De FDA is stilletjes van plan om het meeste zout in Amerika te vervangen door een nieuwe synthetische “zoutvervanger”, geproduceerd door Bill Gates, die doorspekt zal zijn met mRNA-chemicaliën.

Volgens berichten pleit de FDA nu voor een overgang van traditioneel zout naar het nepzout van Bill Gates, zoals beschreven in hun voorstel “Use of Salt Substitutes to Reduce the Sodium Content in Standardized Foods” (Gebruik van zoutvervangers om het natriumgehalte in gestandaardiseerde voedingsmiddelen te verminderen), schrijft Sean Adl-Tabatabai.

De nepzoutbedrijven, zoals Nu-Salt of Morton’s, worden beide gefinancierd door Bill Gates. Deze gevaarlijke vervangers gebruiken meestal kaliumchloride, MSG en andere gevaarlijke chemicaliën om de smaak van echt zout na te bootsen.

In een gezamenlijke brief van 8 augustus hebben vooraanstaande gezondheidsorganisaties, waaronder de American Association of Kidney Patients (AAKP), de Academy of Nutrition and Dietetics en de National Kidney Foundation (NKF), ernstige en dringende zorgen geuit over het recente voorstel van de FDA om op kalium gebaseerde nepzoutvervangers van Gates te gebruiken in gestandaardiseerd voedsel.

Theepochtimes.com meldt:

De bezorgdheid draait om de potentiële gezondheidsrisico’s voor de 37 miljoen Amerikanen met de diagnose chronische nierziekte (CKD). Ze merken op dat veel CKD-patiënten niet in staat zijn om overtollig kalium adequaat te verwerken, waardoor ze vatbaar zijn voor hyperkaliëmie, een gevaarlijke aandoening die kan leiden tot ernstige hartcomplicaties en zelfs plotseling overlijden.

Hoewel deze organisaties de inspanningen van de FDA prijzen om de hoge natriumconsumptie onder Amerikanen te verminderen, benadrukken ze de noodzaak van een voorzichtiger aanpak. In de brief wordt er nadrukkelijk op gewezen dat het toevoegen van “verborgen kalium” in voedingsmiddelen, vooral zonder duidelijke etikettering, onbedoeld een aanzienlijk deel van de bevolking in gevaar zou kunnen brengen.

Kalium, dat cruciaal is voor het samentrekken van spieren, vooral in het hart, moet zorgvuldig in balans zijn. Als deze balans verstoord is, kan dit spierstoringen veroorzaken, ook in het hart. Hoewel de nieren ongeveer 80 procent van het kalium dat we binnenkrijgen beheren, kunnen andere organen zoals de bijnieren en alvleesklier en veel medicijnen ook de kaliumspiegel beïnvloeden.

Dr. Stephen Z. Fadem, voorzitter van de medische adviesraad van AAKP en klinisch professor geneeskunde aan het Baylor College of Medicine, waarschuwt tegen ongecontroleerd kalium in voedingsmiddelen. “Als er lukraak kalium aan voedingsmiddelen wordt toegevoegd, zullen veel patiënten meer binnenkrijgen dan hun lichaam aankan. Dit is onverstandig en in strijd met de missie van de Amerikaanse FDA om veilige en effectieve zorg te bieden,” vertelde hij aan Epoch Times.

  Bill Gates dineert met Boris Johnson - Menigte: "Moordenaar, jij klootzak, je hebt bloed aan je handen! Moordenaar, we weten wie je bent, jij hufter!"

De brief waarschuwt verder dat de gevaren verder reiken dan mensen met een nierziekte. “Andere bevolkingsgroepen die kwetsbaar zijn voor overmatig kalium en bijbehorende gezondheidsrisico’s, omdat ook zij niet in staat zijn om het normaal uit te scheiden, zijn onder andere mensen met hartfalen, diabetes, bijnierinsufficiëntie en mensen die medicijnen gebruiken die de kaliumuitscheiding belemmeren.”

