Een Amerikaanse schrijver en politiek commentator zegt dat de oorlog in Oekraïne een VS/NAVO-oorlog tegen Rusland is, en dat de VS proberen “de regering, de bevolking en de economie van Oekraïne te destabiliseren,” bericht Kolozeg.

“Dit is een NAVO-oorlog. Een VS-oorlog, een collectieve oorlog van het Westen tegen Rusland,” zei Daniel Patrick Welch donderdag in een interview tegen Press TV.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken en de minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie Sergei Lavrov spraken elkaar kort tijdens een korte ontmoeting op de G20-top in New Delhi.

Blinken riep Rusland op om op zijn besluit terug te komen en deel te nemen aan het nucleaire verdrag New START.

Blinken omschreef de militaire campagne van Rusland in Oekraïne echter als “een aanvalsoorlog,” waarmee hij aangaf dat Washington niet streeft naar vermindering van de spanningen met Moskou.

Welch bestempelde Blinkens opmerkingen als een poging om te veel van niets te maken.

“Het hele kader en de sfeer van Blinkens verklaring komt erop neer dat hij bewijst wat de VS van plan zijn – zowel hun vermeende publiek als hun vermeende boodschap,” zei Welch. “Ze geven niets om de geschiedenis, om de politieke realiteit, om wat dan ook. Anders dan hun PR-product, dat ze vooral politiek verkopen aan hun binnenlandse bevolking.”

Volgens Welch willen de VS gewoon niet dat hun dominante positie wordt bedreigd. “Ze willen wegkomen met alles wat ze kunnen, wanneer ze maar kunnen, voor nog eens 500 jaar. Het is een zieke grap.”

Wat de korte ontmoeting betreft, denkt Welch dat het meer een bijzaak was die de VS wilden laten uitschijnen dat ze “iets deden” aan Oekraïne: “En kijk naar de structuur ervan: Blinken klampt Lavrov aan, die heeft gezegd: ja, we kunnen praten. Als er iets is om over te praten. Maar niet als je gewoon doorgaat met het afleggen van deze belachelijke verklaringen.”

“Dus zet hij hem aan de zijlijn, zoals op een middelbare school, aan de zijlijn van deze G20-bijeenkomst, waarvan ze Rusland vorig jaar probeerden te weren. Weet je nog? Ze probeerden hen uit de G20 te duwen. Dus de enige manier om een gesprek te voeren is om het binnen te loodsen waar je je volledige PR product kunt verkopen. Je doet wat je wilt doen,” zei hij.

  Dat is de manier waarop je het doet

Als verder bewijs dat dit een PR-stunt is, stelt Welch dat Blinken geen enkele bereidheid toont om zijn visie te veranderen, of om toe te geven waar de VS eigenlijk mee bezig is. “En ze komen binnen met absoluut geen dialoog, überhaupt niets. ‘Ze moeten stoppen met deze aanvalsoorlog…’ Blinken zegt dat drie keer in de loop van zijn verklaring.”

Dus wat brengt Blinken in zo’n korte uitwisseling? Welch zegt: “Hij herhaalt in feite wat ze al zeggen vanaf het begin van de reactie van Rusland op de door de VS geïnitieerde, door nazi’s geleide staatsgreep in 2014, en een geschiedenis die teruggaat tot ten minste 1957, van de VS die proberen de regering, de bevolking en de economie van Oekraïne te destabiliseren. De VS bezetten Oekraïne. Dit is geen oorlog tussen Rusland en de bevolking van Oekraïne. Oekraïne is een bezet gebied. Eerst bezet door dit neonazistische regime. En als je het goed bekijkt, versloeg Zelensky Poroshenko door vrede met Rusland te beloven! En binnen enkele maanden werd hij gegijzeld, letterlijk, op virale video. Op TV. Door de nazi’s.” Welch verwijst naar een inmiddels bekende video waarin de Oekraïense president Zelensky kort na zijn verkiezing de contactlijn met de Donbas bezocht en streng de les werd gelezen door troepen die volhielden dat ze hun wapens niet zouden neerleggen.

“Nazi’s!” Welch staat erop de term te herhalen. “Ik zeg het woord nazi’s: N-A-Z-I-S.”

“Ja, we gebruiken het woord nazi, want iedereen weet dit. Dit zijn niet alleen de kleinzonen van de nazi’s die Stepan Bandera volgden, maar op het niveau van het engagement van Kiev, dat sindsdien is doorgegaan,” zegt Welch.

