Zelfs het “neutrale” Zwitserland blijft niet gespaard voor de gevolgen van de oorlog tussen de aan het globalisme geëngageerde naties en Rusland. De gevolgen van het gastekort laten zich voelen. Wie deze winter water te veel verwarmt of woningen te veel verwarmt, riskeert een boete of een gevangenisstraf. De volkeren van Europa moeten bitter boeten voor de imperialistische plannen van de VS en de Deep State, schrijft Report24.news.

In Zwitserland is nu aangekondigd dat iedereen die binnenruimten boven de 19 graden Celsius verwarmt of warm water boven de 60 graden verwarmt, een boete zal krijgen. Als het gaat om een overtreding met voorbedachten rade, dreigt een gevangenisstraf van maximaal drie jaar (!). Omgekeerd betekent dit dat ook degenen die binnenruimten boven de 19 graden verwarmen, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van mensen of de afvalwarmte van machines, gestraft zullen worden. Een absurd schouwspel dat doet denken aan staatsterreur.

Dat dit zelfs mogelijk is in Zwitserland, waar de democratie veel meer beleefd wordt dan in enig ander land in Europa, gaat het begrip van de waarnemer te boven. Meer bepaald wordt de federale wet op de nationale economische bevoorrading toegepast, zoals Blick.ch bericht. Overtredingen van deze wet zijn ten dele misdaden en moeten door de Zwitserse kantons vervolgd worden. Deze wet voorziet niet in administratieve sancties; zij moet ten volle worden gehandhaafd.

Iemand die per ongeluk de thermostaat verkeerd zet, komt er lichter af dan iemand die zijn zwembad opzettelijk verwarmt tot 25 graden. De straf voor een bedrijf dat opzettelijk zijn gasquota overschrijdt, zal waarschijnlijk nog zwaarder zijn. De quotaverordening is namelijk ook onderworpen aan de strafbepalingen.

Zij vertrouwen niet op maatregelen van de politiestaat, maar op angst en terreur die verspreid worden door aangekondigde “selectieve controles”. Zwitsers die er al lang wonen, staan er om bekend buitengewoon nauwkeurig en punctueel te zijn. In de toekomst zal er dus waarschijnlijk in elke kamer een digitale thermometer zijn. “Controles zouden niet uit den boze zijn”, vooral als er aangifte gedaan wordt door verraderlijke buren of overijverige hobbysheriffs. Men is al gewend aan de vermeende Coronapandemie met zijn buitensporige en opdringerige maatregelen.

  Historisch jaar... Oekraïne-oorlog legt VS-imperialisme bloot als belangrijkste mondiale bedreiging

Sommige wettelijke bepalingen zijn meer dan vaag en kunnen volkomen willekeurig geïnterpreteerd worden. Zo is er bijvoorbeeld een verbod op het verwarmen van “ongebruikte gebouwen”. Maar wat is een “ongebruikt” gebouw? Het is niet zo gemakkelijk vast te stellen en er schijnt geen universeel geldige definitie voor te bestaan. De kantons in Zwitserland kunnen nu tot 22 september hun bezwaren tegen de nieuwe energieverordeningen laten registreren en indienen.

Ten slotte zij erop gewezen dat een dergelijke regeling alleen maar pure willekeur kan zijn. Het hangt immers van de isolatiemaatregelen en juist van de verschillende andere warmtebronnen in een binnenruimte af hoe warm het werkelijk wordt. Denkt u maar aan een kinderkamer die te zelden geventileerd wordt en waar de klok rond een Gaming-PC draait. Het is technisch onmogelijk om zo’n specificatie uit te voeren, tenzij u de verwarmingen op 15 graden of lager zet. Als de mensen dan over de hele linie verkouden worden, zullen ze weer een Coronapandemie uitroepen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ontvolking door massale verhongering – Eén van de vele massavernietigingswapens van de Elite om menselijke genocide te plegenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe winter komt eraan: Bent u bereid tot armoede te vervallen voor Vladimir Zelensky en zijn regering?
Volgend artikelLEK: EU zet escalatie met Rusland voort – Nog meer zelfmoordsancties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

 1. Ik verwelkom alle gestoorde nieuwe wetten/regels misschien dat de mensen wakker worden.Het kan in mijn ogen niet gek genoeg.Er bestaan geen wetten meer.De regering doet wat hij wil.

