Foto Credit: Johnhelmer.net

Amerikaanse, Britse en Canadese troepen op NAVO-bases in Polen, Letland en Litouwen wordt verteld zich voor te bereiden op uitzending naar Oekraïne volgend jaar. Ze worden ook gewaarschuwd dat ze zware Russische artillerie-, raket-, geleide bom- en drone-aanvallen kunnen verwachten.

Deze boodschap is ook bedoeld om in de handen van de Russische militaire inlichtingendienst te vallen en zijn weg te vinden naar het Kremlin. Daar, zo menen bronnen in Moskou, wordt de inlichtingendienst geïnterpreteerd als een provocatie – onderdeel van het plan van de VS en de NAVO om de NAVO-aanvallen in de Zwarte Zee en diep op Russisch grondgebied te laten escaleren, om Russische tegenaanvallen op NAVO-doelen aan te moedigen en zo artikel 5 van het NAVO-verdrag in werking te stellen en een collectieve NAVO-machtinterventie te laten volgen, schrijft John Helmer.

Bovendien interpreteren Russische bronnen de inlichtingen als bevestiging dat de VS geen capitulatie en vervanging van Zelensky en zijn regime in Kiev zullen toestaan – dus geen denazificatie, wat een van de twee hoofddoelen van de Speciale Militaire Operatie is. Er zullen ook geen vredesvoorwaarden worden geaccepteerd zonder de Russische terugtrekking uit de Krim en de vier regio’s van Novorossiya en de militaire nederlaag van het Russische leger. Dus geen demilitarisering, de tweede van Ruslands veiligheidsdoelen voor de lange termijn.

De onmiddellijke reactie van de generale staf was het bedenken van “zachte” maatregelen tegen de Amerikaanse, Britse en andere NAVO-elektronische oorlogseenheden in de lucht die zorgen voor begeleiding, doelbepaling, timing van lanceringen en vluchtmanoeuvres van Storm Shadow- en ATACMS-raketten, en voor de coördinatie van Oekraïense drone-aanvallen vanuit de lucht en op zee. Het Russische commando heeft ook een nieuwe ronde raketaanvallen ontketend op Oekraïense vliegvelden – Voznesensk en Mirgorod – waar de bommenwerpers zijn gestationeerd die de langeafstandskruisraketten van de Storm Shadow lanceren en waar de door de NAVO geleverde F-16’s over een paar weken zullen worden ingezet.

Onder toenemende binnenlandse druk om aanvallen tegen te gaan die zo schadelijk zijn voor burgers als de aanval van 23 juni op het strand van Sevastopol, heeft president Vladimir Poetin een reeks uitspraken gedaan van berekende dubbelzinnigheid, zo niet van strategische misleiding. Eén interpretatie hiervan door veiligheidsanalisten in Moskou is dat de president de valstrik van de provocatie ontwijkt en in plaats daarvan een overzicht creëert van de vredesvoorwaarden die hij aanbiedt, in de overtuiging dat deze zullen worden afgewezen in Kiev, Brussel, Londen en Washington. Dit is om de Russische vrijheid van handelen voor nu voor te behouden en de schuld later om te draaien.

Op vrijdag, in Poetins opmerkingen aan de pers na een ontmoeting in het Kremlin met de Hongaarse premier Victor Orban – momenteel roulerend voorzitter van de Raad van de Europese Unie – herhaalde Poetin zijn aanbod van vredesvoorwaarden en zijn verwachting dat ze zullen worden verworpen: “We blijven openstaan voor een discussie over een politieke en diplomatieke regeling. De andere partij maakt echter alleen maar duidelijk dat ze niet bereid is om deze kwestie op deze manier op te lossen. De Oekraïense sponsors blijven dit land en zijn bevolking als ram gebruiken, waardoor het een slachtoffer wordt in de confrontatie met Rusland.”

“We hebben ons vredesinitiatief onlangs uiteengezet tijdens mijn ontmoeting met hoge ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie. Wij geloven dat de uitvoering ervan het mogelijk zou maken om de vijandelijkheden te beëindigen en onderhandelingen te beginnen. Bovendien mag dit niet slechts een wapenstilstand of een tijdelijk staakt-het-vuren zijn, noch een pauze die het regime in Kiev kan gebruiken om zijn verliezen te herstellen, zich te hergroeperen en zich te herbewapenen. Rusland pleit voor een volledig en definitief einde van het conflict. De voorwaarden daarvoor zijn, zoals ik al zei, uiteengezet in mijn toespraak op het ministerie van Buitenlandse Zaken. We hebben het over de volledige terugtrekking van alle Oekraïense troepen uit de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk en uit de regio’s Zaporozhye en Kherson. Er zijn ook andere voorwaarden.”

Poetin is niet de enige in de oorlogsstaf – de Stavka – die de Amerikanen en Britten ervan verdenkt te provoceren terwijl ze zich voorbereiden op escalatie naar een directe oorlog. Ook het Stavka erkent dat dit Stalins probleem was bij het interpreteren van inlichtingen uit Tokio en Berlijn, vooral de berichten van Richard Sorge van december 1940 tot begin juni 1941, die waarschuwden voor Hitlers voorbereidingen om over de Sovjetgrens binnen te vallen.

