Een 155mm artilleriegranaat wordt geladen in een Amerikaanse M777 houwitser tijdens een oefening bij Oost-Fort Bliss in El Paso, Texas. © US Army / Sgt. Victor Everhart Jr.

De industriechef van de Europese Unie heeft gezegd dat het blok zal moeten overschakelen op een “oorlogs” economisch model als het hoopt te kunnen voldoen aan de behoeften van Kiev op het slagveld, waarbij hoge Oekraïense functionarissen hun hoop uitspraken op een massale toestroom van granaten van hun buitenlandse sponsors, schrijft RT.

Tijdens een onderhoud met de Financial Times besprak Thierry Breton, Commissaris voor Interne Markt van de Europese Unie, plannen om het aantal zendingen van wapens en munitie naar Oekraïne op te voeren. Hij zei dat hij samenwerkt met Josep Borrell, hoofd van het EU-buitenlandbeleid, om de industriële capaciteit in Europa uit te breiden, knelpunten in de bevoorrading weg te werken en banken onder druk te zetten om meer leningen te verstrekken om militaire transfers naar Kiev mogelijk te maken.

“Ik geloof dat het tijd is dat de Europese defensie-industrie overschakelt op een oorlogseconomiemodel om te voorzien in onze defensieproductiebehoeften”, zei hij vrijdag tegen de krant. Hij voegde eraan toe dat hij en Borrell “vastbesloten zijn om de productieverhoging van de Europese defensie-industrie te ondersteunen om de realiteit van een conflict met hoge intensiteit het hoofd te bieden – te beginnen met de munitiekwestie.”

Hoewel niet nader genoemde diplomaten hun twijfels uitten tegenover FT – waarbij een van hen vroeg: “Hoe gaan we dit betalen?” – komen de inspanningen om de leveringen aan Kiev te versnellen en Europa’s eigen binnenlandse voorraden aan te vullen nadat de Oekraïense minister van Defensie Aleksey Reznikov bij het blok had gepleit voor 250.000 artilleriegranaten per maand, wat veel meer is dan de bestaande EU-plannen.

  Ongelooflijk: Oekraïne lanceert tweede (mislukte) aanval tegen kerncentrale Zaporozhye

In een brief aan de Europese defensiechefs sprak Reznikov vrijdag over de “cruciale rol” van artillerie op het slagveld. Volgens hem verbruiken de Oekraïense troepen elke paar weken 110.000 155mm granaten.

De Oekraïense troepen zijn “beperkt door de hoeveelheid beschikbare artilleriegranaten” en hebben minstens 356.400 granaten per maand nodig om hun taken “met succes” uit te voeren – of maar liefst 594.000 granaten per maand om hun artillerievermogen ten volle te benutten, aldus Reznikov.

Volgens de Times mikt Borrell op een “minder ambitieus” programma en hoopt hij in plaats daarvan “de komende maanden” 1 miljard euro uit te trekken om de rekening voor gedoneerde granaten van bondgenoten gedeeltelijk te dekken.

Nu de kosten de pan uit rijzen door de toenemende tekorten op het continent, kunnen in Europa geproduceerde 155mm-munitie wel 3.300 euro per stuk kosten, zo blijkt uit een recent wapencontract tussen EU-leden. Op basis van die schatting kan de door Kiev gezochte munitie het blok ongeveer 825.000.000 euro kosten voor slechts één maand, hoewel ambtenaren nog geen specifieke cijfers hebben bevestigd.

