Het bedrijf heeft in strijd met de staatswetten van Illinois biometrische gegevens verzameld voor gezichtsherkenning en is nu veroordeeld tot betaling van meer dan vijfhonderd miljoen euro.

In 2015 werd Facebook door de deelstaat aangeklaagd toen ze zonder de gebruikers om toestemming te vragen, gegevens verzamelden en opsloegen die zouden worden gebruikt voor gezichtsherkenning op afbeeldingen die op het platform waren gepost om de gezichten te kunnen taggen met naaminformatie.

Toen Facebook er niet in slaagde de rechtszaak nietig te verklaren, stemde het bedrijf er vorig jaar mee in 55 miljoen dollar schadevergoeding te betalen. Dat vond een rechter te weinig en in de nieuwe overeenkomst, die dezelfde rechter goedkeurde, krijgen alle 1,6 miljoen eisers in de zaak elk minstens 345 dollar (ongeveer 285 euro) als schadevergoeding.

In totaal betekent dit dat Facebook 650 miljoen dollar moet betalen, wat overeenkomt met bijna 538 miljoen euro.

“We zijn blij dat we een overeenkomst hebben bereikt, zodat we verder kunnen, wat de belangen van zowel de samenleving als onze aandeelhouders ten goede komt”, aldus Facebook in een reactie op de deal voor persbureau AFP, bericht NyTeknik.

Facebook-berichten leveren bewijs voor verband tussen Covid-vaccinaties en sterfgevallen

  Bestorming Congres: de verontwaardiging van de elite is belachelijk
Vorig artikelDramatische stijging van sterfgevallen onder bejaarden sinds “Corona-bescherming vaccinaties” begonnen
Volgend artikelAdvocaten bereiden Neurenburg 2.0 voor om allen te vervolgen die de Coronavirus zwendel in stand hielden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Die boetes zijn een lachertje. Mark Suikerbuik bezit tig miljard, die ligt echt niet wakker van 650 miljoen dollar. Hij is hardleers en blijft maar sjoemelen. Gewoon zijn gehele vermogen confisqueren en Faketroep opdoeken; alternatieven genoeg.

  2. De nederlandse term voor zoiets is öntnemen.

    het bedrijf in beslagnemen; leiding en moderators vervangen; staats eigendom maken.

    De manier van werken zan FB: als je iets post, wat rechts lijkt of wat ze niet willen horen, krijg je een ban.Alijd 30 dagen. geef je uitleg, of verdedig je jezelf: dan wordt je account volledig opgeheven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in