De brief dringt er bij de FDA sterk op aan om over te schakelen op alternatieve strategieën in het licht van deze mogelijke gevolgen voor de gezondheid. Dit zou kunnen inhouden dat er smaakversterkers zonder kalium worden ontwikkeld, dat er meer voorlichting over veilige natriumreductie wordt gegeven of dat de etikettering van voedingsmiddelen wordt verbeterd. Het collectieve pleidooi onderstreept de noodzaak van zowel openbare veiligheid als transparante communicatie bij alle aanstaande wijzigingen in de regelgeving.

Paul Conway, voorzitter van Beleid en Wereldwijde Zaken voor de AAKP, benadrukte de aanzienlijke gevolgen van nieraandoeningen voor patiënten en de economie.

“Nierziekte is een probleem voor de gezondheidszorg en de beroepsbevolking vanwege de hoeveelheid handicaps die het kan veroorzaken. Naast de persoonlijke tol die het eist van patiënten en hun families, is het ook een financiële belasting, die Amerika jaarlijks 130 miljard dollar kost aan nierzorg. Dit bedrag houdt niet eens rekening met de repercussies van invaliditeit, banenverlies en werkloosheid als gevolg van de ziekte,” vertelde Conway aan The Epoch Times.

Conway maakte ook bezwaar tegen de aanpak van de FDA bij het formuleren van haar voorstel en merkte op dat cruciale organisaties, zoals de zijne, vanaf het begin buiten spel werden gezet, wat leidde tot een beleid met onbedoelde gevolgen.

“Wij hadden het voortouw moeten nemen bij dit beleid. Als je regels vrijgeeft voor publiek commentaar en je krijgt verrassende feedback, dan heb je het verkeerd aangepakt. Wij mengen ons niet altijd in dit soort zaken. Als we dat doen, weegt onze stem zwaar door de ernst van de ziekte die we aanpakken en de bijbehorende sterftecijfers,” deelde hij mee.

Pogingen van The Epoch Times om contact op te nemen met vooraanstaande gezondheidsorganisaties, waaronder de American Diabetes Association en het American College of Cardiology, hebben nog geen reacties opgeleverd.

Het grote zoutdebat

Zout, essentieel voor onze lichaamsfuncties, is al lange tijd een onderwerp van discussie onder gezondheidsdeskundigen.

  Bill Gates: In de volgende pandemie zullen we gigantische mRNA fabrieken hebben

De National Institutes of Health (NIH) bracht zout in 2001 onder de aandacht met de DASH-natriumstudie, waarin een verband werd gesuggereerd tussen een verminderde natriumconsumptie en een verlaagde bloeddruk.

Ondanks aanzienlijke investeringen in onderzoek blijft het moeilijk om definitief bewijs te vinden. De centrale vraag is of een langdurige hoge zoutinname, met als hoogtepunt een hoge bloeddruk, uiteindelijk leidt tot ernstigere complicaties voor de gezondheid.

In een uitgebreid onderzoek onder meer dan 28.000 personen met een hoog risico vonden onderzoekers een genuanceerd verband tussen natrium en de gezondheid van het hart. Een verhoogd natriumgehalte werd in verband gebracht met een verhoogd cardiovasculair risico, maar verrassend genoeg werd een zeer lage inname in verband gebracht met een verhoogde kans op cardiovasculaire sterfte.

Een onderzoek uit 2023 onthulde nog complexer dat hartfalenpatiënten die dagelijks minder dan 2,5 gram natrium binnenkregen een 80 procent hoger sterfterisico hadden dan hun tegenhangers.

Anirudh Palicherla, MD, van de Creighton University School of Medicine en de hoofdonderzoeker van het onderzoek, verklaarde: “Onze bevindingen toonden aan dat het beperken van natrium in de voeding tot onder de aanbevolen waarden contraproductief was bij de behandeling van hartfalen.” Hij wees verder op het belang van het vaststellen van een veilig natriuminnamepeil.