Het is moeilijk te achterhalen hoeveel granaten Oekraïne heeft gekregen uit de wapenkamers van zijn Europese geldschieters, maar het afgelopen jaar hebben alleen al de Verenigde Staten “meer dan 1.000.000 155mm artilleriegranaten” gestuurd, volgens de laatste gegevens van het Pentagon.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Door VS geleide as van de NAVO en Europese Unie graaft een reusachtig gat voor zichzelf – Zo niet een grafVolg Frontnieuws op Telegram

  De Deagel voorspelling voor 2025 liet zien wie de winnaars en verliezers van WO3 zouden worden: nu Joe Biden naar een gevecht snakt, willen we hem eraan herinneren aan welke kant Amerika valt

Lees meer over:

Vorig artikelHet is een NAVO-oorlog, een VS-oorlog, een collectieve oorlog van het Westen tegen Rusland
Volgend artikelVoedselrantsoenering begint in het Verenigd Koninkrijk als middel om de komende tekorten te “normaliseren” in afwachting van de ineenstorting
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Knettergek. Een ander woord heb ik er niet voor. De usa / nato oorlog is tegen Rusland en de schoothondjes in de EU moeten van uncle Sam gehoorzamen. Woef, ja baas!
  Dat het gewone volk dit krankzinnige gedonder niet wil, zal de lijers een zorg zijn. Als ze maar de baas kunnen dienen.

   • Zolang je in de illusie blijft geloven, dat het volk inbreng heeft. Kunnen ze met elke uitslag komen die voor hen het beste uitkomt. De werkelijkheid is dat met de stembrief om een handelsvoorstel gaat, met een onderliggende UCC. Wijs jij dat handelscontract niet binnen 3 dagen af, geef jij je eigen autorisatie weg aan het private handelsbedrijf Staat der Nederlanden die er mee kan doen wat ze willen. Als je dat nog steeds niet doorziet, kun je wel met linkjes komen wat in de peilingen staat. Die allemaal uit de duim gezogen zijn om de illusie hoog te houden voor het onwetende volk. Zo is die site bij uitstek een gecontroleerde oppositie een zogenaamde katvanger.

    • “Zo is die site bij uitstek een gecontroleerde oppositie een zogenaamde katvanger.” Klopt helemaal! Had ik ook in de gaten.

    • Juist daarom worden peilingen gehouden. Die peilingen vervalsen ze en op die manier willen ze het volk laten geloven dat de meerderheid voor oorlog is.
     De peilingen zijn er juist om het volk te misleiden. Als u anders denkt dan de vervalste peilingen tonen dan is er iets met je mis !!!

     Zo werken peilingen en zo worden mensen gemanipuleerd.

   • grootschalige fraude meer niet . Politiekers zijn bedriegers en oplichters meer niet .Als je rondvraagt heeft niemand op de vvd gestemd en toch 3 zetels erbij , je reinste oplichterij.

 2. Een argument voor de ‘Europese Grondwet’ was dat als die er niet kwam zou het oorlog worden. De wet werd in Nederland weggestemd door een referendum, er werden een paar regels van het wetsvoorstel veranderd en alsnog aangenomen zonder een nieuw referendum te houden. Twintig jaar later is het tegen de beloften van de Eu oorlog. En het is de Eu, die gepushed door Amerika schuimbekkend olie op het vuur blijft gooien.

  • De EU-grondwet werd weggestemd in Nederland, Frankrijk en Ierland. In Ierland moest men opnieuw stemmen, men had blijkbaar de stemcomputers niet juist ingesteld! Alleen in Spanje stemde men voor. In Luxenburg stemde men voor of tegen hun president, wat dan na “duiding” verklaard werd als voor of tegen de grondwet. In alle volgende andere EU landen werd een bindend referendum verboden. Dit noemen de EU-politiekers democratie .

   • @ Marko, je kon alleen stemmen als een natuurlijk persoon. Deze entiteit wat op jouw ID staat is eigendom van de Staat der Nederlanden. Dus als jij zogenaamd stemt, kun je alleen als een lijfeigenen stemmen en lijfeigenen hebben totaal geen rechten of inbreng. Al jouw zogenaamde rechten zijn niets anders dan betaalde privileges. Denk daar maar eens over na, wat dat inhoudt.

    • Voor de bühne is Luxemburg een constitutionele monarchie met sinds 2000 als staatshoofd groothertog Henri (1955).
     Zijn dochter Alexandra gaat huwen: voor de wet op 22.04.2023 en de kerkelijke inzegening vindt plaats op 29.04.2023 – – > 22 + [ 2 + 9 ] = 33 en dit is het ultieme meestergetal van de vrijmetselaars.