Bronnen in Moskou zijn er zeker van dat het vermijden van Stalins catastrofale verkeerde inschatting van Hitlers timing een prioriteit is voor Poetin en de Generale Staf. Het verkeerd inschatten van de timing van de Amerikaanse coup in Kiev op 21 februari 2014 kostte bijna het verlies van Sevastopol en de Krim; het verkeerd inschatten van de paraatheid van de Oekraïense strijdkrachten in Hostemel op 24 februari 2022 kostte het leven aan minstens 300 Russische parachutisten, mislukte in het teweegbrengen van een regimewisseling in Kiev en was funest voor de vredesonderhandelingen in Istanboel op 30 maart.

“We zeiden het toch” is niet een refrein dat het Kremlin nu voor het eerst te horen krijgt van de generale staf.

Poetins terughoudendheid om op te treden wordt in Moskou bekritiseerd nu het tempo van de Oekraïense raket- en droneaanvallen toeneemt. “Ik weet zeker dat de generale staf vanaf het begin volledig heeft geanticipeerd op de betrokkenheid van de NAVO en dat er dienovereenkomstig noodplannen zijn gemaakt,” meldde de in de VS gevestigde militaire analist Andrei Martjanov op 3 juli. “Het was vanaf de eerste dag van de SMO [Speciale Militaire Operatie] duidelijk, niet nu. De enige kwestie was hoe Rusland de escalatie en de geleidelijke betrokkenheid van de NAVO zal benaderen totdat het duidelijk wordt dat het tussen het gecombineerde Westen en Rusland gaat.”

  Oekraïne en de ineenstorting van het Westen

“Wat is er gebeurd met geen NAVO en denazificatie?” vraagt een militaire bron. “De Amerikanen, Oekraïners, Britten zijn aan het escaleren en de president heeft in reactie daarop getemporiseerd,” antwoordt hij. “Ik geloof ook niet dat Orban alleen maar toenadering zoekt in het belang van Hongarije. Hij is een afgezant voor het einde-van-de-oorlog-plan van Trump.”

De bron verwijst naar Orbans oppepper voor de verkiezing van Trump in november. “Je kunt [Trump] om veel redenen bekritiseren,” heeft Orban gezegd, “maar het beste buitenlandse beleid van de afgelopen decennia is van hem. Hij is geen nieuwe oorlog begonnen, hij heeft de Noord-Koreanen, Rusland en zelfs de Chinezen netjes behandeld … en als hij de president zou zijn geweest op het moment van de Russische invasie [in Oekraïne], dan zou dat niet mogelijk zijn geweest van de Russen om te doen. Trump is de man die de westerse wereld kan redden.”

Geen ander NAVO-lid dan Orban, zei de Amerikaanse ambassadeur vorige week in Boedapest, “geen enkel – dat even openlijk en onvermoeibaar campagne voert voor een specifieke kandidaat in een verkiezing in de Verenigde Staten van Amerika, schijnbaar ervan overtuigd dat, wat er ook gebeurt, het Hongarije alleen maar helpt, of hem in ieder geval persoonlijk helpt.”

Bronnen in Moskou vermoeden dat Orban Poetin heeft verteld dat hij Trump’s tussenpersoon is als het gaat om voorwaarden voor het beëindigen van de oorlog in Oekraïne. Orban zinspeelde hier zelf openlijk op door de pers na hun ontmoeting te vertellen dat “we geen vrede zullen bereiken zonder diplomatie, zonder communicatiekanalen.” Als kanaal van Trump herhaalde Orban vervolgens de recente beweringen van Trump dat hij de oorlog zal beëindigen op de dag nadat hij de verkiezingen op 5 november heeft gewonnen. “Ik wilde weten wat de kortste weg is om de oorlog te beëindigen. Ik wilde de mening van de president horen over drie belangrijke vragen, en ik heb zijn mening gehoord. Wat vindt hij van de huidige vredesinitiatieven? Hoe denkt hij over een staakt-het-vuren en vredesbesprekingen, en in welke volgorde kunnen deze worden uitgevoerd? En het derde dat me interesseerde was de visie van de president op Europa na de oorlog.”

Klik om dit te lezenn voor een analyse van de beweringen van Trump en het personeelsplan dat hij in april heeft vrijgegeven.

Voor Orban’s herhaalde versie van wat hij beweert te doen, en zijn weglating van alles wat er is gebeurd voordat hij op het toneel kwam via “geheime boodschap”, “onder het tapijt”, en “verrassing”, bekijk dit interview met de eigenaar van een Zwitsers Duits tijdschrift.

“De volgende verrassing komt maandagochtend,” zei Orban tegen zijn Weltwoche-interviewer. “Je zult het zien – volg het pad.” Dit was geen verrassing in Moskou, want Orban had Poetin verteld dat hij van plan was om naar Peking te vliegen om president Xi Jinping te ontmoeten, en de Russische milloggers werden ingelicht uren voordat de westerse propagada-agentschappen, Reuters, Deutsche Welle en de Voice of America het verhaal oppikten. In het eerste Moskouse bericht op zondagavond werd opgemerkt dat Orban “cynische capriolen” uithaalt. “Orban maakt reclame voor zijn reis naar Moskou. Morgenochtend [maandag 8 juli] wacht Orban in Peking, waar onderhandelingen worden verwacht met kameraad Xi Jinping.”

