In een door het persbureau Reuters verkregen e-mail vermeldt YouTube, dat eigendom is van Google, dat ze video’s zullen verwijderen en verbieden waarin “medisch ongegronde” beweringen over het Coronavirus, en het vaccin dat wordt ontwikkeld, worden gedaan.

YouTube beweert door middel van de maatregel “samenzweringstheorieën” en “verkeerde informatie”, zoals dat de komende vaccins ernstige bijwerkingen kunnen hebben, van zijn platform te verwijderen.

“Desinformatie” wordt gedefinieerd als zijnde iets dat in tegenspraak is met de richtlijnen van de gezondheidsautoriteiten van de overheid en de WHO.

Tegelijkertijd beweren ze dat ze video’s toestaan die een “brede bezorgdheid” over de vaccins uiten.

200.000 video’s verwijderd

Video’s die mensen aansporen om geen mondkapjes te gebruiken of regels inzake sociale afstand te volgen, evenals “medisch ongegronde” behandelmethoden, zijn al lang verwijderd.

In dezelfde e-mail schrijft het bedrijf dat het al meer dan 200.000 video’s heeft verwijderd die volgens het bedrijf “gevaarlijke of misleidende Covid-19 informatie” bevatten.

Volgens Andy Pattison, hoofd digitale oplossingen bij de WHO, wordt er wekelijks met het beleidsteam van YouTube vergaderd om te bespreken wat mogelijk “problematisch” kan zijn.

Corona-vaccinatietests met schokkende bijwerkingen – media hullen zich in stilzwijgen

Psychisch Coronageweld tegen gezinnen: geen bezoek na de geboorte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here