Dr. Andrew Huberman, een vooraanstaand professor neurobiologie aan de Stanford University School of Medicine, benadrukt de cruciale rol van natrium in cognitief en lichamelijk welzijn. Ik wil de mogelijkheid benadrukken dat voor sommige mensen meer zout helpt in termen van gezondheid, cognitief en lichamelijk functioneren, en dat voor andere mensen minder zout beter is,” zei hij in een recente podcastaflevering.

Het is de moeite waard om op te merken dat niet alle zout gelijk is, suggereert recent onderzoek. In een onderzoek van de Universiteit van Stanford vertoonden ratten die met natuurlijk zeezout werden gevoed een consistent lagere bloeddruk en minder hart- en nierproblemen dan hun tegenhangers die geraffineerd zout kregen, wat suggereert dat natuurlijke zouten gezondheidsvoordelen kunnen hebben ten opzichte van hun geraffineerde tegenhangers.

Een medisch perspectief: gezondheidsdeskundigen geven hun mening

De roep om minder natrium heeft een breed spectrum aan medische meningen losgemaakt. Hoewel velen in de gezondheidszorg dit als een belangrijke stap zien om de volksgezondheid te verbeteren, blijven de gevaren van een hoge zoutconsumptie altijd op de loer liggen.

  Wie beslist wat er in je lichaam wordt gedouwd? Bill Gates

“Het verlagen van de zoutinname heeft aanzienlijke voordelen voor de volksgezondheid, vooral bij het verlagen van de gemiddelde bloeddruk,” vertelde Dr. Richard J. Solomon, de medisch directeur van Nefrologie aan de Universiteit van Vermont Medical Center, aan The Epoch Times.

Hij onderstreept de dringende behoefte aan nauwkeurige productetikettering en degelijke voorlichting van het publiek. Solomon vindt dat etiketten moeten aangeven wanneer voedingsmiddelen kaliumchloride bevatten – een essentiële waarschuwing voor mensen met nierproblemen. Hij adviseert het publiek om “een arts te raadplegen” voordat ze naar producten grijpen die vol zitten met zoutvervangers.

Nefrologiespecialist en diëtist Desiree De Waal benadrukt het belang van duidelijke etikettering, vergelijkbaar met “toegevoegde suikers”. Ze wijst echter op de valkuilen bij het etiketteren van kalium. Een label als “goede bron van kalium” helpt mensen met nierkwalen, maar brengt risico’s met zich mee voor degenen die niet op de hoogte zijn.

“Mensen die niet op de hoogte zijn van hun nierziekte lopen het risico op hyperkaliëmie, wat kan leiden tot een hartstilstand. Ik heb veel patiënten hierdoor misleid zien worden, met gevaarlijk hoge kaliumwaarden als gevolg,” vertelde De Waal aan The Epoch Times.

De Waal uitte haar bezorgdheid over de langetermijnrisico’s van voedseladditieven, vooral schadelijke conserveringsmiddelen zoals fosforadditieven. Ze uitte ook kritiek op de zoutneiging van de maatschappij en merkte op: “We moeten ons richten op kruiden en specerijen. Onze zoutgerichte maatschappij heeft de authentieke smaak van voedsel verloren,” zei ze.

In de voortdurende discussies over zoutvervangers stelt Dr. Fadem voor om terug te keren naar de basis.

“Mensen die meer vers voedsel eten zullen niet alleen gezonder zijn, maar ook niet afhankelijk zijn van zoutvervangers voor de smaak.”

Dit standpunt onderstreept het idee dat een terugkeer naar natuurlijk, onbewerkt voedsel de sleutel kan zijn om het hedendaagse zoutdilemma te overwinnen – evenals de vele gezondheidsproblemen die verbonden zijn aan diëten met veel bewerkte en ultrabewerkte voedingsmiddelen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