 3. Ik was bij iemand op bezoek een middag, en er zat iemand tv te kijken, oké maar op een afstand zag ik welk nieuws de hele middag afgedraaid werd. Steeds dezelfde auto in de sloot.
  Ik besprak buiten al langer buiten in de zon soms spirituelere ideeën met mijn gastvrouw, na vijf jaar was de enige repliek Jonestown. Ik wist niet wat het was, dus ik ben debiel.
  Je krijgt wat je wil horen, bespreek eens wat anders.

 4. LOL. Dat was even lachen. Nog meer o.dat die debjelen dat nog serieus menen ook.

  Europa heeft de industrie er niet voor, dus zouden er eerst fabrieken moeten worden gebouwd, of omgebouwd. Daar gaat al minimaal een jaar in zitten, zo niet meer met alle millieuregeltjes.
  Dan de grondstoffen ervoor; die heeft Europa niet en moet ze importeren. Ik denk dat Rusland niet bepaald gek genoeg is om die te leveren aan landen die hen er mee willen aanvallen en dat China er ook niet om zit te springen. Dus dat wordt lastig.
  Tegen de tijd dat de bureaucraten hier ermee klaar zijn bestaat Ukraine niet meer

  • @ Johan P, Zo is het hoe de vork in de steel zit. Maar diplomaten behoeven daar niet over na te denken, die zijn in de veronderstelling van als je maar genoeg geld investeert dan van zelf de resultaten naar zijn. Daar heeft de politiek ook een handje van, dat alles maakbaar is met geld. Zo liggen de meeste Europese staalfabrieken al stil vanwege de hoge energie prijzen en zonder genoeg staal geen oorlogstuig. Net zo het idee van Bulgarije om een oude munitie fabriek weer op te starten om oude munitie voor de oude Sovjet artillerie weer te maken. Maar als een fabriek eenmaal stil gelegd is, vloeit niet alleen de kennis en kunde van de voormalige werknemers ook weg. Maar is het bijna onmogelijk om de oude fabriek weer aan het draaien te krijgen. Dan praat je al gauw over 5 jaar, voordat het op volle toeren weer draait. Die tijd is er niet, want er is nu een hoge vraag en niet over 5 jaar. Dan ziet de wereld er heel anders uit.

 5. Ik krijg de indruk dat het westen zich aan het overschreeuwen is ze gaan van alles leveren en de ene sancties na de ander. Ik zie een enorme paniek en wanhoop. Dat het Oekraïense leger in de pan wordt gehakt op dit moment verdoezeld men zo. Af en toe een lullig berichtje over een verdwaalde drone of Poetin is ziek. De rest van de wereld kijkt vermakelijk toe.

 6. Dit is een heel gevaarlijk spelletje , ten eerste waar komt het geld voor de speeltjes vandaan? ….alles wordt dus nog duurder …of misschien drukt de USA wat flappen bij…..nog meer schulden aan America !!! niet slim….en ja dit is natuurlijk een meesterlijke kans om het EU leger te gaan realiseren …..weg met onze mannen hup naar het front blijven de vrouwen achter met zielige zoekers…. nee mijn eerste gedachte bij dit artikel was; dit is gevaarlijk spel.

 7. Thierry Breton net als vele andere sinds 1997 een ZioNAZI-EU-WEFFIE zoals de door zijn kleuterjuf “sexueel omhooggeknuffelde” Macaroni.
  Dus ook de Fransen zijn besmet met het ZioNAZI fascistisch EU-VIRUS waarmee de EU na WW2 door ZioNAZI werd opgericht als voortzetting van “DAS DRITTE SS-REICH” en reden waarom SS-er Bernhard Lippe Holland in de EU rommelde m.b.v. zijn ZioNAZI Bilderberg Group samen met Dulles, Kissinger en David Rockefeller waarvoor hij al werkte toen hij voor 1937 nog een geheim IG-Farben Waffen-SS-spion was.
  Dat de EU een ZioNazi voortzetting was en is, was reeds lang geleden in detail door Dr. Rath in Duitsland alsmede door de (op 10 juli 2010 door de CIA-vermoorde) Engelse schrijver Christopher Story beschreven (en nog te lezen op het internet zolang het duurt).

