Frans hooggerechtshof bevestigt: moslimman die Joodse buurvrouw vermoordde niet strafrechtelijk verantwoordelijk omdat hij van tevoren marihuana rookte

3
2415
Sarah Halimi werd mishandeld voordat ze in april 2017 uit het raam van haar appartement in Parijs werd gegooid. (Foto via Halimi-familie)

Sarah Halimi werd mishandeld voordat ze in april 2017 uit het raam van haar Parijse flatgebouw werd gegooid. Een Franse rechter heeft eerder geoordeeld dat een moslimman die “Allahu Akbar” riep terwijl hij een Joodse vrouw vermoordde tijdens een antisemitische aanval, niet strafrechtelijk verantwoordelijk mag worden gesteld omdat hij voor de aanval marihuana had gerookt.

Een hooggerechtshof in Frankrijk heeft nu een beslissing bevestigd om een “Allahu Akbar” schreeuwende moslim die beschuldigd werd van de moord op een Joodse vrouw niet aan te klagen, door te stellen dat hij niet strafrechtelijk verantwoordelijk was omdat hij op dat moment in een drugsgerelateerde “delirante episode” zat.

De 65-jarige Dr. Sarah Attal-Halimi werd op 4 april 2017 op wrede wijze mishandeld en uit het raam gegooid door de 27-jarige Kobili Traoré, een Afrikaanse asielzoeker uit Mali, in het Belleville district van Parijs.

Volgens gerechtelijke rapporten schreeuwde Traoré, een drugsdealer en drugsverslaafde, “Hou je bek”“Allahu Akbar” en “Ik doodde de Shaitan” (de demon, of satan, in het Arabisch) tijdens de wrede aanval. Hij beweerde krankzinnig te zijn en werd in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen.

De hoorzittingen van het hooggerechtshof begonnen vorige maand en onderzocht of een eerdere uitspraak van het hof van beroep uit december van 2019, waarin werd volgehouden dat Traoré’s overmatig marihuanagebruik een “delirische episode” had veroorzaakt, waardoor hij niet strafrechtelijk verantwoordelijk was voor de misdaden, al dan niet terzijde moest worden geschoven.

Francis Khalifat, de voorzitter van de overkoepelende CRIF-groep van Franse Joodse gemeenschappen, zei destijds “Wij begrijpen de vastberadenheid en het getalm niet die er consequent naar streven om van deze moordenaar een dement persoon te maken, terwijl hij een moordenaar is wiens veronderstelde detentie zelfs zijn hatelijke antisemitisme niet verbergt”, bericht Breitbart.

Peiling: 79% van de Fransen gelooft dat de islam hun land "de oorlog heeft verklaard"

Kalifat reageerde op de nieuwe uitspraak en zei op Twitter: “Nu kunnen we in ons land straffeloos Joden martelen en doden”, terwijl hij op de Franse president Emmanuel Macron en minister van Justitie Eric Dupond-Moretti doelde.

De zaak is slechts een van meerdere moorden op Joden in Frankrijk in de afgelopen jaren, zoals de moord op de 85-jarige Mireille K., een overlevende van de Holocaust die in 2018 met 11 messteken werd doodgestoken door haar moslimbuurman.

Uit een rapport dat in 2019 werd vrijgegeven, bleek dat Frankrijk in het jaar waarin Mireille K. werd vermoord, een stijging van 73 procent van antisemitische incidenten had gezien.

Islamisten nemen steeds meer Franse districten over: pact tussen linkse partijen en islamisten

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here