BILL GATES DOSSIER

EU steunt het plan van Bill Gates om “de opwarming van de aarde tegen te gaan” door de zon te blokkerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWHO verklaart massale vaccinatie nodig om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan
Volgend artikelMYSTERIE: Berichten over onthoofde lichamen die bij de crash van het Wagner-vliegtuig zijn gevonden, voeden de speculatie dat Prigozhin al voor de vlucht dood was
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Nu gaan deze hypocrieten steeds meer bepalen wat goed voor u is.
  Wat is het volgende : Geen suiker meer ? geen vechtsport meer ? Geen bergbeklimmen meer ? Geen vakanties meer in onbewoonde gebieden ? Helmen op voor voetgangers ?
  Daarnaast kun je natuurlijk ook een wet maken die verplicht om alleen ongezout voedsel te maken. Dat zou al heel veel schelen en de keuze bij de mensen laten.
  Maar ergens voelt iedereen wel dat de gezondheid van de mensen, het welbevinden van de mensen of het geluk van de mensen niet het doel is van deze hypocrieten.
  Het is heel eenvoudig : machtige mensen hebben de maatschappij zodanig gevormd dat zij bepalen wat goed voor u is teneinde daar zelf goed aan te verdienen, alles naar zich toe te trekken en alle concurrentie uit te schakelen.
  Het is niet het zout dat vervangen moet worden, het is dit volk met hun manipulerende, opdringerige onruststokerij gevolgd door ondemocratische beslissingen, dat vervangen moet worden.
  Wordt wakker voordat het te laat is.
  https://www.frontnieuws.com/lid-van-het-europees-parlement-stop-met-gehoorzamen-begin-met-rebelleren/

 2. Nep zout bestaat dus ook al.
  Ik doe op veel voedsel al teveel zout volgens andere en mijn dokter.
  En ik mankeer nog steeds niks.
  het lijkt wel of ze zout uit veel producten niet eens meer toevoegen.
  Vind het anders maar vrij flauw smaken anders.

  En kan die gates niet een keer 1 of andere ongeneeslijke hersentumor krijgen.
  Wat een vervelende kerel is dat, kan nergens met ze poten van afblijven.
  Die man heeft al zoveel bloed aan ze handen en blijft er maar mee door gaan.

 3. Het wordt tijd dat Gates opgepakt wordt en veroordeeld wordt tot levenslange gevangenisstraf. Die man is een groot gevaar voor de mensheid. Hij heeft niets met mensen, dat heeft hij al veelvuldig bewezen. Moord op kinderen met poliovaccins, zijn waanzinnige ideeën om de zon te blokkeren, zijn nog waanzinnigere plannen om iedereen vol te spuiten met mRNA en daarna te chippen, zijn muggen complex niet te vergeten. Hij voelt zich groter en beter dan God. Sluit hem aub op voor het leven.

 4. Die Gates bemoeit zich met alles wat uiteindelijk zal leiden naar gezondheidsschade voor mensen.
  En het ergste is dat ze het ook nog stiekem in je eten willen proppen zodat iedereen zijn rommel onwetend binnen krijgen om je uiteindelijk ziek te maken!

 5. Iedereen heeft het erover dat ze dit aan je eten toevoegen.

  Wat eten jullie dan???

  Dit kan alleen als je alles in de supermarkt koopt en vooral kant en klare rommel eet. Ik kom sinds cojona alleen nog maar op de markt, ik eet niks meer kant en klaar of uit zakjes. Als je/we dit willen voorkomen is de oplossing heel simpel… KOOP NIKS MEER BIJ DE SUPERMARKT.

  Supermarkten zijn de grossier van satan himself!!! Supermarkten hebben ons cojona in gesleept!!! Supermarkten manipuleren de voedingsindustrie en slopen de voedselketen!!! Supermarkten moeten kapot!!!

  • Klopt helemaal: AH: Adolf H. Zaten ook in ambtelijke overlegcommissies ten tijde van corona om met hun snode fascistenplannetjes burgers de kop helemaal gek te maken.

   • @Bas…

    De inkoop coöperaties van Jumbo en Ahold dwingen boeren ook om melken vlees onder de kostprijs te verkopen, waardoor boeren moeten gaan sjoemelen met kwaliteit van leven voor dieren en slechtere voeding. Daardoor moeten boeren uitbreiden, de bank staat klaar om dat te financieren en de overheid subsidieert dat allemaal, waardoor boeren inmiddels zo groot zijn geworden dat ze schadelijk worden, waardoor de overheid weer allemaal regels kan opleggen en de macht naar zich toe kan trekken.

