Al in de zomer waarschuwde de Slowaakse politie de Oostenrijkse autoriteiten voor de twintigjarige Albanees, die in samenhang met een terroristische moslimaanslag vier mensen doodde en nog eens 22 mensen door geweerschoten ernstig verwondde – tevergeefs. Half juli probeerde hij in Slowakije munitie te kopen voor zijn Kalasjnikov.

In een interview met de Slowaakse televisiezender “Joj” bevestigt de Slowaakse minister van Binnenlandse Zaken Roman Mikulec dat de moslim medio juli naar Slowakije is gereisd om munitie te kopen. De Oostenrijkse politie, die onder het gezag staat van minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer, werd dus al in de zomer op de hoogte gebracht van het feit dat de veroordeelde terrorist munitie wilde aanschaffen. Uiteindelijk is de poging om in Slowakije munitie te kopen mislukt, meldt Wochenblick.

Met moeder’s auto om munitie te kopen

De inwoners van wenen doen graag boodschappen in Slowakije. Lagere benzine- en sigarettenprijzen lokken talrijke hoofdstedelingen elk weekend over de Slowaakse grens. Medio juli reden de terrorist en een vermeende medeplichtige naar het buurland in de auto van zijn (Kosovaarse) moeder om patronen voor zijn AK-47 te kopen, meldt de Tsjechische krant Denik N.

Aankoop mislukt – Oostenrijkse politie geïnformeerd

Omdat de Albanees, die de dubbele nationaliteit van Noord-Macedonië en Oostenrijk heeft, geen wapenvergunning had, mislukte de aankoop. De verkoper nam contact op met de politie omdat de twee mannen hem verdacht leken. De Slowaakse politie heeft vervolgens de Oostenrijkse collega’s op de hoogte gebracht. Het is echter onwaarschijnlijk dat zij hebben gereageerd op het feit dat de islamist, die op 5 december 2019 vervroegd uit de gevangenis werd vrijgelaten, zijn Kalashnikov van munitie wilde voorzien. Het is nog niet bekend hoe de terrorist uiteindelijk aan de munitie is gekomen.

Na de crisis: grensbewaking zal in de toekomst onvermijdelijk zijn

Franse terroristen kochten wapens in Slowakije

Het is niet de eerste keer dat Slowakije in de media wordt genoemd in verband met terroristische aanslagen in Europa. De wapens van de islamitische terroristen die in januari 2015 de redactie van de satirische krant Charlie Hebdo aanvielen, kwamen ook uit Slowakije.

Turk steekt 50 keer in mesbloedbad zijn Oostenrijkse ex-vriendin oog eruit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here