Bovendien, zo benadrukt de commentator, was het algemeen bekend dat neonazistische retoriek en activiteiten als een ernstig probleem in Oekraïne werden erkend. “En tot twee jaar geleden wist iedereen dit. Iedereen zei het. Het was de schandvlek op de kaart van de mensheid: deze neonazistische cabal die het politieke kompas in Kiev leidde.”

Het was deze sector, meent Welch, “die door de Verenigde Staten werd geholpen en bijgestaan in de richting van een regime – het Maidan-regime – dat zijn genocide op Russisch sprekenden, Russisch orthodoxe gelovigen, Russische culturele aanhangers voortzette… alles wat ook maar iets van henzelf claimde. En de mensen hadden ingestemd – ze hadden gestemd – voor Minsk.”

De Minsk-akkoorden waren een vredesinitiatief van Duitsland, Frankrijk en Rusland om het conflict in het zuiden en oosten van Oekraïne op te lossen. “Ze stemden voor Zelensky, die zei dat hij Minsk zou uitvoeren en vrede zou zoeken met Rusland. Hij wist het niet – misschien wist hij het wel, ik weet het niet. De man is een crimineel, dus wie weet?”

Ze hebben het nooit serieus genomen, benadrukt Welch. “De Fransen en de Duitsers houden nu vol dat het niets was. Dat ze het gebruikten als een middel om tijd te kopen om de fascisten – ik zeg het nogmaals – in Kiev te bewapenen. Dit ging nooit over ‘het volk’ van Oekraïne in het algemeen. Dit zijn de VS, die een van hun neonazistische proxies gebruiken – zoals ze hebben gedaan sinds de Real One tegen de nazi’s. De Real One die de Russen hebben gewonnen. Die de Russen wonnen. Maar rechtstreeks tegen het volk door Rusland? Dit is een NAVO-oorlog. Een oorlog van de VS en het collectieve Westen.”

De VS heeft een geschiedenis van het opleggen van unilaterale sancties, het bestraffen van handel met landen waarvan zij vinden dat ze belangen hebben die tegen hun eigen belangen indruisen. Welch heeft dit beleid in het verleden aangeduid als “een soort middeleeuwse belegeringsoorlog”. En terwijl Blinken beweert dat het Amerikaanse beleid wordt gesteund door de overgrote meerderheid van de landen in de G20, wijst Welch op het feit dat slechts een zeer klein aantal westerse landen deelneemt aan het sanctieregime.

  Een oorlog op twee fronten

“En de Afrikanen trappen er niet in. Omdat ze zien dat deze cabal van kolonisatoren dezelfde bende misdadigers en genocidale maniakken is die hen al eeuwenlang afslacht! Ze zijn niet dom. En als Blinken dit soort onzin uitkraamt, zwaaien de demonstranten in Kinshasa met Russische vlaggen en scanderen ze ‘Macron is een moordenaar! Poetin te hulp!’ Omdat deze dingen eenvoudig lijken voor mensen die niet op zoek zijn naar een middel om imperialistisch gedrag (opnieuw) te verdedigen.”

En hoewel Welch ziet dat de overgrote meerderheid van de wereldbevolking niet aan hun kant staat, vreest hij dat deze krachten zo sterk zijn dat de uitkomst nog niet helemaal duidelijk is: “Dus ik weet niet wat de eindscore van Blinken is – wie gaat zeggen dat hij het goed heeft gedaan? Zolang ze niet inzien dat ze niet kunnen wegkomen met wat ze altijd hebben gedaan, zullen ze verliezen. En het volk staat niet achter hen. Maar ze kunnen iedereen vermoorden die ze willen. Onthoud dat.”

Daniel Patrick Welch is schrijver van politiek commentaar en analyses. Hij woont en schrijft samen met zijn vrouw in Salem, Massachusetts. Samen runnen zij The Greenhouse School. Hij heeft veel gereisd, spreekt vijf talen en studeerde Russische geschiedenis en literatuur aan Harvard University. Welch is ook verschenen als gast op verschillende tv- en radiozenders om te spreken over onderwerpen van buitenlandse zaken en politieke analyse – naast zijn dagelijkse werk – en kan beschikbaar zijn als de tijd het toelaat.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Flashback: De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over DuitslandVolg Frontnieuws op Telegram

  De oorlog in Oekraïne: Made in Washington, niet in Moskou

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates’ laboratoriumvlees is gemaakt van kankercellen – Wilt u het rare of medium?
Volgend artikelEU moet overschakelen op oorlogseconomie – EU-industriecommissaris
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Weet je wat uitgeroeid zou moeten worden? Niet eens die psychopaten aan de top van EU en USA, maar die achterlijk man/vrouw soldaatjes die als een achterlijke die oorlogen wereldwijd in stand houden en genieten van al dat leed dat ze aanrichten. Zolang al die sneue typetjes vrij rondlopen zal er oorlog blijven bestaan. Op de stoel of aan de hoogste boom met die zieke geesten.

