Europese Commissie voorziet een verlenging van de Covid-19 pandemie tot 2023: “We moeten voorbereid zijn op de volgende fasen en het feit dat er meer vaccinaties komen”

2

De globale situatie die is ontstaan door de komst van Covid-19, met zijn veranderingen in levensstijl, sterke achteruitgang van de wereldeconomie, door landen opgelegde lockdowns, stijgende aandelen van multinationale technologiebedrijven en het ontstaan van meer dan 100 miljoen nieuwe armen in slechts één jaar, is van blijvende aard.

De Europese Commissie (EC) voorspelt dat de Covid-19 pandemie ten minste tot 2023 zal duren. De in Brussel gevestigde autoriteit kondigde enkele dagen geleden aan dat zij met het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer (dat banden heeft met het Duitse BioNTech) zal onderhandelen over de aankoop van 1,8 miljard doses van zijn vaccin tegen de “tweede generatie” van het Coronavirus dat “varianten van het virus omvat” voor 2022 en 2023, bericht Kontrainfo.com.

Gezondheidswoordvoerder Stefan de Keersmaecker zei dat de nieuwe varianten een “grote zorg” waren voor de commissie. “We moeten voorbereid zijn op de volgende stappen”, zei Keermaecker, “vooral dat er een tweede vaccinatie komt”.

Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie, kondigde op 14 april aan dat zij onderhandelingen zou beginnen over de ondertekening van een nieuw contract voor de aankoop van 1,8 miljard doses voor 2022-2023: “Het is duidelijk dat we op het aankomende voorbereid moeten zijn om het virus afdoende te verslaan. Op een gegeven moment kunnen we injecties nodig hebben om de immuniteit te versterken en te verlengen. Als er nieuwe varianten komen, zullen we vaccins moeten ontwikkelen die zich aan die nieuwe varianten aanpassen, en we zullen ze snel en in voldoende hoeveelheden nodig hebben”, en sprak haar voorkeur uit voor de verschillende beschikbare vaccins: “Boodschapper-RNA vaccins zijn een duidelijk voorbeeld”.

Te midden van de geopolitieke oorlog tussen laboratoria en grootmachten heeft de Europese Commissie van meet af aan haar voorkeur laten blijken: het vaccin van de Amerikaanse multinational Pfizer en het Duitse laboratorium BioNTech werd namelijk als eerste door deze instelling goedgekeurd. Volgens de Italiaanse krant La Stampa zal Brussel ook de contracten met AstraZeneca, met een ontwerp op basis van het gemodificeerde adenovirus van chimpansees, dat in verschillende landen is opgeschort wegens trombosegevallen die zich na de toepassing ervan hebben voorgedaan, niet verlengen en zal het kiezen voor die op basis van mRNA (BioNTech/Pfizer, Moderna en Curevac).

  Waarom willen de "gevaccineerden" een OORLOG met Rusland, maakt het vaccin de mensen gemakkelijker beïnvloedbaar voor de propaganda van de MSM?

Hoewel zij nog niet door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zijn goedgekeurd, heeft de EG ook 300 miljoen doses van het Frans-Britse consortium Sanofi-GSK (op basis van eiwitsubunits) en 405 miljoen doses van het Duitse Curevac (mRNA) vooraf aangekocht. Zij onderhandelt ook met het Franse Valneva (geïnactiveerde deeltjes van het Covid-19-virus) en met het Amerikaanse Novavax (recombinante proteïne-nanodeeltjes).

Vanuit het Europees Parlement voerde parlementslid Dolors Montserrat, voormalig minister van Volksgezondheid van Spanje, dezelfde argumenten aan: “Covid is here to stay for a long time” en zonder vaccinaties in 2022 en 2023 “zullen we in de nabije toekomst falen”. Motserrat verdedigde ook de noodzaak om verschillende controlesystemen in te voeren, waaronder een “gezondheidspaspoort”, naar het voorbeeld van het paspoort dat reeds in Israël is ingevoerd, om te kunnen reizen: “Dit paspoort zal aangeven of je gevaccineerd bent en dus alleen dan weer vrij kunt reizen of dat je een negatieve PCR hebt en dus vrij kunt reizen. De bescherming van het vrije verkeer is de bescherming van de economie”.