Oorspronkelijke bron: https://weltwoche.ch/ / Ondertitelde versie: https://x.com/

Er is geen Russisch militair vertrouwen in de voorstellen van Trump, of in de versie van Orban daarvan, of in de Russische oligarchen die zich ook aan het Kremlin presenteren als bemiddelaars. In plaats daarvan bestaat het vermoeden dat Trump en zijn tussenpersonen het Kremlin proberen te misleiden met een herhaling van de “oktoberverrassing” met Iran van Ronald Reagans eerste verkiezingscampagne in 1980.

Om hun zaak voor wederkerige maatregelen te ondersteunen, zorgt de Generale Staf ervoor dat de mibloggers in Moskou elke dag verslag uitbrengen over de escalatie van frequentie, bereik en schade van de Oekraïense invallen, geleid door bemande vliegtuigen en onbemande drones vanuit de Zwarte Zee door de VS en het VK.

Bron: Mikhail Zvinchuk’s Rybar Telegramkanaal. Heruitgegeven door Boris Rozhin’s Colonel Cassad op 6 juli om 14:49. / Klik voor groot

De kaart toont Oekraïense (AFU) aanvallen met luchtdoelraketten, lucht- en zeedrones gedurende 5 en 6 juli, evenals hun lanceerpunten ten westen van de huidige contactlijn, en Russische luchtverdedigingsonderscheppingen. “’s Nachts vielen Oekraïense formaties opnieuw de olie-infrastructuur aan met drones in het Krasnodar Krai [Grondgebied] ff de kust van de Zee van Azov. Verschillende woongebieden werden geraakt. Het werk van de luchtverdediging werd opgemerkt in Yeysk, Pavlovskaya, Leningradskaya. De drones werden neergeschoten door 51 luchtverdedigingsdivisies, maar sommige brokstukken van de granaatkoppen vielen op het grondgebied van krachtcentrales, maar veroorzaakten geen ernstige schade.”

Dit is echter de tweede dag op rij dat de vijand de kustgebieden van de Zee van Azov aanvalt. Gisteren werd Primorsko-Akhtarsk het doelwit van de Oekraïense strijdkrachten, in de richting waarvan 20 drones werden gelanceerd. Bijna allemaal werden ze neergeschoten door luchtverdedigingsberekeningen en eenheden van het 4e leger. Eén UAV raakte echter een lokaal [elektriciteits]onderstation, wat problemen veroorzaakte met de elektrische verlichting. Daarna sloegen de Oekraïense strijdkrachten opnieuw toe: deze keer werden drie Neptune anti-scheepsraketten gelanceerd vanaf het grondgebied van de regio Zaporozhye, die steeds vaker worden waargenomen langs de hele contactlijn, die begint bij Belgorod en eindigt bij de Krim. Twee raketten werden neergeschoten door luchtverdedigingseenheden; één ging uit de koers en raakte een woongebouw, waardoor burgers gewond raakten. Even later werden zeven Oekraïense drones neergeschoten tussen Rostov-on-Don en Bataisk. Het uiteindelijke doel blijft onduidelijk: het zou kunnen gaan om oliedepots, of misschien vlogen de drones verder in de richting van het vliegveld van Morozovsk. En gisteren [5 juli] waren er problemen op de Krim. Gedurende de dag werden raketten en onbemande drones minstens 5-6 keer geïntroduceerd, en in de meeste gevallen als gevolg van misleiding raketlanceringen en valse doelen. Op een gegeven moment lanceerde een Oekraïense Su-24M bommenwerper echter twee Storm Shadow kruisraketten, die in de buurt van Tarkhankut en ten zuiden van Jevpatoera werden neergeschoten door MiG-31 gevechtsvliegtuigen van de Russische lucht- en ruimtemacht.”

  Wie is er nu hersendood, Macron?

De milbloggers laten er geen twijfel over bestaan dat de USAF Global Hawk (RQ-4B) elektronische oorlogsdrone is teruggekeerd naar het Zwarte Zee luchtruim vanuit zijn nieuwe basis in Roemenië om de nieuwe Oekraïense aanvallen te leiden.

Zvinchuk’s Rybar heeft ook een verslag geplaatst over de voorbereidingen van de NAVO om grondtroepen, bemande vliegtuigen en drones op Roemeens grondgebied te baseren, en om HIMARS en andere artillerie-eenheden die van het Oekraïense slagveld zijn geborgen te repareren, zodat ze weer in actie kunnen komen.

Voor een lijst van de acht voorwaartse gevechtsgroepen die de NAVO voorbereidt op een directe NAVO-oorlog tegen Rusland, klik om te lezen.