 2. Al blijft er een verschroeide , verbrande, rokende puinhoop van Oekraine over, ze willen het hebben!
  Ze krijgen het niet!
  Mooi he!?

  • Adriaan W. maart 4, 2023 at 17:00

   (VIDEO Karel van Wolferen – Obscurocratie: strategieën van misleiding)

   Helemaal top, hoe duidelijk wil je het hebben. Maar de meeste struisvogels nemen er geen eens de tijd voor, gaan liever met hun uitgezakte pens en een bak chips Netflix kijken (85%) Om te kotsen wat een slap volk. Iedereen krijgt wat Hij/Zij toekomt.. 85% van de mensen lopen de afgrond in, zonder dat ze het door hebben. Best wel triest toch !!

 3. Patrick Daniel Welch is een held in zijn krankzinnige wereld gedomineerd sinds over 200 jaar door de ZioNAZI Rockefeller-Bankster-Mafia-Crooks veelal nadien ook geimporteerd door SS-er Bernhard Lippe met “Operatie Paperclip” in en na WW2, zoals Blinken , Clinton’s, Nuland-Nudelman en de seniele maar evil idiote Biden.

  Het is ca. 300 millioen satanische ZioNAZI en domme laffe zelfzuchtige verraderlijke NSB-ers in US, UK en EU tegen 17 miljard (17.000 miljoen) die door hen uitgebuit, bestolen en geterroriseerd worden met hun krankzinnige BioWarfares en andere onzin.

  Tesamen hebben deze ZioNAZI in het verleden minstens over 2500 Trillion $$$ (= 2.500.000.000.000.000 = bij 17,5 miljard mensen $ 142.850 per persoon) gestolen en toegeeigend in een failliete wereld ten koste van de wereldbevolking. Zij willen nu de hele wereld bezitten en allen blij maken met niets te bezitten en te ontvangen dan hun terreur.

  Het in en na WW2 door Berhard Lippe uitgeroeide (vermoorde) verzet moet opnieuw opstaan door de ZioNAZI er uit te trappen en te laten vermalen in Ukraine samen met hun ZioNAZI Avov-Bandera-vriendjes.
  Te beginnen op 11 maart met: NSB, weg er mee !!!

  • @ XYZ (Te beginnen op 11 maart met:)

   11 maart gaat echt geen verschil brengen. 12.00 en 16.00 weer naar huis.
   Je kan met criminelen en dictators geen afspraken maken. verzet moet opnieuw opstaan, maar niet op een veldje naar verhalen luisteren, en boe roepen. En reken er maar op dat er een grote ME macht aanwezig zal zijn. En wat ga je vreedzaam doen ??. Succes, je zag het gisteren in Belgie. Ze gebruiken een andere techniek laat ze maar gaan, dan gaan ze vanzelf weg. Dat dus, de boeren wisten totaal niet wat ze moesten doen. En zijn weer huiswaard gekeerd, resultaat 0 gaan we 11 maart ook zien.

 4. en ondertussen proberen ze Putin te provoceren tot actie in een Natoland, wat dan als excuus voor een full scale oorlog wordt gebruikt.

  Poetin trapter niet in.
  Hij zal zeker wel gepaste wraak nemen, maar tijd en plaats zoals het HEM uitkomt.

 5. 88 Duitse tanks bij de Oekiestan grens. Tanks uit Polen, Baltische staten, England , Spanje.
  Een Russisch oorlogschip gezonken in de Krim door een USA raket.

  Ze smeken om WO3– en NL doet mee.

  De grote vraag is: wat doet Putin, nu zijn enige keus is massa vernietigings wapens?
  Ik had die allang gebruikt. Atoom wapens, neutronen wapens, EMP wapen, biologische wapens?

  Ik denk termische bommen.

 6. 50 Amerikaanse F16 zijn aangekomen in Polen; 8 Engelse Typhones.

  Zou het niet leuk zijn: de 88 Leopard 1 tnks zonder munutie? Die wordt in Zwitserland gemaakt en de Zwitserse regering weigert (tot nu toe) export vergunning. Neutraliteit en zo.

  Let the hunger games begin; kies wapens:
  –atoom wapens
  –neutronen wapens
  –EMK wapen
  –Poseidon
  –thermische wapens.

  Eind resultaat zal hetzelfde zijn; in Oekiestan geen steen meer op de andere; geen steden, alleen verschroeide aarde.
  Laat de eerste bommen vallen op Washington, London, Brussel, Berlijn. Zij verdienen het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in