Peiling: bijna de helft van de Fransen wil niet gevaccineerd worden

4

Het artikel verwijst naar een 2e peiling onder uitsluitend Fransen door Odoxa op 12 november. Uit Le Figaro’s rapportage ervan blijkt dat 60% tegen verplichte vaccinatie is; 38% is er voorstander van (9% geheel, 29% enigszins). Bovendien verklaart één op de zes Fransen dat ze ‘anti-vaccin’ zijn, ofwel 17%. Een andere reden voor optimisme is dat slechts 52% het advies van hun arts zou volgen om zich te laten vaccineren, terwijl een vrij grote 31% liever eerst hun informatie uit een andere bron haalt. Met andere woorden, bijna een derde van de bevolking zou het advies van hun arts niet vertrouwen.

Een paar uur nadat Pfizer een vaccin aankondigde dat “90% effectief” was, zegt een recente Ipsos-peiling dat bijna de helft van de Fransen niet zou overwegen zich te laten vaccineren als ze de kans hadden. Bijwerkingen die verband houden met overhaaste klinische proeven zijn de belangrijkste factoren van wantrouwen die zijn vastgesteld. Een ander onderzoek, gepubliceerd op donderdag 12 november, geeft aan dat slechts 14% van de Fransen het vaste voornemen hebben om zich te laten vaccineren, schrijft auteur Alexandra G.

Als het vooruitzicht op een vaccin dichterbij komt, zal het dan nog steeds door de Fransen worden gebruikt? Dat is precies de vraag die een onderzoek van het Ipsos-instituut, dat op donderdag 5 november is gepubliceerd, probeerde te beantwoorden. Nauwelijks 24 uur na de aankondiging van een kandidaat-vaccin tegen het Coronavirus dat volgens de producent, het laboratorium van Pfizer, “90% effectief” zou zijn, is er meer nodig om de Fransen te overtuigen van de verdiensten van een mogelijke behandeling.

En met reden: in Frankrijk is slechts 54% van de bevolking van plan zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Eerder in het jaar, toen de vooruitzichten voor de levering van het vaccin nog onzekerder waren, wilde 59 procent van de ondervraagden het vaccin. Vandaag de dag zijn de Fransen het meest bang voor het vaccin in de wereld.

De Ipsos-studie toont aan dat Frankrijk duidelijk het land is met de laagste rangorde van mensen die voorstander zijn van het vaccin. Wanneer men geconfronteerd wordt met de uitspraak “als er een vaccin tegen Covid-19 beschikbaar zou zijn, zou ik me laten vaccineren”, dan komen India en China als beste uit de bus, met 87% en 85% van de respondenten die zeggen “het er helemaal mee eens te zijn”, respectievelijk “het enigszins mee eens te zijn”. Ter vergelijking: van onze Europese buren zijn Italianen (65%) en Spanjaarden (64%) het meest sceptisch over dit onderwerp, ver achter Duitsland (69%) en het Verenigd Koninkrijk (79%).

Op donderdag, 12 november 2020, ging een ander onderzoek van Odoxa voor Franceinfo en Le Figaro ook in deze richting. Nog belangrijker is dat de resultaten van de Odoxa-studie aangeven dat nauwelijks 14% van de respondenten van plan is “met zekerheid” zich te laten vaccineren. Ook zei 60% van de ondervraagde Fransen tegen de verplichting om zich te laten vaccineren te zijn.

Maar hoe kunnen we dan het wantrouwen rond een vaccin als Frans karakteristiek verklaren? Volgens Etienne Mercier, directeur van het opiniebedrijf dat op BFMTV werd geïnterviewd, “is er een wantrouwen ten opzichte van vaccinatie, dat altijd al heeft bestaan, maar dat daar bijzonder sterk is”. Als klap op de vuurpijl, in het land van Pasteur! Concreet gezien verwacht de Ipsos-studie dat 32% van de Fransen die tegen het vaccin zijn, zich zorgen maken over de bijwerkingen. Ook is 35% van mening dat de klinische proeven te haastig zijn geweest, wat de bezorgdheid versterkt.

Voor de wetenschappelijk directeur van het Institut Pasteur, die door franceinfo werd geïnterviewd voor de publicatie van het onderzoek, is dit wantrouwen ook te verklaren door het gebrek aan transparantie in de overheidscommunicatie over dit onderwerp. “We zullen deze pandemie niet kunnen verijdelen als er geen sterke publieke steun is en er dus geen transparante communicatie is over welke vaccins aan de bevolking worden aangeboden en over de mogelijke risico’s”, legt hij uit.

