Palácio do Planalto from Brasilia, Brasil / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Borrell van de EU heeft “geen kans” tegen Lavrov. De topdiplomaat van de EU is inderdaad minder populair dan zijn Russische ambtgenoot, zegt het Kremlin. Borrell beklaagde zich er eerder over dat zijn uitspraken in de westerse media niet dezelfde aandacht krijgen als die van Lavrov, bericht RT.

Tijdens een geregeld gesprek met verslaggevers op donderdag werd de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, gevraagd om commentaar te geven op de opmerking van Borrell.

“Het was eerlijk van hem om te klagen. Hij is inderdaad minder populair dan Lavrov. Hij heeft hier geen kans,” antwoordde Peskov.

Borrell klaagde dinsdag dat de uitspraken van Lavrov meer aandacht kregen in de media dan zijn eigen uitspraken.

“Lavrov gaat naar Afrika en probeert de Afrikanen ervan te overtuigen dat de sancties de schuld zijn van alles wat er gebeurt… en de hele westerse media herhalen het,” zei Borrell tegen de Spaanse radio Cadena SER.

“Ik ga naar Afrika om het tegendeel te zeggen, namelijk dat sancties er niets mee te maken hebben, en niemand pikt dat op.”

Lavrov had tijdens een vierdaagse rondreis bezoeken gebracht aan Egypte, DR Congo, Oeganda en Ethiopië, alvorens donderdag in Oezbekistan aan te komen. De reis vond plaats kort nadat Rusland en Oekraïne een overeenkomst hadden bereikt, bemiddeld door Turkije en de VN, om de graanexport vanuit de Oekraïense Zwarte Zee-havens te hervatten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met de Italiaanse tv-zender Mediaset (het is een pittig interview!)Volg Frontnieuws op Telegram

  Laat de Patriot Games beginnen

Lees meer over:

Vorig artikelVan Bill Gates tot “De Grote Weigering”: Boeren in de frontlinie
Volgend artikelNieuw Nederlands onderzoek wijst uit dat de Covid mRNA vaccinatiegraad verband houdt met een toename van het totale aantal sterfgevallen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Mediatraining volgen Josep. Met blogposts als “wij verliezen het narratief” word je ook niet populair bij de media die net het narratief willen verspreiden.
  Overwinningen presenteren, daar haal je de media mee. Wacht maar als straks Rusland en Turkije graan uitdelen in Afrika, je zal eens zien wie er populair wordt.
  En bij lege winkelrekken en gasrantsoeneringen word je zéker niet populair.
  Meneer Borell moet echt mediatraining volgen, al is het maar om te weten wanneer ie beter zijn mond houdt en wanneer ie wel kan uitpakken. In de media is dat anders dan in de diplomatie. Hoewel ook in de diplomatie je beter je mond houdt als je slechts speldenprikjes kan uitdelen. Als uw Amerikaanse evenknie een grote bek opzet zullen de media heus wel luisteren. Zelfs Lavrov zal dan goed luisteren of er geen verborgen boodschap inzit.
  De mindere goden moeten eerst mediatraining volgen om het journaille en vooral het publiek te manipuleren. Tenzij Borell de overwinning en dus goedkope energie en voedsel komt aankondigen, daar heb je geen mediatraining voor nodig.

 2. Die Joseph…..zomaar een Joods persoon?

  Gewoon maar zo’n vraag om dat zij ook vooral in ‘board’ van big pharma zitten.
  Je mag niet discrimineren hè?…maar wat is het andersom nu eigenlijk!?

 3. De heer Lavrow is een man met uitmuntende kwaliteiten, niet zo een pisvlek als die Borrel. Zielig ook dat het deze Borrel alleen om de aandacht te doen is. Had gewoon je werk gedaan waar je voor betaald word in plaats van als een kip zonder kop te praten. In de onderbroek van een monnik zit nog meer verstand dan in die Borrel. En ook de innerlijke beschaving is bij Borrel ver te zoeken maar dat is tegenwoordig normaal bij westerse politici.

 4. Lijkt een EU kinderachtige mannetjes opmerking die bevestigd dat de MSM niet vrij is te verslaan wat ze waarnemen. Dat ze dit toch doet geeft aan dat er nog hoop is voor de feiten die zo waar zijn, als het verschil tussen dag en nacht.

 5. Niemand kan tippen aan dhr Lavrov.
  Op een schaal van 1-10 staat hij echt boven aan, iedere andere haalt nog niet eens een 5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in