  De andere Spaanse idiote oorlogshitser Josep Borrell is zoals Von der Leiden, Rutte, Kaag en Michel ook zo’n ZioNAZI Bilderberg NSB-WEFFIE. Het is dus niet vreemd dat de perverse en waanzinnige voorstellen om pedofilie met babies en geneuk met varkens, geiten, ezels, paarden en zelfs kippen en eikels (voor potten) wettelijk toegestaan moet worden volgens de idioot Harrari gesteund wordt door Schwab, Macaroni en de Spaanse “sociaal democraten van Sanchez”. Hoe gekker hoe beter.

  Daarom ook Quote: “Breton zei dat hij samenwerkt met Josep Borrell, knelpunten in de bevoorrading van oorlogstuig weg te werken en banken onder druk te zetten om meer leningen te verstrekken om militaire transfers naar Kiev mogelijk te maken.”
  Dus wapentuig te laten verschrotten in hun Ukraine-War en de EU-burgers met schulden te overladen om dit alles met belastinggeld terug te betalen tot hun laatste snik, want ………..”War is a Racket” voor hun ZioNAZI Banksters.

  Tijd zo spoedig mogelijk deze EU-kankergezwellen te verwijderen of het krankzinnigen-asylum te verlaten voordat het verdampt in een op handen zijnde oorlog van deze waanzinnige oorlogshitsers als Rutte, Kaag, Hoekstra en hun gang in de EU.
  Daarom op 11 Maart: NSB, weg er mee.

  • Het is bijna juist. Het dritte reich is eigenlijk het derde romeinse rijk. Het tweede romeinse rijk is namelijk aan de andere kant van de oceaan. Door de angelsaksen er naartoe gebracht. Bekijk washington DC en het vaticaan eens heel goed… wat dacht u wat de kuklux klan was ? Idem AH ? Deze Romeinse arend (pentagon) word nu multipolar. USA Rusland en China. De arend met de 3 hoofden. Hier komt een einde aan… heel zeker. En EU ? Dat zijn enkel de vazallen, de ja knikkers…

 8. Beste Mensen

  Sorry
  De Echte Oekraïner Zwebberlensky spreekt over Europese menselijke Kononsvoer
  Geen kogels of munitie
  Immers er bestaat haast geen mens meer in Oekraïne op niveau van vechten
  Kinderen zijn over gebleven
  En die kinderen moeten zorgen voor de toekomstige voortplanting van de SSsers van Oekraïne

  Aangezien Europa een overvloed aan Schijterige SS-sers heeft kunnen die allen in eensklaps heen worden gestuurd ?
  Dan is de oorlog zo voorbij
  Dus …..
  Hup alle Kamerleden , Kabinets leden , Parlementariërs , Notarissen , Advocaten , Rechters , Hoge positie bekleders , Alle Europese Multi aan Miljoenen bezitters LET OP van Hoog naar Laag dus niet andersom
  Hen allen daar naartoe sturen om de Burgers van Hun land in bescherming te nemen
  Wij burgers hebben Hun al Lang genoeg Vet gemest nu mogen ze voor Hun
  Voeders / Vetmesters op allerlei gebieden even de handen uit de mouwen steken de Caloriën gaan verbranden

  Dank U

 9. Dit is “oorlogssocialisme”! Maar de industriële basis voor grootscheepse wapenproductie en de knowhow is in Europa grotendeels verdwenen. Duitsland kan zijn automobielindustrie misschien omschakelen voor Humvees, Marters, meer Leopards.. nu we allemaal minder auto zullen rijden… Er zullen steeds meer NATO-huurlingen gestuurd moeten worden om spul te bedienen. Zullen de Europeanen terugkrabbelen als de “body bags” in massa terugkomen? Toen de Amerikanen in Vietnam 2500 body bags per week hadden, sloeg de publieke opinie in de VS om.