Over het fareastern front dat Rusland deelt met China, heeft Vzglyad zojuist een waarschuwing gepubliceerd dat “de NAVO de grenzen van Rusland van de andere kant nadert.” De auteur, Gevorg Mirzoyan, schrijft regelmatig voor het semi-officiële veiligheidsmedium Vzglyad en is academicus aan de Staatsuniversiteit voor Financiën in Moskou.

Bron: https://vz.ru/

Dagen na de publicatie berichtte een Oekraïense militaire publicatie over de allereerste inzet van het Chinese leger in Wit-Rusland voor oefeningen die worden omschreven als “antiterroristische training.”

De NAVO nadert de Russische grenzen van de andere kant
Door Gevorg Mirzayan
4 juli 2024

Het NAVO-blok zal op de middellange termijn een wereldwijd blok worden, zeggen te experts. Ze doelen op de mogelijke opmars van het bondgenootschap in het Pacifisch gebied – direct aan de grenzen van China en het Verre Oosten van Rusland. Hoe zal dit gebeuren en hoe kan het de betrekkingen tussen Rusland en China beïnvloeden?

De leiding van het Noord-Atlantisch Bondgenootschap heeft aangekondigd actiever te willen deelnemen aan Oost-Aziatische aangelegenheden. Dit is ogenschijnlijk een reactie op de acties van China.

Ten eerste vanwege de samenwerking met Rusland. “De groeiende toenadering tussen Rusland en zijn autoritaire vrienden in Azië maakt ons werk met vrienden in de Indo-Pacific regio nog belangrijker,” zegt NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Westerse staten zijn op zoek naar de schuldigen in deze – en vinden die in de persoon van de Chinese kameraden, die, zeggen ze, Rusland hebben voorzien van alles wat nodig is om de confrontatie met de “beschaafde wereld” aan te gaan.

Ten tweede omdat China’s acties de veiligheid van Europa zouden bedreigen. “In het openbaar doet president Xi alsof hij het conflict in Oekraïne uit de weg gaat om sancties te vermijden en handelsbetrekkingen te onderhouden. Maar in feite steunt China het grootste militaire conflict in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog, terwijl het goede betrekkingen met het Westen wil onderhouden,” vervolgt Stoltenberg.

In China ontkennen ze natuurlijk alle beschuldigingen. “De NAVO is een product van de Koude Oorlog en de grootste militaire macht ter wereld. In plaats van China te denigreren en aan te vallen met allerlei verklaringen, zou de NAVO zich realiseren welke rol het bondgenootschap heeft gespeeld in de Oekraïense crisis,” zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Lin Jian (rechts). Volgens hem is China noch de initiator noch een partij in de Oekraïense crisis. “Ik adviseer de betrokken partijen om te stoppen met het afschuiven van verantwoordelijkheid en het zaaien van tweedracht, om geen olie op het vuur te gooien en een confrontatie tussen de blokken uit te lokken. En in plaats daarvan iets nuttigs te doen voor een politieke oplossing van de crisis,” legde de diplomaat uit.

Bovendien beweren de Chinezen dat er voor de NAVO geen plaats is in Oost-Azië, al was het maar omdat de organisatie alleen maar conflicten en oorlogen met zich meebrengt. “Alle landen in de regio Azië-Stille Oceaan zetten zich in voor vrede en ontwikkeling. Amerikanen moeten deze toewijding respecteren en ook werken aan vrede en ontwikkeling, en geen blokconfrontatie en conflicten met zich meebrengen naar de regio,” aldus de Chinese ambassade in Washington in een verklaring.

De Amerikanen lijken deze beschuldigingen echter te negeren. De komst van de NAVO naar Oost-Azië is voor hen al geregeld – het zal worden geïmplementeerd onder welke volgende regering er ook komt. En de verklaring over de partijdige betrokkenheid van China bij de Oekraïense crisis is slechts een excuus en een retorisch middel om druk uit te oefenen op de Europese landen en hen te overtuigen/dwingen de uitbreiding van de NAVO naar het Verre Oosten te steunen.

“Feit is dat Europa een echte deelname aan de militaire confrontatie met China probeert te vermijden. En het motiveert dit door het feit dat de confrontatie met Rusland al moeilijk genoeg is. Europa is bereid om de Verenigde Staten verbaal te steunen, maar tegelijkertijd is het niet eens bereid om geld uit te trekken voor de confrontatie, om nog maar te zwijgen van het sturen van militairen naar de kusten van China”, legt Vadim Trukhachev, universitair hoofddocent aan de Russische Staatsuniversiteit, uit aan Vzglyad.

  De oorlog in Oekraïne markeert het einde van het Amerikaanse Imperium - "Wat overblijft is een dampende hoop schulden in dollars"

“De Amerikanen zijn echt bezig om van de NAVO een wereldwijde planetaire speler of een politieorganisatie te maken. En ze zijn niet verlegen om erover te praten – om te stellen dat niet alleen Amerikaanse bases, maar ook Europese en andere bases China in bedwang moeten houden. Dit alles is al geïmplementeerd in de vorm van kleine missies, en nu dringen de Amerikanen aan op de oprichting van snelle interventiemachten van de NAVO. Nu bestaan deze troepen uit 30.000 mensen, maar ze willen ze uitbreiden tot 300.000,” legt Andrei Klintsevich, hoofd van het Centrum voor de Studie van Militaire en Politieke Conflicten, uit aan Vzglyad.

