De EU zal de sancties tegen Rusland herzien en sommige ervan dit najaar al opheffen, voorspelt de Hongaarse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en Handel Tamas Menczer.

De beperkingen die aan de Russische handel zijn opgelegd om Rusland te straffen voor de aanval op Oekraïne, hebben het gedrag van Moskou niet veranderd en beloonden het in feite met hogere inkomsten, nadat ze een piek in de energieprijzen veroorzaakten, zei het parlementslid dinsdag tijdens een uitzending op M1 TV. Ondertussen kampen de Europese landen die de sancties hebben opgelegd met energietekorten, bericht RT.

“De realiteit klopt op de deur van elk land,” zei Menczer, en legde uit waarom hij gelooft dat de sancties eerder vroeger dan later zullen worden opgeheven. De lidstaten zullen later dit najaar hun sanctiebeleid herzien.

Het Hongaarse parlementslid bevestigde dat zijn land, dat kritiek heeft op het streven van de EU om de economie van het blok los te koppelen van Russische energie, zich verzet tegen het idee om een prijsplafond in te voeren voor gas dat van buitenlandse landen wordt gekocht. Hij noemde het voorstel absurd en onpraktisch en verwees naar de toezeggingen van Moskou om de leveringen aan klanten die de prijs proberen te dicteren, stop te zetten.

De Europese Commissie is naar verluidt teruggekomen op het gasprijsplafond en werkt momenteel aan een mechanisme om de windfall profits (onverwachte winsten) van energiebedrijven te belasten. Brussel dringt er bij de EU-landen ook op aan verschillende energiebesparende maatregelen te nemen om zich beter voor te bereiden op het piekverbruik in de winter.

  Meerdere doden bij Oekraïense beschieting op markt in Donetsk

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland informeert zijn burgers om zich voor te bereiden op nucleaire vergeldingsaanval van de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropese leiders blijven voorrang geven aan de belangen van de VS boven het welzijn van de burgers
Volgend artikelConsumentenvraag stort in terwijl wereldeconomie implodeert, fabrieken deuren sluiten, vrachtvraag keldert
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Het blijft een slecht toneelstuk.
  De piekuren waren altijd beheersbaar tot:
  De smartmeter energie ging verbruiken.
  Iedere idioot een nepfiets op stroom moest hebben.
  Sneu types in een electrische auto gingen rijden.
  Ze de zwakke consument tot tig onzinnige nieuwe apparaten in huis hebben verleid.
  De 5/6 G netwerken werden opgetuigd.

  En zo kan ik en u nog wel even doorgaan.

  Wat een verdorven stuk.

  • Ja, zo kunt U nog even door gaan..als U niet naar het toilet gaat maar naar een gat in Uw tuin verbruikt U ook geen water..
   Komaan, doe ze af die oogkleppen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in