 10. Nog ff en in de MSM staat zo : Rutte gaat met Wobke geheel VOC style naar China met een grote oorlogsvloot buskruit afdingen.

 11. Als je economisch te zwak bent om te concurreren en dan maar gaat oorlog voeren en denkt dat je dan kunt winnen. Dan heb je al helemaal verloren.

 12. Jullie zijn niet meer dan kanonnenvoer voor de elite schaapjes jullie gaan immers toch dood aan de giftspuit die Rutte met Hugo jullie hebben aangepraat ,red ons wappies en pleeg zelfmoord schaapjes jullie verdienen het weg uit onze samenleving viezerikje moordenaars die jullie zijn zelfs jullie kinderen hebben jullie nog vermoord.

 13. De grootste hoop van het volk wil dit wel. Ze zien namelijk Rusland als een boeman, door de jarenlange amerikaanse media hersenspoeling van het volk onmiddellijk na WO2. Rambo is the good guy en de Russen zijn altijd de boeven en booswichten. Het zit letterlijk in hun hersenen gebrand en als men het tegenbewijs levert worden ze boos of willen ze er niets meer over horen. Vamdaar dat dit enkel zeer slecht kan aflopen. Met het volledig wegvegen van het westen en een deel van Rusland EN CHINA in een nuke oorlog.

  Bovendien dit helpt WEF immers beter dan klimaat verandering en vaccin gekte. Heeft er iemand het rekensommetje gemaakt hoeveel CO2 er door de raketten granaten kogels tanks enz… de lucht in worden geblazen om niet te spreken van het ontsnapte metaan uit de opgeblazen NORDSTREAM. En dan maakt men zich zorgen over koeienscheten en onze CO2 footprint ? Of willen ze de huisdiertjes ook nog weg ?

  Die antichrist kabaal moet weg, mensen moeten de straat op en politiekers grijoen en achter slot en grendel zetten. Gedaan met wef en de heren van DAVOS. Of wil er toch iemand nog de fuhrer terug ?

 14. Belanrijkste oplossing ? God !!!! Jezus de Christus. Als iedereen Hem volgt mogen inmiddellijk alle wapens weg zijn er geen vijanden en plaats voor satan en zijn WEF rijk.

 15. Je kan ook wel duidelijk zien,dat ze niet weten wat oorlog is. Ze rotzooien maar wat aan. Rusland ook want die wil zogenaamd niet teveel burgerslachtoffers maken onder het Oekraïense volk. Dat rommelen geld voor bijna alle partijen. Putin ,ok,zijn adviseurs zijn wel wat gewend. Alhoewel ik nog steeds niet overtuigd ben van de bedoeling van deze actie van Rusland. Ik doel op het gedeelte covid 19 en reset die plaats moet vinden met of zonder Rusland , China,India, Saoedi Arabië enz.
  Gezien de voorgeschiedenis geef ik Rusland groot gelijk,maar ik heb ze nog niet duidelijk afstand zien nemen van het WEF. Dat geld ook voor de rest van de Bricks landen. En aan Scott Ritter hebben we ook niet veel ,aangezien hij zich liever niet bemoeit met politiek.
  Beste mensen ,ik denk dat we partij moeten kiezen voor onszelf ,zelf kiezen wat we willen en de rest links moeten laten liggen.

  • Dan wil ik ook nog even wat zeggen over ons Nederlanders en de aankomende verkiezingen.
   Ik vind nog steeds dat we deze verkiezingen moeten negeren. Waarom? Omdat je er niet zeker van kan zijn dat alles kosjer is. We moeten echt inplaats van naar een globalistische wereld naar een controleerbare samenleving, kleinschalig zodat ieder mens de kans krijgt om een vreedzaam en vruchtbaar leven te leiden,zonder inmenging van buitenaf. Jongens we leven maar 1 keer en moeten de kans krijgen er wat van te maken. En daar past geen gecentraliseerde overheid in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in