Van links naar rechts: Gevorg Mirzayan van de Universiteit van Financiën; Vadim Trukhachev van de Russische Staatsuniversiteit voor menswetenschappen; en Andrei Klintsevich, Trukhachev’s beoordeling van Orban’s “vredestichtende” missie kan hier worden gelezen.

Zulke internationale troepen, Pools, Duits, Frans en Italiaans, zouden buiten het nationale bevel en toezicht opereren. “Dat wil zeggen, op elk moment pakt de NAVO generaal de telefoon en geeft, op instructie van Washington, een richtlijn aan bepaalde eenheden zonder de goedkeuring van hun nationale parlementen. En de troepen vliegen weg om de multinationale taak uit te voeren,” vervolgt Klintsevich.

De trage weerstand van Europa tegen het vooruitzicht van een dergelijke inzet is het laatste probleem op weg naar de uitbreiding van het bondgenootschap naar het Verre Oosten. Bovendien zijn er al genoeg landen in het Verre Oosten die de komst van de NAVO in de regio willen steunen.

Australië, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea worden hier gezien als de belangrijkste partners van het bondgenootschap. Landen die erg bang zijn voor de groei van China. Die veel afhankelijker zijn van de Verenigde Staten dan India, en de NAVO-top in Washington zullen bijwonen. Volgens de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Kurt Campbell is de Indo-Pacific regio “nu meer dan ooit verbonden met Europa.”

Tot slot hebben de Verenigde Staten al bepaalde voorbereidingen getroffen – bijvoorbeeld het AUKUS-blok (bestaande uit Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten), dat juist is opgezet als een wapen om de Volksrepubliek China af te schrikken. “Het AUKUS-blok zal waarschijnlijk worden uitgebreid – er komen landen bij, waarschijnlijk Japan en Zuid-Korea. En dan zal dit blok een soort eenwordingsovereenkomst ondertekenen met de NAVO, waarna de alliantie een wereldwijde alliantie wordt,” legt Klintsevich uit.

De Australische premier Albanese ontmoet NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg op de NAVO-top van juli 2023. Voor de Australische versie van deelname aan de NAVO-oorlog in Oekraïne, klik om te lezen: https://www.afr.com/ NAVO’s versie van de Australische rol in de NAVO: https://www.nato.int/

China begrijpt de grote waarschijnlijkheid van de komst van de NAVO, evenals het feit dat ze hun beleid enigszins zullen moeten aanpassen. Militair gezien is Beijing er natuurlijk klaar voor. “De Chinezen hebben hun volledige militair-industriële machine al aangezet. Ze leggen in serie vliegdekschepen neer, maken hypersonische wapens, bouwen bases op kunstmatige eilanden in gebieden die ze willen controleren. De Chinezen hebben de Amerikanen een wapenwedloop opgedrongen – en dit proces zal zelfs doorgaan zonder dat de NAVO daarheen verhuist,” zegt Klintsevich.

Maar het Chinese buitenlandse beleid zal moeten worden aangepast. Recentelijk heeft Beijing de Oekraïense crisis gebruikt om internationale punten te scoren. En niet alleen door hun vredesinitiatieven.

Zo beschuldigen de Chinezen de NAVO van “nucleaire chantage” (gebaseerd op Stoltenbergs uitspraken over de mogelijke inzet van kernwapens in Europa). Beijing speelt dus niet alleen de rol van vredestichter, maar lijkt ook een soort woordvoerder te zijn van de opvattingen van het Zuiden – niet-nucleaire landen die met angst kijken naar de spelletjes van hun nucleaire collega’s. Zo’n positie zal de Chinezen ook helpen om de aandacht van de wereld enigszins af te leiden van hun eigen opbouw van het nucleaire arsenaal (waar Beijing, als ondertekenaar van geen enkel START, alle recht toe heeft).

We hebben het nu over een confrontatie al in de traditioneel Chinese invloedssfeer. Niet op andermans kust, maar op hun eigen kust. Die alleen kan worden verdedigd met de steun van Moskou – middelen, infrastructuur, politieke en alle andere vormen van steun.

“Dit verkleint de manoeuvreerruimte van de Chinezen – het wordt moeilijker voor hen om ons te dwingen tot kortingen op koolwaterstoffen en andere aspecten van de Chinees-Russische economische samenwerking. Het besef van een echte confrontatie met Amerika zal hen dwingen om hun relaties met ons op een iets andere manier op te bouwen. Gewoon omdat we één voor één met ons allen ermee worden opgescheept,” vat Klintsevich samen.

Als gevolg hiervan zou de uitbreiding van de NAVO naar het Verre Oosten kunnen leiden tot waar de uitbreiding in Europa al toe heeft geleid. Het samenbrengen en verenigen van de tegenstanders van de Verenigde Staten.

