Facebook belemmerde de verspreiding van nieuws van ‘rechtse sites’ na de verkiezingen

1
545

De informatie over onregelmatigheden en bedrog in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen eerder deze maand heeft Facebook ertoe aangezet om een geheim intern systeem te gebruiken om de verspreiding van wat volgens het platform “desinformatie” is tot een minimum te beperken.

Volgens The New York Times heerste er na de verkiezingen paniek op Facebook toen artikelen in alternatieve media en groepen op het platform melding maakten van de wijdverbreide verkiezingsfraude die president Donald Trump nu probeert te ontrafelen.

Om de verspreiding te beteugelen, zou Facebook zijn algoritmen noodgedwongen hebben aangepast. Tegelijkertijd heeft deze verandering ertoe geleid dat de artikelen van de systeemmedia een extra impuls en een grotere verspreiding hebben gekregen.

Vóór de paniekprocedure van Facebook waren de betreffende verkiezingsfraude artikelen op dat moment het populairst in omloop. Volgens het platform zouden de veranderingen niet permanent zijn, hoewel sommige werknemers dat wel zouden willen.

Gebrek aan informatie kan Biden president hebben gemaakt

Onlangs bleek ook dat de censuur van de platforms en de mainstream op de schokkende onthullingen van The New York Post over Joe Biden en zijn zoon Hunter in de aanloop naar de verkiezingen veel Democraten ertoe zouden hebben gebracht niet op de linkse presidentskandidaat van de partij te stemmen indien ze van de kwesties hadden geweten.

Media’s verduistering en censuur hebben Biden de overwinning gegeven

Give me a fucking gun, I'll shoot these sons of bitches!

1 REACTIE

  1. Als zoiets gebeurt, dan Facboek raken waar het pijn doet.
    Forse boete–geen beroep op uitspraak–en twee maand geen advertenties mogen plaatsen. Wereldwijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here