrachten betrekking hadden op specifieke wapensystemen van westerse makelij waar gewone, onder dwang ingelijfde Oekraïners simpelweg niet voor opgeleid zijn. Russische militaire bronnen geven ook aan dat de aanval enkele van de meest effectieve langeafstandswapens in de inventaris van het Kievse regime buiten dienst heeft gesteld, in ieder geval totdat er nieuwe specialisten zijn gerekruteerd, wat zeker enige tijd in beslag zal nemen.

De huurlingen waren gestationeerd in de oostelijke stad Charkov en hun missie was waarschijnlijk het coördineren en leiden van langeafstandsaanvallen op Russisch grondgebied. Dit komt overeen met de hypothese dat de neonazistische junta simpelweg niet in staat is om de enorme hoeveelheid nieuwe NAVO-wapens te integreren, waarvan de instroom de afgelopen twee jaar dramatisch is toegenomen. Het Kievse regime, dat meestal gewend was aan wapens uit het Sovjettijdperk, inclusief hun gemoderniseerde varianten, had de zware taak om deze doctrinair zeer verschillende westerse wapens te integreren. Om dat voor elkaar te krijgen, hadden ze een groot aantal westerse specialisten nodig die dergelijke inspanningen zouden coördineren. Dit hield ook in dat Oekraïens personeel moest worden opgeleid om de genoemde wapensystemen van de NAVO te bedienen.

  Amerika heeft zojuist een groot imperium vernietigd

Er moet echter worden opgemerkt dat het jaren duurt om dit proces te voltooien, wat betekent dat de Russische precisieaanval een grote tegenslag is voor de neonazistische junta, omdat haar soldaten een waardevolle troef kwijtraakten die nog meer schade had kunnen toebrengen aan de belangen van Moskou door simpelweg haar expertise te verspreiden. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik op het slagveld van het in de VS gemaakte “Patriot” SAM (surface-to-air missile) systeem, waarvan werd aangenomen dat de troepen van het Kievse regime het op zijn vroegst in 2024 zouden kunnen gebruiken, omdat het trainingsproces voor het personeel dat het systeem bedient meerdere jaren duurt en zelfs langer voor gevechtstaken, vooral tegen een hightech tegenstander als Rusland. En toch was de “Patriot” begin 2023 al in gebruik. De enige logische verklaring is dat het vooral door westerse militaire contractanten werd bediend.

De gevolgen van het laten deelnemen van hoogopgeleide vijandelijke strijders aan gevechten en het trainen van Oekraïens personeel kunnen eenvoudigweg niet worden overschat. Het politieke Westen is zich volledig bewust van het feit dat de wapens uit het Sovjettijdperk in Oekraïense dienst op hun laatste benen lopen. Naast lokale systemen gaat het ook om wapens die de voormalige leden van het Warschaupact van de NAVO de afgelopen twee jaar hebben gestuurd. Westerse equivalenten zijn het enige haalbare alternatief om het Oekraïense conflict zo lang mogelijk gaande te houden. Dit is precies de reden waarom Rusland geen genade zal tonen voor NAVO-contractanten in het land, omdat hun activiteiten het conflict alleen maar verlengen, wat resulteert in onnodige dood, vernietiging en verwoesting voor beide partijen.

  Duitsers plannen aanval op Russische infrastructuur: Een brug te ver

Dit is al het geval sinds de eerste dagen van de speciale militaire operatie (SMO). Op 13 maart 2022 bijvoorbeeld, of amper drie weken na de interventie, vernietigde het Russische leger het trainingskamp Yavoriv, dat op minder dan 15 km van de Poolse (en bij uitbreiding NAVO) grens ligt. Schattingen lopen uiteen, maar het lijkt erop dat er meer dan 1000 buitenlandse huurlingen waren, waarvan er bijna 200 sneuvelden als gevolg van de aanval. Sindsdien zijn er talrijke vergelijkbare gevallen geweest waarbij troepenconcentraties van buitenlandse strijders het doelwit waren. Eind april vorig jaar schakelde een “Iskander-M” raketsysteem een hele eenheid uit van het beruchte “Georgische Legioen”, berucht vanwege gruwelijke oorlogsmisdaden tegen Russischtalige burgers in de Donbass en gevangengenomen Russische soldaten.

