De kleinste aanleiding is in Frankrijk tegenwoordig voldoende om jonge mannen – meestal van Afrikaanse en Arabische afkomst – die klaar staan voor geweld, de straat op te drijven.

Deze keer was het een automobilist die ontsnapte aan een politiecontrole, een achtervolging ontketende en kort daarna kennelijk betrokken raakte bij een ernstig verkeersongeval. Een paar uur later stonden auto’s in brand en werd een Aldi-supermarkt geplunderd en in brand gestoken. Burgeroorlog-achtige taferelen die in Frankrijk in de grote steden niet ongewoon zijn en zich nu ook afspelen in voorheen vreedzame kleine steden.

Beelden als deze zijn gemeengoed geworden in Frankrijk, maar voorheen niet in kleinere steden. In de nacht van 16 op 17 maart hebben ongeveer 150 gewelddadige relschoppers in het stadje Blois, gelegen aan de Loire, laten zien wat zij in hun mars hebben. Enkele uren na een ernstig ongeval waarbij drie voertuigen betrokken waren en vier gewonden vielen, van wie twee ernstig, stonden niet alleen voertuigen maar ook een Aldi-winkel in brand. Politieagenten zouden ook opzettelijk zijn aangevallen als “vergelding”, volgens een lokale journalist. Een “woedende burger” zou hebben geprobeerd met een bestelbus in te rijden op een groep agenten, aldus Jouwatch.

De politie riep versterkingen op uit Tours, Orléans en Le Mans, volgens Free West Media. Een politiehelikopter en een antiterreureenheid uit Parijs werden gedurende de nacht ook ingezet.

  In Frankrijk is het beheer van de vaccinatie in handen van een stroman van de Rothschilds

Op sociale netwerken beschrijven ooggetuigen de situatie met de woorden “oorlog” of een “jungle”. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze de gebeurtenissen vergelijken met het videospel GTA, waarin misdadigers de politie trotseren en tal van misdaden begaan. Inwoners van het district klagen ook over inbraken en plunderingen, aldus het bericht,

De nieuwe Aldi winkel was nog maar een paar dagen geleden geopend. ’s Nachts werd het door Afrikaanse en Arabische jongeren geplunderd en in brand gestoken.

De burgeroorlog-achtige taferelen op straat in het door migranten bewoonde noorden van de historische stad van ongeveer 46.000 inwoners, gingen gepaard met explosies en geschreeuw,

Tijdens een persconferentie in Blois op woensdagmiddag legden twee openbare aanklagers uit wat er gebeurd was: “Het begon allemaal op dinsdagavond om 18.30 uur toen een auto blijkbaar te hard reed. De bestuurder ontweek de politie die hem probeerde te stoppen. Er vond een achtervolging plaats op de weg, waarbij de bestuurder veel risico’s nam”. De politie besloot uiteindelijk de achtervolging te staken, maar een paar meter later botste het voertuig, terwijl het een rood licht negeerde, tegen een andere auto en belandde op zijn dak.

De bestuurder kon vluchten, maar zijn mede-inzittenden, een 18-jarige en een 15-jarige, bleven gewond achter en werden naar het ziekenhuis gebracht. De 15-jarige zou levensbedreigende verwondingen hebben opgelopen en is inmiddels overleden. Beide personen zouden bij politie en justitie bekend zijn voor diverse misdaden.

  Frankrijk: Pro-migrantenactivist vermoord door Afghaanse migrant die hij huisvestte

Dit ongeluk leidde tot een gewelddadige rel. Het ernstigste incident vond rond 23.00 uur plaats toen een migrant met een gestolen bestelbus de politieagenten probeerde te rammen. De politie schoot op de bestelbus, die pas na 12 schoten tot stilstand kwam.

In een onderzoek dat in Le Parisien is gepubliceerd, zijn getuigenissen verzameld van politieagenten die geconfronteerd worden met het welig tierende geweld onder jongeren met een migrantenachtergrond. Velen geloven dat de toegenomen agressie een gevolg is van de aanhoudende Coronacrisis.

De laatste weken is het aantal gewelddadige uitbarstingen in heel Frankrijk toegenomen, waarbij steeds meer jonge Afrikanen en Arabieren worden verdacht van betrokkenheid. Sommigen van hen werden gedood bij excessen in Champigny-sur-Marne of Argenteuil. “We nemen veel wapens in beslag. Sommigen doen alsof ze mank lopen en krukken nodig hebben, die ze dan gebruiken bij vechtpartijen”, vertelt een politieagent in Juvisy-sur-Orge (Essonne) aan Le Parisien. Vooral in het weekend en tijdens schoolvakanties zouden de “jongeren” zich zo “vervelen” dat zij hun vrije tijd gebruiken voor rellen en vechtpartijen.

Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken vonden er in 2020 375 van dergelijke botsingen plaats, tegenover 288 in 2019, een stijging van bijna 25 procent in één jaar, met cijfers voor de eerste maanden van 2021 die dit reeds voorbij zijn. “Met het uitgaansverbod komen sommigen daarom ’s avonds bijeen om naast gebouwen shisha te roken. Dit leidt niet alleen tot het niet in acht nemen van hygiënische maatregelen, maar ook tot intimidaties”, aldus de ambtenaren.

“Dit geweld bestond al eerder, maar de Covidcrisis is een verergerende factor, en we hebben gezien dat de buitenstedelijke gemeenschappen voorheen tot nu toe relatief gespaard zijn gebleven”, legt een ambtenaar uit. En naast het geweld en de dagelijkse onveiligheid die deze jongeren veroorzaken in stedelijk Frankrijk, lijken ze zich helemaal niets aan te trekken van de bestaande Coronaregels: “Als we met hen komen praten, mogen we het niet hebben over mondkapjes, afstandsregels of de pandemie, want ze vertellen ons dat de regering er alleen maar op uit is om de bevolking monddood te maken”.

Franse islamprofessor: Europa is op weg naar een burgeroorlog

Vorig artikelValse Covid-19 cijfers worden gebruikt om lockdowns te legitimeren: achtennegentig procent is vals-positief
Volgend artikelStatistieken: Covid-sterfgevallen stijgen daar waar het meest gevaccineerd wordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Zoland de islam getolereerd wordt, zolang de aanwezigheid vanmoslms en afrikanen wordt getolereerd zal dat voortduren en stijgen.
  Enige oplossing: zorgen dat “vluchtelingen verdwijnen; massaal deporteren

  Goed begin: aanpassen strafmaten.
  Een kerk aangevallen: 3 moskeetjes bnnen 24 uur slopen. Plaats van moskeetjes: ad random in Frankrijk kiezen.

  langerdan 1 jaar werkloos; uitkeringen stoppen.
  Illegaal; arresteren en hangende uitzetting: werkkamp

  Dat werkt.

  Daarna nog een kleinepolitieke oplossing; pas vanaf twee generatie en met het hebben van vast werk stemrecht

 2. Misschien moeten we ons allemaal bekeren tot de islam, dan is het morgen gedaan met de corona BS en overmorgen, met de corrupte politiek ? Of worden jullie liever dag en nacht in jullie nek geslagen, met een wapenstok van de gestapo in het blauw ?

 3. Ik heb altijd gezegd:
  –bij aanval op een kerk, sloop 2 of 3 moskeetjes binnen 24 uur. Kies de moskeetjes ad random voor het meeste effect.
  –bij een aanslag waarbij mensen om het leven komen: een hellfire op de kaaba in Mekka.

  Dat kost heel veel minder dan de extreem dure geheime diensten
  ————-
  en natuurlijk de echte oplossing: islam verbieden en illegalen uitzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in