    We leven in een systeem dat is gecreëerd om ons te vernietigen. En we zitten er inmiddels zo diep in dat we niet meer terug kunnen. Alles moet instorten en op een gezonde, normale manier worden opgebouwd. We moeten heel diep vallen om weer terug bij de realiteit te komen. Zo diep dat ik inmiddels overweeg om gewoon alles zsm te verkopen en ergens mn eigen grond te kopen en zelf alvast opnieuw te beginnen. Want om terug te komen in een gezond systeem moet echt alles worden ontmanteld en afgebroken.

    De nazi satanisten hebben ons in een duivels wurgsysteem gelokt met maar 1 uitkomst… alles gaat kapot en zij krijgen ALLE macht. Nederland is een droomland voor de elites, wij leven hier in een gevangenis van afhankelijkheid en totale onderdrukking dmv regelgeving. Allemaal omdat alles in NL maximaal is gemanipuleerd om ervoor te zorgen dat alles kapot gaat.

 6. Met rotszout schijn je te kunnen schieten…….maar goed……
  Hoe dan ook……pers iedere supermarktchef die meewerkt aan de verkoop van die rotzooi een kilo compleet in zijn hol……..

  Het gaat gauw afgelopen wezen.

  En nogmaals…….pak de lafbekken aan. De meelopers. Geunifomeerd of niét…… De Romeo’s gewoon onthalzen in het voorbijgaan.

  Want daar zit de kracht van het tuig…..bij de meelopertjes. De ambtenaren. De gifprikkers.

  Geen gelul van, ” ik wist het niet “.

  Ze weten het wèl!

  • Keltisch zeezout is ook gewoon natrium chloride met een minieme hoeveelheid mineralen erbij.
   Al die “speciale” zoutsoorten hebben maar 1 doel: je VEEL meer laten betalen t.o.v. gewoon keukenzout.

 7. “gestandaardiseerd voedsel” en “duidelijke etikettering”

  Wat is hier mis?

  Kunnen mensen zelf geen voedsel meer bereiden? Gewoon verse groenten kopen en snijden met een echt mes. Gewoon met je eigen handjes. En dan ook veel kruiden en specerijen gebruiken voor de smaak. Gebruik echte boter en olijfolie. Pepers, gember, knoflook.

  Ik heb een echt Japans mes waar ik alles mee snij in een handomdraai. Uien snij ik zo glad dat ik een kilo kan snipperen zonder huilen. Aardappels kook ik in de schil meestal. Stukje vlees, lekker sausje erbij. Saus is in 2 minuten vers gemaakt. Niks pakjes. Soep idem.
  En je mag best halffabrikaten gebruiken. Blik pomodori of een soeptablet. Diepvries groenten. Basis dingen die niet in de tuin groeien.

  Koken is leuk. Het maakt het leven beter. En je mag een glaasje wijn erbij omdat eten is om van te genieten.

  Mijn wijze oom zei altijd: het hoeft niet weinig te zijn, als het maar lekker is.

  • MSG is gewoon Ve-Tsin. Het is een religie dat het slecht voor je is, alleen bij grote hoeveelheden misschien (dat is zout ook). Als het echt slecht zou zijn, hoe komt het dat er in China toch nog 1,4 miljard mensen leven. Chinezen gebruiken deze smaakversterker bijna overal in. Niks gevaarlijk aan E621 mits je slechts een mespuntje gebruikt, meer is ook niet nodig, het smaakversterkend effect doet ’t al bij heel kleine hoeveelheden. Het is GEEN vervanger van zout. Als je teveel Ve-Tsin gebruikt wordt de smaak weer bedorven en ja, DAN kun je ook hartkloppingen krijgen. Kijk anders ‘ns naar dit korte filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=d9XdWkik80c

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in