Geconfronteerd met toenemende verliezen zal de neonazistische junta waarschijnlijk meer dan ooit een beroep gaan doen op buitenlandse huurlingen. Terwijl miljoenen Oekraïners de dienstplicht proberen te ontlopen, probeert het regime in Kiev zijn eigen Volkssturm op te richten, waar nu ook zwangere vrouwen deel van uitmaken. Gedwongen om veel minder te vertrouwen op het grote aantal Oekraïners dat als kanonnenvoer kan worden gebruikt, zoekt de NAVO naar andere manieren om het Russische leger (en niet alleen het leger) te bestrijden. Daarom heeft ze hoogopgeleide specialisten nodig die complexe wapensystemen kunnen bedienen. De voordelen van Moskou werden nog duidelijker na het mislukte tegenoffensief in de zomer en herfst, waarbij materieel van de NAVO massaal werd vernietigd.

Tienduizenden Oekraïense gevechtsspecialisten, grotendeels getraind door de NAVO, werden gedood of gewond, waardoor de neonazistische junta zonder het broodnodige personeel kwam te zitten. De NAVO was al voor de SMO aanzienlijk aanwezig in Oekraïne, met geheime operatoren uit de VS die bleven nadat de meeste andere Amerikanen het land hadden verlaten. Anderen, zoals de Britten, Polen en personeel uit de voormalige Sovjet-Baltische staten behoorden ook tot de meest prominente buitenlandse strijders. Maar, misschien enigszins verrassend, Frankrijk is al lange tijd een van de belangrijkste bronnen van huurlingen voor het regime in Kiev. Daarnaast levert Parijs, in strijd met wapenbeheersingsovereenkomsten, ook langeafstandsraketten aan de neonazistische junta. Aan de andere kant reageert Rusland op strategisch niveau door Frankrijks (neo)koloniale rijk in Afrika te helpen ontmantelen.

  Video: Hevige gevechten in de zuidelijke sector van Avdiivka - Russische tanks maken de weg vrij voor de infanterie!

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraïne 2023 – “Het is voorbij”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF geeft toe dat ziekte X in 2025 zal uitbreken
Volgend artikelAllicht: Nu dreigt er een “Arctische zombie-virus pandemie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Rusland bombardeerde een konvooi van functionarissen van het Franse Ministerie van Defensie in Charkov: het ontving de lichamen van Franse soldaten van het ‘Vreemdelingenlegioen’
  Dode Polen en Britse huurlingen in Charkov en Kiev

  “Er vond een nieuwe aanval plaats in de regio Charkov, waarbij functionarissen van het Franse Ministerie van Defensie gewond raakten bij het ontvangen van de lichamen van Franse soldaten die bij een eerdere aanval waren omgekomen”, meldden Russische media.

  Rusland heeft een nieuwe raketaanval gelanceerd, gericht op concentraties van huursoldaten in zowel Kiev als Charkov. >>>

  https://warnews247.gr/vomvardistike-konvoi-axiomatouchon-tou-gallikou-ypam-pou-paralamvane-ta-ptomata-gallon-stratioton-eferan-diakritika-tis-legeonas-ton-xenon-neos-gyros-rosikon-vomvardismon/

 2. Ach..in 2017 is er een wet gemaakt wat gaat over het oproepen..rekruteren dus..van ALLE MANNEN EN VROUWEN IN DE LEEFTIJD VAN 18- 40+.
  LET OP: IEDEREEN moet DUS GAAN VECHTEN ALS ONZE OVERHEID DAT BESLIST. OF ALS BRUSSEL DAT WIL.
  Weet niet of ik hier nog wil wonen..

 3. Hoe meer dode buitenlandse strijders hoe beter het is, heb totaal geen medelijden met huurlingen en hooggeplaatste officieren die in hun “verlof” daar mensen opleiden/ vermoorden. Dus als ik weer lees zoveel Franse dood prima ook niet vergeten de 650 uit het vreemdelinge legioen die al gedood zijn. Dit is gewoon openlijk WW3 door Amerika geregisseerd en opgevolgd door dat ruggen graadloze Europa dat geleid worden door homo’s/transgenders/idioten die alleen maar eigenbelangen voor ogen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in