 2. Het is werkelijk een heel vreemde wereld waarin we leven. De kwestie van verwarming is zowiezo academisch. De meeste mensen zullen het zich niet meer kunnen veroorloven hun huis te verwarmen. Dat, op zichzelf zou eigenlijk niet zo een drama mogen zijn. De oudere mensen hier herinneren zich noch goed aan hun jeugd waar het grootste deel van het huis niet verwarmd werd. Er werden echter nooit van staatswege wetten en regels verordert welke mensen voorschreven wat ze mochten en moesten doen in dit opzicht. Door de voortschrijdende digitalizering hebben we onszelf verslaafd en kontroleerbaar door de overheid gemaakt. Welkom in de dystopische toekomst.

 3. Knettergek. De idioterie van de regering daar kent geen grenzen. De rest van de klote EU regeringen zal wel volgen. En dat alles om een stompzinnige oorlog, die usa wil om de olie, gas en grondstoffen in Rusland te bemachtigen. De usa schoothondjes in Brussel voeren de orders uit ten koste van het EU volk. Weg met dit EU moloch. Terug naar de EEG.

 4. Ik kan online in Zwitserland niets vinden dat er een nieuwe wet is die dit toestaat. Misschien willen ze het wel. Dat we die kant opgaan snap ik wel.

 5. Alles valt n elkaar.
  Wij verwarmen met petroleum en hout. Voor bijverwarmen electrische kachels.
  Die laatste is er één stuk. Ik kan/wil geen nieuwe kopen omdat elke geschikte electrische kachel nu op wifi en app werkt!!?!!

  We hebben hier geen wifi en een app verdom ik.

  Met hout het huis dus maar naar een comfortabele 21 graden verwarmen. Ik ga niet ziek worden (wat natuurlijk de bedoeling is met een mooi gelabelde C naam)

  Teringschoften zijn het!!!

  (ik was al agressief naar de gemuilkorfden, maar ik merk dat ik dat ook steeds meer word naar gasten met hun spyphone.)

  • Koop een kit met een split warmtepomp (lucht/lucht) met een zo hoog mogelijke SCOP waarde en installeer deze zelf volgens de bijgeleverde schemas en instructies en enkele zeer goede videos op het web. Ben je voor ongeveer 1000 euro klaar voor een verwarming (en als nodig koeling, luchtdroger, ventilator) die 7 kW aan warmte geeft bij een energie opname van maximaal een kwart daarvan.
   Minder warmte nodig? Een kleiner model is ook flink wat minder duur. Voorbeeld:
   https://www.klarstein.de/Klimageraete/Klimaanlagen/Split-Klimaanlagen/Windwaker-Supreme-9000-Inverter-Split-Klimaanlage-9000BTU-2-6-2-8kW-RC.html
   Deze apparaten komen naar keuze met of zonder WiFi unit en zo kan jij de baas in eigen huis blijven en nog wat geld in de zak houden ook.
   Ik heb 4 van die dingen geïnstalleerd voor minder dan 4500 euris en als ik het zelfde materiaal door een installateur had laten plaatsen: 21000 euro.
   Doe je voordeel!

  • Ik woon in frankrijk en heb een elect kacheltje voor rond de 20 euro en ze zijn hieroveral te koop en ik neem aan dat deze ondertussen ook duurder zijn geworden en nu rond de 30 euro zullen zijn. Ze hebben een waaier erop staan voor in de zomer en twee standen voor in de winter Ook wij stoken op hout en op petrolium en in nood op deze elect kacheltje. Op de laagste stand houd hij een ruimte warm bij 3 en halve meter, bij 3 en have meter en dat in de winter. Voor de NLders met hun duur hout raad ik aan petroliumkachel te nemen en buiten NL deze pertrolium te halen. Hier betalen wij voor een kub hout 40 euro (prijs van deze maand en gehaald bij een plaatselijke boer) en wij verstoken 12 kub per jaar als we alleen op hout zouden stoken. Als we alleen op petrolium stoken zijn we pl min 80 euro per maand kwijt in de wintermaanden. Nu de prijzen van petrolium omhoog zijn gegaan zal deze ook flink gestegen zijn. De armen raad ik aan overdag naar de bieb te gaan en daar heel de dag te gaan lezen en je eigen vermaken en zeker als je kinderen hebt en kijk in je plaatselijk week krant waar gratis dingen te doen zijn, zodat je warm hebt.

   • Ik wordt alleen misselijk van de petroleum lucht. Ik zal daar wel aan moeten wennen of zo. Want misselijk vs. kapot van de kou is natuurlijk makkelijk te kiezen.

 6. Hopenlijk worden er heel veel Zwitsers wakker.
  De controlerende diensten hebben het hier een stuk makkelijker.
  De ‘slimme’ meter die al een tijdje aan ons is opgedrongen gaat nu echt doen waar hij voor bedoeld is.
  Welkom in de new brave world.