Daaraan kunnen we de grote pluraliteit van de “anti-vaccin”-praatjes toevoegen die in Frankrijk een zekere weerklank vinden. Vooral wanneer politieke figuren zoals Yannick Jadot, voorzitter van Europe-Ecology Greens, expliciet eisen dat het vaccin “verplicht” wordt gesteld. Genoeg om de meest smeuïge samenzweringstheorieën te voeden.

De Ipsos-enquête werd van 8 tot 13 oktober 2020 via het internet uitgevoerd onder 18.526 volwassenen van 16 tot 74 jaar uit 15 verschillende landen, waaronder Frankrijk.

BLM? Zijn Franse levens niet belangrijk? Verzwegen massaal politiegeweld op blanken

Vorig artikelFinse premier waarschuwt dat Corona-restricties een populistische opstand zullen ontketenen
Volgend artikelEngeland: 7-jarig Pools jongetje in elkaar geslagen door moslimklasgenoten vanwege zijn afkomst
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Iedereen die deze verrotte vaccinatie neemt wens ik veel succes met de nodige ellende
  die dit in de nabije toekomst met zich meebrengt.Uitgezonderd de mensen die het werkelijk niet
  begrijpen of er in geluisd worden. Goh mogelijk word het dan behoorlijk
  stil op staat in de toekomst.
  Deze rotzooi komt er bij mij niet in en zeker niet verplicht al moeten ze me afknallen.
  Als ze met dwang aan mijn deur staan dan neem ik er zeker een paar met me mee en krijgen ze
  die spuit in hun eigen donder.Daar kunnen ze op zeker van op aan.
  Ook al word ik van de samenleving uitgesloten als gevolg hiervan.
  Dan neem ik gewoon waar men recht op heeft.Kleding en voedsel in de eerste plaats.
  Ook de gezicht luier en andere regeltjes, bekijk het maar niet voor mij.
  En mensen die de spuit en bek luier nemen of hebben beschouw ik als vies en
  besmet. En die hou ik dan zeker op ander halve meter afstand zo niet verder.
  Omdraaien die hap, zij zijn vies niet de mensen die hier niet aan meewerken of in deze
  dwaze shit trappen.
  Ik raad het iedereen met klem af om deze met recht euthanasie spuit te nemen
  als je in de nabij toekomst nog gezond wilt zijn.Doe het niet!
  Alleen al dat ze bloedplasma van andere mensen gebruiken walgelijk.
  En dan de rest nog wat ze er in stoppen.Doe het niet!
  Ik heb ook gelezen dat de homo ook bloed plasma mag geven.
  En dat de Ghanees de meeste antistoffen heeft.Gedver
  wild u ziek worden in de lange of korte termijn met verstrekkende gevolgen, nou gaat u gang
  dan maar.En dan ook nog is allochtone plasma bah!
  Misschien word mogelijk het plasma ook nog is afgestoten vanwege een andere bloedgroep.
  Ze kunnen proberen wat ze willen met deze uitroeiing spuit gecombineerd met andere NWO rotzooi.
  Met deze shit zijn ze bij mij aan het verkeerde adres.
  Iedereen moet het zelf weten hoor wat je doet, maar vraag niet om hulp als je aan de stoeprand of zo
  licht of ziek word.Want dan loop ik je zo voorbij.
  Dan krijg je waar je om vraagt. u bent al vaak genoeg gewaarschuwd voor wat ze aan het uitvreten
  zijn etc.
  Wees wijs doe het niet en zeker uw kinderen niet.Denk voor u zelf en laat dat niet over aan dat
  overheids criminelentuig.
  Je krijgt waar je voor kiest, dus kies de volgende keer wijselijk het juiste als u stemt.
  En geen Communistische vuiligheid.Want dan krijg je op zeker meer van deze rottigheid.
  Gebruik die grijze cellen!

  • Hallo les van u een tegen berichtje van wakkere Joost , zonder er erg in te hebben dat dat van 2020 was , hoe denkt U nu over het % gevaccineerden !! in Frankrijk

 2. Als ze de mensen eerlijk vertellen dat het experimenteel is, de ziekte als een stevige griep is en er ernstige bijwerkingen kunnen optreden, (wat veelvuldig voorkomt) terwijl de verzekering niet uitkeert in dat geval.. zijn er zeker niet veel over die zich willen laten inspuiten met die troep.
  Het feit dat de verzekering niet uitkeert is bekent bij de zorg en kan daarom ook nog een extra prikkel zijn dit niet als vaccinatieschade te melden om zelf niet teveel in het daglicht te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in