Het origineel van de hoofdafbeelding was deze cartoon uit augustus 1939, waarin Hitler worstelt met de Russische beer. Dit was een commentaar op het niet-aanvalsverdrag dat Hitler en Stalin overeenkwamen en dat op 25 augustus 1939 werd ondertekend door de ministers van Buitenlandse Zaken Joachim von Ribbentrop en Vjatsjeslav Molotov. Op 17 december 2021 gaf Poetin het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken toestemming om het Verdrag tussen de Verenigde Staten van Amerika en de Russische Federatie inzake veiligheidsgaranties aan Biden voor te leggen. Biden verwierp het zonder onderhandelingen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMacrons deal met de duivel & de winst van Le Pen
Volgend artikelOekraiene bombardeert eigen ziekenhuis en British Journal zegt dat Palastijns dodental astronomisch is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Aanvankelijk dacht ik: “dat artikel lees ik wel effe”….. NIET dus!.

  Eind jaren ’30 stond Hitler op het terras van zijn Beierse villa en kleurde de hemel bloedrood.
  “Dit betekent oorlog” werd hem gezegd, waarop hij antwoordde: “als er oorlog móet komen, dán maar snel”.
  In een dergelijk stadium verkeer ik nu ook. Als er een grootschalige oorlog moet komen, waarbij desnoods heel Nederland zal verdwijnen (pech voor alle asielzoekers), laat het dan maar snel gebeuren.

 2. De oorlog komt sowieso denk ik, waarom nou? Het Westerse financiële systeem staat op instorten, hegemoon Amerika laat dat nooit gebeuren ook de voortschrijdende nachtmerrie BRICS houdt hen uit de slaap, het zal naar mening een langdurige, voortslepende uitputtingsoorlog worden, maar er gloort een sprankje hoop dat alle Westerse volken de handdoek in de ring gooien en niet meer mee willen werken aan deze onzinnige, wrede voortzetting van verlies van mensenlevens.

  https://youtu.be/XicSL93pYFY?list=RDGMEMJQXQAmqrnmK1SEjY_rKBGA

  • De grootste zwakte van de NAVO ligt bloot

   In de aanloop naar de jubileumtop in Washington is de NAVO even ver verwijderd van haar uitgesproken doel van overwinning op Rusland als van eenheid. Elke mogelijke uitbreiding van de alliantie zou de interne problemen alleen maar vergroten.

   Het zal deze dinsdag heet zijn in Washington DC, aangezien de NAVO-top zal beginnen met de viering van het 75-jarig jubileum van het bondgenootschap. In de afgelopen driekwart eeuw zijn de doelstellingen van het blok niet veranderd: het werd oorspronkelijk opgericht tegen de Sovjet-Unie en vecht nu vrijwel openlijk tegen Rusland.

   Na de ‘zelfmoord’ van de militaire organisatie uit het Verdrag van Warschau werd de NAVO lange tijd beschouwd als het machtigste militaire blok ter wereld. In feite heeft deze alliantie de afgelopen dertig jaar honderdduizenden mensen gedood, miljoenen tot vluchten en ellende veroordeeld, en verschillende succesvolle soevereine staten vernietigd, waardoor er vandaag de dag ruïnes en koloniën op hun plaats zijn achtergebleven. Niettemin werd het hoofddoel van zijn bestaan ​​nooit bereikt: Rusland verdween niet van de wereldkaart.

  • Hoi A.J,

   Eens dat het Dollar systeem op instorten staat. Als wij dat weten, weten heel wat landen dat ook. In het draadje ”De eerste tekenen van het falen van de Amerikaanse wereldmacht” heb ik daar wat over gepost.

   Je verbaast je over het geduld van de Russen in de oorlog. Ik niet, ze weten dat hoe later de oorlog begint hoe beter want het dollar systeem staat op zijn laatste benen en staat elke dag slechter op die benen.

   Een geruststellende gedachte is dat de dollar een exponentieel systeem is. Geld wordt gemaakt als schuld en de rente die erover moet worden betaald wordt dan niet gemaakt. Nieuwe schuld moet, per definitie, toenemen met het rentepercentage dat betaald moet worden. Kortom, exponentieel en dat kan niet voortduren in een eindige wereld.

   Veel generationele rijkdom families uit de bankenwereld zijn joods. Die weten nog prima hoe vervelend WW2 voor ze was en dat ze een herhaling van zetten, maar nu met nukes, nog vervelender voor ze zal zijn. Dus gaven ze de Europeanen een oplossing in de vorm van de EUro maar werkt alleen als men begrotingsdicipline heeft. Dus niet meer willen kunnen consumeren dan je kan betalen (en dat kan alleen als je op de zak van anderen wil leven).

   Dat is helaas mislukt dankzij onze politici (en bevolking). Maar WW3 kan het westen niet lang betalen. Zeker niet als het zuiden geen grondstoffen meer levert. Net zoals jij verbaas ik me dat die toevoer van grondstoffen niet is lamgelegd door iig Rusland.

   Ook denk ik niet dat het banksysteem de eerste paar weken van die oorlog zal overleven. (Oh de ironie van een oorlog starten om een financieel systeem te redden). Als de eerste Russische en/of Chinese raketten een paar westerse hoofdsteden en kritieke infrastructuur raken. Wat denk je dat mensen gaan doen? Mensen rennen naar de bank om hun geld op te nemen. Suprise, is er niet zoals je gisteren hebt gelezen in mijn analyse.