  • Ik ben zooooo blij dat ik die zogenaamde slimme meter heb geweigerd. Ik voelde aan mijn water dat ook iets aan dat ding niet klopt. En mijn cv zal gewoon op 21C staan. Gelukkig vorig jaar zomer ons energiecontract voor 3 jaar vastgezet…. Dankzij het feit dat ik op veel alternatieve sites lees en dus al gelezen had wat er aan zit te komen.

   • Die contracten zullen worden ontbonden voor het einde van dit jaar; lees de kleine lettertjes maar!
    Wat naief zeg om te denken dat je lekker weiniog zult blijven betalen

  • Ook ik heb dat geweigerd, deels vanwege de controle mogelijkheden. Deels omdat ik het niet vertrouwde, hack mogelijkheden bv, deels vanwege straling en deels omdat ik meer zou moeten betalen voor “dit gemak”. Maar helaas in dit complex bijna iedereen zo’n “gemaksding”.
   Overigens alle smart apparaten hebben controle mogelijkheden. Denk aan robotstofzuigers of koelkasten die aangeven wat je moet kopen, intelligente deurbellen, enz.

 7. Zwitserse Hein wilde een kopje thee zetten toen de ijsbloemen aan de binnenkant op de ramen stonden. Toen het water kookte en de fluit van de ketel afging stond de politie voor de deur en verdween hij in het ijskoude gevang.

 8. Wát een wereld wát een wereld. Dat mensen er ook in blijven trappen he. Betaal gewoon NIKS meer aan die energiemaatschappijen, dan gaan ze lekker iedereen afsluiten, succes ermee. Binnen een week zijn ze failliet. Geld is macht, ONZE MACHT!

 9. Ik heb voor de winter mocht deze extreem uitvallen al een warm plekje uitgezocht, maar de huidige bewoner weet het nog niet….tipje sluier: VVD

 10. Het systeem draait steeds meer door …. De volgende sanctie: direkt voor het vuurpeloton bij te hoge verwarming ?. Dit terwijl de industrie voor 80-90% de grootste afnemer van energie is, dus de consument maar 10-20% van het totaal uitmaakt.

  • Dat is ook onderdeel van het plan. Bedrijven stoppen al omdat ze het niet meer kunnen betalen. En afnemers hebben geen/weinig geld om te kopen. Precies wat ze willen.

   Overigens vraag ik me af hoe kan Zwierland neutraal zijn met al die kapitalen van iedereen in huis? En die zich daar als ingezetene kunnen inkopen als ze over voldoende geld beschikken? En Davos waar diverse idioten hun zegje kunnen/mogen doen.
   En dat heet neutraal? Ze doen overigens ook mee met de covid idioterie en, voor zover ik las, ook behoorlijk agressief daarmee.

 11. De Nederlandse wapenwetten zijn zo dat je luchtbuksen met perslucht van mega kaliber .356 kunt kopen en vrij mag bezitten . Met een dergelijhk wapen leg je een olifant om!! Zorg dat je gewapend bent want dit gaat niet goed komen!
  Zodra De schaarste van voedsel en brandstof ernstig word zullen de asielzoekers zich gaan verenigen en masaal gaan plunderen en alles dat niet moslim is afslahten daarvoor worden ze hierheen gehaald!!
  Wapenwet heeft nog een maas overigens , wapens van voor 1890 zijn vrij van vergunninbg, een dubbelloops kaliber 12 husqvarna koop je voor rond 600 euro. Doe er uw voordeel mee (ze worden verkocht op marktplaats)

 12. In Zwitserland wordt nog veel op hout gestookt, daar zit doorgaans geen thermosmeter op. Dus hoe willen dat überhaupt controleren bij ieder huis en/of onderkomen. Dit is een onmogelijke opgave. Alleen als jij smartmeters hebt en zo ook wifi gestuurde thermosmeters via gas of elektra verwarming is het externe te controleren.

  • Dat controleren is eenvoudig te doen met een infrarood warmtescan. Wordt gebruikt om warmte lekken van woningen en appartementen op te sporen, zodat je gericht kunt isoleren. Is inmiddels ook een beladen woord gezien de klimaathisterie en zogenaamde energietekorten. Kosten noch moeite zullen ze dan sparen om de “boosdoeners” op te sporen.
   Wordt overigens ook gebruikt om goede en slechte doorbloeding (meer en minder warmte) in het lichaam zichtbaar te maken.

 13. jaren lang heeft europa zoete broodjes gebakken niets geregeld en gedaan zoals in alles en nu is alles de schuld van poetin wat een stelletje ongelofelijke klootzakken als hun portemonnee maar gevuld is dat is echt tuig van de richel wat een klote overheid hier in dit land

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in