Maar het is niet allemaal economisch verlies, meer werkloosheid en beperkingen. Wat de verkoop betreft, wordt volgens de specialist Javier Ruiz-Tagle geschat dat de extra inkomsten van Pfizer, alleen al in Europa, ongeveer 37.000 miljoen euro zullen bedragen: “Tot op heden hebben Pfizer en BionTech aan de lidstaten 600 miljoen vaccins verkocht tegen 2021. Daarvan is reeds 90 miljoen ontvangen. In het tweede kwartaal zal dit cijfer stijgen tot 250 miljoen doses (64,4% van het totale aantal doses van alle bedrijven waarmee in die periode een contract is gesloten). In de zomer zullen dat 100 miljoen doses zijn en de rest (160) zal vanaf oktober binnenkomen. De prijs van elke dosis van het bedrijf (dat de enige is van de bedrijven die zijn goedgekeurd of bezig zijn dit te doen waarvan de financiering 100% particulier is) bedraagt 15,5 euro in Europa, zoals onthuld door het Ministerie van Volksgezondheid. Daarom zal de alliantie Pfizer/Biontech voor haar vaccin 9.000 miljoen alleen in Europa en dit jaar in rekening brengen. Brussel heeft gekozen voor serums op basis van boodschapper-RNA, waarvan de technologie wordt gebruikt door Pfizer, Moderna en Curevac. Eerstgenoemden onderhandelen reeds met Brussel over de aankoop van 1,8 miljard doses voor de jaren 2022 en 2023. Als we de vaccins die op het punt staan te worden verkocht, optellen bij wat al is verkocht, zullen de inkomsten van Pfizer en BionTech 37.000 miljoen euro bedragen (tegen dezelfde prijs)”.

Het zijn niet alleen de grote laboratoria die door de pandemie zijn verrijkt. Techbedrijven behoren tot de grootste begunstigden van het nieuwe wereldwijde techno-kapitalistische paradigma. Microsoft maakte bekend dat videogesprekken via Teams alleen al in maart met 1.000% zijn gegroeid en dat 183.000 onderwijsinstellingen in 175 landen deze tool al gebruiken. Netflix kreeg er miljoenen abonnees bij en zijn aandelen stegen met 30% met een beurswaarde van 186.000 miljoen US dollar, Zoom bereikte 300 miljoen gebruikers en is op de beurs al ongeveer 46.000 miljoen waard, meer dan twee keer zoveel als Twitter. Disney+ heeft al 50 miljoen betalende klanten wereldwijd bereikt, slechts vijf maanden na zijn debuut in november (meer dan de helft van zijn doel van 90 miljoen tegen 2024). Jeff Bezos verhoogde zijn fortuin met 25 miljard dollar van januari tot 15 april. Amazon’s aandelen zijn tot nu toe 25% gestegen in 2021.

  Oostenrijkse Minister van Volksgezondheid bevestigt - Artsen verantwoordelijk voor massale Covid "vaccin" sterfgevallen en gezondheidsschade

In de nieuwe wereld die door Sars-Cov-2 is verordend, is China de uitverkorene om de nieuwe economische wereldmacht te worden: China’s Nationaal Bureau voor de Statistiek (NSO) meldde op 16 april 2021 dat het bruto binnenlands product (bbp) van het Aziatische land in het eerste kwartaal van 2021 met 18,3 procent jaar-op-jaar is gegroeid. China was de enige grootmacht die in 2020 economisch groeide, met 2,3 procent. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelt dat het bbp van de opkomende wereldmacht in 2021 met 8,4 procent zal toenemen. In tegenstelling tot de rest van de wereld heeft China, met 1,4 miljard inwoners en met slechts 4,5 doses van het vaccin per honderd inwoners (ondanks de uitvoer naar de rest van de wereld), sinds het begin van de pandemie slechts 4.800 sterfgevallen geteld en de laatste maanden gemiddeld 40 nieuwe gevallen per dag.

1984 wordt gerealiseerd: de Europese Unie beslist over volledig toezicht op haar burgers

Vorig artikelIsraël bedenkt zich: annuleert bestelling COVID-19 vaccin van AstraZeneca
Volgend artikelDe aapmens: eerste chimera-achtige embryo’s van de moderne tovenaarsleerling
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

  1. Lijkt er veel op dat veel Nederlanders niet veel geven om deze ernstige ontwikkelingen die door de Europese Commissie als warme broodjes over de toonbank gaan, men is druk bezig om Poetin af te zeiken en natuurlijk de BLM idioten die vandaag de gekochte media sieren, ongelofelijk wat een idioot volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in