Wat een toeval – de waarschuwingen voor het “pull-effect” van het Moria-kamp op Lesbos, dat door de ‘vluchtelingen’ zelf werd platgebrand, zijn nog niet vervaagd, of het volgende kamp staat al in brand: dit keer in Vathy op het eiland Samos.

Inmiddels is de brand weer halverwege onder controle, zo meldt het online portaal “Samos Today” van het eiland. Het kamp is niet in gevaar, vertelde burgemeester Giorgos Stantzos het radiostation Thema 104.6.

En weer waren er arrestaties – verschillende mannen waren door de politie gearresteerd op verdenking van brandstichting. Het vuur brak uit in het vluchtelingenkamp op dinsdagavond, de wind droeg het weg van het kamp de berg op.

Het vluchtelingenkamp Vathy op Samos herbergt volgens het Griekse Ministerie van Migratie ongeveer 4600 migranten. Ook dit kamp is overbevolkt en eigenlijk maar voor zo’n 650 bewoners ontworpen, meldt Zuerst.

Niet alleen Griekse politici waarschuwen voor de ‘Moria-tactiek’, volgens welke branden ook kunnen ontstaan ​​in andere vluchtelingenkampen op de eilanden Samos, Chios, Leros en Kos – vooral als de migranten uit Lesbos nu naar het vasteland of naar Centraal- en Noord-Europa zouden worden gebracht. De migranten op Lesbos eisen ook dat ze het eiland onmiddellijk mogen verlaten met het oog op het afgebrande kamp. De Griekse regering benadrukt dat migranten de normale asielprocedure moeten doorlopen.

Griekenland waarschuwt de EU voor het opnemen van de Moria-brandstichters

  Griekse regering trekt portemonnee om zich te ontdoen van migranten
Vorig artikelSomaliër opgeleid om explosievengordels te produceren – geen probleem
Volgend artikelHet internet lacht zich dood: Joe Biden wuift naar een leeg vliegveld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Dat is toch simpel? Gewoon ze vertellen, dat als een kampin de fik gaat, de bewoners retour naar Noord Afrika moeten.
    Wedden dat dan de brandveiligheid toeneemt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in