   Mensen en bedrijven zullen alles opkopen wat er maar op te kopen valt. Ze zullen zoveel mogelijk claims op goederen (en mindere mate diensten), te weten ”geld”, omzetten in echte dingen. Buitenlanders al helemaal. Als het westen verliest en de wereld nog werkt dan weten ze dat die claims niets meer waard zijn. Ook zal dat ”geld” door buitenlanders niet meer geaccepteerd worden.

   Het enige wat het systeem kan doen om dat te voorkomen is om voordat de oorlog uitbreekt is banken sluiten en rantsoenering instellen. Maar dan weten de Russen, Chinezen et al dat oorlog op het punt staat van uitbreken en begint de wereld dan al het ”geld” van het westen te dumpen.

   Het enige geld (ja zonder quotes) dat dan nog wordt geaccepteerd is goud. Zelfs Allen Greenspan heeft bevestigd dat het beter geld is dan de dollar. Dus vlak voor of vlak na uitbreken van die oorlog is het westerse geldsysteem kaput.

   Dit is de basale uitleg. We hebben het dan niet eens over het barsten van de derivaten bubbel. Warren Buffet heeft die ooit wapens van financiele massavernietiging genoemd voor een reden. Niemand weet de omvang van die markt maar conservatieve schattingen zeggen 6 a 7 keer het wereldwijde BBP. Het andere uiterste gaat tot 15-20 keer.

   Kortom, zoals ik het zie, is die oorlog vrij vlot over. Of door nucleaire vernietiging of de vernietiging van het financiele systeem.

   Hebben we het nog niet eens gehad over het probleem van het westen om soldaten naar het front te kunnen sturen. De meerderheid haat het systeem en jongeren gaan het al helemaal niet doen. Ik heb ooit een kort stukje satire geschreven over woke mensen aan het front.

   Een lang verhaal kort, een grote oorlog gestart door het westen kan alleen maar falen en op de korte termijn. Als je wil kan ik die satire wel proberen opnieuw te bedenken en schrijven. Vraag maar!

   Als iemand mij kan vertellen waarom het wel kan werken lees ik het graag!

   Groeten,
   Hugo

    • IjzerVreter lang aan het front; De Russen en Chinezen komen, snel de loopgraven in Pinkie.
     Pinkie; Ik heb een vreselijke nacht gehad. Ik bedoel, hoe kan je verwachten dat ik in deze goten in de aarde slaap (aka loopgraven, vraag je af of graven een bedoeld woord is (ik zeg ja) )?
     Ijzervreter; Dat maakt niet uit lul, ze komen en we moeten verdedigen! Nog 15 km weg.
     Pinkie; Ik ben zeker geen lul, ik ben een roze princes die jij Pinkie noemt, met mijn tegenzin mag je me zo noemen.
     Ijzervreter; Hoor je die artillerie niet? Dat zal je verscheuren. Loopgraven in Pinkie. Nog 10 km.
     Pinkie; Ik kan niet functioneren zonder havermout melk koffie!
     Ijzervreter; Die artillerie komt nu wel heel dicht bij.
     Pinkie; nou heb je het gedaan, ik ben helemaal gestresst en heb mijn safe space nodig en dat hebben die Russen en Chinezen maar te respecteren.
     Ijzervreter; Dan sterven we allemaal, ze zijn er en ik kan ze niet alleen tegen houden.
     Pinkie; Ik ga nu mijn safe space in. Doei, je kan me toch niets maken.

     BOEM zei een Russische bom.

     Hoop dat je m kan waarderen.

     Groeten,
     Hugo

 3. Allemaal leuk dat ‘Artikel 5’ van de NAVO. De NAVO is een nagenoeg lege militaire organisatie, ze kunnen niet eens een fatsoenlijk leger neerzetten als ze zouden willen. Grootspraak, meer is het niet.

 4. Europa moet en zal naar de donder. Dat is de geplande wil van ziousa.
  Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. Een concurrent op de wereldmarkt minder oor usa.
  Dan kan usa opnieuw een marshall plan voor Europa creëren en de rente vangen van de lening. Iedere oorlog is een bankiersoorlog, zei mijn moeder vroeger al.
  Daarnaast is usa en het zgn democratische Westen failliet, gewoon failliet!
  En is een oorlog een “ schitterende “ manier om dat te verbloemen voor het gewone volk. Daarnaast de wens van de globalistische bende om de wereldbevolking sterk te verminderen. Dus: PANG, PANG!
  Wat een wereld, in en in verrot en wat een toekomst!

 5. Navo en co wensdenken dat ze enkele miljoenen én bekwame militaire troepen hebben die ze zomaar kunnen inzetten…75 jaar is een mooi rond getal, 76 is misschien een ruïne van hun dromen..of eerder hun Nachtmerries…♥️🇷🇺⛽🇰🇵🌹

 6. NAVO, WHO en anderen zijn slechts Tools in de handen van de macht achter de machten. De agenda rolt door. De wereldwijde maffia – roofdieren die de zgn machtige heren en dames aansturen. Ze een dikke fooi toestoppen. Geen donder kunnen schelen hoeveel mensen omgelegd worden. Als zij hun zin maar krijgen. Tuig van de richel. Zij maken de oorlog. https://www.youtube.com/watch?v=vRXBnJCtE-M

 7. WAAROM zou NATO moeten wachten op een ‘artikel 5’ motief om Rusland rechtstreeks en officieel aan te vallen ? ! De aanvallen zijn al heimelijk bezig, dus waarom begint men er niet aan ? Let s go ! Beter de korte pijn dan de lange en dan zien we wel, persoonlijk ben ik het 2 jarige uitstel van executie KOTSBEU ! Misschien neemt men eerstdaags in Washington op het NATOFEEST eindelijk ns kordate beslissingen ?
  …en als je er moest aan twijfelen, wat mij betreft : SLAVA ROSSIYA ! and FUCK NATO !

  • ze kunnen niet, ze durven niet … Het zijn hyena’s. Ze hadden ingezet op een in elkaar klappen van Rusland. Het liberalisme verspreiden over de wereld. Ze hebben nu echter hun vingers verbrand. Het wordt duidelijk hoe ze over de ganse wereld uitgespuwd worden.

   • Off topic: koning Albert II, koning Filip, prins Lorenz (voorheen aartshertog van Oostenrijk – Este) & burggraaf Etienne Davignon zijn lid van het ultrageheime The Committee of 300 aka The Olympians (anno 1727).

 8. Nogmaals als NAVO via Wit Rusland willen aanvallen dan elk land wat grenst aan Rusland en met de NAVO meespeeld Nuken en zo een barrière opgooien voor andere westerse troepen die dan niet meer zo makkelijk kunnen manuvreren door bestraald gebied. Zo wie zo geen huurlingen meer die gaan echt geen kanker oplopen voor geld.

 9. Orban wat een gluiperd 1e klas
  een kneus , met ‘ Trump’ in zijn roeptoeter. . Kerel heeft Oekraïne volgestopt tijden zijn ambt periode, miljoenen aan de prik geholpen, alle voorbereidingen getroffen voor wat zich nu afspeelt, en voorstander van genocide .
  Zitten er allemaal in van EU , die van Slowakije zal omgewisseld zijn vermoed ik .
  Rusland speelt een kant , vermoed dat hier dmv sekteleden invloed wordt uitgeoefend op het beleid. – 1 spel .
  WEF troel is nu burgemeester van Rotterdam
  Gaat er 1 bom op de haven, komen er 30 bij door usa – 2e ww.
  Den Haag is er klaar voor ,
  Europa , daar gokt men op.

  Laat het de VS en UK worden – brengt wat afwisseling.
  Met de juiste doelen, de filmset bijvoorbeeld
  een kinderlijk gedoe van randdebielen
  Die moord zien als spel, zolang ze zelf buiten schot blijven. Uit “ democratie “
  Is deze ziekte ontstaan met debielen op het podium .

  • Zie de volgevreten mafklapper uit Palestina
   Noemt zich president . U weet wel van het sprookje. ‘ democratie ‘
   Had op zijn minst zijn eten kunnen delen
   De bevolking bewapenen. , nee dat doet hij niet . Men creeert rampen; of door de andere kant op te kijken , en slachtoffers
   Legt de oplossing buiten zichzelf
   Schijnheiligheid ten top .
   “ soort houdt zich niet schuil in een flatgebouw”
   Zit ws in zuid Frankrijk bij de pool .
   Wie weet is zelensky de neighbour.

   De bevolking die HEM onderhield , kan de lucht in .

   Hoop dat de Russische bevolking wijs is , zich voorbereidt 💣💣💣💣💣💣💣 , de soldaten uit het WESTEN zijn huurmoordenaars, goddelozen, dieven, pedofielen.
   Knal die mafklappers terug.
   .

   • Aan dit soort is NIETS meer te redden.
    Die voor geld je land binnen komen om je af te maken.
    2014 begon de oorlog door het westen. Duurt 10 jaar nu.

 10. de VS kregen in ’41 schrik van de Duitsers,heel Europa zou Duits zijn.in’41 leverden de geallieerden wapens aan Rusland opdat Stalin niet zou capituleren.(het gedoemde konvooi)
  gen.Patton voorzag op termijn gevaar in Stalin en wou de rest van het Duitse leger hergroeperen en samen de Russen verslaan.
  iedereen was tegen dat plan en Patton verongelukte….
  in ’47 kregen de VS schrik van Stalin.
  nu worden er miljarden in de oorlog tussen Rusland en Oekraine,een oorlog waar we niks mee te maken hebben en de generaties na ons nog decenia gaan voor betalen.
  men spiegeld de mensen voor dat anders Rusland Europa zal aanvallen.Waarom zouden ze,gek zijn die niet en in Eurpa zijn geen grondstoffen.
  de Duitsers gingen in ’41 niet voor het goei weer naar Rusland.
  wo2 hebben ‘we’ ‘gewonnen’
  wat hebben we gewonnen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in